Door community (initieel Best Well), Op zat 19 aug 2017 19:47, 3 reacties, nieuws

De aanslag in Barcelona: zelfde script, een paspoort en emo-buildingDe aanslag op Las Ramblas, een drukke toeristische trekpleister in het hart van de Spaanse stad Barcelona, lijkt weer in alle contouren te voldoen aan het concept ‘Problem, Reaction, Solution‘. Daarbij herkennen we hetzelfde script als bij de meeste terreuraanslagen. Wat vooral opvalt is dat er geen duidelijke beelden zijn van de aanslag zelf, maar vooral van de paniek erna. Wat ook opvalt is dat de politie opriep om geen beelden van de aanslag te delen. Die beelden zijn normaal gesproken toch wel erg handig zou je denken, maar het excuus ‘uit respect en piëteit voor de slachtoffers en nabestaanden‘ doet het natuurlijk altijd goed. Onderdeel van het script is dat er veel internationale slachtoffers zijn en dat onmiddellijk presidenten en andere beroepsleugenaars hun medeleven uiten en de herdenkingen meteen groots opgetuigd worden. Die herdenkingen worden druk bezocht, want de doorsnee burger ziet iets op het nieuws, neemt het kritiekloos over en weet dus niet beter dan dat het verhaal echt is. De emotie wordt bewust tot grote hoogten opgevoerd. Je gaat er immers nog steeds niet vanuit dat journalisten en media zouden kunnen liegen over een terreuraanslag. Maar we hebben ook deze keer weer meerdere miraculeuze overlevers van eerdere aanslagen (zie hier en hier) en niet te vergeten ‘een gevonden paspoort’. We zullen ook nog wel een heldhaftige agent gaan treffen en het zou niets verbazen als dat dit keer een transgender agent is. Zo’n internationaal tintje met slachtoffers uit 24 landen, zorgt voor veel exposure van het Problem, zodat de Reaction (angst en onzekerheid) ook internationaal is en de Solution er op international niveau doorheen gedrukt kan worden.

De Telegraaf plaatste de oproep voor het niet delen van beelden eveneens. De terroristen kijken natuurlijk ook op hun telefoon terwijl ze op de vlucht zijn en zouden zo kunnen ontdekken waar de politie zich bevindt.

Politie: deel geen beelden van de aanslag
17 AUG 2017
BARCELONA – De politie in Barcelona verzoekt iedereen om geen foto’s en filmpjes te delen van de aanslag in het centrum. Mensen moeten het gebied verlaten, er wegblijven en de hulpdiensten niet in de weg lopen.

Bovendien moet niemand via sociale media verspreiden waar zich politieagenten bevinden en waar politieacties aan de gang zijn, benadrukt de Guardia Civil op Twitter.
Mensen kunnen op Twitter via de hashtag #RedesSociales familie en vrienden laten weten dat ze veilig zijn, twittert de politie.

Maar laten nou eens proberen echt het verhaal duidelijk te krijgen. Als je alle beelden op tv en alle berichten in de kranten bestudeert, zijn het vooral verhalen. We kennen ze inmiddels wel: ‘de ooggetuigen’. Mensen die een ingestudeerd getuigenverslag voor de camera of via de telefoon aan de NOS studio doorgeven. Dat kan toch niet? Je gaat toch niet een potje lopen liegen? Vroeger, in het Oostblok had de Stasi in ieder flatgebouw een spion. De Oost Duitse geheime dienst had haar tentakels in alle lagen van de maatschappij. Mensen leven in een droomwereld en in de illusie dat geheime diensten in landen als Nederland een marginale functie hebben. Mijn vermoeden is dat er meer mensen op de payroll van geheime diensten staan dan menigeen durft en wil zien. Alleen al in een stad als Amsterdam barst het van de acteer-opleidingen. De AIVD ronselt studenten bewezen al vroegtijdig. De illusie dat de AIVD slechts een clubje is dat enkel een beetje uw internet- en telefoonverkeer aftapt, kunt u mijns inziens overboord gooien. Gewillige acteurs die voor een snabbel een getuigenverklaring optuigen, zijn niet zo moeilijk te regelen; vooral niet als je daarvan in de loop der jaren een grote database hebt opgebouwd. Daarmee impliceer ik dat er een hoop landverraders rondlopen die bereid zijn te liegen of te acteren voor geld. Welnu, u mag ook geloven dat dat iets van vroeger is en iets is van het oude Oost Duitsland en de Sovjet Unie. Het schijndemocratisch communistische bestuur van Europa heeft dat niet nodig. Dat bestuurt het volk met liefde, passie, eerlijkheid en democratie.

