Door community (initieel Donkerdoorn), Op woe 14 jan 2015 13:05, 9 reacties,    

Dat mag dan weer niet: cabaretier Dieudonné M’Bala M’bala gearresteerdDe al vaker in problemen gekomen Franse cabaretier Dieudonné M’Bala M’bala mocht zich vandaag melden op een Parijs politiebureau wegens "excuses voor terrorisme". Een mooi breed begrip. Dieudonné had het gewaagd zich ietswat kritisch over het "vrijheid van meningsuiting" feestje afgelopen zondag in de straten van Parijs uit te laten. Een "Je suis Charlie Coulibaly", een samentrekking van Charlie Hebdo en de in opdracht van IS, Al Qaida, Al Qaida in Jemen opererende terrorist Amedy Coulibaly, verantwoordelijk voor de gijzelname in een joodse supermarkt.

Dat ging de Franse autoriteiten te ver.
Annotaties:
| #227344 | 14-01-2015 14:16 | hakkietakkie
Artikelen zonder plaatje krijgen vanaf nu van mij een nieuwe behandeling, ipv als een dienstbaar sloofje een bijpassend plaatje te plaatsen, voorzie ik het artikel van een beetje beeldende kunst. :-)
hakkietakkie's avatar
| #227357 | 14-01-2015 18:47 | Zhen
DIT is het verhaal dat goed duidelijk maakt hoe schijnheilig en leugenachtig het optreden van de Franse regering en media klasse in de hele Hebdo vertoning is.

Precies een jaar geleden, voor de recente aanslagen, werd de politiek uitgesproken anti-Zionistische Dieudo al grof gecensureerd, en werd hem verboden zijn one-man show voorstelling te geven, na een volkomen ilegale en corrupte "juridische" procedure, waarbij allerlei juridische regels en rechten niet zijn gerespecteerd.

Dit had hij te danken aan slechts 1 provocerende, en volgens sommigen een ietwat smakeloos zinnetje over een Joodse media-persoonlijkheid die in een programma Dieudo had uitgemaakt voor "zieke geest" die niet het recht mag hebben in TV programmas zijn mening te geven.

Dezelfde presentator mag nu een jaar later uitzendingen verzorgen over de Hebdo aanslagen, met uren-lange discussies over de "vrijheid van meningsuiting". Ik heb maar niet gekeken (ook de rest niet, trouwens).

Deze keer is hij opgesloten voor een nog kortere zin, die hij op Facebook schreef (op zich dom, dom natuurlijk, op Facebook schrijven...). Enkele maanden geleden heeft de Franse regering een en ander al voorbereid door nieuwe wetten in te voeren, die het mogelijk maakt mensen te straffen voor het "goedpraten van terrorisme". Wat "terrorisme" is bepaalt de overheid natuurlijk, vandaar dat mensen als Sarkozy, Bibi, en zelfs Hollande, ongehinderd met de Hebdo manifestatie mee konden wandelen.

Als iemand "terrorisme" goedpraat op het internet, dan kan dat thans op een celstraf van minstens 5 jaar komen te staan.

Afgelopen week is er al iemand tot 6 jaar veroordeeld, voor een enkele Facebook post over de aanslagen. N-Korea, here we come...

Het ziet ernaar uit dat Dieudo er vol enthusiasme in is getuind, en tot jaren celstraf veroordeeld gaat worden voor een zinnetje van 2 woorden en 2 namen, die ook nog eens op meerdere wijzen kan worden uitgelegd. In dezelfde post legde hij nota bene uit bij de grote Hebdo manifestatie aanwezig te zijn geweest, om te demonstreren voor de vrijheid van meningsuiting en het geweld ertegen te veroordelen (omdat ook hem geweld is aangedaan). Niet bepaald goedpraten van "terrorisme" dus, maar och, dat doet er ook niet toe natuurlijk. De man moet het zwijgen worden opgelegd. Na hem zo'n 90 juridische provedures te hebben aangedaan, lijkt het deze keer te gaan lukken.

In Frankrijk is het Joods-Zionistische fascisme thans aan de macht. En overigens, zelfs F. Hollande is van Joodse afkomst, via zijn moeder. Iets dat maar weinigen melden. De rest van de regering en het justitiele aparaat is volkomen geinfiltreerd door de Joods-Zionistische lobby. Het is minstens even erg als in de VS.

Een eerste reactie van de advocaat van Dieudo is te beluisteren (zonder ondertitels) op
http://www.egaliteetreconciliation.fr/Arrestation-de-Dieudonne-la-reaction-de-son-avocat-maitre-Verdier-30285.html

Overigens, zoals de advocaat benadrukt, in zijn Facebook post schreef Dieudo "... je me sens Charlie Coulibaly". Dit is een belangrijke nuance met "je suis etc...". Want het kan terecht worden gesteld dat de man door de Franse overheid en media als een terrorist wordt behandeld, al is zijn ergste "geweld" het maken van grappen die niet naar ieders politieke smaak zijn...

