Door feniks, Op vri 26 feb 2016 10:07, 113 reacties, all rights reserved

CDC: griepprik 60% effectief dit jaar

De CDC heeft berekend dat de griepprik (in de VS) voor bijna 60% effectief is deze winter.

De werkzaamheid van de griepprik varieert van jaar tot jaar. Dit is omdat elk jaar er een andere stam of stammen van het griepvirus circuleren. Op het einde van de zomer moet men inschatten welke er de volgende winter zullen circuleren, en dan maakt men een vaccin tegen die stammen. Een jaar geleden zat men er duidelijk naast, en was de werkzaamheid van het vaccin veel lager dan de jaren voordien, tot groot jolijt van de antivax lobby.

Dit jaar zit men er weer vrij goed op (zoals de meeste jaren). Het heeft dit jaar een effectiviteit van 59% in totaal, met 51% tegen de H1N1 stam, die het meeste voorkomt, en zelfs 79% tegen de B-stammen.

En voor diegenen die denken: ‘ik heb geen griepprik nodig, ik ben al jaren kerngezond’, dat is een vals zelfvertrouwen. Maar al te vaak blijkt dat diegenen die met de griep in het ziekenhuis belanden, in jaren niet ziek zijn geweest. het blijft natuurlijk jouw persoonlijke keuze om je al dan niet te laten vaccineren!
Heb ik mijn dope toch niet voor niets gehaald.
Ik dacht al, ik krijg maar geen griep dit jaar? :-)
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247642 | 26-02-2016 16:42 | Unseen
Noch mijn, noch mijn schoon familie heeft een griepprik gehaald en niemand heeft de griep gekregen. Trouwens al jaren niet.

De enigste betrouwbare manier om te testen of een medicijn werkt is een dubbel blind onderzoek, waarbij een testgroep gecontroleerd een placebo krijgt
Wat is een placebo?
Een placebo is een ‘nepmedicijn’. Het ziet er precies hetzelfde uit als het geneesmiddel en smaakt ook hetzelfde (als het geslikt moet worden). Maar het bevat geen werkzame stof.

Wat is een controlegroep?
Mensen die medicijnen krijgen, voelen zich vaak alleen daardoor al een beetje beter. Bovendien hebben ze de neiging om toevallige verbeteringen aan het medicijn toe te schrijven. Dat is het zogenoemde placebo-effect.
Om te meten of het te testen medicijn écht werkt, worden de proefpersonen willekeurig (door een computer) in twee groepen verdeeld. De ene groep krijgt het medicijn, de andere groep krijgt de placebo (dit is de controlegroep). Door de resultaten in beide groepen met elkaar te vergelijken, kunnen we zien of/hoe sterk het nieuwe medicijn werkt.

Wat is een dubbelblind onderzoek?
Het is belangrijk dat de proefpersonen niet weten of zij het echte middel of de placebo krijgen, omdat anders het placebo-effect verdwijnt. Maar ook de onderzoekers kunnen de uitkomst van het onderzoek onbewust beïnvloeden als zij weten wie het echte medicijn krijgt en wie niet. Zonder dat ze er erg in hebben, kunnen ze verbeteringen bij de ene patiënt aan toeval toeschrijven en bij de andere patiënt aan de werking van het middel.
Om het onderzoek zo zuiver mogelijk te houden, mogen dus zowel de proefpersonen als de onderzoekers niet weten hoe de groepen zijn ingedeeld. Dat heet een dubbelblind onderzoek.Het is effectiever om dan geen griep virussen in de wereld te brengen.

RNA Viruses Are Being Exposed As Man-made And Vaccines Are The Carriers Spreading Disease Without Any Visible Signs

Some RNA viruses are being discovered by scientists as having the ability to protect themselves by exploiting a natural "brake" on the immune system, research has shown. They say their function is complex, not from nature and involves genetic material that could only have been designed in laboratories to manipulate gene activity and exploit inflammatory processes.

"This is not new research," says Infectious Disease Specialist Dr. Morgan Blankenship. "Although many RNA viruses have evolved with humans, we've seen a steady rise in a variety biological anomalies that did not exist even 30 years ago."

Dr. Blankenship says that some viruses could not possibly have evolved in nature the way they are presented. "The swine flu is a good example of a designer virus that we may have developed to study infection rates," he stated. Many experts have declared that the H1N1 virus (in its 2009 configuration as isolated by the CDC) could only have been cultured in a lab. "In this case it's a genetic mixture from avian, swine and human flu viruses that were three separate strains spanning three continents which we know could not have developed naturally."
Lees verder.
Unseen's avatar
| #247646 | 26-02-2016 17:26 | feniks
De enigste betrouwbare manier om te testen of een medicijn werkt is een dubbel blind onderzoek,

Nee, Unseen, dat is het niet. Er bestaan andere manieren, zoals een case-control studie, een cohort studie, een cross-sectionale studie, ... Ga je nu weer moeten googlen om na te gaan wat die zijn? Weet je dewelke de CDC heeft gebruikt?

Maar een hele lap tekst citeren van een dubieuze bron (zoals jij doet), dat is helemaal geen “betrouwbare manier” om ook maar iets te onderbouwen.
De website die jij citeert, is van dave mihalovic, iemand die omschreven wordt als “who simply deny science or medicine
In het artikel dat jij citeert is er een “Infectious Disease Specialist” die een hoop beweringen uit, zonder dat je ook maar kunt nagaan wie die persoon is of waar die zou werken. Is dat "betrouwbaar"? Nee, dat is helemaal geen betrouwbare manier om ook maar iets te onderbouwen.
| #247647 | 26-02-2016 17:31 | Unseen
Tja Feniks suggereren, op de man spelen, veel verder kom je weer niet hé jochie ?
Unseen's avatar
| #247650 | 26-02-2016 18:12 | Ness
Die berekening van 60% gaat uit van modellen, net als bij global warming. Het komt voor 95% neer op wishful thinking en voor 5% op pure fraude met gegevens. In die 60% zitten ook degenen verwerkt die geen griepprik lusten en ook niet ziek worden, net als Unseen, zijn hele familie, mijn hele familie en ik. Want niet ziek = niet besmettelijk = prik gehad = effectiviteit, of een dergelijke truuk.
Ness's avatar
| #247653 | 26-02-2016 18:57 | Erique
Gewoon 4000 IU vitamine D per dag innemen.Zit je op 125ng/ml ben je al niet vatbaar voor de griep.
Erique's avatar
| #247661 | 26-02-2016 20:11 | feniks
op de man spelen, veel verder kom je weer niet hé jochie ?

Excuseer, Unseen? Ik maak in #247646 duidelijk dat er wel degelijk andere betrouwbare manieren bestaan om de werkzaamheid van een medicijn aan te tonen, om aa nte geven dat jouw bewering niet klopt. En ik speel daar helemaal niet op de man: ik geef alleen maar argumenten waarom de website die jij citeerde niet betrouwbaar is. Maar daar ga jij allemaal helemaal niet op in. Het enige wat jij doet is dat allemaal negeren en met 1 dooddoener van een zinnetje op de man spelen…

Die berekening van 60% gaat uit van modellen […]. Het komt voor 95% neer op wishful thinking

Nee, Ness, die berekening is geen “wishful thinking”, maar wordt gedaan met standaard methodes en voor 100% bepaald met harde data. Het is enkel “wishful thinking” van jou dat het fout zou zijn, en dat iedereen dat zou geloven. En als je nu eens de moeite had gedaan om echt na te gaan hoe de CDC die “vaccine effectiveness” berekende, dan had je bovendien ook niet die domme opmerking gemaakt “In die 60% zitten ook degenen verwerkt die geen griepprik lusten en ook niet ziek worden”, want dat is helemaal fout.
| #247663 | 26-02-2016 20:29 | spaceman
@Feniks,

Okay. Leeg hier dan maar eens uit hoe een griepprik ( of welk willekeurig ander vaccin) werkt. Of over welke stammen hebben we het dan? Hoe is dat getest en volgens welke methodologie? En waar zijn de, valide, wetenschappelijke rapporten die deze claim ondersteunen?

Aan u: Het Zaplog!
spaceman's avatar
| #247667 | 26-02-2016 21:01 | spaceman
@Feniks,

nou? Leg eens uit? Je bent anders altijd zo snel naar tegenstanders toe.Aangezien @Patman jou hier blijkbaar gedoogd zit er niets anders op dan elke onzin bewering van jou te fileren.Bovendien is er geen hond meer die jou nonsens gelooft en ik begin er plezier in te krijgen om al jouw onzin te ontleden...dus..kom maar op. Sorry @ouwe Knar
spaceman's avatar
| #247668 | 26-02-2016 21:02 | ffloor
Tsja? Omdat alle huidige griepvirussen tegenwoordig (haast) allemaal van het r-n-a type zijn (en dus gemaakt in een zuurstofloze ketel) zou het dan niet verstandiger zijn om, voordat je een entstof gaat ontwikkelen: eerst contact opneemt met de actuele maker van het nieuw te verschijnen virus?