Er valt echt met geen goed fatsoen een serieus verhaal van deze aanslag te maken. Natuurlijk hebben we het verhaal in de media dat er veel gewonden en doden zijn gevallen. We gaan natuurlijk goed onderbouwde slachtofferprofielen zien. Ook hebben we de beelden gezien van de slachtoffers die in de straat lagen. Dat was dan toevallig wel een straat waar de inwoners van Barcelona niet of nauwelijks komen, omdat het vooral een toeristische gebied is. Dat biedt mogelijkheden om een aanslag in scene te zetten. Ik begrijp dat het er bij de gemiddelde compleet (door de overkill aan berichtgeving) gehypnotiseerde burger niet in gaat, maar de denkende mens kijkt iets verder dan zijn neus lang is. Ik heb het dan niet over de neus van “terrorisme deskundige” Jelle van Buuren (waarvan ik me af vraag hoe iemand met zulke duidelijk Jiddische uiterlijke kenmerken toch aan zo’n Nederlandse naam komt), maar gewoon over de intuïtieve gojim-neus van “klopt dit verhaal wel”. Iedereen die zich een beetje heeft verdiept in technieken waarover de media beschikken, kan zich voorstellen dat je dit hele verhaal in scene kunt zetten. Als je bijvoorbeeld de getuigenverslagen hoort, hoor je vooral dat mensen zijn gaan rennen omdat anderen zijn gaan rennen. En natuurlijk heb je de verslagen van mensen die net aan de dood ontsnapt zijn. Het zijn allemaal verhalen, niet ondersteund door beelden. Maar wees gerust, wat Hollywood kan, kunnen de media ook, dus als u beelden wilt die u overtuigen, dan krijgt u die.

Het lijkt me dan ook weinig zinvol om de gehele aanslag in detail door te spreken. Die details zullen namelijk nog wel veranderen. Op het ene moment is de chauffeur van de aanslag doodgeschoten; het volgende moment blijkt die doodgeschoten Moussa Oukabir mogelijk toch niet ‘chauffeur Barcelona’ en zou de echte aanslagpleger nog altijd op de vlucht zijn. Inmiddels zou het paspoort dat gebruikt is voor de huur van het busje namelijk gestolen zijn. De Belgische krant Dagelijkse Stanaard meldt:

Nu meldt de Spaanse krant La Vanguardia echter opeens dat deze Oukabir helemaal niets te maken zou hebben met de aanslag. Hij heeft zichzelf gemeld bij de politie met die boodschap in zijn woonplaats, ruim 100 kilometer van Barcelona. De verdenking zou zijn ontstaan uit het feit dat zijn paspoort op de plek van de aanslag is gevonden, en dat hij de huurder zou zijn geweest van het busje dat de mensenmassa ingestuurd werd. Volgens Oukabir is dat paspoort gestolen, en zou iemand zich dus als hem hebben voorgedaan.Zijn verhaal lijkt bevestigd te worden door de Spaanse politie, die donderdagavond meldde dat geen van de opgepakte mannen de bestuurder van het busje was. Van de man die bij een politiecontrole aan de rand van Barcelona werd doodgeschoten, wordt nu ook gezegd dat eigenlijk helemaal niet zeker is of hij er wel iets mee te maken had. Hoewel het dus goed kan dat zij wel een rol hebben gespeeld bij de aanslag, is de daadwerkelijke dader zeer waarschijnlijk dus nog op de vlucht. Het enige wat we op dit moment kunnen hopen is dat daar snel een einde aan komt, maar uiteindelijk hebben we daar weinig aan: voor hem 1000 andere islamisten die maar al te graag Europeanen de dood in zullen rijden, schieten of exploderen.

