Door Johnito, Op zat 16 aug 2008 01:53, 34 reacties,    

De Kaukasus-oorlog en de propaganda-oorlogYouTube

Dit wilde de presentator duidelijk niet weten...of mocht niet uitgezonden worden van de redactie.

Nog meer "toevalligheden", dit keer tijdens een gevoelige vraag die werd gesteld aan Condoleezza Rice:
Meer over Georgië, Zuid-Ossetië, Rusland


Aanvullend commentaar- Johnito

Eén ding wil ik duidelijk stellen: de Russen zijn absoluut geen lieverdjes. Inderdaad: Tsjetjenië. Maar het zijn in déze oorlog de Georgiërs die de aanval geopend hebben. Saakashvili hoopte met een overrompelingsaanval Zuid-Ossetië weer definitief in te lijven bij Georgië. Dit had hij bij zijn aantreden al aangekondigd, weliswaar niet specifiek militair. Maar hij zou er "alles" aan doen om afvallige staten weer bij Georgië te krijgen. En de nogal labiele president had kennelijk veel meer haast dan zijn vrienden bij de NATO en de VS.

Rusland heeft vaak gewaarschuwd dat ze dat niet zouden toelaten. Zuid-Ossetië wil in grote meerderheid aansluiting bij Noord-Ossetië.

In de maanden vooraf waren er al diverse Georgische aanslagen en aanvallen geweest op Russische doelen in Zuid-Ossetië, inclusief (op 4 juli jl.) mortieraanvallen op Tskhinvali, de hoofdstad van Zuid-Ossetië.

Toen volgde een Georgische aanval op Russische vredestroepen en burgers in Zuid-Ossetië. En in de dagen daarna brak de hel los:


“I went outside. Everything is deathly silent; there is booming somewhere on the outskirts. Georgian troops are lounging along the walls. Gori’s city square is piled up with the garbage of war: ammo transportation boxes, crates, bandages. Packs of NATO MREs, but with Georgian labels. Fuck, this is someone else’s war. ‘What am I doing here, on this side?’ I ask myself again. All for the sake of fucking objectivity…The soldiers try to strike up a conversation with me. Mutely I slide past them - it’s better than pretending to be a sorry-looking Englishman.” Bron

NATO MREs? Someone else's war? Damn right!


Het bizarre in onze (westerse) media is dat automatisch de Russen als agressor worden geportretteerd, en dat elke poging een andere kant te laten zien, zoals dit meisje probeert, gesaboteerd wordt. Waardoor veel informatie, zoals dit, het grote publiek niet bereikt.

Er speelt geopolitiek natuurlijk van alles mee, zoals de een belangrijke pijplijnroute, geprivatiseerde legers, de oorlogsindustrie, het gedroomde Georgische Navo-lidmaatschap, en niet te vergeten de "angst voor de Russen" die nu Polen er toe drijft alsnog met een Amerikaans raketschild in te stemmen. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Koude oorlog revisited.

Interessant is het in dit kader om je te verdiepen in de rol die adviseurs van de Amerikaanse presidentskandidaten Obama en McCain , respectievelijk
Zbigniew Brzezinski en Randy Scheunemann, hebben gespeeld:

Same as the old boss: Both McCain and Obama's advisors want war in Georgia.

Journalist Robert Scheer vermoed zelfs dat de oorlog bedoeld is om John McCain aan stemmen te helpen.

Het punt is dat onze westerse media en politici minstens net zo goed in propaganda bedrijven zijn, als de Russische media.
En een ander punt is dat wijlen Nobelprijs-winnaar en Sovjet-dissident Solzhenitsyn twee jaar geleden de NATO en de VS ervan beschuldigde Rusland te willen omsingelen.

Het kán dan ook geen verrassing zijn dat de Russen nu kwaad zijn vanwege de Amerikaanse en Israëlische militaire hulp aan Georgië, alsmede vanwege de Amerikaanse plannen voor een raketschild. Vergeet niet dat de Amerikanen geweigerd hebben om met de Russen aan een gezamenlijk raketschild te werken.

