Door community (initieel hakkietakkie), Op zat 15 nov 2014 13:15, 6 reacties, nieuws

De G20 is begonnen. Over deze drie onderwerpen praten de leidersIn Brisbane komen vanaf vandaag de leiders van de 20 grootste economieën bijeen voor hun jaarlijkse G20-top. Deze drie onderwerpen komen aan de orde.


Economie
De G20 is vooral een topoverleg over economische onderwerpen. Twee van de belangrijkste thema’s die de Amerikaanse president Obama, de Russische president Poetin, de Chinese president Xi Jinping en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker met hun collega’s zullen bespreken, zijn maatregelen om de wereldeconomie de komende vijf jaar met 2 procent extra te laten groeien, en de aanpak van belastingontwijking door multinationals.
Poetin vs. Abbott
In Australië wordt ook verwacht dat Abbott Poetin zal aanspreken op de vliegramp van de MH17 in Oekraïne. Bij de ramp kwamen ook 38 inwoners van Australië om het leven. Abbott had vorige maand vol bravoure gezegd dat hij Poetin in Brisbane “keihard zou tackelen”. Daar is hij inmiddels op teruggekomen. Wel zei Abbott dinsdag dat hij vindt dat Rusland schadevergoeding moet betalen aan de nabestaanden van de slachtoffers.
Klimaatverandering
Een deel van de wereldleiders die nu in Brisbane zijn, trof elkaar deze week ook al op APEC-top in Beijing. Op die top werd het verrassende klimaatakkoord van de VS en China bekendgemaakt. Australië heeft de afgelopen maanden juist geprobeerd klimaatverandering van de agenda af te houden. Het officiële statement was dat de G20 over de economie zou moeten gaan, maar de conservatieve regering-Abbott wordt vaak bekritiseerd omdat er geen maatregelen tegen de uitstoot van broeikasgassen worden genomen.
| #223077 | 15-11-2014 13:21 | hakkietakkie
N.B. Met name geplaatst om de interessante discussie onder het artikel op de website van het NRC.. Een discussie over de vele vragen rondom de schuldige die de MH-17 neerhaalde. bv. (klik vooral door maar ter completie)
1johanvanschaik • 5 uur geleden

Goed dat er gepraat wordt. En dat er niemand, zoals bij de G7, eerder dit jaar, wordt uitgesloten.

En wat dat aanspreken op de ramp met MH17 betreft: Bij mij blijft nog steeds de prangende vraag hoe het zijn kan dat op een heldere dag als die waarop MH17 verongelukte, niemand, maar dan ook niemand, op die dag de typerende trail van een Buk-raket heeft gezien (zie: https://www.youtube.com/watch?... en ook: https://mail.google.com/mail/u.... En waarom al die getuigen, die over een tweede vliegtuig verklaarden, in het Westen niet worden gehoord.

Wie werpt die vragen op de G20 op ?

3

Beantwoorden

Delen ›

Avatar
T5Romeo 1johanvanschaik • 4 uur geleden

Zijn het interessante vragen? Hebben de nabestaanden er iets aan? Maakt het iets uit of ze door de Russen, de separatisten of door de Ukrainers uit de lucht zijn geschoten? Zelfs al zou dat worden vastgesteld, dan nog gaan ze degene die daadwerkelijk de trekker heeft overgehaald zo goed als zeker niet vinden. De luchtvaart vindt het niet interessant. Alleen als de crash door het falen van het vliegtuig is veroorzaakt, is het interessant.
1

Beantwoorden

Delen ›
Avatar
1johanvanschaik T5Romeo • één uur geleden

Romeo,
Het leed voor de nabestaanden is één aspect van de ramp met MH17. Aansprakelijkheid en politieke implicaties, waar de bij mij gerezen vragen verband mee houden, zijn twee andere aspecten. Uiteraard is het eerste aspect niet belangrijker of onbelangrijker dan de andere.
hakkietakkie's avatar
| #223079 | 15-11-2014 13:23 | hakkietakkie
Ronal 1johanvanschaik • 29 minuten geleden

Goede morgen. Er zijn een aantal mensen, waaronder onze Frans Timmermans, op een marktplaats in Kiev gaan staan roepen dat de Oekraine (en daarmee de Krim) bij de EU moest komen. Een ieder met een beetje besef voor geschiedenis had moeten weten dat de Russen dat niet prettig vinden. Vergelijk het met de Cuba crisis met Kennedy en Chroetjsov. Tja dan krijg je dit. Verbaasd, ik niet. De Russen zijn geen Mark Ruttes die alles lachend wegwuiven. Ze gaan slaan. Het zou te prijzen geweest zijn als Poetin, Obama en ja Frans Timmermans gezegd zouden hebben: Sorry dit had nooit mogen gebeuren, schuld hebben we alle 3 en we vergoeden naar evenredigheid. Alleen dat doen ze niet.
3

Beantwoorden

Delen ›

Avatar
Tim2006 1johanvanschaik • 3 uur geleden

Hoeveel krijg je betaald om dit soort disinformatie te schrijven? Of ben je gewoon een 'useful idiot'?

