Door geinformeerd, Op zon 21 dec 2014 23:55, 6 reacties, citaat / intro / linkdump

De Derde Wereldoorlog is ophanden!


De geschiedenis leert dat we na de Tweede Wereldoorlog meerdere keren op het randje van de afgrond hebben gestaan om wederom een Grote Oorlog te voeren. Tot dusver is dat wonderbaarlijk nog niet gebeurd! Er zijn echter meerdere argumenten om aan te halen dat een Derde Wereldoorlog na 2014 zeker ophanden is, juist omdat de tegenstellingen overal toenemen. Meest opvallende is de positie van de “democratisch” gekozen dictator Putin van Rusland. Het innemen van de Krim, gevechten in Oekraïne en het potentieel binnenvallen van Polen zijn enkele voorbeelden. Ook het Amerikaanse congres heeft daarnaast de weg voor een oorlog vrijgemaakt....
Annotaties:
| #225423 | 22-12-2014 13:48 | tegengas
Wat een braak artikel, effe een emmer pakken.
tegengas's avatar
| #225424 | 22-12-2014 15:21 | hakkietakkie
De ene onzinnige bewering na de andere..
hakkietakkie's avatar
| #225425 | 22-12-2014 15:31 | hakkietakkie
Weet je gerard, als je nou eens 1 artikel in de week of twee weken doet in plaats van 1 elke dag, dan geef je jezelf de kans om je ook daadwerkelijk ergens in te verdiepen.
Daarnaast zou je er goed aan doen om een langere periode je bezig te houden met een onderwerp in plaats van een heleboel. Volgens mij ben je actief op een blog in de hoop daar ook wat aan te verdienen, dat is prima, maar juist daarom zou je er goed aan doen te investeren in de kwaliteit van je posts dan de kwantiteit. Dan komen mensen terug, en blijven artikelen op de langere termijn kliks opleveren.
Je vermeld altijd bronmateriaal bij je posts, en dat is goed. Je doet in ieder geval een poging om je beweringen te staven met bronnen. Maar het is ook belangrijk om je bronnen op waarde te leren schatten. Zelfstandig kritisch nadenken is een vaardigheid, niet aangeboren. Sterker nog, we hebben op school geleerd bepaalde bronnen te leren vertrouwen, na kritische beschouwing blijken veel van die bronnen uiterst onbetrouwbaar en propagandistisch. Een actueel voorbeeld hiervan is dat Rusland ervan wordt beschuldigd aan propaganda te doen maar het westen niet. Maar dat gebeurt natuurlijk wel en niet te zuinig! Probleem is alleen dat 'de meeste mensen' gelóven dat het westen niet aan propaganda doet en de NOS braaf blijven geloven. Het gaat niet om geloof: het gaat om kennis. Geloof en kritisch denken gaan niet samen, weten en kritisch denken kunnen niet zonder elkaar.
Je doet in bovenstaand artikel bijna in elke zin een bewering. Toets die beweringen, kijk of je voor die beweringen ook bronnen kan vinden die het tegendeel aantonen. Dan ga je vanzelf twijfelen. En vaardig twijfelen is tweede natuur voor een kritische geest.
hakkietakkie's avatar
| #225430 | 22-12-2014 18:53 | merethan
Infonu is een betekenisloze knoeisite die voor reclame inkomsten is opgezet. Een dubbeltje per argeloze klik.

Wat mij betreft is het spam, maar ik ben gewoon te lui om ze aan te pakken. Zaplog is toch zelf-organiserend enzo :P
merethan's avatar
| #225443 | 22-12-2014 21:49 | ffloor
Kan zijn, maar ik heb dus 2 jaar lang een 2-tal kruisraketten nog écht als buurman gehad, jazeker! En soldaten zwommen in de fortgracht achter onze boerderij, dat was in 1982 en veel scheelde het niet want Russische tanks stonden op nauwelijks 300 Km van de Nederlandse grens al klaar. En met nóg iets wat we niet hadden: de EMP-bom, erg schoon en zéér mensvriendelijk.

Ook herinner ik me nog herfst 1962: alle kranten berichtten dat het die nacht, om 02:00 zou gebeuren: de wederzijdse vernietiging van Oost en West. Televisie hadden we niet maar dat had toch al geen zin: om 23:00 ging van TV de zender eruit en van de radio om 00:00 na het volkslied - verder was er niets meer, op een duitstalige zender na die de hele godsganselijke nacht allèèn getallen opdreunde - echt heel angstaanjagend om te horen!

De volgende morgen! Mijn broerstje van 13 maakte me wakker want er was een koolmees onze kamer binnengevlogen en de zon scheen uitbundig! De vogel begon zich zelfs al te installeren hier, want hij ons bakje gedopte pinda's al te pakken!
Ik zie nog die enorme ogen van broertje: "WE ZIJN IN DE HEMEL!!" - maar ik zag de roestplek op het metalen horregaas dat ik met ijzermenie had ingesmeerd.
-"Nee joh, kijk maar, dit is roest en in de hemel is alles van roestvrij staal gemaakt" (op een boerderij beter nog dan goud) "...en kijk daar, daar lopen kraaien, in de hemel hebben ze toch geen kraaien?"
Aartje kòn het niet geloven en rende naar beneden maar het was echt waar: we waren niet in de hemel.
| #225452 | 22-12-2014 23:16 | trend etter
Wat een BULLSHIT
aanmelden / inloggen