Door Witte Haai, Op din 30 dec 2014 13:06, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

CEO “AirAsia” dumpte aandelen 5 dagen vóór verdwijning vliegtuig

Bijna één miljoen aandelen

De hoogste baas van “AirAsia”, Tony Fernandes, heeft slechts enkele dagen vóór de verdwijning van “Flight QZ 501″ 944.800 aandelen “Tune Insurance Holdings Bhd” verkocht. Tune Insurance Holdings Bhd. is de organisatie die reisverzekeringen aanbiedt voor passagiers van AirAsia.

“The Malaysian Insider” meldde op 26 december dat Fernandes, de oprichter van “Tune Group Sdn” en tevens eigenaar van AirAsia, op 22 december 850.000 aandelen in Tune Insurance Holdings Bhd had verkocht en een dag later nog eens 94.800.

De koers van Tune Insurance Holdings tuimelde op de eerste handelsdag na de...
Annotaties:
| #225971 | 30-12-2014 14:09 | Hannus
Op het Chinese blogplatform Tianya verscheen veertien dagen voor de ramp met de QZ8501, een waarschuwing om niet met AirAsia te vliegen. Er boven stond de kop «Malaysia Airline is kapot gemaakt, nu is AirAsia aan de beurt»:

“De MH370 is ontvoerd door de «Internationaal Zwarte Hand». Vervolgens werd de MH17 uit de lucht geschoten. Malaysia Airlines was de op zes na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Nu staat het aan de rand van de afgrond en moet vechten om te overleven. Deze «Zwarte Hand» heeft nu AirAsia als doelwit gekozen. AirAsia is nu aan de beurt om te worden worden geruïneerd, omdat AirAsia ook een maatschappij uit Maleisië is. Ik raad alle Chinese toeristen aan om een wijde boog te maken om AirAsia. Zorg ervoor dat je geen slachtoffer wordt, zoals de passagiers van de MH370. De kracht van de Zwarte Hand is sterk en kwaadaardig.”
( Link naar het orginele bericht )

In de loop van drie dagen werden nog 39 waarschuwingen gepost. Zoals deze:
“Deze boodschap is bedoeld om uw leven te redden: Als u binnenkort naar Europa of de Verenigde Staten vertrekt voor de vakantie, reis dan niet met AirAsia of Malaysia Airlines. Neem deze woorden ter harte. Als er op een gegeven moment een ongeluk gebeurt en mijn berichten worden gevonden, is het te laat voor spijt.”
Hannus's avatar
aanmelden / inloggen