Door Ness, Op woe 5 okt 2016 13:12, 12 reacties,    

De geschiedenis van USA-slavenhandel: je blijft lachen, achteraf


De juiste cijfers zijn natuurlijk lastig te achterhalen, maar uit dit artikel en uit de data die wel te boek staat blijkt dat 'vrije zwarten' een disproportioneel groot aandeel hadden in slavernij in het zuiden van Amerika, percentagegewijs. Dat bewijst eens te meer dat slavernij nooit een kwestie is geweest van huidskleur maar domweg een economisch systeem, wereldwijd toegepast. Slaven hadden ieder denkbaar kleurtje, en slavenhouders ook. Handel en transport van zwarte slaven vanuit Afrika was echter bij uitstek een joodse zaak. Wellicht dat de VN eens bij de nabestaanden van die families moet aankloppen voor herstelbetalingen.

Overigens is het idee dat de Amerikaanse burgeroorlog alles te maken had met het bevrijden van slaven fout. Het ging, zoals gewoonlijk, voornamelijk om poen. Met name om welk geldsysteem de nieuwe natie Amerika zou gebruiken: het oude, Europese banksysteem (zuid, geld waar rente op staat) of het nieuwe van Lincoln (noord, geld waar geen rente op staat). Noord won, maar niet voor lang. In 1913 werd via de achterdeur tóch het oude systeem ingevoerd en ontstond de Federal Reserve Bank, in bezit van particulieren.
Annotaties:
| #254858 | 05-10-2016 14:57 | ouwe knar
The majority of slaveholders, white and black, owned only one to five slaves. More often than not, and contrary to a century and a half of bullwhips-on-tortured-backs propaganda, black and white masters worked and ate alongside their charges; be it in house, field or workshop. The few individuals who owned 50 or more slaves were confined to the top one percent, and have been defined as slave magnates.

April [not: April = Ellison] demonstrated that he had no problem perpetuating an institution he had been released from. He also achieved greater monetary success than most white people of the period.
In 1860 Ellison greatly underestimated his worth to tax assessors at $65,000. Even using this falsely stated figure, this man who had been a slave 44 years earlier had achieved great financial success. His wealth outdistanced 90 percent of his white neighbors in Sumter District. In the entire state, only five percent owned as much real estate as Ellison. His wealth was 15 times greater than that of the state's average for whites. And Ellison owned more slaves than 99 percent of the South's slaveholders.
in 1840 Ellison secretly began slave breeding. Ellison had a reputation as a harsh master. His slaves were said to be the district's worst fed and clothed.
http://americancivilwar.com/authors/black_slaveowners.htm
En weer krijgt de massa de schuld van wangedrag van die ene elite 1 procent.
ouwe knar's avatar
| #254859 | 05-10-2016 15:12 | ouwe knar
African slaves were very expensive during the late 1600s (50 Sterling). Irish slaves came cheap (no more than 5 Sterling). If a planter whipped or branded or beat an Irish slave to death, it was never a crime
http://www.globalresearch.ca/the-irish-slave-trade-the-forgotten-white-slaves/31076
ouwe knar's avatar
| #254861 | 05-10-2016 16:18 | ..................
Het artikel is niet juist.

Lincoln creerde zelf de greenback,wat de overheid zelf de macht gaf om geld te drukken.

Het werd gedekt door de overheid,in plaats van een dollar die gedekt was door de goudstandaard.
8 jaar na zijn dood is de greenback alweer uit de roulatie gehaald en een nieuwe dollar gecreerd die gelijk was aan de goudstandaaard.

https://bankingwarforoil.wordpress.com/de-geschiedenis-van-goudwisselaars-en-internationale-bankiers-geldcreatie-en-machtreatie/

Misschien daarom dat die "joden" zo veel gaven om goud,wat uiteindelijk ook de dollarkoers bepaalde.
Goud is niks meer dan een klompje geel metaal,waar andere totaal geen waarde aan hechten.
En die controle over goud,wat gelijk macht is,wisten ze al rond 700 vC.
| #254862 | 06-10-2016 03:23 | herman4394
je blijft lachen, achteraf


Ik zie echt niet hoe hierover te lachen valt. Misschien wil iemand dat voor me verduidelijken

Zie ook:
Rabbijn Lody B. van de Kamp
Slavernij, ´Brandmerk´ in de Joodse geschiedenis
... De geschiedenis kunnen wij niet terug draaien. Wel kunnen wij de nazaten van de slavernij tonen dat het Jodendom de Jood de kracht geeft om eerlijk en oprecht onder ogen te zien dat de slavernij onze geschiedenis als een brandmerk heeft bezoedeld...


http://www.republiekallochtonie.nl/slavernij-zbrandmerkz-in-de-joodse-geschiedenis
| #254863 | 06-10-2016 08:26 | Antares
David Duke over slavernij: https://www.youtube.com/watch?v=MzxVjBxjX-4
Antares's avatar
| #254864 | 06-10-2016 08:34 | ..................
Herman

Dat artikel vergelijkt peren met appels.Ik bedoel de uitspraak van die rabbijn.

Abraham zelf vertrok uit het oude summerie met ca 1000 slaven.
Het arabische rijk is ontstaan uit een moeder,wat een slavin was van abraham.

De vergelijking egypte en de exodus zou eerder een karma kunnen zijn.

Die exodus is verzonnen.
Als ik het goed heb begrepen,en dat verklaard ook alle andere uitbanningen van "joden" in europa,dat ze zich met de hoogste macht gingen bemoeien.Zeg maar bemoeien met de politiek.
Wat ook gebeurde in egypte.