Een raar voorstel misschien, maar op Darknet zijn hele discussies gaande waarin virusmakers elkaar de informatie toespelen voor het allernieuwste computervirus dat nog verschijnen moet - ook aan r-n-a virussen gaan tegenwoordig hele virtuele probeersels aan vooraf alvorens een virtueel mengsel wordt gevonden dat in het echt: mogenlijk al losgelaten kan worden?
Het volgende wat boeven dan doen is entreekaartjes voor dierentuinen kopen want alle virussen worden het allereerst in dierenparken aangetroffen en dat wereldwijd, en ook: vrijwel gelijktijdig dus er zit nog een heel luchtreizigerskomplot achter.

Dit lijkt een raar verhaaltje te zijn - maar de WHO kon aldus de reis van verschillende virussen wel degelijk op deze wijze sporen
om de bron uit onbekende labs op te sporen - met triest hoogtepunt de ontdekking van de maker van de beide Sars-virussen iets ten noorden van de grens van HongKong.
En we mogen Chineese regeringsleiders dan niet zo vertrouwen maar ze volgden dus wél het bevel van de WHO op: er werden op maandagmorgen 2 tanks rondom het onbekende laboratorium geposteerd en schoten alle inhoud met fosforgranaten aan flarden.
Hoezo, bestaan er geen komplotten dan? Wél dus.
| #247669 | 26-02-2016 21:11 | ouwe knar
Sorry @ouwe Knar
LOL ;P
Ik dacht nog, mwa, doodse stilte, heerlijk: NOT.
Fenukes kan tevreden zijn.
ouwe knar's avatar
| #247670 | 26-02-2016 21:19 | spaceman
@Ouwe knar

LOL ;P
Ik dacht nog, mwa, doodse stilte, heerlijk: NOT.
Fenukes kan tevreden zijn.


LOL. Nee dus..de beste manier om iemand te ontmaskeren is hem pakken op zijn gebrek aan kennis..sommige zaken kun je niet googelen zoals hij doet. Dus..vergeef mij. Ik wil voor eens en altijd af van deze ellendeling. Nog ff geduld goede vriend.
spaceman's avatar
| #247689 | 26-02-2016 23:13 | Atlas
http://m.ad.nl/ad/mobile/article/detail.do?language=nl&navigationItemId=4560&componentId=3846766&title=Griepprik-werkt-niet-dit-jaar&navigation=Gezond&pageType=articleDetail

Bericht van 7 feb jl. misschien in de USA maar in NL hebben ze kennelijk de verkeerde stam.

Dus, Johan, ik zou voor de vit D gaan :-)
| #247690 | 26-02-2016 23:17 | spaceman
@Atlas

Dus, Johan, ik zou voor de vit D gaan :-)


Ja..inderdaad..lekker in de zon lopen. -:)
spaceman's avatar
| #247692 | 26-02-2016 23:23 | spaceman
Maar.hee..@Feniks heeft nog steeds niet geantwoord..niet verrassend want er staan nog heel wat vragen open waar hij weigert antwoord op te geven.Ik ga ze verzamelen en zal hem daar blijvend mee confronteren...onze 3x Masters .We zullen zien.Fileren die hap.Zeg..by the way..zijn er hier nog mensen die @Feniks geloven? Serieus nemen? Laat het even weten.
spaceman's avatar
| #247693 | 26-02-2016 23:23 | Erique
In de zon lopen heeft pas zin vanaf eind april tot 21 september, na die tijd kan je heel de dag in de zon lopen als de zon iedergeval schijnt, maar vitamine D aanmaak kan je wel vergeten.
Erique's avatar
| #247694 | 26-02-2016 23:57 | spaceman
@Erique

Onderbouw dat eens.
spaceman's avatar
| #247696 | 27-02-2016 00:34 | Erique
When the UV index is low (below 3) – from mid-April to mid-September
• It is difficult to produce adequate vitamin D during this period.
• Longer exposures to the sun are needed, so get outside as much as possible.
• Being outside at midday is best!
• Expose as much skin as possible.
• No hats or sunscreen unless outdoors for long periods or near reflective surfaces such as water or snow


http://www.menzies.utas.edu.au/pdf/VitaminD.pdf

Nu is dit info uit Tasmanië, maar voor ons geldt dat je tijdens de winter met helder weer in je zwem of bikini een tijdje moet vertoeven buiten.Vandaag (vrijdag) was er een UV-index gemeten van 0.8 (Cohengebouw op het RIVM-terrein, zie http://www.buienradar.nl/uv-straling)
Erique's avatar
| #247705 | 27-02-2016 08:54 | feniks
[Spaceman in #247670] ]Ik wil voor eens en altijd af van deze ellendeling
[Spaceman in #247692] Maar.hee..@Feniks heeft nog steeds niet geantwoord.

Wat wil je nu eigenlijk? Dat ik steeds stante pede op jou geleuter reageer, of dat ik verdwijn? Sorry hoor maar gisterenavond had ik andere zaken te doen… (een geheime vergadering van de Illuminatie natuurlijk, om verder te plannen hoe we de wereld gaan veroveren LOL)
| #247706 | 27-02-2016 08:58 | feniks
de beste manier om iemand te ontmaskeren is hem pakken op zijn gebrek aan kennis.

Inderdaad, Spaceman, daarom dat ik de handschoen opnam toen jij mij uitdaagde voor een discussie gebaseerd op "wetenschappelijke argumenten". Je dreigde toen dat je me "helemaal gaat afmaken". Maar wat bleek, na 153 reacties? “Spaceman: Ik wacht nog steeds op een reactie met "degelijke valide wetenschappelijke data". JIj hebt nu ondertussen 36 reacties in dit draadje geplaatst (van de 153), maar geen enkele daarvan heeft een wetenschappelijke inhoud. Blijkbaar was het gewoon bluf, en kan jij gewoon niet wetenschappelijk handelen?

En wat doe je hier? Gewoon weerom wat loze beweringen dat ik niet zou weten waarover ik schrijf. Weerom geen enkele "wetenschappelijke argumenten", waarmee je met "helemaal gaa tafmaken". Niets van dat alles. JIj post weer geen enkele reactie die ook maar enige aanduiding zou geven dat je ook maar iets snapt van geneeskunde. Het is allemaal retoriek, om de hete brij heen gaan en persoonlijke aanvallen.
| #247707 | 27-02-2016 09:00 | feniks
over welke stammen hebben we het dan? Hoe is dat getest en volgens welke methodologie? En waar zijn de, valide, wetenschappelijke rapporten die deze claim ondersteunen?

Dergelijke vragen tonen aan hoe oppervlakkig Spaceman wel is. Ga gewoon terug naar het artikel. Klik daar op “De werkzaamheid van de griepprik varieert van jaar tot jaar.”
Dan heb je onder andere een tabel met de vaccin effectivenes van de afgelopen jaren. En onder die tabel staan de referenties naar al de “valide, wetenschappelijke rapporten die deze claim ondersteunen”. Met natuurlijk de uitleg “volgens welke methodologie” dit werd getest, en “over welke stammen” het gaat.

Maar de Spaceman heeft gewoon de moeite niet gedaan om daar eens op te klikken en dat allemaal na te gaan. Jij bent iemand “die echt het debat niet aan wil,” Die wel doet alsof, maar nooit op de inhoud van het onderwerp kan/wil/durft ingaan. Gewoon blinde overtuiging en persoonlijke aanvallen op diegenen die de hiaten in je visie durft bloot te leggen. Of, toon nu eens je “kennis” en leg eens op een degelijk onderbouwde manier uit waarom je de resultaten van al die studies niet aanvaardt.
⊕ | #247689 | 26-02-2016 23:13 | Atlas
Dat krijg ik ook al van mijn huisarts Vitamine D, sinds mijn 62 jaar. En het kost mij allemaal niets. Gratis van mijn EU verzekering

En al die negatieve bestanddelen die ik daarmee naar binnen krijg zoals kwik in mijn prikje, die kapselen alle slechte zaken zoals luchtvervuiling,CO, DU, NANO, die ik ongevraagd binnenkrijg in, en poep ik uit.
Positief denken houd je gezonder.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247710 | 27-02-2016 09:28 | (mal)
vermoeiend, dit.
(mal)'s avatar
| #247714 | 27-02-2016 09:50 | Atlas
Mwah. Ik vind het belangrijk dat de vrijheid van keuze blijft bestaan. Dat ik zelf kan uitmaken of ik de prik wil. Quod non.

Ik bestrijd dan ook de werking an sich niet; een virus inspuiten geeft antilichamen. En dus bescherming. Maar hoe de effecten verder zijn en op lange termijn, daarover heb ik vragen.
⊕ | #247662 | 26-02-2016 20:27 | ffloor
Dit lijkt een pulpverhaal uit dat New-Ageclubje maar dat is het niet.
Het is namelijk voor een door de wol geverfde techneut in de elektrotechniek een vreemde gewaarwording als je tijdens een klus met printsporen en soldeertin: opeens verwensingen, zelfbeschadingsvoorstellen en opvliegers in je eigen hoofd gaat horen, ja zelfs je armen vreemde kopstootbewegingen richting je eigen hoofd gaat maken.
Hoe ik thuisgekomen was weet ik niet precies meer: het leek er meer op "alsof ik overgenomen was?" - maar later bleek het de griep te zijn, een kwaaie deze keer en kreeg erg pijnlijke puisten in mijn gezicht, zelfs binnenin mijn mond en zo schor als een kraai.
Je zal mij wel gestoord vinden maar ik denk dat griep het bewustzijn van de duivel bevat - een fles vers geperst sinasappelsap in één keer achterover klokken helpt probaat.

Als jij Ffloor zo van een griepje gaat trippen, zou je dan toch ook maar niet eens het vaxxin overwegen?
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
⊕ | #247692 | 26-02-2016 23:23 | spaceman
Je doet het weer!!!
Zoals je een heks niet vraagt over vuur te lopen zonder te branden, vraag je een zaplogger niet naar de papieren van zijn opleiding Bv. Feniks.
Dan ben je nog dommer dan oer..... Niemand hoeft zich te bewijzen tegenover een ander.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247732 | 27-02-2016 13:23 | Unseen
Uhm Johan wie heeft jou benoemt tot degene die mensen op Zaplog gaat censureren ?
Spaceman kan en mag de vragen stellen die hij wilt en heeft daarvoor geen toestemming van jou nodig !
Unseen's avatar
| #247733 | 27-02-2016 13:29 | siban
Wat een onzin. Iedereen met een beetje gezond verstand kan zien dat hier weer gegoocheld wordt met percentages, cijfertjes en pure propaganda

Want als een griep vaccine zou werken dan werkt het voor 100%. Juiste stam juiste vaccin toch? Dus hoezo 60% effectief. Een beetje juiste stam een beetje beschermt.. haha tuurlijk mensen neem nog een shotje.. sukkels!
siban's avatar
| #247744 | 27-02-2016 15:35 | Erique
Gewoon lekkere kippensoep eten met alles erin incl shiitake paddestoelen vanwege de polysacchariden kan je beter eten dan zo gifcocktail, waarvan enkele in de familie, na injectie in het verleden er juist ziek van werden.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20841992

En voor diegenen die denken: ‘ik heb geen griepprik nodig, ik ben al jaren kerngezond’, dat is een vals zelfvertrouwen. Maar al te vaak blijkt dat diegenen die met de griep in het ziekenhuis belanden, in jaren niet ziek zijn geweest. het blijft natuurlijk jouw persoonlijke keuze om je al dan niet te laten vaccineren!


Bovenstaande is wel puur reclame maken & 41% de kans op het nog krijgen van de griep vind ik veel, dus zo effectief is de shot van dit jaar nu ook weer niet imo.Gewoon lekker bij extra vitamine D & kippensoep houden.
Erique's avatar
| #247746 | 27-02-2016 17:26 | Michaelc
Diet, injections and injunctions will combine, from a very early age, to produce the sort of character and the sort of beliefs that the authorities consider desirable, and any serious criticism of the powers that be will become psychologically impossible. Even if all are miserable, all will believe themselves happy, because the government will tell them that they are so.

Bertrand Russell, The Impact of Science on Society 1953
Michaelc's avatar
| #247755 | 27-02-2016 20:48 | feniks
Siban: “dat hier weer gegoocheld wordt met percentages, cijfertjes en pure propaganda”
Erique: “Bovenstaande is wel puur reclame maken”

Nee, Siban en Erique. Er wordt niet gegoocheld met cijfers of reclame gemaakt. Er worden op een transparante manier data verzameld, verwerkt en gepubliceerd, om zo aan te tonen in hoeverre het vaccin wel werkt, en ook om aan te tonen dat het niet perfect werkt. Lees nog maar eens #247707.

De enige propaganda komt van diegenen die deze data moedwillig negeren en ander loze beweringen verdedigen die ze niet met data kunnen onderbouwen

En beweringen over vitamine D of kippensoep zonder dat er ook maar enige degelijk onderbouwde data getoond worden, is dat dan geen reclame of blinde propaganda?
⊕ | #247732 | 27-02-2016 13:23 | Unseen
Sinds Spaceman met zijn heksenjacht iedereen die niet aan zijn eisen voldeed van zaplog wilde flikkeren. Zelfde draadje als Liedetector zijn ban kreeg zo ongeveer.
Vandaar Nu doet ie het weer.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
En het herhaaldelijk vragen/zeuren naar iemands master diploma's is puur zuigen ofwel heksenjacht.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247761 | 27-02-2016 22:48 | ouwe knar
En het herhaaldelijk vragen/zeuren naar iemands master diploma's is puur zuigen ofwel heksenjacht.
Welnee, fenukes is daar zelf over begonnen en was daar heeeeel geheimzinnig over. Dat is vragen om moeilijkheden.
Temeer na al het gesteggel over wiskundige toestanden.

Toch vind ik 60% effectiviteit best mager.
Mazelen vaccins zijn in ieder geval volgens volgens hem, aanmerkelijk effectiever.
Misschien kan feniks aan het 'domme zap volk' uitleggen waarom het geen 100% is?
ouwe knar's avatar
| #247765 | 28-02-2016 01:39 | siban
Precies waarom maar 60% en geen 100%?? Juiste stam, juiste vaccin toch? werkt het nou wel of niet Feniks? Niemand is hier een echte wetenschapper maar intelligent genoeg om te begrijpen dat men in maling wordt genomen. Behalve Feniks die blaat betaald of vanuit onbegrepen blinde overtuiging alles na wat big farma ons voorhoudt.
siban's avatar
| #247768 | 28-02-2016 08:18 | feniks
waarom maar 60% en geen 100%??

Dat is net zoals vragen: En waarom krijgt niet elke verstokte roker longkanker? Waarom maar x%?
Omdat elk virus en elk vaccin anders is. En omdat elke persoon anders is. Niet alleen omdat de ene ook nog "shiitake soep" eet en "vitamine D" slikt, maar ook genetische verschillen, microbiomische verschillen, immunologische voorgeschiedenis enzovoort.

Besef dat, een effectiveness van 60%, betekent dat voor elke 100 gevaccineerde personen die in het ziekenhuis worden opgenomen met de griep, er 150 gevaccineerden zijn die NIET de griep hebben gekregen dankzij het vaccin. (=150/(100+150)). Is dat dan niet de moeite waard?

Het blijft opmerkelijk hoe sommige mensen die harde feiten blijven in twijfel trekken en niet willen aanvaarden dat ook de griepprik ziekte en overlijden kan voorkomen. Dat alles gewoon gebaseerd op loze beweringen, omdat ze die harde feiten niet will/durven/kunnen begrijpen. Gewoon met loze beweringen zoals:
“in maling wordt genomen” “puur reclame maken” “Gewoon lekkere kippensoep eten” “Wat een onzin.” “geen hond die die nonsens gelooft”…
(NB: er is trouwens geen reactie op hetgeen ik schreef "beweringen over vitamine D of kippensoep zonder dat er ook maar enige degelijk onderbouwde data")

Of dan de klassieker “Iedereen met een beetje gezond verstand kan zien dat…” Dat doet me gewoon weer denken aan deze quote:
“Common sense is that which tells us the world is flat, that the sun goes around the earth, that heavy bodies always fall faster than light bodies, that boats made of iron will sink”
⊕ | #247765 | 28-02-2016 01:39 | siban
Precies waarom maar 60% en geen 100%?? Juiste stam, juiste vaccin toch? werkt het nou wel of niet Feniks? Niemand is hier een echte wetenschapper maar intelligent genoeg om te begrijpen dat:

Echt intelligente mensen, ook die met boerenverstand weten dat je 100% veiligheid niet kunt kopen of inbouwen. Ik ben tevreden met 60-79%
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247771 | 28-02-2016 09:24 | Argwaan
Vorig jaar heb ik iemand verpleeg die zeer zware griep had. Zelf heb ik toen nergens last van gehad. Deze keer was het goed raak en ben nog herstellende.
Het is niet zo simpel als besmet worden en dan ziek worden. Het zit echt anders in elkaar dan de officiële medische wereld denkt. Maar dat ga ik hier niet uitleggen, ik heb geen zin in zo'n discussie.
Argwaan's avatar
| #247772 | 28-02-2016 09:52 | feniks
Het zit echt anders in elkaar dan de officiële medische wereld denkt.


