Door community (initieel ouwe knar), Op maa 1 mei 2017 22:03, 3 reacties, nieuws

Coeliakiemaand van startHet glutenvrije dieet wint aan bekendheid. Steeds vaker zien we allergenenkaarten in restaurants. Ook de glutenvrije schappen in de supermarkt breiden zich verder uit. Toch lopen er nog steeds mensen met echte en onbegrepen klachten rond. Ze hebben coeliakie. Er bestaan nog steeds veel misverstanden over coeliakie en het glutenvrije dieet. Mede om die reden is de Coeliakiemaand in het leven geroepen. De stichting van de Coeliakiemaand organiseert samen met vrijwilligers een informatieve maand met vermaak. Dat meldt Coeliakiemaand
Annotaties:
| #259547 | 01-05-2017 22:32 | ouwe knar
Ik las vandaag dat gluten ellende alles te maken heeft met glyfosaat (en 'innerte' stoffen en afbraak stoffen).
Het molt de darmenflora, het tast de mitochondriën aan, het bindt met metalen, dus exit zink, mangaan...
Nota bene overal in de wetenschappelijke literatuur te vinden maar oeioeioei, wetenschappers hè.

Tering duur al die glutenvrije zaken, goudgeld mee te verdienen. Het aantal glutenlijders stijgt razendsnel.
Zo'n melkkoetje ga je natuurlijk niet afslachten door gewoon te zeggen wat er werkelijk aan de hand is.
Het zou me niet verbazen als je de roundup verspreiding afzet tegen gluten ellende, er hele interessante dingen uit komen.

In parken mag roundup niet meer maar de boeren zijn er verslaafd aan. Vlak voor de oogst sproeien ze alle gewassen dood met het spul, waardoor de planten (graan, duh) op de valreep meer zaad produceren, zodat de opbrengst hoger is en er minder rommel is dat dus later minder opgeruimd hoeft te worden.

Coeliakiemaand, zou er al een kleur lintje voor verzonnen zijn?
Eh, oranje ;P
ouwe knar's avatar
| #259648 | 14-05-2017 00:16 | Escogido
Een andere factor in tarwe die tot problemen kan leiden is WGA, Wheat Germ Agglutinine.

Op Foodlog en in andere mainstream media gaat het momenteel over gluten. Zestig jaar na Karel Dicke lijkt het tot een wat breder publiek door te dringen dat de gliadinen in tarwe en veel andere granen tolpoortjes in darm en bloedbreinbarriere openen en afhankelijk van genotype een trukendoos vol doorgaans autoimmune reacties kunnen ontketenen. Veel minder bekend is dat tarwe ook Wheat Germ Agglutinine (WGA) bevat, een lectine die tarwegras heeft geëvolueerd als potente insecticide. WGA is biologisch actief op nanomolniveau. Een paar boterhammen, vooral volkoren boterhammen, leveren meer dan genoeg WGA om dagen lang leuke effecten te genereren.

Het begint (zoals altijd) in de darm. WGA heeft het unieke vermogen om in de darm een receptor te activeren die toegang geeft tot de bloedstroom (de Epidermal Growth Factor receptor). Tegelijk bindt het als een gek de bekende lipopolysacchariden uit de eerste post naar aanleiding van Ian Spreadbury, die in hun eentje niet zomaar via een gezonde darm naar binnen kunnen. WGA met een rugzakje vol lipopolysacchariden is een waar monstermolecuul. Het smokkelt zichzelf en de giftige eiwitfragmenten van de bacteriën het plasma in, waarop het feest kan beginnen. Deze supermoleculen zijn, opnieuw dankzij WGA, ongrijpbaar voor het enzym lysozym, dat ronddrijvende celwanden van schadelijke bacteriën normaal gesproken direct ontmantelt. Overal waar het komt kan en zal dit supermolecuul andere EGF-receptoren openen en brandjes stichten. Er komt geen greintje gluten aan te pas 😉 .

Doe mij maar 1 volkoren hartinfarct en 2 meergranen-stents
Escogido's avatar
| #259650 | 14-05-2017 01:15 | ouwe knar
O schrik, boekweit crackertjes zijn best smakelijk.

Ik zag dat mensen die veel rijst eten (bv ivm mijden gluten) kans lopen veel meer arseen binnen te krijgen als normaal. Rijst slaat arsenicum op, dat wil zeggen als arsenicum in de bodem zit, haalt rijst het er uit. Biologisch of anders, dat maakt niets uit.
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen