Door community (initieel vonnegut), Op zat 10 jan 2015 12:20, 9 reacties,    

Charlie Hebdo en de vijfde colonneCharlie Hebdo en de vijfde colonne

Na de aanslag op het kantoor van Charlie Hebdo kunnen we misschien als Nederlandse samenleving eens goed gaan discussiëren over wat vrijheid van meningsuiting nu eigenlijk inhoudt, hoe ver die gaat en vooral hoe hypocriet onze maatschappij met die vrijheid omgaat. Ook is het van belang om onze houding ten opzichte van een godsdienst te definiëren die blijkbaar niet verenigbaar is met onze democratische open samenleving en misschien is het dan ook wel handig om eens wat schuldigen aan te wijzen die er voor gezorgd hebben dat we nu zitten opgezadeld met een slecht geïntegreerd deel van onze bevolking.

Cultureel Marxisme

De liberale types buitelen nu over elkaar heen om te verklaren dat ze Charlie heten. Je zou ze bijna geloven, die geitenbreiers die jarenlang iedere kritiek op allochtonen, en op moslims in het bijzonder, weghoonden met verwijzingen naar Hitler en andere racisten. Nu lijken ze eindelijk wakker te schieten en te beseffen dat we een soort paard van Troje hebben binnengehaald. Jarenlang werd deze mensen geen strobreed in de weg gelegd om hun eigen cultuur en godsdienst toch maar vooral te kunnen uitoefenen, zelfs al ging dat ten koste van onze eigen cultuur en maatschappij. Daar zijn we meteen bij de kern van dit probleem aanbeland. De mensen die de multiculturele samenleving en onbeperkte instroom van migranten altijd hebben aangemoedigd zijn mensen die er alles aan doen om onze eigen cultuur af te breken. Deze marxistische “68 generatie heeft alles wat in duizenden jaren menselijke cultuur was opgebouwd, willen afbreken. Man-vrouw verhoudingen moesten ineens radicaal op de schop, vrije seks en drugs werden gepropageerd, het huwelijk was ouderwets, kinderen hadden een vrije opvoeding nodig zonder grenzen, de kerk en het christendom waren hopeloos achterhaald, autoriteit was uit den boze en iedereen had recht op een uitkering van de overheid die je van de wieg tot het graf moest verzorgen. Een ander punt van deze marxisten was het cultureel Marxisme. Dat komt ongeveer neer op de gelijkschakeling van alle culturen en mensen. Dat klinkt allemaal best aardig maar in de praktijk komt het hier op neer dat je geen waardeoordeel meer mag geven over culturen en mensen, al is die cultuur, dat geloof of mens nog zo aantoonbaar achterlijk of verwerpelijk vanuit onze westerse normen en waarden bezien. Uit dit cultureel Marxisme is het politiek correct denken ontstaan waarmee kritische geesten om de oren worden geslagen met verdenkingen van racisme.Die vijfde colonne, waar nu over gesproken wordt, zijn in mijn ogen niet de moslims maar onze eigen Hollandse en westerse cultureel marxisten, die onze westerse democratie hebben proberen af te breken voor hun communistische idealen. Ze geloven heilig in feminisme, homorechten, rechten van minderheden en globalisering maar houden hun mond angstvallig stil als die minderheden, vrouwen en homo’s discrimineren. Vroeger kwamen ze nog op voor de arbeider maar die laatste is door hun geloof in de globalisering en open grenzen flink in de knel komen te zitten. De Nederlandse arbeider moet nu de concurrentie aangaan met Oost-Blokkers die voor een appel en een ei willen werken en daarna ook nog aanspraak mogen maken op onze verzorgingsstaat.
Hoe moeten we nu reageren op de zoveelste uiting van moslimextremisme en het feit dat het overgrote deel van de moslims achter dit soort fundamentalistisch gedachtegoed lijkt te staan?
Ten eerste zullen we zelf eens in de spiegel moeten gaan kijken. Hoe gaan wij, als westerlingen, om met de wereld. Waarom moeten wij zo nodig andere landen binnenvallen en ons bemoeien met zaken die ons niets aangaan? Doen we dat echt om democratie en vrijheid te verspreiden of doen we dat eigenlijk puur uit geopolitieke machtsmotieven en financieel gewin? Is onze eigen overheid wel zo schoon op de graat met haar praatjes over vrijheid. Zit onze eigen overheid ons niet dag en nacht te begluren en spelen onze eigen veiligheidsdiensten geen vieze spelletjes (bijv. gebruik maken van terroristen) om de belangen van het NAVO-partnerschap te dienen? Waarom stonden, toen bekend werd dat onze eigen overheid en de Amerikanen ons bespioneren, niet tienduizenden mensen te demonstreren in onze grote steden? Als we het dan toch over vrijheid hebben.
Daarnaast moeten we eens goed gaan kijken hoe wij met immigranten omgaan in Nederland en Europa. Ja, wij hebben een eigen cultuur die kostbaar is en het waard is om verdedigd te worden tegen intolerante barbaren. Dat moet nu maar eens duidelijk zijn. Mensen die hier binnenkomen, moeten zich aanpassen aan onze cultuur en normen en waarden. Dat is heel logisch en normaal. Als wij naar Marokko, Japan of India gaan moeten we ons ook aanpassen. Diezelfde mensen die de mond vol hebben over de rechten van minderheden zouden hoogst verontwaardigd reageren als wij met een paar miljoen Nederlanders naar Marokko zouden gaan en daar ons stempel op de Marokkaanse cultuur zouden drukken. Het wordt misschien tijd om te gaan zeggen: “waar wil je bijhoren?” Wil je een Nederlander zijn? Prima, maar respecteer dan de open samenleving, werk hard en maak er wat van. Geen jarenlange procedures met vele beroepsmogelijkheden in asielzoekerscentra. Nee, gewoon, pats boem, ja of nee. Mensen hebben duidelijkheid nodig en moeten weten waar ze aan toe zijn. Laten we dan ook meteen eens een referendum houden over de vraag hoeveel immigranten wij als Nederlanders wenselijk achten. Waarom is die vraag 40 jaar terug niet gesteld? Het is toch eigenlijk een criminele daad geweest, een vorm van culturele genocide, om zonder toestemming van de bevolking een multicultureel sociaal experiment op ons Nederlanders los te laten?

Vrijheid van meningsuiting

De vrijheid van meningsuiting is misschien wel ons grootste goed in het westen. Helaas wordt die vrijheid nog al eens verkwanseld onder valse voorwendselen. Vaak worden in het westen ongewenste meningen monddood gemaakt door onze media en met rechtszaken en worden zelfs mensen in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk in de gevangenis gegooid omdat ze de genocide op de Joden of Armenen ontkennen. De holocaust en de tere ziel van migranten zijn de laatste overgebleven heilige huisjes in onze samenleving. Je mag alles en iedereen bespotten maar oh wee als je kritisch bent tegenover Joden of de geschiedenis van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dan zijn de rapen gaar.
Vrijheid van meningsuiting betekent in mijn optiek dat ik alles mag zeggen en denken zolang ik niet oproep tot haat. Een andere mening over de holocaust lijkt me geen oproep tot haat. Geschiedenis is een levend fenomeen dat vol zit met interpretaties, feiten, leugens en vooral sterk gekleurd wordt door nationaliteit en afkomst. Helemaal niet raar dus als je geschiedenis ter discussie stelt. Dat je daarbij op gevoelige tenen kan staan is jammer maar wel nodig om zo dicht mogelijk bij de waarheid te komen.

Journalistiek


Daarmee zijn we aangekomen bij een groot probleem in onze samenleving. De staat van de gevestigde journalistiek, die aantoonbaar niet bezig is met het zoeken naar de waarheid maar vooral bezig is de NAVO-agenda te ondersteunen. Natuurlijk onze journalisten schrijven over corruptie en affaires van politici maar als het er echt op aan komt en de NAVO-belangen gesteund moeten worden dan worden de rangen gesloten en schrijven ze allemaal precies na wat onze regering graag wil horen. Dan is het kritisch denken ver te zoeken. We zien dat gebeuren als ons leger wordt ingezet, als bondgenoten andere landen binnenvallen en na aanvallen op bondgenoten. Directe voorbeelden zijn terroristische aanslagen in de V.S. en recent de aanslag op MH17. Direct werd na het neerhalen van MH17 de NAVO-lijn gevolgd door onze media. Rusland en Poetin waren het mikpunt van de NAVO-propaganda. Het wordt dus tijd voor een onafhankelijke media die zich meer bezig gaat houden met onafhankelijke onderzoeksjournalistiek.
Kortom we moeten als Nederlanders weer nuchter leren nadenken over het leven. Ons niet zo mee laten slepen door emoties en propaganda. Geen Marxistische idealen accepteren, die ver van de werkelijkheid staan maar realistisch kijken naar mens en samenleving en de belangen van ons eigen land en onze eigen bevolking weer voorop stellen. Daar zijn we tenslotte een land voor.
Annotaties:
| #226944 | 10-01-2015 12:35 | hakkietakkie
pfff.. Het gaat niet over vrijheid van meningsuiting, dat is juist de canard. Het gaat over het met de ene hand het creëren, opleiden, bewapenen van rebellen, en met de andere hand ze bestrijden. Het gaat over de intrinsieke hypocrisie van het 'vrije westen'. Doel is dat we ouwehoeren over vrijheid van meningsuiting in plaats van er gebruik van te maken.
hakkietakkie's avatar
| #226945 | 10-01-2015 12:37 | hakkietakkie
argh! eerst lezen hakkietakkie! daar gaat het nu juist over! (denk zeg het zelf maar even.. ben weer lekker mijn chagrijn aan het uitleven. Ga maar even mediteren en koud douchen. Excuus!)
hakkietakkie's avatar
| #227035 | 11-01-2015 15:31 | ffloor
Dat boek over de 5e-colonne bestaat echt en dat heb ik in 1984 gelezen. Het ging vooral over onze Nederlandse ambtenaren en hun geldgeverij aan Cuba, Libië, Egypte, enz.
Overigens heeft dat Franse blad totaal niks met vrijheid van meningsuiting te maken: het gaat hier om sub-cultuur van een lager-dan-onderlaag want Le-Canard (de eend) en de Mad (gek)zijn héél wat betere kluchtkranten en nog lezenswaardig ook; en bovendien - of ze nog bestaan weet ik niet want die werden WEL serieus genomen!

