Door Antares, Op din 15 maa 2016 11:13, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Dankzij MSM voel ik sympathie voor de Koerden™Voor "Koerden" mag men elke groep invullen.

'nough said ...
Annotaties:
| #248825 | 15-03-2016 12:45 | Ness
In 1975 vertrokken mijn vriend en ik over land naar India, in een omgebouwd Volkswagenbusje.

In Erzerum, Turkije, werden wij gewaarschuwd door een Koerdische (!!) hoteleigenaar ervoor te zorgen dat we vanaf Agri deel uitmaakten van een kolonne vrachtwagens, tot we de passen over waren - je moet nl de hoogvlakte naar Dogubayazid op, ten Zuiden van de (enorme) berg Ararat.

De reden: Koerdische struikrovers waren zeer aktief. Vrachtwagens die moeizaam de passen opzwoegden, werden met de regelmaat van de klok overvallen en leeggehaald; chauffeurs mochten blij zijn als ze het er levend afbrachten. De enige veilige manier om dat gebied te doorkruisen was in een grote ploeg. Wie alleen ging kwam niet meer terug.

De hoogvlakte zelf was in zijn geheel militair terrein. Je mocht daar onder geen beding stoppen. Wij moesten poepen lol en stopten dus wel, ook om het uitzicht te bewonderen, en werden prompt opgepakt door het Turkse leger. Onze hoopjes werden uiteindelijk onze redding. Een jeep is speciaal teruggereden om te zien of wij daar inderdaad van het toilet gebruik hadden gemaakt, zo paranoïde was men. Onze bus werd helemaal omgekeerd en uitgespit. Toen ze klaar waren was het te laat om nog te vertrekken. In dat Turkse-leger-stadje, Dogubayazit, mochten we blijven voor de nacht in het legerkamp. Eenmaal de grens over met Iran waren alle problemen voorbij.

Maar goed, je hebt Koerden en Koerden. Een flink deel heeft zich gewoon aangepast en maakt deel uit van het Turkse leven, een ander deel is al decennia-lang onder invloed van stokers en dope-handelaren. Dit zijn géén brave zielige luitjes, het zijn bandieten, rovers en moordenaars. Het is geen geheim dat Israel de PKK heeft opgericht, en wel vanuit het Westen, met name Amsterdam, waar het CIDI en de PKK naast elkaar 'woonden' in een grachtenpand. "Links' is altijd pro-PKK geweest.

En alhoewel de Koerden een punt hebben, namelijk dat ze met 50 miljoen geen enkel stuk land kregen toebedeeld ooit en opgesplitst werden in een Syrisch, Iraans, Turks en Armeens deel, dat hun taal, cultuur en geschiedenis verboten werd, is het wel zo dat ze sindsdien iedere uitgestoken hand hebben gebeten, speciaal de Turkse. http://turkey.liveuamap.com/
Ness's avatar
aanmelden / inloggen