Door community (initieel Best Well), Op don 25 jan 2018 12:45, 0 reacties, nieuws

De media maffiaSoms struikel je wel eens over een informatief programma op de staatstelevisie.

Geheel tegen onze gewoonte in, na veel aandringen, hebben we een documentaire omtrent de handel en wandel van de gangbare media tot ons genomen.

Met grote verbijstering.

De aanleiding

In mei 2013 werd door een moeder de vermissing van haar twee zoontjes opgegeven. De waren door haar ex-man voor een weekje vakantie bij haar opgehaald, maar sindsdien vernam ze geen enkel levensteken meer. Er werd een Amber Alert uitgegeven en heel Nederland was in rep en roer toen de vader dood in het Doornse Gat werd aangetroffen. Politie en Defensie werden gemobiliseerd om de zoektocht massaal te laten plaatsvinden. Of dat nog niet genoeg was, stroomden de vrijwilligers uit het gehele land naar de Utrechts Heuvelrug om mee te helpen zoeken. Moeder Iris:

“Hele gezinnen kwamen helpen met zoeken in de bossen. Alsof het om een gezellig dagje uit ging….Een vader en moeder met kindertjes die op zoek gingen naar twee kleine jongetjes, die misschien al dood waren? Dat moet je toch niet willen…. dat je die vindt?”

Tja, Nederlanders. Volgens de documentaire “Heel Nederland zoekt” van Argos TV liep de gekte met het verstrijken van de dagen de spuigaten uit, geregisseerd door de massa-media, en door overheidsdiensten opgevolgd.

Zo werden er nachtelijke nep-zoektochten door Politie en Defensie georganiseerd, omdat men de hete adem van de media in de nek voelde. Men “moest iets doen”, want anders zou in de krant komen staan, dat “ze er niets aan doen…” Moeder Iris zegt nu:

“Dit was het opvoeren van toneelstukjes”.

De agressie van de media nam met de dag toe. Buren schopten journalisten bij de moeder van de twee jongens de tuin uit. Ze had totaal geen privacy meer, allerlei details over haar op de klippen gelopen huwelijk werden gepubliceerd. Desgevraagd antwoordden de betrokken journalisten van de lokale TV, dat heel Nederland meeleefde en DUS recht hadden op alle informatie, of het nu privé was of niet.

De afwikkeling

Toen de beide jongens uiteindelijk door een wandelaar in een duiker bij Cothen werden gevonden, zette het NOS journaal de kroon op het werk door een luchtfoto van de plaats delict te publiceren. De moeder was nog maar amper op de hoogte, mocht er niet eens naar toe en zei:

“Ik zie die foto en ik weet dat mijn jongens daar nog liggen.”

Journalisten en hun bazen vinden dat heel Nederland recht heeft op die foto, jammer van de moeder, het is even niet anders. Spijtbetuigingen of excuses? Ook vandaag nog steeds niet. Er mocht eens een claim achter vandaan komen. Men beseft blijkbaar niet dat de nabestaande met rust gelaten moeten worden.

Als u deze uitzending van amper een half uur heeft gezien, dan kan er niet anders dan worden geconcludeerd dat meelevendheid een prijs heeft. Allerlei onwaarheden blijven hardnekkig rondzingen, daarom heeft Iris aan het programma haar medewerking verleend. En nog steeds weet de media maffia van geen ophouden. Graven in het verleden van het huwelijk, het blijft een speerpunt van de nieuwsmakers om de persen aan het draaien te houden blijkbaar. De hysterische jacht op “er moet meer zijn” heeft al geresulteerd in de nergens op gestoelde bewering, dat het de schuld van moeder is. Met het argument dat Nederland recht heeft op alle soorten van informatie, omdat men zo betrokken is geraakt bij deze affaire. Waar niemand het meer over heeft is het eigenaardige feit dat de doodsoorzaak van de kinderen niet is achterhaald.

Nabestaanden kunnen zich nog verdedigen, met overigens het levensgrote het risico dat ze zich een daderprofiel met dank aan de media maffia op de hals halen. De overleden kinderen kunnen dat niet. Moeder Iris trekt aan het eind van het programma zelf de wrange conclusie:

“De doden hebben geen privacy….”

Het lijkt wel pesten op het schoolplein. Met zijn allen dapper en standvastig tegen de eenling. En als die eenling het zat is en hard uithaalt, is de dader gelijk ook bekend.

Het is maar moeilijk voor het collectief om het individu met rust te laten. Het collectief heeft “rechten”, waardoor het individu ongevraagd een verplichting wordt opgelegd. Absurd en te gek voor woorden.

Laat ze dat eens bij het zogenaamde “koningshuis” proberen, die heldhaftige media maffiosi.
Annotaties:
aanmelden / inloggen