Dat moet natuurlijk zijn: " Het zit echt anders in elkaar dan de antivax propaganda wil dat je denkt dat de medische wereld weet"?.

Je moet het bovendien ook niet "uitleggen". Je moet met harde feiten afkomen.
| #247773 | 28-02-2016 09:53 | Erique
Dat kippensoep geen nonsens is heeft te maken dat het hoofdbestanddeel kip carnosine bevat & wat lezen we dan in een vervolgend onderzoek jaren later.

The data presented in this article, overall, may have implications for global influenza surveillance and planning for pandemic influenza therapeutic prevention with oral forms of non-hydrolized natural L-carnosine as a suitable alternative to the conventional vaccination for various flu ailments.


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23441838
Erique's avatar
| #247776 | 28-02-2016 11:36 | siban
Truste slaap lekker verder Johan en Feniks
siban's avatar
| #247778 | 28-02-2016 15:29 | Argwaan
Beste Lieve Feniks,

Het menselijk organisme zit zo vernuftig in elkaar dat we het bij lange na niet kunnen doorgronden. Op enkele aspecten misschien wel, maar in de totale samenhang niet en wellicht nooit.
Maar als jij je wereldbeeld graag simpel wilt houden, be my guest! We leven in een vrij land, althans, je mag een beetje zeggen wat je ergens van vindt, zolang er maar geen hakenkruisen, varkenskoppen of andere politiek niet correcte zaken mee gemoeid zijn.
Ik ga voor mijzelf af op ervaring met mijn eigen lichaam, wat wel werkt en niet. Ik heb wel eens een tetanusinjectie gehad, jarenlang lopen sukkelen met mijn gezondheid.
Als baby van 6 maanden heb ik een ziekte opgelopen op het consutatiebureau, de "artsen" hebben mij toen een zelfs voor volwassenen zwaar middel toegediend dat al lang uit de handel genomen is wegens zware giftigheid. Dat middel hielp niet, uiteraard zou ik zeggen, want een ziek organisme moet je niet nog meer belasten. De "artsen" hebben mij toen opgegeven. Mijn ouders hebben een echte (er is veel kaf onder het koren!) homeopaat geraadpleegd en dat heeft er voor gezorgd dat ik weer herstelde.
Onze katten liepen allemaal kattenziekte op. De ene kuur na de andere, het werd alleen maar slechter. We hebben toen heel goed voer voor ze gekocht en ze knapten zienderogen op.
Ik kan je nog een hele lijst voorbeelden geven die ik in mijn naaste omgeving heb meegemaakt en ik zie hoofdzakelijk geknoei, gepruts en missdiagnoses. Op basis van mijn ervaringen kan ik niet snappen waar jouw vertrouwen in dat stel gifmengers vandaan komt. Wellicht niet echt uit eigen ervaringen, tenzij je het toevallig heel goed getroffen hebt.

Mooi weer buiten, wel wat koud, maar een wandeling doet je goed! Ga je mee?
Argwaan's avatar
| #247780 | 28-02-2016 16:11 | Ness
ik zie hoofdzakelijk geknoei, gepruts en missdiagnoses.
Amen bro, amen. Wie gezond wil blijven houde zich verre van witte jassen en neemt niets klakkeloos aan van artsen. Check altijd het net voor alternatieve uitleg en diagnoses, en denk vooral zelf na. Een arts gaat af op wat je zegt maar halverwege jouw verhaal heeft hij/zij de conclusie al getrokken; haast, tijdsgebrek, je slikt de rest van je klachten en opmerkingen in en voor je het weet wordt je behandeld voor een ziekte die je niet hebt.

De meeste klachten gaan na 2 weken vanzelf over; de meeste ziekten (90% minstens!) en kwaaltjes ook. Nu mensen niet meer om het minste geringste naar de huisarts rennen wegens eigen bijdrage, als de artsen staken en in tijden van oorlog is zijn mensen plots een stuk gezonder.
Ness's avatar
@ Argwaan
Ik weet niet hoe oud jij bent, en waarom je die tenanus injectie hebt gehad. Alle katten met de kattenziekte? Dan moet er toch echt iets aan de hand zijn geweest, en heb je die injectie niet voor zweetvoeten gekregen.

jarenlang lopen sukkelen met mijn gezondheid. Stel nu dat je die injectie niet had gekregen, is de mogelijkheid niet groot aanwezig dat je daar nooit meer over had kunnen klagen, tenzij vanuit de hemel? Had je misschien geen katteziekte maar dolle honden ziekte? daar krijg je na de tetanus erg veel problemen van, en zonder ga je gewoon heel erg naar dood.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247783 | 28-02-2016 16:26 | ouwe knar
Alle katten met de kattenziekte? Dan moet er toch echt iets aan de hand zijn geweest,
Zekers, zware ondervoeding, vergiftiging en dramatische daling van de weerstand.
Zodra de weerstand weer op pijl was, konden de katten het zelf afhandelen :)

Had je misschien geen katteziekte maar dolle honden ziekte?
Hu, rabies, kattenziekte, en dan een tetanus injectie krijgen?????!
ouwe knar's avatar
| #247785 | 28-02-2016 16:54 | ouwe knar
waarom maar 60% en geen 100%??
Nog maar een keer: Waarom gaat feniks prat op het 'feit' dat mazelen voor 99.99999999999 procent werkt, en waarom is bij griep (met minstens even erge complicaties) 60% wel opeens fantastisch.

Hier een redelijk nuchter stukje, dwz het deel van de professional:
http://www.wanttoknow.nl/overige/het-h1n1-virus-is-al-meer-dan-30-jaar-oud LOL

Blijft toch nog de vraag waarom 60%!!!
Als de juiste virusvariant genomen zou zijn, dan moet dat een veel hogere bescherming bieden. Men neemt meestal een mix van de verschillende varianten om de effectiviteit te verhogen (zie gegeven link). Maar zelfs dat heeft blijkbaar onvoldoende geholpen.

De volgende vraag dringt zich op: Is er misschien iets hopeloos mis met het immuunsysteem van de mensen die opgenomen moesten worden in een ziekenhuis. Was vaccineren dan niet de juiste manier om het immuunsysteem te boosten.
Hadden die mensen misschien meer baat gehad bij 'suffe' kippensoep... . Zie #247773 in dit draadje ;P
ouwe knar's avatar
Maurice de Hoax????
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247791 | 28-02-2016 18:54 | spaceman
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth

Maurice de Hoax????*zucht*
spaceman's avatar
| #247793 | 28-02-2016 19:08 | ouwe knar
*zucht*
In het desbetreffende artikel staat dat vaccinatie wellicht zorgt voor een milder verloop. Dat wil zeggen deze bewering van het RIVM is niet meegenomen in het onderzoek.

Het bericht is afkomstig van Novum. In neem an deze https://nl.wikipedia.org/wiki/Novum_Nieuws . Novum Nieuws is per 1 januari 2015 overgenomen door de enige concurrent, het ANP. Hierbij zijn 37 van de 52 banen verloren gegaan.
Dus geen onderzoekjes meer van Maurice.

Dit is het oorspronkelijke berich van zijn site afkomstig: http://www.maurice.nl/2011/02/04/geen-effect-meetbaar-van-griepvaccinatie/ en hier het onderzoeksrapport. http://www.maurice.nl/beheer/wp-content/uploads/2011/02/Wat-levert-het-vaccineren-tegen-griep-op.pdf

Helaas staat er niet bij vermeldt wie de opdrachtgever is.

Hadden die mensen misschien meer baat gehad bij 'suffe' kippensoep... . Zie #247773 in dit draadje ;P
ouwe knar's avatar
| #247795 | 28-02-2016 19:41 | spaceman
@Ouwe Knar

Even een andere bron :

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160209_02119488
spaceman's avatar
| #247798 | 28-02-2016 20:07 | ouwe knar
Couthino zegt in de uitzending van het actuele documentaireprogramma ook dat het vaccin het minst werkt bij mensen die oud en ongezond zijn.
LOL. Het vaccin werkt het best bij de mensen die geen vaccin nodig hebben?
ouwe knar's avatar
| #247799 | 28-02-2016 20:11 | spaceman
@Ouwe Knar

LOL. Het vaccin werkt het best bij de mensen die geen vaccin nodig hebben?*GRIJNS*
spaceman's avatar
| #247836 | 29-02-2016 19:00 | feniks
Dat kippensoep geen nonsens is…

Erique: waar is de data die dat aantoont? Waar zijn de studies waar mensen die wel en geen kippensoep aten werden vergeleken? Het enige wat jij aanhaalt is een publicatie waarin dit idee geopperd wordt gebaseerd op een hoop veronderstellingen, zonder ook maar enige klinische onderbouwing.
| #247837 | 29-02-2016 19:01 | feniks
De meeste klachten gaan na 2 weken vanzelf over

Inderdaad Ness, daarom dat Argwaan “genezen” was na een bezoekje aan de homeopaat. Een bezoekje aan de plaatselijke frituur/patatkraam had hem evengoed geholpen en was nog goedkoper geweest ook…
| #247839 | 29-02-2016 19:09 | feniks
Zucht…

Spaceman vroeg voor “valide wetenschappelijke rapporten”. Die had ik al gegeven, maar hij had ze toen niet bekeken (#247707). En nu blijkt dat hij en Ouwe Knar ze nog steeds niet hebben bekeken en blijven negeren. Er wordt helemaal niets over geschreven in hun verdere reacties, maar ze blijven maar met allerlei andere beweringen afkomen.

