Door community (initieel Escogido), Op zon 21 mei 2017 02:20, 3 reacties,    

Chaos in Brazilië – aandelenmarkt crasht

Braziliaanse aandelenmarkt op crashkoers door politieke chaos. De handel op de Braziliaanse aandelenbeurs Ibovespa werd zelfs stilgelegd, na een daling van meer dan 15%. De Braziliaanse valuta de Real staat ook fors onder druk. De nieuwe Braziliaanse president Michel Temer wordt beschuldigd van corruptie. Een paar maanden geleden werd Dilma Roussef nog afgezet en de kans is groot dat Michel Temer datzelfde lot staat te wachten.


Corruptie, corruptie en nog eens corruptie

De Braziliaanse president Michel Temer heeft overigens laten weten dat hij onschuldig is en tevens liet hij weten zeker niet op te stappen. Corruptie is een ernstig probleem in de Braziliaanse politiek. Nu er opnames van de president zijn gelekt, waarin hij instemt met het betalen van smeergeld aan de vroegere kamervoorzitter Eduardo Cunha, spil in het Petrobras-schandaal, is zijn positie onhoudbaar.

Nieuwe verkiezingen

De kans is groot dat er dus weer nieuwe verkiezingen komen en drie keer raden wie er bovenaan staat in de peilingen? De ex-president Lula da Silva met zo’n 30% van de stemmen. Lula wordt er echter ook van verdacht zich bezig te hebben gehouden met witwaspraktijken en het aannemen van steekpenningen. Runner up is nu João Dória, hij werd begin dit jaar burgemeester van São Paulo. Lees verder.
| #259713 | 22-05-2017 07:12 | Antares
@Escogido
Bedankt voor de link.
Antares's avatar
| #259715 | 22-05-2017 12:12 | Escogido
Mooi, want ik twijfelde een beetje om wel/niet toe te voegen, omdat het beperkt over Brazilie gaat en meer over Venezuela. Maar het artikel geeft goed weer hoe de VS en UK sinds de laatste periode en dood van Chavez hun politieke en economische grip op het continent hebben herwonnen.

An instructive example can be found in Venezuela’s neighbor, Brazil. An oil exporter almost as large as Venezuela in terms of production – Brazil accounts for 3 percent of global crude production, while Venezuela accounts for 3.1 percent – Brazil saw a quick political transformation in the form of a coup against the democratically-elected government of Dilma Rousseff, a coup that was orchestrated by right-wing elements in the country and their backers in the U.S.
Escogido's avatar
aanmelden / inloggen