Dan de link leggen tussen slavenhandelaren in amerika en de joden is ook niet correct.
Waarom zou hij/joden zich moeten verantwoorden wat socalljews deden.

Die rabbijn is wel een eigenaardig persoon,als je zijn geschiedenis leest.
Eerst is het een talmoed aanhanger.Als het klopt dat die babylonische teksten ook hen bekend zouden moeten zijn,dat het heel merkwaardig is dat het juist lid word van het CDA.
Het CDA zijn ook net de farizers.
| #254865 | 06-10-2016 08:39 | ..................
https://nl.wikipedia.org/wiki/Abraham

Abram (zoals hij aanvankelijk heette) was getrouwd met Sarai. Zij hadden geen kinderen gekregen omdat zij onvruchtbaar was. Abram had van God te horen gekregen dat hij zijn geboorteland moest verlaten: "Ga naar het land dat ik je wijzen zal". Abram vertrok nu met zijn familie en slaven naar Haran. Daar kreeg hij een tweede oproep van God, waarna hij met zijn huishouden en circa 1000 slaven een nomadenbestaan leidde.
| #254866 | 06-10-2016 09:20 | ..................
Antares.

Ik zat even die link van je te bekijken van David duke.
Zoals ik ook herman wilde uitleggen,dat er onderscheid gemaakt moet worden wie nu wie is.

David Duke heeft het over de slavenhandel,dat die gedomineerd werd door de joden.
Ze zouden ook boten bezitten en er worden een paar namen genoemd.
Dat zijn gewoon europese geassimileerde burgers.Die hooguit net alsof doen,dat ze het uitverkorene volk zijn.
Aan hun kledij valt niet aan op te maken,dat zij de traditionele joden zijn.

Iets verder laat hij dan een joodse nomaden familie zien in religeuse zwarte kledij,die dan de slavenhandelaren zouden zijn geweest door de eeuwen heen.
Die logica gaat er bij mij niet in,als deze groep in plaats van een luxe leventje,door de woestijn slenterd.Of een zwervend bestaan hadden in europa,zoals de zigeuners.
| #254867 | 06-10-2016 09:56 | herman4394
Dank Antares. dat bedoelde ik.
Zeker niks om over te lachen!

Ik heb begrepen dat de Portugese (Sephardische) joden die later naar NL kwamen de grootste ..... waren.

Onze West Indische Compagnie, waarvan de medewerkers onze (voor de toeristen industrie) o zo beroemde gouden bocht aan de Keizersgracht heeft gebouwd was verantwoordelijk.

Toen ik enkele jaren geleden op de Ned. Antillen woonde heb ik veel gehoord over van wat in de doofpot van NL zit..
Alles is grondig gedocumenteerd en ligt nog steeds (?) ergens te verstoffen in een archief van de WIC in Rotterdam.

Dit staar onder genoemde video:
The True World Masters of Slavery.... Do You Still Believe It Was The White Man?
Full Length updated version of The Shocking Jewish Role in Slavery.
An incredible documentary that is full of direct quotes from celebrated Jewish historians who have boasted of two thousand years of Jewish domination of the slave trade, including the horrific trade in slaves from Africa to the Americas. A video that will forever change your views of the real masters of the slave trade.
| #254868 | 06-10-2016 10:20 | Ness
@Herman: iedere keer als er collectief 'schuld' wordt uitgedeeld gaan mensen graven en spitten en komen tot wonderlijke ontdekkingen. Het is belachelijk alle blanken VAN NU in USA aan te vallen over de vermeende zonden van om precies te zijn 1,4% van de totale populatie in USA toendertijd. Waaronder een flink aantal Afro's. Zo'n ontdekking werkt op mijn lachspieren.

En al helemaal om de aboriginals in NL collectief te beschuldigen van de handel en wandel van joden + de beruchte 1% uitzuigers toendertijd, die hun misdaden elders uitvraten. Zielepoten en jankerds als kwinsie de halve gario en sylvana haarstukje ijdeltuit, daar moet je niet op ingaan, die moet je keihard uitlachen. Om slavernij zelf valt niet veel te lachen uiteraard. Maar almaar terugkijken naar het verleden schiet gewoon niet op. Dan sta je met de rug naar de toekomst. Het levert clowns wat poen op, maar verstoort de samenleving behoorlijk. Mensen zijn rare beestjes, dat weten we nu wel. De vraag is, kunnen we het vanaf nu beter? Als het aan de VN ligt niet. Want die moedigt aan tot nutteloos navelstaren, en wijst ook nog de verkeerde navel aan.

@Tamso: als een regering zelf geld aanmaakt staat daar geen rente op, greenback of niet. In 1913 werd besloten dat de regering van USA voortaan geld zou moeten lenen van een ploegje bankiers en daar rente over moest betalen ipv het zelf aan te maken, da's het geniepige verschil.

Overigens moet men oppassen met de joodse wetgeving, die vaak als smoes wordt gebruikt. Die geldt nl alleen tussen joden onderling. Niet-joden zijn gewoon vrij wild, daar gelden geen regels voor.
Ness's avatar
| #254870 | 06-10-2016 10:45 | herman4394
Dank Ness.

Nog even over de Sephardische joden uit Portugal.
Die slavendrijvers waren indertijd dus geen Nederlanders, maar Portugese joden!

Die moesten vluchten omdat ze in Portugal vervolgd werden. En... naar NL vluchten was geen probleem (indertijd). De slavenhandel was lukratief dus dat leverde NL weer wat geld op. (Gouden bocht en zo)
| #254871 | 06-10-2016 12:16 | ..................
De gouden eeuw.
De WIC.
aanmelden / inloggen