Ze baseren zich op een tekst van een zeker Maurice en waarover geschreven wordt op nu.nl, om toch vast te houden aan hun overtuiging dat het vaccin helemaal niet zou werken. Een tekst gebaseerd op een slecht opgezette opiniepeiling. En zoiets wordt dan eerder geloofd dan al de “valide wetenschappelijke rapporten”, die ze niet begrijpen en dus maar NEGEREN.

Blijft toch nog de vraag waarom 60%!

En de ouwe knar negeert ook hier mijn antwoord in #247768: “Omdat elk virus en elk vaccin anders is. En omdat elke persoon anders is. Niet alleen omdat de ene ook nog "shiitake soep" eet en "vitamine D" slikt, maar ook genetische verschillen, microbiomische verschillen, immunologische voorgeschiedenis enzovoort.” Wat moet er nog meer bijkomen? De verschillende epitopen? Verschillen in MHC-I? ga je dat begrijpen?

En verder proberen Spaceman en de ouwe nar hun overtuiging dan nog kracht bij te zetten door zwartmakerij met allerlei verdraaiingen: zoals dat ik ooit zou hebben beweerd dat “mazelen voor 99.99999999999 procent werkt” (#247785), of “onze 3x Masters” (#247692).

Tja, wat is het nut om dan met zo’n pippo’s te discussiëren? Ze stellen vragen om te pretenderen dat ze hard nadenken over het onderwerp. Maar in feite negeren ze wat niet in hun kraam past en/of te moeilijk is om te begrijpen. Maar ze vertrouwen elk stukje nonsens dat in hun kraam past. Ik discussieer niet meer: ik wijs hen gewoon op hun fouten, verdraaiingen en misinterpretaties.
| #247843 | 29-02-2016 21:20 | Erique
Sprak anders vanmiddag een mevrouw die had al 6 keer de griep gehad dit jaar, zal ook wel verkouden geweest zijn, maar ondanks de griepshot toch ziek.Heb haar toch maar het advies gegeven om voortaan kippensoep klaar te maken met van die lekkere shiitake paddestoelen erin, vanwege de polysacchariden, die je weerstand een boost geven & ff de vitamione D gehalte te laten checken bij de huisarts.

Als iedereen anders is, waarom dan toch allemaal hetzelfde griepvaccin laten inspuiten?Heeft de wetenschap daar dan geen antwoord op.Wordt er dan niet net als bij homeopaat naar de constitutie gekeken van de betreffende persoon?
Erique's avatar
Nou, laat ik dan iedereen maar veel plezier wensen bij hun voodoo dokters, extesie pillendraaiers in smerige garages, uppers en downers waarvan de gebruikers onder de trein of van de flat afspringen. Het zijn op hun manier allemaal homeopaten en psychopaten die maar één doel hebben over jouw rug en gezondheid veel geld verdienen.

Ik ben zo tevreden met mijn gecontroleerde en geregistreerde griepprikje.
En Feniks ik ken hem niet, het is ook niet mijn vriend, maar hij is de enige die stabiel en consequent over de medische aspecten schrijft. De rest is klinkklare onzin van roepende in de woestijn tegen een medische industrie die alleen maar meewarig doet.

Want weet wel, de extesie oppepper, die komt als een boemerang in een depressie terug.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247850 | 29-02-2016 22:23 | Antares
hun voodoo dokters, extesie pillendraaiers in smerige garages, uppers en downers waarvan de gebruikers onder de trein of van de flat afspringen

Daar proberen mensen jou juist vandaan te houden.
Antares's avatar
| #247851 | 29-02-2016 22:26 | feniks
een mevrouw die had al 6 keer de griep gehad dit jaar,

Hoe weet jij datze zes keer de griep had, Erique? Hoe werd de diagnose gesteld? Werd er zes keer een staaltje in een labo onderzocht? Of had ze zes keer een verkoudheid en beschreef zij dat zelf als 'grieperig'? Want in de volksmond wordt een verkoudheid maar al te vaak als griep omschreven. Maar alhoewel je van een verkoduheid je ook goed ziek kunt voelen, is de griep nog een pak erger, met spierpijn en hoge koorts.

Dus, hoe betrouwbaar is dit? En omdat jij blijft doordrammen over die shitake soep, nogmaals: "Waar zijn de studies waar mensen die wel en geen kippensoep aten werden vergeleken? "
| #247853 | 29-02-2016 22:29 | Antares
Want in de volksmond wordt een verkoudheid maar al te vaak als griep omschreven.

Of het omgekeerde. LOL.
Antares's avatar
| #247858 | 29-02-2016 23:06 | repelsteeltje
Feniks, misschien zou je al een stuk minder irritant overkomen als je je stukjes niet zo zou volplempen met vet en cursief. Of doe je het er juist om? Daarnaast zou ik het waarderen als je je aan de nicknames houdt. Het komt allemaal zo kinderachtig en drammerig over op deze manier, m.i. ben je mede daardoor nauwelijks serieus te nemen.
⊕ | #247850 | 29-02-2016 22:23 | Antares
Grappig hé,
dat ik juist schrijf dat ik zo tevreden ben met mijn prikje.

Maar waarom neem je mijn laatste regeltje nu niet over met altijd dat selectieve stukjes plukken.

Want weet wel, de extesie oppepper, die komt als een boemerang in een depressie terug.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247887 | 01-03-2016 14:54 | Antares
@Johan
Wel jammer dat je mijn laatste regel negeert. :P

Als iemand je een welgemeend advies geeft dan ga je blijkbaar liever beschuldigen.
Antares's avatar
| #247889 | 01-03-2016 15:39 | Erique
Hoe weet jij dat ze zes keer de griep had, Erique?

Ze had ook verhoging gaf ze aan.Met een simpele verkoudheid heb je geen verhoging.

En omdat jij blijft doordrammen over die shitake soep


Had het toch over kippensoep met Shiitake erin, als extra invulling.Uit Shiitake wordt trouwens tegenwoordig AHCC uit geëxtraheerd waar verschillende studies mee gedaan zijn.Je kan kijken op ahcc.org

In China is het al heel lang gebruikelijk om medicinale soep te gebruiken voor verschillende medsiche applicaties.

http://www.itmonline.org/jintu/chickensoup.htm

Zie verder 247773 & dat is een vervolg op een studie uit 1993.Vervolg studie op mensen zou toch een financier gevonden moeten worden.:D

En de ouwe knar negeert ook hier mijn antwoord in #247768: “Omdat elk virus en elk vaccin anders is. En omdat elke persoon anders is. Niet alleen omdat de ene ook nog "shiitake soep" eet en "vitamine D" slikt, maar ook genetische verschillen, microbiomische verschillen, immunologische voorgeschiedenis enzovoort.” Wat moet er nog meer bijkomen? De verschillende epitopen? Verschillen in MHC-I? ga je dat begrijpen?


Houdt in dan dat de griepvaccin een soort russsisch roulette is, want als 60% werkzaam, kan de betreffende bij de overige 40% horen, waarbij het niet werkt.Als arts weet je dat niet van tevoren, want er zijn geen testen om dat uit te testen.
Erique's avatar
| #247894 | 01-03-2016 18:54 | feniks
Ze had ook verhoging gaf ze aan.

Ooh …. een zelf-“diagnose”. Er is koorts, dus het is griep? Zo simplistisch! En jij denkt dat zo’n anekdote betrouwbaar bewijs is???

Je kan kijken op ahcc.org

Heb ik gedaan. En wat heeft “Asylum hill congressional church, helping people grow in faith” te maken met de “verschillende studies” die jij beweert dat ik daar kan vinden?

