Door community (initieel vonnegut), Op din 20 mei 2014 19:41, 5 reacties,    

De EU, een ondemocratisch gedrochtDe EU, een ondemocratisch gedrocht
Met de EU verkiezingen voor de deur is het misschien verstandig om eens wat zaken op een rijtje te zetten. De Eurofielen zijn er heilig van overtuigd dat meer samenwerking en meer overheveling van macht naar Europa de beste weg naar de toekomst is voor alle lidstaten. Een Europese superstaat dus.
Is die machtsoverdracht en de toenemende globalisering nu echt voordelig voor Nederland?
De EU zorgt vooral voor veel problemen. De Euro is dan misschien wel handig als je een keer op vakantie gaat en voor internationale bedrijven is het feit dat ze minder gedoe met buitenlandse valuta en omrekenkoersen misschien ook wel positief maar weegt dat op tegen het feit dat we volgens een studie van Finse economen met z’n allen 10% armer zijn geworden door de Euro?
Alleen Duitsland zou volgens deze studie wijzer zijn geworden van de Europese munt.
Het feit dat de Euro er is gekomen voordat we een Europese superstaat zijn geworden zegt in principe genoeg. Je creëert namelijk een enorm probleem door allerlei landen met verschillende culturen, wetten, overheden, economieën etc. samen te voegen in een muntunie.
De enige redding van de Euro is dan natuurlijk meer machtsoverdracht naar Brussel. Je creëert een probleem, er komt een reactie en de oplossing ligt al klaar. Dat heeft natuurlijk niets met democratie te maken maar zoals Maarten van Rossum onlangs bij Pauw en Witteman al opmerkte, is democratie eigenlijk allen maar een sta in de weg voor vooruitgang en zijn crisissen natuurlijk ideaal om veranderingen door te voeren.
Nu zien we weer zo’n probleem ontstaan. Namelijk de toestroom van arbeid uit Oost Europa. Deze mensen zijn op meerdere manieren voordelig voor werkgevers. Ten eerste zijn ze natuurlijk goedkoop maar een nog veel groter voordeel is misschien wel het feit dat ze concurreren met autochtone werknemers die daardoor vaak gedwongen worden om hun looneisen bij te stellen. Iedere gek kan dat probleem zien aankomen maar de EU heeft besloten en dus is de enige oplossing meer invloed van de EU op de arbeidsmarkt. Gelijke rechten voor alle werknemers binnen de EU maar dat moet dan natuurlijk wel weer geschieden door meer machtsoverdracht naar Brussel.Internationale handelsverdragen zouden te allen tijde een zege zijn maar de realiteit is anders. Kijk maar eens wat er in Mexico is gebeurde nadat het NAFTA verdrag tussen Mexico en de V.S. werd ondertekend. Enkele Amerikaanse multi nationals sloten hun fabrieken in de V.S. om ze weer op te bouwen net over de grens in Mexico. Ach, jammer voor die Amerikanen maar mooi voor Mexico toch? Nee dus, het minimum loon in Mexico en de V.S. daalde. De midden klasse in Mexico verdween gestaag en veel Amerikanen verloren hun baan door NAFTA. NAFTA bleek vooral voordelig voor een kleine groep rijken die door NAFTA nog rijker werden.
Er wordt ons door onze elite en gevestigde media een beeld voorgeschoteld dat niet klopt. Als we deze mensen moeten geloven hebben we al onze rijkom en welvaart te danken aan de EU. Zelfs onze Verenigde Oost-Indische compagnie had zijn faam en fortuin te danken aan de Europese Unie als we deze dwazen moeten geloven.
We worden dagelijks overspoeld door hun propaganda. Neem nu de Oekraïne. De EU en de V.S. steunen de Oekraïne en beschuldigen Rusland van illegale overname van grondgebied en voorgekookte referenda. Nu ben ik geen fan van Poetin en de zogenaamde Russische democratie, in mijn ogen is Poetin pure maffia, maar dat de V.S. Rusland de les moet lezen over illegale grond overname is nogal lachwekkend met de laatste Irak oorlog en het Amerikaanse buitenland beleid in het achterhoofd. Verder zijn de Amerikaanse verkiezingen van 2000 en het Amerikaanse verkiezingssysteem nu niet echt een voorbeeld van democratisch handelen. Ook de genegeerde referenda in Nederland, Frankrijk en Ierland met betrekking tot de Europese grondwet geven reden om de EU niet al te serieus te nemen als het om kritiek op Rusland gaat. Vervolgens gaan ze de zaak dan ook nog lopen ophitsen.
Nu moeten wij ons in Europa druk gaan maken over een land dat samenhangt van corruptie, waar de westerse bevolking in de oorlog massaal collaboreerden met de Nazi’s, omdat ze een bloedhekel aan de Bolsjewisten hadden en de andere helft van de bevolking zich graag bij Rusland aan sluit. Laat lekker koolhakken zou je denken maar de EU en de V.S. hebben blijkbaar wel zin in een Derde Wereld Oorlog, Dat leidt mooi de aandacht weer een beetje af van de economische crisis en zo’n oorlog met een paar miljoen doden en een paar miljoen vluchtelingen is alleen maar goed voor de economie. Het is even afzien maar dan heb je ook wat. Zonder gebroken eieren geen omelet en een oorlog zal de EU geen windeieren leggen want dan kunnen ze weer mooi zeggen dat nationalisme alleen maar voor problemen zorgt…De EU en de V.S. zijn tegen Assad in de Syrië kwestie en steunen daarbij Islamitische fundamentalisten. Deze mensen noemen ze normaal gesproken terroristen maar in dit geval zijn het vrijheidsstrijders. Ook in Libië werden dit soort figuren gesteund. Europa wordt intussen overspoeld met gelukszoekers uit Afrika. Je kunt het die mensen niet kwalijk nemen maar het lijkt mij toch stug dat ze in Europa niet weten waar die mensen op een boot stappen en met alle techniek, helikopters, marineschepen, satellieten etc. van heden ten dage, moet het toch mogelijk zijn om die mensen in een vroeg stadium op te sporen. Symbool politiek dus, wederom bedoeld om meer macht naar Brussel te genereren. Het enige waar het de Europese elite om gaat is het vernietigen van de nationale staten. De geschiedenis heeft bewezen dat democratie het beste werkt in kleine verbanden. Het is niet voor niets dat kleine landen zoals Nederland, Zwitserland en Denemarken het op bijna alle gebieden het beste doen. Binnen een klein verband heb je als burger nog het idee dat je iets in de melk te brokkelen hebt en voel je, je als burger meer betrokken. Europese samenwerking prima, handel tussen Europese staten prima, afspraken maken prima maar laten we toch vooral wel de baas blijven over onze eigen toko.
Het is denk ik ondertussen wel duidelijk dat de Europese keizer geen kleren draagt. De EU is net als het Eurovisie songfestival, al jaren niet meer serieus te nemen. Het is een vrouw met een baard, vlees nog vis. Stem daarom SP, PVV of Artikel 50 als u ook tegen meer machtsoverdracht naar Brussel bent en er van overtuigd bent dat Nederlanders het beste weten wat goed voor Nederland is
Annotaties:
21-05-2014 01:43 | seofornown4eva.com
De EU, een ondemocratisch gedrocht #zaplog
| #214489 | 20-05-2014 20:03 | Frans Waterman
Tja hoeveel partijen zijn er totaal wel?! niet 28 lanen met ieder zijn partijtjes d66 blijkt gewoon in een pact te zitten met de VVD! Hef dan gewoon 1 van de twee op. Complete waanzin die EU...

Volgende keer ook stemmen voor de Verenigde Naties
Frans Waterman's avatar
| #214491 | 20-05-2014 20:33 | Appie
Mijn probleem met de EU is niet het centrale orgaan in Brussel maar de macht van de industrie.

Rutte roept dat de EU voor banen zorgt, zal allemaal wel maar de banen ontstaan dankzij multinationals. Vrije doorvoer van goederen zorgt voor minder rondslomp met de papierkraam. Meer productie betekent meer banen. Echter de douanekantoortjes met medewerkers zijn verdwenen.

Zal best wel dat NL dankzij de EU miljarden heeft verdiend echter dit geld is voor het grootste gedeelte verdwenen in de zakken van de multinationals. Hier vallen de K*Tbanken ook onder. De burger wordt niet armer van Griekenland of Spanje maar van de winstverslaafde oligarchen.
Appie's avatar
| #214492 | 20-05-2014 20:46 | Frans Waterman
Appie, we leven in neo liberale maatschappij, alle vrijheid voor de pleuro's van Lord Rothschild.

Wist je dat een vergevorderde liberale maatschappij een communistische maatschappij is?

Wanneer staat er eens een politicus op die belasting op banken gaat heffen? Of beter belasting op Euro's?

En subsidies verstrekt aan regionaal geld om de lokale economie te stimuleren?
Frans Waterman's avatar
| #214493 | 20-05-2014 20:53 | Frans Waterman
Vroeger had je in de sovjet unie alleen staats-kledingszaken nu heb je in Europa en de VS alleen de Hennes en Mauritz.
Frans Waterman's avatar
| #214529 | 22-05-2014 23:33 | liedetecter
Het is pure media oorlog ... de kranten schreeuwen van de daken dat Nederland voor de EU heeft gekozen ... Niets is minder waar natuurlijk getuigen de krankzinnig lage opkomst. Ook de PVV heeft niet overtuigend verloren als opgevoerde anti-EU partij, maar nagenoeg even veel stemmen als de overige drie grootste partijen ...

Grunberg (nb!) schopt nog even heel joods na door hysterisch te schreeuwen dat euro sceptici allemaal fascisten zijn ....ieeeeew
aanmelden / inloggen