Zie ook de ophef over de Russische clusterbom die een RTL-cameraman fataal schijnt te zijn geworden. Echt, ik vind het bijzonder triest voor de nabestaanden, maar vergeten we niet iets? Die clusterbommen gebruiken "onze bondgenoten" namelijk óók, en daar worden in Irak, Afghanistan, en Libanon nog steeds kinderen het slachtoffer van. Nederland heeft pas sinds kort het gebruik van deze troep opgeschort.

Om het nog maar niet over Depleted Uranium-ramp te hebben...

Op dit moment is er sprake van een vredesakkoord. We zullen zien hoe het verder gaat. Een Georgische minister vindt in ieder geval al dat het westen en Israël zijn land in de steek hebben gelaten.

Ik sluit af met een herhaling van wat ik in het centrale Zuid-Ossetië-topic heb geschreven:


Het lijkt me dat de Georgische president Mikhail Saakashvili zich behoorlijk in de steek gelaten zal voelen, door zijn NATO-vrienden, de VS en Israël. Vooral omdat hij dit gevaarlijke avontuur nooit had kunnen starten zonder toestemming uit Washington.

Hij heeft duidelijk zijn hand overspeeld, door te gokken dat de westerse wereld(de NATO) wel zou komen helpen als hij het opstandige Zuid-Ossetië zou aanvallen. Kennelijk dacht hij dat de Russen niet zo snel zouden reageren. Een feit waar ook de Amerikaanse legertop door verrast was. Maar de Russen waren voorbereid op de geplande Georgische agressie. En alle training en bewapening door VS, Nato en Israël heeft geen deuk in een pakje boter geslagen. Maar wel tot gruwelijke oorlogsmisdaden geleid.

Lees verder
Annotaties:
| #38664 | 16-08-2008 02:09 | Zurk
Goed gedocumenteerd en helder stuk Johnito.
Zurk's avatar
| #38669 | 16-08-2008 02:16 | Johnito
Dank. Het gekke is dat mijn aanvullend commentaar is ontstaan uit een comment die ik op mijn hyves plaatste, waar een maatje reageerde op het bovenste filmpje.

En dan is het bij mij soms net als op de lagere school:

"Schrijf voor morgen een opstel van twee kantjes"

Waarop ik de volgende dag met een opstel van tien kantjes verscheen...:)

Hoe dan ook: het zijn spannende tijden, en afgaand op Antagonizers laatste artikel, betekent "spannend" niet per definitie iets positiefs...:(
Johnito's avatar
| #38671 | 16-08-2008 02:20 | dr. Sheldon Cooper
En die meneer Scheunemann is een neocon van het zuiverste water.
dr. Sheldon Cooper's avatar
| #38674 | 16-08-2008 02:27 | Johnito
Nog even een paar dooie en ontbrekende links gefixt. Ik ga slapen. Tustuh.
Johnito's avatar
| #38690 | 16-08-2008 08:18 | Patman
Goed artikel
Patman's avatar
| #38691 | 16-08-2008 08:35 | ron1872
Een hele mooie samenvatting na een roerige week. Thanks Johnito!
ron1872's avatar
| #38696 | 16-08-2008 09:24 | MolCoat
Is de Kaukasus oorlog in Georgië nu een zichtbaar worden van een strijd tussen de Kapitalistisch Zionistische NWO versus de Communistisch Chinees-Russische NWO?
| #38704 | 16-08-2008 12:01 | Paul2
Uitstekende briefing Johnito

Tsjetjenie(uit je link)
Zowel het Russische leger als de Tsjetsjeense rebellengroepen lieten zich in beide oorlogen niet van hun meest beschaafde kant zien (zie ook het hoofdartikel over dit thema). Mensenrechten werden er aan alle kanten geschonden (martelingen, verkrachtigingen), corruptie, plunderingen en grootschallige verwoestingen waren aan de orde van de dag. Zo zijn vele steden waaronder de hoofdstad Grozny veranderd in ruïnes. Tot op de dag van vandaag heeft de Tsjetsjeense opstand aan beide kanten al ruim 90.000 mensen het leven gekost en enorme vluchtelingenstromen op gang gebracht.