Houdt in dan dat de griepvaccin een soort russsisch roulette is,

Dat is toch een zeer rare kronkelredenering. Het is eerder “baat het niet, dan schaadt het niet”! Zoals ik al eerder schreef (#247768): “een effectiveness van 60%, betekent dat voor elke 100 gevaccineerde personen die in het ziekenhuis worden opgenomen met de griep, er 150 gevaccineerden zijn die NIET de griep hebben gekregen dankzij het vaccin. (=150/(100+150)). Is dat dan niet de moeite waard?” Die ene groep van 100 mensen zijn inderdaad niet geholpen met dat vaccin, maar die 150 anderen zijn gewoon nooit erg ziek geweest.
| #247906 | 01-03-2016 23:16 | ouwe knar
Houdt in dan dat de griepvaccin een soort russsisch roulette is, want als 60% werkzaam, kan de betreffende bij de overige 40% horen, waarbij het niet werkt.Als arts weet je dat niet van tevoren, want er zijn geen testen om dat uit te testen.
( #247889 | 01-03-2016 15:39 | Erique)

Gelukkig is dat bij de mazelen niet het geval. 99.999999 effectiviteit. ROFL.
ouwe knar's avatar
| #247907 | 01-03-2016 23:21 | ouwe knar
Ow, wel na 10 jaar effe een opfrissertje halen. En eigenlijk ook na 20, 30, 40, 50 jaar, want tja echte mazelen... is nog steeds onovertroffen qua werkzaamheid.
ouwe knar's avatar
| #247914 | 02-03-2016 09:48 | Erique
Dat is toch een zeer rare kronkelredenering.


Vind ik van niet.Vorig jaar dus 2015 was die maar 10 a 20% werkzaam.

Wat lees ik nu in het artikel over de griepprik in 2015

http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3846863/2015/02/07/De-griepprik-werkt-niet-goed-Is-dat-gevaarlijk.dhtml

Daardoor geeft de griepprik geen optimale bescherming: slechts 10 tot 20 procent, terwijl het 70 tot 80 had moeten zijn


Zit die 60% voor dit jaar er toch nog onder het percentage van wat het uiteindelijk zou moeten zijn qua effectiviteit.
Erique's avatar
| #247918 | 02-03-2016 11:34 | spaceman
Farmaceutische bedrijven en ambtenaren die zich bezighouden met volksgezondheid roepen middels een grootschalige vaccinatiecampagne het publiek elk jaar in de herfst weer op. De griepprikken worden aangeboden in, let wel: supermarkten, drogisterijen en apotheken. Het effect van deze ‘brede distributie’ mag fenomenaal worden genoemd, want in 20 jaar tijd, is het aantal griepvaccinaties gegroeid van jaarlijks 32 miljoen doses tot zo’n 135 miljoen doses


Dr. Peter Doshi


Het draait allemaal om geld”, zegt Dr Blaylock, “Vaccinaties zijn de droom van ieder farmaceutisch bedrijf. Ze hebben een product in handen dat zowel door de overheid als de media wordt gepropagandeerd. En de corporaties worden niet verantwoordelijk gehouden bij eventuele complicaties of sterfgevallen.


Dr. Russel Blaylock
spaceman's avatar
| #247919 | 02-03-2016 11:36 | spaceman
Er is geen enkele aanwijzing, dat ziekenhuisopnames of sterfgevallen worden voorkomen. De meeste artsen vinden het genoeg te ‘horen’ dat er levens mee kunnen worden gered. Gedegen onderzoek is blijkbaar voor hen niet nodig. Of de artsen gaan ervan uit dat er wel deugdelijk onderzoek is gedaan. Helaas, dat is dus niet het geval..! Een Australisch onderzoek concludeerde dat 1 op de 110 kinderen na een vaccinatie tegen H1N1-griep last kreeg van stuipen. Onder volwassenen steeg het aantal narcolepsie klachten. Er zijn dus wel degelijk risico’s verbonden aan het fenomeen griepprik.”


Dr.Peter Doshi
spaceman's avatar
| #247922 | 02-03-2016 14:00 | Atlas
Daarom geeft Hans vd Linden al jaren aan dat de griepvaccinatie niet alleen weggegooid geld is, maar ook dat de vaccinatie niet goed onderzocht is op bijwerkingen etcetera.

http://centrumvitaal.nl/de-kritische-huisarts-hans-van-der-linde-over-vaccineren/

En dat er binnen de medische wereld helemaal geen gesloten rijen zijn op dit vlak.
| #247924 | 02-03-2016 16:42 | feniks
Spaceman en Altas: als je nu eindelijk eens zou kijken naar de studies waarvoor Spaceman vroeg (#247663), die ik reeds had gegeven in het artikel zelf (#247707), maar die je bij herhaling blijft negeren (#247839), dan zou je beseffen dat Doshi, Blaylock en vd Linde allemaal liegen wanneer ze beweren dat er geen enkele aanwijzing is dat de griepprik het aantal ziekenhuis opnames vermindert. De data zijn er wel degelijk. Ik heb ze hier gegeven. Ziekenhuis opnames verminderen dankzij vaccinaties. En merk op dat Doshi, Blaylock en vd Linde helemaal niet afkomen met harde data. Ze verspreiden gewoon loze beweringen en halfslachtige misinterpretaties.

Maar als je je kop in het zand blijft steken, dan is elke discussie nutteloos. Dan moet ik me gewoon beperken tot het aanwijzen van jullie fouten, verdraaiingen en misinterpretaties, en van wat jullie allemaal negeren.
| #247925 | 02-03-2016 16:50 | spaceman
@Feniks

dan zou je beseffen dat Doshi, Blaylock en vd Linde allemaal liegen


Tja...Nogmaals...wat is hun motivatie? Waarom zouden ze?


Maar als je je kop in het zand blijft steken, dan is elke discussie nutteloos.


Inderdaad @feniks. Helemaal goed -:)
spaceman's avatar
| #247941 | 02-03-2016 19:52 | Atlas
Feniks, Van der Linden bijvoorbeeld citeert de Cochrane studie. Die geeft een ander beeld als het onderzoek wat jij aandraagt. Er is dus geen consensus in de wetenschap.

Dus daarom moet de overheid geen zestig miljoen per jaar uitgeven aan deze prik naar mijn mening. Daar zul je het niet mee eens zijn en dat is prima. Maar ga niet toeteren dat vd Linde liegt. Dat is pertinent onwaar. Hij citeert een andere studie.
| #247951 | 02-03-2016 21:26 | feniks
Van der Linden bijvoorbeeld citeert de Cochrane studie

Atlas, Cochrane baseert zich enkel op RCT’s, en daar zijn er inderdaad geen goede van beschikbaar. Maar zoals ik in #247646 al schreef: “Er bestaan andere manieren, zoals een case-control studie, een cohort studie, een cross-sectionale studie”. En die zijn er wel degelijk, zoals ik al duidelijk maakte in het artikel zelf, in #247707, #247839 en #247924, maar die jij en Spaceman blijven negeren.

Dus als vd Linde enkel naar Cochrane kijkt ,dan negeert hij ook al die andere studies. En dan vraag ik me, net zoals Spaceman af: waarom doen hij dat? “wat is hun motivatie? Waarom zouden ze?” Spijtig genoeg kan ik geen gedachten lezen… Maar wellicht om dezelfde reden als waarom jij en Spaceman die negeren...
| #247958 | 02-03-2016 22:25 | ouwe knar
een case-control studie https://en.wikipedia.org/wiki/Case-control_study: They require fewer resources but provide less evidence for causal inference than a randomized controlled trial.

Cohort studies are largely about the life histories of segments of populations, and the individual people who constitute these segments. Zoals wasmachines veroorzaken suikerziekte.

Cross-sectional studies involve data collected at a defined time. They are often used to assess the prevalence of acute or chronic conditions, ... weer het verband tussen wasmachines en suikerziekte.

En dat allemaal om te verbloemen dat griepprikken in het gunstigste scenario een roulettespel zijn.

Lol, de ene helft van de populatie van een bejaardenhuis krijgt griep van de prik en de andere helft krijgt griep van de gevaccineerden. Ow, nee, die krijgt griep omdat ze niet gevaccineerd zijn *kuch*.

Couthino zegt in de uitzending van het actuele documentaireprogramma ook dat het vaccin het minst werkt bij mensen die oud en ongezond zijn.
( #247798 | 28-02-2016 20:07)
ouwe knar's avatar
| #247963 | 02-03-2016 22:43 | spaceman
@Feniks

Je hebt hier niet aannemelijk kunnen maken waarom diverse artsen zouden liegen mbt tot de griepvaccinaties.Je hebt nog niets weerlegt. Hier nog een stel leugenaars:

Griepvaccinatie bij gezonde volwassenen beperkt symptomen en werkverzuim maar beperkt complicaties niet

http://www.henw.org/archief/volledig/id4332-griepvaccinatie-bij-gezonde-volwassenen-beperkt-symptomen-en-werkverzuim-maar-beperkt-complicaties-niet.html
spaceman's avatar
| #247972 | 03-03-2016 09:32 | Erique
Van der Linden is niet de enige arts die twijfelt aan de werkzaamheid van de griepvaccin.Mijn oude huisarts deed bv ook niet mee aan de zogenaamde Mexicaanse griepvaccinatie & hoorde gisteren dat er meer huisartsen zijn, die eraan twijfelen.
Erique's avatar
| #247974 | 03-03-2016 11:21 | Atlas
Feniks, ik zeg niet dat Vd Linden alleen de Cochrane studie citeert, ik zeg 'bijvoorbeeld'. Om aan te geven dat het geen leugens zijn, wat jij beweert. Ik stel vast dat je dat stuk tekst van mij negeert. Ik vind dat kwalijk.

