Door P.uncia, Op zat 29 okt 2011 17:25, 2 reacties,    

Colombiaanse president roept op tot legalisering van marihuanaDe Colombiaanse president, Juan Manuel Santos, heeft opgeroepen tot de wereldwijde legalisering van marihuana om te helpen de handel in harddrugs en geweld te bestrijden.

Santos voegde zijn stem toe aan een groeiende lijst van invloedrijke figuren in Latijns-Amerika die een heroverweging eisen van het beleid dat decennia gebruikt is om de drugshandel te bestrijden.

Hij zei dat het wereldwijd legaliseren van softdrugs, zoals marihuana, zou kunnen helpen internationale inspanningen te verbeteren met het omgaan met harddrugs zoals cocaïne en heroïne.

"De wereld moet praten over een nieuwe aanpak, we denken in principe nog steeds binnen hetzelfde kader als wij de laatste 40 jaar hebben gedaan", zei hij.

Op de vraag of het legaal maken van marihuana een stap voorwaarts zou zijn, zei Santos dat het mogelijk was en dat hij het zou steunen "mits iedereen het gelijktijdig doet". Maar hij benadrukte dat andere landen nodig zijn om het voortouw te nemen en zei dat de kwestie "een zaak van nationale veiligheid" voor Colombia was, terwijl het "in andere landen hoofdzakelijk een gezondheid en misdaadprobleem is".

"De drugshandel is wat het geweld en de onregelmatige groepen in ons land financiert. Ik zou worden gekruisigd als ik de eerste stap nam", zei hij in een interview met Metro, de wereldwijde gratis dagbladketen.

Zijn commentaren zijn het laatste teken dat de Latijns-Amerikaanse landen, die getekend zijn door geweld in associatie met de smokkel van drugs naar de VS en Europa, wereldleiders onder druk willen zetten om het probleem opnieuw aan te pakken.

Door, Robin Yapp.
Annotaties:
| #166162 | 30-10-2011 06:43 | Gareth
"mits iedereen het gelijktijdig doet".

Dat wordt dus met Sint Juttemis...?
| #166177 | 30-10-2011 12:43 | Paul2
"mits iedereen het gelijktijdig doet".

Dat wordt dus met Sint Juttemis...?


Zie de VS nog niet zo snel meedoen .
Tenzij het gevangeniswezen daar opeens onbetaalbaar wordt en dit een handig argument wordt om de gevangenispopulatie te halveren......
aanmelden / inloggen