Dus 90000 slachtoffers voor elke kant in een oorlog die al in 1991 begon.
In de 'beleving' (lees media berichtgeving)lijkt het alsof er veel meer slachtoffers zijn gevallen(en dan zijn dit cijfers waarin ook gedode miltairen en opstandelingen zijn opgenomen)Zet dit eens af tegen 4000 dode VS militairen en 1250000 miljoen dode Iraqi's.De Russen hebben met 90000 mensen dood wel hun 'eigen bijdrage ' geleverd in Tsjetsjenie , hoe cynisch dat dan ook moge klinken.
De Russische (weggeklikte)journalist uit filmpje 2 had dus gewoon gelijk.
| #38707 | 16-08-2008 12:06 | Johnito
Aleksandr Torshin, Vice Speaker of the Russian Federation Council, said that Saakashvili and his closest allies must answer for their actions in front of an international tribunal.

But he said he is worried by some assumptions in the west that Mikhail Saakashvili is “inadequate and may be mentally ill.”

“In such a case there will be no trial against him. He would get a certificate, a ward, and everything would be explained that he is nutty. I fear such a development of events, and I have an impression that this variant is being considered in the west,” Torshin said.
(uit het door Zencoat gelinkte artikel)

Eerlijk gezegd heb ik die indruk ook. Ook omdat hij steeds dingen roept in de media als zou de VS de havens en vliegvelden gaan beheren en dergelijke, wat dan haastig weer ontkent moet worden vanuit Washington.
Johnito's avatar
| #38708 | 16-08-2008 12:09 | Johnito
@Paul2: scherp opgemerkt. Over proportionaliteit gesproken...
Johnito's avatar
| #38713 | 16-08-2008 13:03 | Zurk
Er valt niet aan te ontkomen: een massief Pentagon propaganda-offensief zet de wereld op zijn kop,
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7562611.stm
Wel makkelijk, kan er weer simpistisch worden geredeneerd in termen van rechts=goed, links=fout. Amerikanen zijn verslaafd aan vijanddenken en hypocrisie.
Zurk's avatar
| #38719 | 16-08-2008 13:31 | Xynix
Interessant is het in dit kader om je te verdiepen in de rol die adviseurs van de Amerikaanse presidentskandidaten Obama en McCain....

Wanneer je een paar jaar terug gaat naar die "revoluties" in voormalige sovjet staten zie je al dat dezelfde lobby clubs de propaganda organiseerden. In dit artikel uit 2004 wordt dit beschreven aan de hand van de oranje revolutie in de Oekraine, maar ook Georgie wordt genoemd. Als initiatief nemers wordt genoemd:
The Democratic party's National Democratic Institute, the Republican party's International Republican Institute, the US state department and USAid are the main agencies involved in these grassroots campaigns as well as the Freedom House NGO and billionaire George Soros's open society institute.

Het hierboven genoemde International Republican Institute werd 15 jaar lang geleid door John McCain. Hij is zelf persoonlijk betrokken geweest bij het opleiden van politici uit Georgie.
Xynix's avatar
| #38741 | 16-08-2008 15:52 | Paul2
CNN maakt wat creatief gebruik van film materiaal
http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9854
Tweede item in de link geeft wel aan dat VS gewoon uit is op hervatting van koude oorlog.
Het zit de VS niet mee
http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9853
From the details coming out of Ashgabat in Turkmenistan and Moscow over the weekend, it is apparent that the great game over Caspian energy has taken a dramatic turn. In the geopolitics of energy security, nothing like this has happened before. The United States has suffered a huge defeat in the race for Caspian gas. The question now is how much longer Washington could afford to keep Iran out of the energy market.