Er is geen foto of video die duidelijk laat zien wat het vliegtuig trof. Er zal bewijs komen van het technische onderzoek naar het wrak, of het een Buk was of iets anders.

Ik zal even de FEITEN voor je op een rijtje zetten:
1. Een Buk werd enige dagen voor MH17 Oekraine ingebracht vanuit Rusland
2. Er stond een Buk op gebied dat in handen was van de pro-Russische terroristen vlakbij de plaats waar MH17 is neergeschoten
3. Diezelfde terroristen communiceerden juichend met elkaar dat ze een vliegtuig hadden neergeschoten.
4. Toen uitkwam dat het een passagiersvliegtuig was werd de Buk onmiddellijk teruggereden naar Rusland (met een raket missend)
Van dit alles bestaat BEWIJS.

Wat jij doet is pro-Russische leugens geloven (en verspreiden) zoals dit verhaaltje van een lokale dronkaard die met een Kalashnikov onder zijn neus voor de TV camera moet zeggen dat hij een tweede vliegtuig zag. Absoluut GEEN ENKEL BEWIJS.

Ik denk dat je je de ogen uit je kop moet schamen dat je zulke onzin verspreidt. Er zijn bijna 200 van je landgenoten uit de lucht geschoten door Putin's mannen......

2

Beantwoorden

Delen ›

Avatar
Jan Laarakker Tim2006 • 3 uur geleden

Beste Tim,
sluit niet uit dat de separatisten, noch Rusland er verantwoordelijk voor zijn, maar uit het door u aangevoerde 'bewijs' wordt het voor mij duidelijk dat u gemakkelijk te overtuigen bent. Overigens valt het mij op dat u die 'VS opnamen' van een buk lancering indertijd niet noemt..
Dat uit het wrak van MH17 een bewijs geleverd kan worden lijkt mij redelijk overtuigend. Uiteraard moet dat bewijs dan wel worden aangegeven door alle, aan het onderzoek medewerkende belanghebbenden, dit om eventuele sturing v h bewijs uit te sluiten.
Mvg. J-S
hakkietakkie's avatar
| #223080 | 15-11-2014 13:25 | hakkietakkie
Hallo Tim, om te veronderstellen dat iemand die een ractie schrijft dit doet om te desinformeren en zoals u zelfs insinueerd er voor betaald zou krijgen en als dat niet het geval is, dan zou de schrijver een 'usefull idiot' zijn. Denkt u dat dit veel aan de discusie van het drama met de MH17 gaat bijdragen?

Verder schrijft u dat dat er geen foto of video bestaat die duidelijk laat zien wat de MH17 trof.
Ik zou u dan aanraden eens naar het interview van de journaliste Susan Ormiston van CBC Canada te kijken, met de medewerker van het OSCE Michael Bociurkiw die de tweede dag op de plaats van de ramp was http://www.cbc.ca / Michael Bociurkiw / MH17. En deze verklaarde uitdrukkelijk dat aan de hand van de wrakstukken (waar altijd nog niet het geringste stukje van in Nederland is) dat het onmogelijk was dat de MH17 is neergehaald door een Buk raket. De MH17 zou dan niet zoals het geval was alleen met een brandende moter neergestort zijn en was er dus tijd om een zuurstofmasker op te zetten (Timmermans).
Een Buk raket die boven het doel op geringe afstand explodeert zou de MH17 aan flarden gereten hebben.
Tijdens het interview is een deel van de cockpit als wrakstuk zichtbaar wat zich terhoogte van de piloot bevonden heeft en daar ziet men duideijk de gaten van een 30 mm boordkanon van een gevechtsvliegtuig.
Een Buk-raket laat tijdens de lancering een baan van condens na en deze is rond het tijstip van de ramp door niemand waar genomen. Wel gevechtsvliegtuigen zelfs na het neerstorten van de MH17.
Tevens heb je voor het afschieten van een Buk raket getraind personeel nodig en heeft men zeker 4 radarposten nodig om de Buk-raket naar zijn doel te
manoeuvreren.

En afgezien van al de gegevens die er nu zijn om de dader(s) vast te stellen, zou je de vraag kunnen stellen: "wie had er het meeste belang bij deze misdaad.
En om niet als betaalde desinformateur neergezet te worden, lijkt het mij het beste dat u deze vraag zelf beantwoord.
meer zien

Beantwoorden

Delen ›
Avatar
1johanvanschaik makropoelos • 44 minuten geleden

Makropoelos, je bedoelt waarschijnlijk dit interview (vanaf 6:14 over de mitrailleurschoten): http://www.cbc.ca/news/world/m...

Dank daarvoor. Als ik dat hoor, van een OSCE man, dan beginnen er wel weer nieuwe vragen te rijzen bij de haast die gemaakt wordt om die bewijsstukken daar weg te krijgen. Over de zwarte dozen hebben we tenslotte ook niet veel meer gehoord nadat ze ter beschikking werden gesteld aan NL en de UK.

Beantwoorden

Delen ›
Avatar
1johanvanschaik Tim2006 • één uur geleden
hakkietakkie's avatar
| #223081 | 15-11-2014 13:27 | hakkietakkie
Waarde Tim, ik ben bepaald niet uit op het verspreiden van desinformatie; ik stel enkel - en heel openlijk - gewoon vragen. Zo als elk stukje wetenschap begint met vragen. En wat "feiten" betreft, beperk ik me dan ook tot de voor een ieder controleerbare constatering dat het een heldere dag was.

Het spijt me te moeten constateren dat u geen blijk geeft van die benadering. Sterker, uw reactie wekt zelfs de indruk dat u uw antwoorden al klaar heeft, en alleen nog de bijbehorende vraag zoekt. Of erger: de vragen maar gewoon achterwege laat - Heeft u alle tijdstippen kunnen checken ? Heeft u aan de hand van de plaats en lengte van schaduwen al kunnen beoordelen of u met fake-opnames ten behoeve van propaganda van doen heeft ? Ik hoor graag. En anders: Jammer. Ik ben bang dat uw verhaal geen bijdrage aan het vinden van de waarheid oplevert.


Beantwoorden

Delen ›

Avatar
18041939 • 4 uur geleden

Zonder Poetins "bevrijding van de Sudeten Krim"met tanks zonder kentekens en troepen in groene bedrijfskleding-typische Nazi truc-was deze raket NOOIT afgevuurd!Het zelfde herhaalt zich-OP DIT MOMENT-in Donbass.
Waarom zou Kiev dit gedaan kunnen hebben?De 4000 doden,miljoen vluchtelingen,twee verwoeste steden,samen 2x Rotterdam,komen uitsluitend voor rekening van dit "Bevriende Staatshoofd"!

1

Beantwoorden

Delen ›

Avatar
Jan Laarakker 18041939 • 3 uur geleden

Beste 18041939,
'Waarom zou Kiev...' Om dezelfde reden als de Duitsers Rotterdam verwoest hebben...? Zoals u al schrijft, een typische nazi truc..
Mvg. J-S

Beantwoorden

Delen ›
Avatar
1johanvanschaik 18041939 • 22 minuten geleden

Waarde 18041939 (18 april 1939 ?),
Zo kunnen we nog wel even doorgaan met "zonder dit en zonder dat"; want zonder het verlangen en streven van de Edmund Burke-aanhang in met name het Noord-Westen van de EU, die al langer poogt om binnen die EU het heersende Rooms-Rijnlands klimaat om zeep te helpen door wat meer hongerige en rechtse aanhang uit een paar voormalige Oostblokstaten lid van de club te laten worden, en ook zonder de blokkade van de aanleg van de South-streamline door diezelfde EU, hadden de ultranationalistische fascistoide clubs als Rechtse Sector in Kiev zeker geen steun gekregen van lieden als Van Balen en Verhofstadt. Die laatsten willen dat hun liberale partij nu eindelijk ook wat te vertellen krijgt in de EU, en zij hopen dat met de inlijving van zo veel mogelijk hongerig, en van de weeromstuit rechts denkend, Oostblok-volk te bereiken. En het maakt daarbij kennelijk niet uit wat de gevolgen zijn. En politiek gezien konden dan ook geen groeperingen meer garen spinnen bij het drama met MH17 dan de ultranationalistische kliek in Kiev, de liberalen in de EU, en de USA met zijn oliedollarproblemen.
---

Jan Laarakker • 2 uur geleden

Wat 1 betreft, zal er van dé economie niet veel terecht komen en zeker niet wanneer in een ander art. van deze krant duidelijk wordt dat Merkel het alweer over sancties tegen Rusland heeft. Over economie gesproken..
Waarom leggen Obama en Xi Jinping Abbott, met zijn 'vervuiling's-politiek', geen sancties op?
Wat het klimaat onder 3 betreft lijkt mij dat die gasten zich eerst maar eens moeten bezighouden met het onderlinge klimaat... , dat lijkt mij tamelijk verziekt!
Tevens is het mij een raadsel wat die Juncker daar moet, tenzij het om de wijn gaat
hakkietakkie's avatar
| #223164 | 16-11-2014 13:36 | merethan
Zit Zwarte Piet niet eens in het programma?
merethan's avatar
| #223168 | 16-11-2014 14:32 | liedetecter
Zit Zwarte Piet niet eens in het programma?
Volgens mij is Poetin niet weggelopen ... -;)
aanmelden / inloggen