Door community (initieel Antares), Op maa 2 jul 2018 07:43, 0 reacties,    

De Amerikaanse Israëliër die duizenden valse bommeldingen verzondMichael Ron David Kadar uit zuid-Israël probeerde zijn identiteit te verbergen zodat hij dreigende telefoonoproepen en electronische bedreigingen kon maken naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië - wat heeft geleid tot evacuaties, noodlandingen en het uiten van bezorgdheid over een toename in antisemitisme.

Kadar werd ook schuldig bevonden aan afpersing, witwassen en het aanvallen van een politieman. Hij werd gearresteerd in de Israëlische stad Ashkelon in maart 2017 volgend op een gezamenlijk onderzoek door de Israëlische en Amerikaanse autoriteiten, inclusief de FBI.

Hij werd beschuldigd van het uiten van meer dan 2000 bommeldingen naar Joodse instituties, luchthavens, politiegebouwen, ziekenhuizen en sportevenementen. BBC

"Als een gevolg van deze bedreigingen waren vliegtuigen gedwongen op andere vliegvelden te landen, werden scholen geëvacueerd en nooddiensten werden gealarmeerd," zei de Israëlische officier van justitie Yoni Hadad.

Verscheidene Joodse scholen in het Verenigd Koninkrijk waren in februari 2017 het doelwit - alsook het Joodse Museum in Londen, dat werd geëvacueerd vanwege bommeldingen die worden teogeschreven aan Kadar. Hij verzond ook dreigementen tegen vluchten tussen New York en Londen door British Airways.

Kadar werd beschuldigd van het maken van schiet- en bomdreigementen naar diverse Joodse gemeenschapscentra in Florida, en ook de Israëlische ambassade en Anti-Defamation League in Washington DC. Daarbovenop wordt hij beschuldigd van cyberstalking en het doorgeven van valse informatie aan de politie van Georgia.
Annotaties:
aanmelden / inloggen