Gazprom, Russia's energy leviathan, signed two major agreements in Ashgabat on Friday outlining a new scheme for purchase of Turkmen gas. The first one elaborates the price formation principles that will be guiding the Russian gas purchase from Turkmenistan during the next 20-year period. The second agreement is a unique one, making Gazprom the donor for local Turkmen energy projects. In essence, the two agreements ensure that Russia will keep control over Turkmen gas exports.

But with access denied to Turkmen gas, Nabucco's viability becomes doubtful. And, without Nabucco, the entire US strategy of reducing Europe's dependence on Russian energy supplies makes no sense. Therefore, Washington is faced with Hobson's choice. Friday's agreements in Ashgabat mean that Nabucco's realization will now critically depend on gas supplies from the Middle East - Iran, in particular. Turkey is pursuing the idea of Iran supplying gas to Europe and has offered to mediate in the US-Iran standoff.

Moreover, Russian oil and gas companies are now spreading their wings into Latin America, which has been the US's traditional backyard. During Chavez's visit to Moscow on July 22, three Russian energy companies - Gazprom, LUKoil and TNK-BP - signed agreements with the Venezuelan state-owned petroleum company PDVSA. They will replace the American oil giants ExxonMobil and ConocoPhillips in Venezuela.

At the signing ceremony, Medvedev said, "We have not only approved these agreements but have also decided to supervise their implementation." Chavez responded, "I look forward to seeing all of you in Venezuela."
| #38747 | 16-08-2008 16:22 | Paul2
Fox filmploeg moet rennen voor hun Georgische vrienden die opeens gaan schieten.
Commentaar:''Dit zijn irregulaire troepen die niet luisteren naar bevelen'' Natuurlijk,want anders klopt het plaatje niet.
http://vineyardsaker.blogspot.com/2008/08/irregular-undisciplined-angry-and.html
| #38748 | 16-08-2008 16:23 | Zurk
@ Paul2
Chavez responded, "I look forward to seeing all of you in Venezuela."


Ha, die 100.000 AK-47 mitrailleurs, Russisch hightech precisie snelvuurgeschut, geleverd aan soevereine staat Venezuela, waren voor Rice en Rumsfeld ook al reden om hun dociele vazalknechten van de Navo te dicteren om in eigen land waakzaam te zijn voor door Moskou georkestreerde rode mantelorganisaties.

http://www.ired.com/news/mkt/chavez.htm
Zurk's avatar
| #38753 | 16-08-2008 16:39 | Paul2
What makes Chavez more dangerous is that he cannot only start a civil war in Venezuela; he actually may export this war in some neighboring countries or to take part in some already existing conflicts like in Colombia.

De koude oorlog Domino- theorie wordt weer van stal gehaald ,Zurk
Je gelinkte artikel is uit 2005.De man is een ziener,Containment van de Sovjets vindt nu plaats
The ideology of Mr. Chavez can't be confined to the national borders of Venezuela. Like any revolutionary ideology based on universal principles it will slowly die if not spread to other nations with similar social conditions

Unfortunately the true revolutionaries understand only one language and it can be better described in terms of blood and power.
100,000 AK-47 for Venezuela should be the last warning bell for those who are concerned with preserving the relative peace in Latin America. There may be no other warning bells.
| #38769 | 16-08-2008 19:36 | MolCoat
Saakashvili had nog wel zo gedacht toen hij er voor koos om een USraël puppet te worden in Georgië mij kan niks gebeuren, ik ben met Sandra Roelofs uit Terneuzen, of all places, getrouwd, heb een prima puppet opleiding gehad, wie doet me wat... ik word geheid de held van het land...
| #38770 | 16-08-2008 19:49 | Rebel
Zal ook wel de bloedworst tegen zijn huig gehad hebben...:)))
Rebel's avatar
| #38774 | 16-08-2008 20:18 | MolCoat
Aardig om te lezen is de visie van Erik Hufschmid over Georgië, het gebied waar ooit het thuisland was van de Ashkenazi Joden.
| #38782 | 16-08-2008 21:08 | Paul2
Aaah,Eric Hufschmid.Nu krijgt de discussie pas echt niveau.....
| #38783 | 16-08-2008 21:18 | freedomfiles
"Aardig om te lezen is de visie van Erik Hufschmid over Georgië, het gebied waar ooit het thuisland was van de Ashkenazi Joden. "