Zie over de post een artikel van de "foute" pers op
http://www.europe1.fr/faits-divers/dieudonne-place-en-garde-a-vue-pour-apologie-du-terrorisme-2343653
Zhen's avatar
| #227368 | 14-01-2015 21:22 | Donkerdoorn
Super comment...gelijk maar richting Zap
Donkerdoorn's avatar
| #227373 | 14-01-2015 21:49 | Zhen
Top, Donkerdoorn ;)
Zhen's avatar
| #227391 | 15-01-2015 00:49 | Paul2

Als iemand "terrorisme" goedpraat op het internet, dan kan dat thans op een celstraf van minstens 5 jaar komen te staan.

De RTL verslaggever Frankrijk zei net bij Jinek dat een dronken Franse man tot 4 jaar is veroordeeld omdat hij naar agenten had geroepen dat ze aangepakt moesten worden door de terroristen van afgelopen week.Zei dat het met de vrijheid in Frankrijk helemaal de verkeerde kant op gaat.
| #227394 | 15-01-2015 01:31 | Ness
Laat iemand dat dan ook aan John Stewart en MSNBC vertellen, want deze ploeg staat het Amerikaanse publiek weer fijn voor te liegen met die mooie foto-op. 300 meter gelopen zeg, wat een karwei! https://www.youtube.com/watch?v=6Bj-RMyF4pg
Ness's avatar
| #227395 | 15-01-2015 01:35 | Ness
ow verkeerd draadje sorry
Ness's avatar
| #231145 | 19-03-2015 17:24 | Zhen
In Frankrijk vallen de maskers af. Vrijheid van meningsuiting is er thans op sterven na dood, en zal de komende tijd moeten worden gezocht in schimmige achteraf steegjes die onttrokken zijn aan het oog van de tot een kille thought-police en mind-fascisme gereduceerde media.

Gisteren werd Dieudonne vanwege zijn facebook post veroordeeld tot 2 maanden celstraf voorwaardelijk. Dat zijn 2 maanden cel omdat hij schreef dat hij zich behandeld voelde als een terrorist!

Hoezeer die bewering ook aantoonbaar klopt, de corrupte rechter accepteerde die uitleg niet, en pastte een geheel herziene interpretatie van de Franse taal toe om tot het oordeel te komen dat Dieudo's post niets minder dan een "goedpraten van terrorisme" was. Het feit dat Dieudo net voor het maken van de post mee liep in de grote "Charlie" manifestatie, mocht daar niet aan tornen.

Het is een voorwaardelijke celstraf, dus hij hoeft niet meteen te brommen, maar bij de eerst volgende nog minder relevante uitglijder kan hij definitief de cel in worden gestuurd.

Voor details, zie http://www.egaliteetreconciliation.fr/Un-parfum-de-dictature-31762.html

Alsof dat allemaal niet genoeg is werd Dieudo vandaag ook nog eens veroordeeld een absurd hoge boete te betalen aan de Frans-Joodse TV/radio presentator P. Cohen, vanwege een wrange - en volgens sommigen "smakeloze" - grap, naar aanleiding van het feit dat Cohen op tamelijk grove wijze Dieudo publiekelijk had beledigd.

Vanwege die grap is Dieudo veroordeeld niet minder dan 38.500 Euri te betalen, waarvan 22.500 rechstreeks aan de abjecte presentator zelf.

Voor details, zie http://www.egaliteetreconciliation.fr/Le-delire-politico-judiciaire-contre-Dieudonne-s-intensifie-31791.html

Het zij gezegd: in Frankrijk is thans het zionistisch fascisme aan de macht. Het land is meer en meer een soort Palestina aan het worden.

Zionistische Joden en collaborerende ondergeschikte vrijmetselaars controleren de politieke macht, de rechterlijke macht, de media, de bankwereld, en grote delen van de industrie.

Laat het een waarschuwing zijn voor de overige landen in Europa.
Zhen's avatar
| #241255 | 26-11-2015 21:25 | Zhen
(Nog) niet in Frankrijk, maar wel in Belgie - het land van Dutroux en het pedo netwerk waar hij voor werkte, en dat tot nu toe ongemoeid is gebleven - is Dieudonne bij verstek onlangs veroordeeld tot 2 maanden gevangenis straf.

De rechtbank meende dat hij minstens 3 keer tot "haat" had opgeroepen.

Voor wie het na wil lezen, zie enkele details op
http://www.egaliteetreconciliation.fr/Justice-belge-36329.html
Zhen's avatar
aanmelden / inloggen