Kortom, het moet een beetje een zootje worden en dat moet veel onzekerheid en angst inboezemen, zodat vooral de Solution flink en volledig omarmd wordt. Eenvandaag meldde dan ook in de uitzending van 17 augustus dat Spaanse wetgeving het al mogelijk maakt dat er geen huiszoekingbevel meer nodig is om gewoon bij ieder willekeurig persoon het huis binnen te dringen. Die wetgeving moet er natuurlijk ook in de rest van Europa doorgedrukt worden. Hoe handig is het dan dat er een Problem optreedt in een stadsdeel van Barcelona waar veel internationale “slachtoffers” vallen? Dat betekent dat die wetgeving, die nodig is om de burgers elke vorm van privacy compleet af te pakken, er doorgedrukt kan worden middels een Problem dat zeer veel impact heeft: terreur. De angst zit er dan goed in (Reaction) en dan is de enige werkbare oplossing (Solution) dat al uw rechten afgepakt worden. De internationale marketing achter zo’n aanslag en alle voorgaande aanslagen, doet dus zijn werk uitstekend! Europa wil graag dat u in grote steden gaat wonen, waar u in slimme digitale steden woont, waar u full time gemonitord wordt en waar u op elk moment een agent in uw slaapkamer naast uw bed kunt verwachten, zonder dat u zich kunt beroepen op enige vorm van privacy. Die privacy is u ontnomen vanwege de dreiging van terreur.

Vindt u het nu echt een geloofwaardig verhaal dat die terroristen aanslagen wilden plegen met gasflessen? RTL Nieuws meldde 18 augustus

Verband tussen aanslagen Barcelona, Cambrils en explosie Alcanar
De Spaanse politie zegt dat er een verband is tussen de grotendeels mislukte aanslag in Cambrils en de aanslag eerder in Barcelona. Daar vielen dertien doden toen met een busje werd ingereden op het publiek op de Ramblas.

Terreuraanslagen in Spanje:

13 doden en meer dan 100 gewonden door aanslag met busje in Barcelona. De dader is voortvluchtig.
Onder de gewonden zijn drie Nederlanders.
Vijf terroristen met bomgordels zijn gedood bij een mislukte aanslag in Cambrils. Er zijn zeven gewonden.
“Er is een connectie”, zegt een regionale minister, maar wat die connectie precies is wil hij niet zeggen.

Er zijn door de Catalaanse politie tot nu toe drie mensen gearresteerd in verband met de aanslagen. Dat gebeurde in Ripoll en Alcanar. Het gaat onder andere om een Marokkaan en om een Spanjaard, die afkomstig is uit de Noord-Afrikaanse enclave Melilla. Geen van de twee was de bestuurder van het busje en een van hen zegt niets met de aanslag te maken te hebben.

Huis verwoest

In Alcanar vond woensdagavond een explosie plaats in een woning. Daar waren terroristen bezig met het maken van explosieven met tientallen gasflessen die stonden opgeslagen. Dat ging mis, met een enorme explosie als gevolg. Twee mensen waren op dat moment in het huis. Eén van hen overleefde het en werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Ook hier vermoedt de politie een link met de aanslagen in Barcelona en Cambrils.

Neemt u het nu echt nog serieus als u dergelijke berichten hoort? Dus deze jongens waren een beetje met gasflessen aan het spelen en toen ging het mis! Een bom maken van gaslflessen? Zou je echt zo stom zijn? En dan per ongeluk een peukje opsteken? Of waren ze bezig met een lasapparaat om de flessen onderling te verbinden? Ach, nee er zal we een vonkje hebben opgetreden bij kortsluiting of iets dergelijks. Maar het verhaal wordt nog gekker als blijkt dat er nog een aanslag gepleegd werd met nepbomgordels. De jonkies, hadden natuurlijk geen goede IS opleiding gehad, maar werden wel door IS geïnspireerd (ik doe zo maar even een voorspelling in de te verwachten verhaallijn). Het waren natuurlijk jonge onervaren terroristen die in Camralis een aanslag wilden plegen, die (omdat ze geen echte bomgordels konden maken) maar besloten nepbomgordels te gebruiken. Je wilt natuurlijk wel een eervolle dood. Ik citeer de NOS:

Dode en 7 gewonden bij tweede aanslag Spanje; terroristen met nepbomgordels gedood
In de Spaanse kustplaats Cambrils, ruim 100 kilometer ten zuidwesten van Barcelona, is aan het begin van de nacht een tweede terreuraanslag gepleegd. Vijf terroristen werden door de politie gedood, toen ze begonnen in te rijden op het flanerende publiek. Cambrils is een populaire plek in de buurt van Salou.