De Joden dit, de Joden dat. Eric Hufschmid is soms net een Geert Wilders, al richt hij zijn pijlen niet op de Moslims, maar op de Joden. Hij laat in dit artikel wel zijn ware aard zien, bedankt voor de tip !
freedomfiles's avatar
| #38784 | 16-08-2008 21:27 | Paul2
Vergeleken bij Hufschmid is Wilders nog een watje Freedomfiles
Hufschmid produceert echt Nazi-gebral
| #38793 | 16-08-2008 22:04 | MolCoat
De Joden dit, de Joden dat. Eric Hufschmid is soms net een Geert Wilders, al richt hij zijn pijlen niet op de Moslims, maar op de Joden.


In de eerste plaats zijn alle heers-godsdiensten machts-godsdiensten of het nu het christendom is, islam of jodendom. Allemaal onderdrukkend en derhalve geestelijk gestoord.

Eric toont voor mij vooral kapitalistische Zionistische belangen van de banksters, brainwash media, etc. Ik zie eerlijk gezegd niet zo de kapitalistische Moslims die ons dagelijks bestoken met hun propaganda voor total control en economische slavernij. Ik moet verder niets hebben van die heersgodsdienst, maar het is een graadje minder erg voor ons dagelijks nu dan dat Zionistische geweld.

Ik lees in elk geval wat hij schrijft en trek vervolgens mijn eigen conclusies. Je kunt niet ontkennen dat dat "jodendom" hun anti-semitisme heeft uitgevonden om hun criticasters proberen de mond te snoeren, zelfs bij wet. Maar iets dergelijks ken ik niet van de Islam. En waar is die bloedige Islamitische wereldmacht?

Heb je ook bij elke Nederlandse krant een Islamitische propagandist zitten? Nee he... nou je wordt wel vergeven van de propagandisten in de Zionistische Brainwash Media.
| #38794 | 16-08-2008 22:07 | MolCoat
Een pluspuntje voor de Islam ten opzichte van de Zionisten is in elk geval dat het verboden is te woekeren. Nou dat kun je niet bepaald zeggen van de Zionistische Banksters.
| #38795 | 16-08-2008 22:18 | freedomfiles
@ Zencoat :

Ik zeg niet dat Huffschmidt nooit wat zinnigs te melden heeft, maar hij richt enkel zijn pijlen op Israel en ''de Joden'' in het algemeen. Als je een pagina van hem als onderstaande bekijkt, dan zou je denken dat Israel alleen verantwoordelijk is voor 9/11, waarbij er nauwelijks kritiek wordt geuit op de VS zelf als hoofdverantwoordelijke.

Zie bijvoorbeeld :

9/11 was a Zionist job
http://www.erichufschmid.net/TFC/Zion-Summary.html

Op die wijze vindt ik dat Huffschmidt met oogkleppen op slecht naar 1 aspect kijkt, alles wat richting Israel wijst, en de rest negeert. De situatie is in zijn artikel omtrent Georgie niet anders. Verder vindt ik zijn stijl van schrijven enorm generaliserend (altijd maar weer roepen dat "the jews" schuldig zijn als groep.

Ik krijg bij hem steeds meer het gevoel dat hij bijvoorbeeld geen verantwoordelijkheid legt bij zijn eigen land, de Verenigde Staten.
freedomfiles's avatar
| #38796 | 16-08-2008 22:21 | freedomfiles
Met andere woorden, waarom houdt Huffschmidt de VS buiten schot ?
freedomfiles's avatar
| #38797 | 16-08-2008 22:34 | ron1872
Weer die Huffschmidt op het toneel. Zullen we het maar weer over de Kaukasus gaan hebben? Dat verbreed de discussie in ieder geval.
ron1872's avatar
| #38800 | 16-08-2008 22:39 | MolCoat
Je hebt wel gelijk freedomfiles, ik zie dat Zionisme ook vooral als iets van met name USrael. Maar het is veel breder dan dat, overal zitten de puppets.

Je kunt je natuurlijk ook afvragen wie zijn er feitelijk de baas in de VS?
| #38801 | 16-08-2008 22:42 | MolCoat
Weer die Huffschmidt op het toneel. Zullen we het maar weer over de Kaukasus gaan hebben? Dat verbreed de discussie in ieder geval.


Daar had Hufschmid het ook over.
| #38812 | 17-08-2008 00:33 | Paul2
Bij deze
http://www.informationclearinghouse.info/article20535.htm
In a 2006 referendum, 99% of South Ossetians said they supported independence from Georgia. The voter turnout was 95% and the balloting was monitored by 34 international observers from the west. No one has challenged the results. The province has been under the protection of Russian and Georgian peacekeepers since 1992 and has been a de facto independent state ever since. If Putin applied the same standard as Bush did in Kosovo, he would unilaterally declare South Ossetia independent from Georgia and then thumb his nose at the UN.

"The signing now insures an escalation of tensions between Russia and NATO and a new Cold War arms race in full force. It is important for readers to understand...the ability of one of two opposing sides to put anti-missile missiles to within 90 miles of the territory of the other in even a primitive first-generation anti-missile missile array gives that side virtual victory in a nuclear balance of power and forces the other to consider unconditional surrender or to pre-emptively react by launching its nuclear strike before 2012."

The new "shield" will be integrated into the larger US nuclear weapons system placing the world's most lethal weapons just a few hundred miles from Russia's capital. It is a clear threat to Russia's national security and it must be opposed at all cost. It is no different than nuclear weapons in Cuba. The timing of the announcement is particularly troubling as it only adds to the tensions between the two superpowers

The younger Bush has already broken his father's commitment to Mikail Gorbachev to never expand NATO beyond Germany. Presently, Bush is pushing to gain NATO membership for two former-Soviet states; Ukraine and Georgia..
| #38832 | 17-08-2008 10:14 | Zurk
Goed stuk over wat Gorbatsjov ervan zegt, in de Vlaamse `Morgen', daar hebben ze tenminste nog fatsoenlijke kranten:
http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/377716/2008/08/12/Gorbatsjov-Washington-beging-grote-blunder-.dhtml
Zurk's avatar
| #38834 | 17-08-2008 10:44 | Paul2
A former Zionist leader who speaks fluent Hebrew, Yakobashvili credited Israeli defense companies with "enabling us to train our army and giving us the possibility to withstand the Russians," but termed the Israeli government's Advertisementdecision to stop arms exports to his country "a disgrace."

Referring to rioting by Russian militia groups in villages surrounding Gori, Yakobashvili said: "Today there was a Cossack pogrom against the local population. As a Jew that gives me a different feeling."
Yakobashvili blasted Israel's decision to suspend defense aid to Georgia: "Israel did it at the Russians' behest. It aided the terrorists, the Russians. It's a disgrace. I don't know what it received in return, I only see that Hezbollah continues to get Russian arms, and plenty of it."
"Israel should protect the interests it has here," he continued. "There are many Israeli businesspeople who invested money, and a country should protect its citizens' investments."

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1011396.html
| #38837 | 17-08-2008 11:20 | Zurk
Ook altijd interessant te weten in Russiche kwesties wat de oud CPN informatiebron `De Waarheid' ervan vindt.

http://www.dewaarheid.nu/wwwboard/Oorlog_in_Zuid_Ossetie_Abchazie_en_Georgie.htm
Zurk's avatar
aanmelden / inloggen