Het zou je sieren als je de bewering over liegen intrekt.
⊕ | #247887 | 01-03-2016 14:54 | Antares
Als iemand je een welgemeend advies geeft dan ga je blijkbaar liever beschuldigen.

Welk welgemeend advies? En waarvan beschuldig ik jou?

Ik vind het vervelend als iemand selectief winkelt in mijn antwoorden.
Het trekt mijn antwoorden uit zijn verband. Verwijs zoals ik en Feniks met nummer en tijd naar het antwoord, dan kan iedereen lezen wat ik in totaal heb geschreven.

Dus,dan zeg ik jammer, Is dat beschuldigen?
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247993 | 03-03-2016 16:58 | ouwe knar
Nou, laat ik dan iedereen maar veel plezier wensen bij hun voodoo dokters, extesie pillendraaiers in smerige garages, uppers en downers waarvan de gebruikers onder de trein of van de flat afspringen. Het zijn op hun manier allemaal homeopaten en psychopaten die maar één doel hebben over jouw rug en gezondheid veel geld verdienen.

Want weet wel, de extesie oppepper, die komt als een boemerang in een depressie terug.
(| #247848 | 29-02-2016 22:05 | Johan Alphons (Independent, spaceship Earth))
Eigenaardig, waar, o waar, is het in dit soort draadjes over de wenselijkheid van verdovende middelen gegaan????

Maar van mij mag je best jaarlijks je prikje gaan halen hoor spaceship. Zolang je in blakende gezondheid verkeert valt het in jou geval misschien allemaal wel mee. Ik heb van veel mensen gehoord dat het, ondanks hun goede gezondheid, in hun geval helemaal niet mee viel. Tegen de tijd dat het allemaal wat minder gaat door ouderdom en zo..., ach, jouw lijf en llijden. Tegen die tijd bestaat zaplog helemaal niet meer, is er ook geen geharrewar meer over dit soort zaken.
ouwe knar's avatar
⊕ | #247993 | 03-03-2016 16:58 | ouwe knar

Beste brave ouwe knar, Leuk dat je ook weer eens reageert op mijn reactie.
1e gaat het nergens om verdovende middelen, maar werden de homeopaten en voodoo dokters ter sprake gebracht. daarna kwamen de paddo's en kippe (poten) soep. Vervolgens zijn de extesie pillendraaiers net zo goed Home-opaten of zo je wil Psychopaten, die hun ongecontroleerde vuiligheid onder de jeugd verdelen.

Daar ben ik op tegen, jij niet?
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247996 | 03-03-2016 17:17 | Erique
Shiitake is niet tevergelijken met paddo's aka Psilocybe sp.Vaak zit het medicijn ook gewoon in je voeding.Champignons bv zijn prima werkende aromataseremmers.
Erique's avatar
| #247997 | 03-03-2016 17:40 | spaceman
Wat iemand als@Spaceship schijnt te vergeten is, dat praktisch alle medicijnen een afgeleide zijn van natuurlijke.De werkzame stoffen in natuurlijke producten zijn door de farmaceutische industrie synthetisch nagemaakt.Als ik zelf verkouden ben dan neem ik propolis en die farma troep haalt daar echt niet bij.

Ook in paddenstoelen zitten geneeskrachtige stoffen en nee, het gaat dan idd niet over psylocybine hoewel dat kan helpen bij het bestrijden van oa depressies.Veel gezonder dan die farma troep die verslavend werkt en nare bijwerkingen kan hebben.De farmaceutische industrie is schatplichtig aan Paracelsus.

Voor de rest wens ik iedereen succes die zich met rotzooi vol wil laten spuiten.Jouw keuze!
spaceman's avatar
| #248009 | 03-03-2016 20:03 | feniks
@Feniks Je hebt hier niet aannemelijk kunnen maken waarom diverse artsen zouden liegen

Spaceman: nogmaals: “Spijtig genoeg kan ik geen gedachten lezen “, dus ik kan niet uitleggen waarom die wensen te liegen. Ik heb daar wel wat ideeën over, maar geen bewijzen. En ben niet zo te vinden voor het uiten van loze beschuldigingen.

Verder wil ik daar ook aan toevoegen: Spaceman, “Je hebt hier niet aannemelijk kunnen maken” waarom de harde feiten van de CDC en al die andere studies die jij maar blijft negeren (#247707, #247839, #247924 en #247951) niet aantonen dat het griepvaccin wel een deel van de gevaccineerden beschermt.
| #248011 | 03-03-2016 20:06 | feniks
Het zou je sieren als je de bewering over liegen intrekt.

Atlas: nee, er is geen enkele reden om dat in te trekken. Als vd Linde correct naar alle data zou kijken, dan zou hij tot de conclusie moeten komen dat het griepvaccin wel een deel van de gevaccineerden beschermt. Als hij dan het tegendeel beweert, dan is hij ofwel incompetent, of anders liegt hij.

Het zou je sieren als je de bewering over liegen intrekt.

Atlas: zullen we dat veralgemenen naar iedereen die hier op zaplog liegt, misinterpreteert of de feiten verdraait? “Laten we zaplog weer zerieus maken” scheef iemand hier onlangs, maar toen ging ie zelf lustig verder met allerlei getrol…
| #248012 | 03-03-2016 20:12 | ouwe knar
zullen we dat veralgemenen naar iedereen die hier op zaplog liegt, misinterpreteert of de feiten verdraait?
Over arrogantie gesproken. Man, man. Triest.

.
ouwe knar's avatar
| #248016 | 03-03-2016 20:20 | spaceman
@Feniks

jochie,,jij bent een triest geval van iemand die aan cognitieve dissonantie lijdt. Je zit werkelijk zo vol of bull shit en begrijpend lezen kun je al helemaal niet.Maar ga door hoor...ik lach mij een breuk.En het zaplog serieus? Met jou als huistrol cq clown?
spaceman's avatar
| #248022 | 03-03-2016 20:50 | spaceman
@Feniks

You bet. Consequent speel je het ad hominem..prima dan krijg je een koekje van eigen deeg.Je bent pathologisch arrogant terwijl daar iedere grond voor ontbreekt.
spaceman's avatar
| #248023 | 03-03-2016 21:05 | tegengas
Ik wil een feniks filter in Firefox.
tegengas's avatar
| #248024 | 03-03-2016 21:11 | tegengas
WebFilter Pro

To keep a save feniks free internet surfing environment.


Klinkt goed.
tegengas's avatar
| #248028 | 03-03-2016 21:47 | Unseen
Slechts even installeren
$_35.JPG
Unseen's avatar
| #248030 | 03-03-2016 21:55 | spaceman
@Unseen


Hahaha..briljante vondst -:)
spaceman's avatar
| #248051 | 04-03-2016 14:06 | Atlas
Draagt niet bij aan de toon van de discussie. Hoewel ik Feniks' toon ook niet waardeer. Maar laten we dit aub op inhoud voeren.

On topic; Feniks, ook de gezondheidsraad concludeert dat de wetenschappelijke borging van de griepvaccinatie er feitelijk niet is; onvoldoende RCT's. Reden om wel door te gaan met de campagne is het in stand houden van de infrastructuur voor als er wel een
aantoonbaar goed vaccin is. https://www.gezondheidsraad.nl/nl/nieuws/debat-over-griepvaccinatie

Ik vind dat 60 miljoen over de balk gooien. Dat is mijn mening en je zult het vast niet daarmee eens zijn. Maar nogmaals: ook de gr concludeert iets wat Vd Linden roept. En daarmee is het geen leugenaar, maar verschillen jullie van inzicht.
| #248069 | 04-03-2016 17:15 | feniks
Atlas, Jij verwijst naar een debat gereorganiseerd door de gezondheidsraad, uit 2012. Dit debat op zich toont al aan dat men wel degelijk open staat voor discussie en het herbekijken van standpunten.
In juni 2014 kwam er een verder advies van die gezondheidsraad
En het baseert zich natuurlijk ook op de feiten, en eventueel ontbrekende feiten. De conclusie is dus wel degelijk anders dan die van vd Linde.
Ze hebben het ook over jouw bedenking van “Ik vind dat 60 miljoen over de balk gooien.” Zo staat er in de samenvatting:
Naar het oordeel van de commissie is de gemiddelde kosteneffectiviteit van het vaccinatieprogramma door de jaren heen hoogstwaarschijnlijk minder gunstig dan eerder gedacht, maar lijkt zich nog altijd te bewegen binnen (inter)nationaal genoemde of geaccepteerde grenzen voor doelmatigheid.
⊕ | #247996 | 03-03-2016 17:17 | Erique

Dus eigenlijk bedoel je te zeggen, blikje kippensoep mengen met blikje Champions soep.
Dat is voor de gewone Hollander meevliegend in ruimte en tijd wat duidelijker.

