Door community (initieel Ness), Op don 19 nov 2015 14:17, 6 reacties,    

De geneugten van privatisatie voor de consument

Wat is toch het doel van de zg smartmeters, behalve totale controle over je energieconsumptie en volledig inzicht in je gebruik, uitgesplitst in apparatuur ten behoeve van de adverteerders? Het zal velen niet verbazen dat er behalve deze voordelen voor de monopolisten nog een achterliggend doel speelt: het verhogen van je tarief op momenten dat je veel gebruikt. En laten smartmeters daar ook nog toe in staat zijn! Laat dus vooral zo'n ding installeren, als je een loeihoge en niet-te-ontcijferen energierekening wilt krijgen, omdat je op je persoonlijke piek-gebruik extra wordt belast.

En dan de veel geprezen privatisatie van water, al lang een normale praktijk in Amerika De wormen die uit de kraan komen moet U maar zien als bron voor extra eiwitten. En de hele kleine beestjes die u niet ziet (maar wel aan dood gaat) als versterking van uw immuumsysteem. En bovenal, het is allemaal UW schuld, want U houdt uw aanvoerpijpen niet schoon. Dat ook in de rest van de straat de wormen welig tierend uit de kraan tevoorschijn komen is puur toeval. Een gratis tip van de geprivatiseerde waterleidingsbedrijven die u maandelijks (zullen gaan) opschepen met een rekening waar u steil van achterover zult vallen: gewoon koken voor gebruik, niks aan de hand. En U maakt daarmee de energie-giganten weer blij.
Annotaties:
Ik ben al langer aan het rondkijken voor een regenwater opvang voor toilet, douche en wasmachine. Pompje met filter ertussen. automatische aan en afslag bij water afname. Alleen het is moeilijk om hier een installateur met de juiste spullen voor te vinden (en een leuk prijsje)
Ik gebruik nu in mijn woning die weinig gebruikt wordt al eigenlijk meer vastrecht dan water, dus als dat vastrecht nog duurder wordt is die regenwater oplossing wel heel dichtbij.
Drinkwater uit grote voordeel flessen, geen probleem
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #240792 | 19-11-2015 22:01 | ffloor
Buitenlands artikel zeker? In NL is het toevoegen van geneesmiddelen aan drinkwater verboden door de Hoge Raad (arrest '60er, verbod fluoridering Culemburgs drinkwater)

Dat er momenteel vaker rare dingen in kraanwater zit komt van hogedrukspuiten: lang niet altijd zit er de voorgeschreven keerklep op die het zeepsop moet tegenhouden - dit in combinatie met de door milieuminister C(K?)ramer voorgeschreven drukvermindering van 5 naar 3 Kg/cm2(bar) dat bovenin flatgebouwen soms vreemde zuigeffekten oplevert! Van deze milieuminister kwam het gebod dat flats een opvoerpomp moeten plaatsen - maar lang niet allemaal deden ze dat, of is 'ie gewoon kapot.
| #240800 | 19-11-2015 23:34 | G.B. Wolf
@JA:
Een opslagtank hoeft niet duur te zijn. Filter ertussen (even zoeken op een prepper-site) en voor 500,00 ben je geheel voorzien. Nog mooier is een eigen put te slaan, als je een tuin hebt. Pomp en huisverwarming op zonnestroom laten draaien en je kunt het hele energie- en waterbedrijf voorgoed vaarwel zeggen!
G.B. Wolf's avatar
| #240802 | 19-11-2015 23:43 | G.B. Wolf
@ffloor:
In NL is het toevoegen van geneesmiddelen aan drinkwater verboden
. Ha ha ha, het zit er allang in, door mensen die die medicijnen uitplassen en de drinkwaterbedrijven krijgen het er niet meer uit. Gratis medicatie, al kan je niet kiezen.
G.B. Wolf's avatar
| #240807 | 20-11-2015 00:22 | G.B. Wolf
G.B. Wolf's avatar
@ G.B. Wolf
Dank voor de tips. Daar ga ik komende tijd op door zoeken.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen