Door community (initieel P.uncia), Op vri 8 feb 2013 15:14, 1 reacties, nieuws

Coalitie van Berlusconi zit links op de hielenDe linkse Italiaanse coalitie geleid door Pier Luigi Bersani wordt op de hielen gezeten door de rechtse coalitie die oud-premier Silvio Berlusconi op poten heeft gezet. De laatste peilingen geven links nog een voorsprong van 4 à 5 procentpunten op de rechtse concurrentie. Hoewel links nog altijd op kop ligt, halen ze mogelijk niet genoeg zetels om een regering te kunnen vormen. Vermoed wordt dat Bersani een coalitie zal moeten sluiten met aftredend premier Mario Monti, wiens partij het moeilijk heeft om in de peilingen de derde plaats te behouden. .

In Italië verbiedt de wet het om peilingen te publiceren op minder dan 15 dagen voor de verkiezingen. Twee maanden geleden nog gaven de peilingen links een voordeel van 15 à 20 procent, maar Berlusconi heeft een ongelooflijke inhaalbeweging gemaakt.

In drie verschillende peilingen bedraagt het verschil tussen links en rechts 4 à 5 procentpunten. "Het verschil tussen de twee kampen ligt op ongeveer vier punten, en ik verwacht dat dat zo blijft", zegt Nicola Piepoli, voorzitter van een van de peilingsinstituten. "Er is misschien nog een campagne van een drie maanden nodig om die cijfers gevoelig te veranderen."

Beppe Grillo

De meeste peilingen geven aan dat ook de centrumcoalitie van premier Mario Monti in populariteit gedaald is. Die moet in sommige peilingen de derde plaats laten aan de MoVimento 5 Stelle van de bekende blogger en comedian Beppe Grillo.

Het aantal onbeslisten en onthoudingen zou tussen de 30 en 35 procent hangen, volgens de peilingen.
Annotaties:
| #196862 | 08-02-2013 15:17 | tegengas
Berlusconi gaat gewoon weer winnen.
tegengas's avatar
aanmelden / inloggen