Door community (initieel Best Well), Op zon 3 apr 2016 22:33, 2 reacties, nieuws

De gehele wereld is nu het strijdtoneel.Dit schreef ik over het eerste boek van de Economische Huurmoordenaar in Oktober 2008: Mijn kijk op de wereld is vooral de laatste weken drastisch verandert. Wat Adam Curry op Arrow Classic Rock voor onderwerpen aan de orde stelt is inderdaad een Wake Up Call! Een van zijn tips was; Koop het boek "Confessions of an Economic Hit Man". Maar amper door de eerste hoofdstukken heen beschouw ik het boek al als een soort vertaal programma om tussen de regels door te lezen van het nieuws dat de wereld ons (officieel) te vertellen heeft. De kriebels lopen je over de rug als je de feiten "achter het nieuws" te weten komt.

Vroeger vroeg ik mij wel eens af waarom Amerika zoveel weerstand opriep in sommige landen. Nu weet ik waarom! Terreur kent vele vormen. Amerika past de meest verfijnde vorm toe in de vorm van witte boorden terreur waarbij een land eerst zogenaamd te hulp geschoten wordt middels infrastructuur projecten. Dit wordt echter op een dermate sluwe, geslepen manier gedaan dat deze landen al gauw hun schulden niet meer kunnen voldoen. Het lijkt vervolgens heel humaan als deze schulden kwijt gescholden worden. De werkelijkheid is echter geheel anders. Deze landen moeten hun schulden voldoen in goederen en, .... toevallig zijn dit altijd landen met rijke bronnen aan mineralen, olie of andere grondstoffen. Enkele belangrijke leiders worden zoet gehouden en de rest van de bevolking wordt totaal uitgekleed tot niets meer of minder als moderne slaven. Leiders die niet willen meewerken worden opgeruimd door de CIA.
Annotaties:
| #249805 | 04-04-2016 21:45 | ffloor
Een goed voorbeeld hiervan is de bauxietwinning in Suriname! Dat spul maken ze in Canada en USA aluminium van en dat metaal heeft op de wereldmarkt een zekere prijs.
Maar, wát kost bauxiet nou? Geen mens die het weet?
Het spul werd jarenlang voor 4 cent/ton geëxporteerd - en ondertussen gingen vanuit Nederland vele miljoenen aan ontwikkelingsgeld richting Suriname.

En nu? Als je tussen de middag een terrasje neemt: dan valt het op dat de mensenmenigte daar zowat zwart ziet van alle blanken die Holland zijn ontvlucht van hun duizenden deurwaarders.
Blokker-winkels hebben ze daar ook: bij ons zitten er zilveren plakkertjes op dvd's en cd's - maar Suriname kent geen auteursrecht dus alles is legaal namaak IN ALLE WINKELS!
Zelfs de zon schijnt er elke dag, die schijnt daar zelfs gratis te schijnen want ramen- deuren- en straatbelasting kennen ze daar niet.
| #249808 | 04-04-2016 23:55 | G.B. Wolf
De winning van bauxiet is na WOII "geschonken" aan de usa voor hun "hulp" aan Nederland tijdens die oorlog.
Noch Suriname, noch Nederland hebben nadien iets gehad aan de opbrengst van dat bauxiet. Uiteraard heeft Suriname wel de lasten van de vervuiling van de winning ervan ...
Vandaar dat de nederlandse burger kon blijven dokken in het kader van "ontwikkelingshulp".
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen