Door Inanna, Op don 4 dec 2008 09:12, 2 reacties,    

De Amerikaanse oorlog tegen drugs

De filmer Kevin Booth uit Texas zag vier leden van zijn familie sterven aan legale drugs: alcohol, tabak en medicijnen. Hij besloot een documentaire te maken over drugs, en dan alle drugs! Het gaat over cocaïne, heroïne, speed, marihuana, tabak, alcohol en medicijnen, maar het gaat vooral over de politieke en economische belangen. Het is een van de meest heldere documentaires over de totale verwevenheid van de politieke corruptie, het gevangeniswezen, de drank- tabaks- en medicijnenindustrie, en zelfs het racisme, met het verbod op drugs.

American Drug War: The Last White Hope werd in ruim 4 jaar tijd gefilmd. In deze periode praatte Kevin Booth met drugsbendes, verslaafden, voormalige agenten van de Drug Enforcement Administration (DEA), ambtenaren van de CIA, leden van de narcoticabrigade, rechters, politici, gevangenen en beroemdheden. Hij raakte bevriend met de in de VS berucht geworden cocaïnedealer "Freeway" Ricky Ross. Tijdens het Iran-contra schandaal werd Ross verantwoordelijk gesteld voor de crack-epidemie, maar de cocaïne waarvan Ross zijn crack produceerde, werd hem rechtstreeks aangeleverd door de CIA. Ricky Ross zit nog steeds in de gevangenis.

Opvallend in deze documentaire is de positieve visie op het Nederlandse drugsbeleid. Helaas blijkt onze huidige regering niet bestand tegen de druk van de internationale politieke lobby. Het absurde paddoverbod, het sluiten van talloze koffieshops en de minachtende manier waarop minister president Balkenende reageerde op het voorstel van de burgemeesters om de wietteelt uit de criminaliteit te halen door zelf wiet te gaan kweken, spreken boekdelen. Dat beleid is volstrekt niet gebaseerd op de overtuiging van de Nederlandse bevolking en zelfs niet op die van de betrokken politici. Achter de schermen wordt de oorlog tegen drugs ook aan Nederland opgelegd. De strijd tegen het terrorisme, met zijn vergaande inbreuk op onze privacy, kan dan worden gebruikt om grote groepen andersdenkenden te criminaliseren. In Amerika gebeurt dat nu reeds...

American Drug War: The Last White Hope staat in 12 delen op YouTube en duurt bijna twee uur.

Annotaties:
| #51285 | 05-12-2008 00:47 | Antagonizer
Kevin Booth was de "partner in crime" en jeugdvriend van Bill Hicks. Zij hebben samen ook live verslag gegeven van het Waco debâcle.
Antagonizer's avatar
| #51288 | 05-12-2008 08:25 | Inanna
Klopt, Antagonizer. Dat verhaal zit onder de link op zijn naam. Dat interview met Alex Jones is trouwens ook boeiend.
Inanna's avatar
aanmelden / inloggen