En dan die discussie over radicalisering, vs,"Gematigden"??? Ik heb inmiddels begrepen dat het de richting Salafischme is - nou zoiets hadden we in de jaren 60er allang hoor!
Als ik tijdens de verplichte catechesatie mijn vinger opstak en de dominee uitlegde dat onze HEERE HEERE in slaap was gevallen want tijdens slaap kun je niet ruiken: en vandáár dat die stankgeur van verbrande Jodenlijken tot een lieflijk reukwerk des HEEREN HEEREN niet in Zijn neus was doorgedrongen - moest prompt het lokaal uit en mocht er opeens nooit meer komen?
Wat raar? In de joodse cultuur zijn ze nou juist verzot op dergelijke discussies - maar in de officiële Nederlandse Staatskerk: Nederlands Hervormd waren ze hier helemaal niet van gediend?
Ik dat tegen pappie verteld maar die zei iets wat ik helemaal niet van hem verwachtte: "Was toch al een slechte dominee, ga maar naar *** - maar dat die een ex-NSBer was dat wist 'ie nog niet.
Hij kon alle 4000 dominees uit zijn bolletje hoor, en was aanhanger van de uitverkiezingsleer die toendertijd héél erg controversiëel was.

Andere keer, ook tegen dominee:
"Maar waarom moeten wij van zo'n eeuwenoude kerel houden, dat is toch erg vies en smerig en is wettelijk verboden want dat valt onder pedofilie? In de Bijbel staat toch dat god is liefde; maar om lief te hebben heb je een meid voor nodig maar hier zijn geen meiden? We denken dat meiden zijn uitgestorven want ik heb er al in 3 maanden geeneen meer gezien, daarom vrij ik nou maar met een vriend"
-"DRUIUIUIUIUIUIT!!!! EN ALS JE NIET GAAT SLA IK JE ERUIT!" en stroopte zijn mouwen op. Raar godsdienstonderwijs had je in de jaren '60er dus ook al.
| #227045 | 11-01-2015 16:40 | vonnegut
ffloor, ik weet er alles van, ik woon namelijk op Urk.
Het verschil is dat ik toch wel mijn mening kan geven, zonder al teveel bijval natuurlijk, maar niet vermoord wordt door christenen om die mening. Christenen hebben leren om gaan met andersdenkenden, al vliegen ze soms ook nog wel eens uit de bocht natuurlijk, zoals bij abortus klinieken.
| #227048 | 11-01-2015 17:02 | hakkietakkie
Je kunt christenen niet over een kam scheren, net zo min als moslims.
hakkietakkie's avatar
| #227049 | 11-01-2015 17:10 | Ness
Nou Hakkie dat is ook steeds wat me opvalt bij al dat gescheld op de politieke islam. Dat is een van de sekten en de meest gevaarlijke, maar ze zijn te vergelijken met de heel extreme christenen die de dominion heorie aanhangen. Er zijn maar weinig christenen die er iets voor voelen in de wereld van die mafkezen te wonen, en hetzelfde geldt voor moslims & politieke Islam. De dominions willen atheisten, overspeligen en homo's weer ophangen als Hun Rijk Kome. http://en.wikipedia.org/wiki/Dominion_Theology
Ness's avatar
| #227055 | 11-01-2015 17:46 | Nico de Geit
Even over die maagden, die 72 seksslavinnen, hoe oud zijn die eigenlijk? Twaalf? Jonger? Paradise for perverts.

Next Level
Breivik verwacht vanaf 2020 fase 2. Fase 1 was de Fortuyn-fase waarin het probleem bespreekbaar werd. Fase 3 en 4 volgen later. Echte gamer die Breivik, denkt in levels.
Nico de Geit's avatar
| #227067 | 11-01-2015 19:00 | spaceman
Nou nou, glazenbol die Amerikanen.Aanslagen in Parijs konden ze echter niet voorkomen.Vreemd hoor.

http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/407715/broers-kouachi-hadden-contact-in-nederland.html
spaceman's avatar
| #227069 | 11-01-2015 19:52 | tegengas
#Syria #Hasakah #ISIS cut the hands and the legs for 2 men Charges They are thieves and bandits #IS
https://twitter.com/Raqqa_Sl/status/554004964398628864
tegengas's avatar
aanmelden / inloggen