Zes burgers en twee agenten raakten gewond. Een van de zwaargewonde burgers, een vrouw, overleed later in het ziekenhuis. De autoriteiten zeggen dat er een verband is met de aanslag van gisteren in Barcelona, die door Islamitische Staat is opgeëist.

Mogelijk werd er ook nog een derde aanslag voorbereid. In Alcanar, 200 kilometer ten zuidwesten van Barcelona, blijkt er gisternacht een explosie te zijn geweest in een huis waar explosieven met gasflessen werden gemaakt. In het huis viel één dode.

De terroristen in Cambrils zouden bij een politiecontrole zijn aangehouden en er vervolgens met hun personenauto vandoor gegaan zijn. Ze belandden uiteindelijk op de promenade en reden daar in op een politiewagen en op het publiek. Ze stapten uit en begonnen met messen in te steken op mensen, waarna de politie ze neerschoot.

U wordt langzaam toegeleid naar de superstaat Europa, waarin u altijd en overal traceerbaar bent en alle rechten op privacy u afgenomen zijn door “terrorisme”. Verhalen, getuigenverslagen en gecreëerde beelden moeten u overtuigen dat het allemaal dringend noodzakelijk is. Het tonen van flinke aantallen doden en gewonden verzegelt het verhaal en het gros van het volk zal het slikken als zoete koek. Ik denk dat het met de huidige technologische stand van zaken en het creëren van identiteiten, beelden en illusie bijna onmogelijk is geworden om aan te tonen dat het volk in de maling genomen wordt. De macht van geheime diensten, hun verkoopkanalen (de media) en mensen die bereid zijn het spel mee te spelen, is zeer effectief. Het is de ideale methode om de zich opdringende fascistische superstaat, zonder enige weerstand te introduceren. Ik voorspel dat de ‘staat van beleg’ (ook wel ‘noodtoestand’ genoemd) als nieuwe norm zal gaan gelden in Spanje. In opvolging van Frankrijk zal die maatregel uiteindelijk gestandaardiseerd worden. Sterker nog; heel Europa zal onder het voorwendsel van terreurpreventie in een permanente ‘staat van beleg’ veranderen, waarbij fysieke aanwezigheid van meer en meer politie en leger en ongelimiteerde mogelijkheden (als het binnen vallen van huizen), worden gecombineerd met digitale middelen die (zoals de technieken van uit de slimme stad en het verzamelen van gegevens uit real time Big Data) Europa zo snel mogelijk moeten veranderen in superstaat die aan 24×7 monitoring van al haar burgers doet. U hoeft die rare complotgedachten natuurlijk niet te geloven. U mag ook gewoon bang worden voor al die nepterreur en de politiestaat gewoon accepteren. Het gaat ook pas vervelend worden als u een Neuralink van Elon Musk in uw brein heeft, maar tegen die tijd kunt u een kritische gedachte misschien al helemaal niet meer bedenken. Resist now!

Bron linkvermeldingen: rtlnieuws.nl, telegraaf.nl, rtlnieuws.nl, nos.nl, standaard.be, ad.nl, ad.nl
Annotaties:
| #260562 | 20-08-2017 02:16 | Manus
Kortom: hoaxalarm staat weer op maximaal
Manus's avatar
| #260569 | 20-08-2017 22:09 | Manus
Oeps, informatie over deze hoax is niet door alle spelers goed afgestemd...
http://www.telegraaf.nl/buitenland/28974623/__Nog_meer_verwarring_over_Julian__.html
Manus's avatar
| #260570 | 20-08-2017 22:39 | ..................
Ik zat wat te zappen een paar dagen geleden en zag op zio canvas journaal een interview met een getuige.
Ze zat lachend haar verhaal te vertellen en een minuut later begreep ik dat het ging om die fake aanslag in spanje.
De corperate media let niet eens meer op de details,en het klootjesvolk slikt het gewoon.
aanmelden / inloggen