Door community (initieel P.uncia), Op don 15 maa 2012 15:26, 1 reacties, nieuws

Catalonië voert toeristentaks inDe Noordoost-Spaanse regio Catalonië heeft beslist een toeristentaks in te voeren. Volgens een beslissing van het regionaal parlement in Barcelona zal de belasting vanaf 1 november ingevorderd worden. Vakantiegangers aan de Costa Brava of in Barcelona moeten er deze zomer dus nog geen rekening mee houden.

De taks zal door hoteluitbaters geïnd worden. Ze zal naargelang categorie van de hotels 0,50 tot 2,50 euro per overnachting bedragen. Voor kinderen en jongeren tot 16 jaar moet geen bijdrage betaald worden.

De Catalaanse regionale regering van minister-president Artur Mas wilde de taks eigenlijk al begin dit jaar heffen. Het voornemen werd echter door een groot deel van de hoteliers afgewezen. De regerende Catalaanse Nationalisten (CiU) en de conservatieve Volkspartij (PPC) geraakten het uiteindelijk eens om de taks uit te stellen tot november.

Het plan herinnert aan de ecotaks, die een tiental jaar geleden op Mallorca en de andere eilanden van de Balearen werd ingevoerd. De 'Mallorca-belasting' werd goed een jaar na de invoering op grond van grootschalig protest van de toeristische sector weer afgeschaft.
Annotaties:
Nou, het toerisme in Spanje hangt al aan een zijden draadje, na invoering wordt de werkeloosheid aldaar 75%
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen