Door P.uncia, Op woe 15 dec 2010 18:41, 1 reacties,    

De geheime Irak bestandenNa het grootste lek ooit van militaire geheimen onthult dit speciale programma de waarheid over de oorlog in Irak.

Het is het grootste lek ooit van militaire geheimen. Al Jazeera heeft toegang gekregen tot bijna 400.000 geheime Amerikaanse documenten. Foltering, claims van moord bij de controleposten, onthullingen die een schijnvertoning van de gevechtsregels maken.

In de afgelopen tien weken heeft Al Jazeera, samen met het Bureau of Investigative Journalism in Londen, tienduizenden documenten gelezen, waarvan WikiLeaks de bron is.

Er is een goede reden waarom Washington niet wil dat je ze ziet. Ze onthullen de verheimelijking van Iraakse staatsmarteling tot de waarheid over de honderden burgers die gedood zijn bij wegblokkades van de coalitie.

De documenten, afkomstig via WikiLeaks, bestrijken zes jaar oorlog. En terwijl zij zich vooral bezighouden met dag tot dag gebeurtenissen geven ze ons ook de mogelijkheid het grote beeld te schetsen. We krijgen een inzicht in de opkomst van Al-Qaeda in Irak – wie ervoor betaalt en hoe zij hun geld krijgen.

We zullen ontdekken wat de Amerikanen echt denken over Nouri al-Maliki, de premier van Irak, en we zullen details onthullen over de geheime oorlog van Iran in Irak en het massale gebruik van de luchtmacht door Amerika, is het zo correct als ze beweren?

Deel 1


Deel 2
Annotaties:
| #120761 | 16-12-2010 19:22 | toktok
,
toktok's avatar
aanmelden / inloggen