Shittake en paddo's, je zou mensen nog van het padje afbrengen joh!
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #248096 | 04-03-2016 22:08 | Erique
He gatver geen BPA blikvoer aub gewoon verse kippensoep met goeie kwaliteit kip (geen plofkip), wortelen, wat prei, gember (goed tegen kankercellen ook, beter dan chemo), paprika, peterselie, Frans grijze zeezout, kippenbouillon zonder MSG & andere zooi, shiitake paddestoelen, knoflook, koriander & als het klaar is in de kom & kwak je er nog een lading Habaneropeper-saus erin.De griep is dan zo verdwenen, heb je geen shot meer nodig.xD
Erique's avatar
| #248112 | 05-03-2016 11:37 | feniks
De griep is dan zo verdwenen

Maar als je een griepprik had gehad, dan was de griep er misschien nooit geweest! LOL

En ik herhaal nog maar eens: "Erique: waar is de data die dat aantoont? Waar zijn de studies waar mensen die wel en geen kippensoep aten werden vergeleken? Het enige wat jij aanhaalt is een publicatie waarin dit idee geopperd wordt gebaseerd op een hoop veronderstellingen, zonder ook maar enige klinische onderbouwing. "
| #248115 | 05-03-2016 12:33 | Antares
101 reacties.

Je kunt beter trol zijn dan blogger.
Antares's avatar
| #248136 | 05-03-2016 16:04 | Erique
Maar als je een griepprik had gehad, dan was de griep er misschien nooit geweest! LOL


Met een werkzaamheid van 10 a 20% net als vorig jaar haha.U hebt uw shot gehad, maar het helpt voor geen meter. Nu is er een werkzaamheid van 60%, maar zit nog onder de werkzaamheid wat het zou moeten zijn nml 70-80%

En ik herhaal nog maar eens: "Erique: waar is de data die dat aantoont? Waar zijn de studies waar mensen die wel en geen kippensoep aten werden vergeleken? Het enige wat jij aanhaalt is een publicatie waarin dit idee geopperd wordt gebaseerd op een hoop veronderstellingen, zonder ook maar enige klinische onderbouwing. "


Kippensoep als remedie tegen verkoudheid & griep is al zo oud als de weg naar Rome

An Inside Scoop on the Science Behind Chicken Soup and the Common Cold

Onderzoeken mbt dit onderwerp waar jezelf mee aankomt zetten hebben geen waarde, want er is geen standvastigheid & daarmee wil ik zeggen dat de werkzaamheid fluctueert.Als je in onderzoeken naar voren haalt dat het een werkzaamheid heeft van 70 a 80%, dan moet het ook in de praktijk kloppen & dat doet het dus niet.Dat is vorig jaar gebleken & ook dit jaar haalt het dus niet.
Erique's avatar
| #248141 | 05-03-2016 17:20 | feniks
Nu is er een werkzaamheid van 60%, maar zit nog onder de werkzaamheid wat het zou moeten zijn nml 70-80%

Ideaal gezien is het 100%. Sommige vaccins bereiken boven de 95%, maar de griepprik is nu eenmaal het zwakke broertje. Maar –in tegenstelling tot wat sommige antivaxxers beweren- werkt het dus wel degelijk, maar varieert dat van jaar tot jaar. En die “geen standvastigheid” is perfect te verklaren, en gebaseerd op een mismatch tussen de influenza-stammen in het vaccin en diegenen die circuleren in een specifiek jaar.

Wat betreft jou link over kippensoep: dat gaat over het gebruik bij een verkoudheid (“common cold”). Dus heeft helemaal niets van doen met de griep (“influenza”). Dus nogmaals, "Erique: waar is de data die dat aantoont?

En jawel hoor, ik zal ook wel eens kippensoep eten als ik verkouden ben. Dat geeft je tijdelijk een goed gevoel, en helpt je om voldoende vocht op te nemen. Maar dat betekent nog niet dat het helpt om je te genezen.
| #248288 | 07-03-2016 09:06 | Atlas
Feniks, dank voor de link naar het advies van de GR uit 2014. Dat kende ik nog niet.

Inhoudelijk vind ik het de tekst overigens zo vaag, dat je net zo goed op basis daarvan kunt stellen dat je het vaccin bij de vuilnis kunt doen. Minder gunstig dan gedacht, en wat zijn dan de geaccepteerde grenzen voor doelmatigheid? Door Big Pharma genoemde afwegingen? Of de groep op het ministerie waar alle lobbyisten ook aanzitten? En internationaal; welke landen en welke normen?

Ik kan in jouw link de totale tekst niet vinden, dus ik kan niet nalezen waar de GR het advies op baseert.
| #248292 | 07-03-2016 10:13 | spaceman
@Erique

Zelf neem ik Propolis ( nee, never nooit een griepvaccinatie)

Want Propolis verhoogt de natuurlijke weerstand van het lichaam, is antioxiderend en immunostimulerend. Het heeft natuurlijk niet de kracht van de reguliere antibiotica maar tegen een verkoudheid en andere winterkwaaltjes werkt het uitstekend.
spaceman's avatar
| #248294 | 07-03-2016 11:56 | ouwe knar
Het heeft natuurlijk niet de kracht van de reguliere antibiotica
Er wordt al jaren geroepen dat antibiotica alleen werken tegen bacteriën, schat.
ouwe knar's avatar
| #248295 | 07-03-2016 12:16 | spaceman
@Ouwe Knar,

Propolis is een natuurlijk anti-bioticum...schattebout...multi toepasbaar
spaceman's avatar
| #248297 | 07-03-2016 12:22 | spaceman
@Ouwe Knar

Even ter info ( je kan natuurlijk ook altijd een griepprik nemen of reguliere antibiotica nemen..is helemaal aan jou) :P

Propolis Eigenschappen
activering van het afweersysteem
stimuleert het immuunsysteem
remt bacterie groei
is schimmelwerend
is ontstekingsremmend
heeft een anti virale werking
bevordert weefsel- en celgroei
verstevigt de bloedvaten
bevordert de opslag van glycosiden (energierijke stoffen in de spieren, vooral de hartspier)
verbetert de werking van de klieren, waaronder de alvleesklier (productie van insuline)
ziekteverwekkers worden niet resistent voor Propolis (is bij reguliere antibiotica wel het geval)
versterkt de werking van bv. Penicilline en kan naast alle reguliere medicijnen worden gebruikt
spaceman's avatar
| #248300 | 07-03-2016 12:58 | Erique
Bij mijn weten werkt propolis alleen antibacterieel, maar wil je een multi inzetbare alternatief hebben, kan je beter oregano softgels gebruiken,Dit werkt zowel antibacterieel als antiviraal.

http://www.gielenaroma.nl/index.php?page=origanum-vulgare-hirtum
Erique's avatar
| #248308 | 07-03-2016 15:59 | ouwe knar
Even ter info ( je kan natuurlijk ook altijd een griepprik nemen of reguliere antibiotica nemen..is helemaal aan jou) :P
Wat kun jij pathetisch doen space-cake.
Heb ik het gehad over liever prikjes nemen: NEE
Heb ik het gehad over liever anti-biotica nemen: NEE

Griep wordt, voor zover bekend, veroorzaakt voor een virus. Kweenie wat voor ideeën jij daar over hebt...
Antibiotica worden volkomen onterecht soms ook voorgeschreven bij virusinfecties: Toedeloe darmflora. Wordt nooit meer wat het geweest was. Slechts een heel klein percentage darmbacteriën is bekend, daarvan kan slechts een klein deel in een 'peterselie schaaltje' zeg maar bijgekweekt worden.

Ga maar een cursus ontstressen volgen, is veel beter voor je weerstand ;P
ouwe knar's avatar
| #248316 | 07-03-2016 18:13 | spaceman
@Ouwe Knar

Waar is gevoel voor humor? Take it easy. En..inderdaad..meditatie is heel goed voor je. Kan het je aanraden:P.Verder bedoelde ik dat propolis tevens antiviraal is.
spaceman's avatar
aanmelden / inloggen