Door community (initieel Best Well), Op zon 27 mei 2018 20:54, 7 reacties, nieuws

“De Nabestaanden”

Op Twitter lazen we een mooie zin die neerkomt op het volgende: Hoe meer een zaak emotioneel benaderd wordt, hoe groter de kans dat hij in scene gezet is.Als er één zaak is waar "de nabestaanden" te pas en te onpas opgevoerd worden, is het de MH17 zaak. Nabestaanden dit, nabestaanden dat. Dat mag je niet zeggen, want denk aan de nabestaanden. Plus: alle woede wordt getrechterd en geleid in de richting van de Russen.

Nieuwsuur

Jl. vrijdag spande Nieuwsuur voor het moment de kroon op het gebied van MH17 emo-porno. Een nabestande in de studio, die ziek en misselijk werd als ze de Russische kant van de zaak hoorde, en een reportage vanuit Vijfhuizen waar het gedenkveld voor de slachtoffers ligt. Dit, gelardeerd met heel veel Bellingcat, maakte de uitzending een wanstaltige vertoning.

Geen schim meer

Wat is er sowieso met onze staatsnieuwsrubriek Nieuwsuur aan de hand sinds de in nevelen gehulde dood van Joost Karhof en Ed Ribberink? Het programma lijkt geen schim meer van wat het ooit was. En Bellingcat, telkens weer Bellingcat. Geen enkele burgerjournalist wordt door de staatsmedia serieus genomen, behalve... het 2 dagen voor de ramp met de MH17 opgerichte Bellingcat! Op 15 juni 2014 richt Elliot Higgins, met dan al een bedenkelijke reputatie inzake Syrië, Bellingcat op. Twee dagen later is hij voor de Westerse staatsmedia en voor het JIT, het leidend licht in de MH17 zaak. Je mag wel spreken van een glanscarrierre voor de jongen op zijn achterkamer ergens in Groot Brittanië: chapeau!


Buitenhof

Altijd weer de nabestaanden. Nu bij Buitenhof weer: Genoegdoening voor "de nabestaanden". Waarom horen we, notabene 4 jaar na dato, enkel bij MH17 steeds weer die nbestaanden? Paar miljoen doden in Irak dankzij onze invasie? We horen nooit iets over "de nabestaanden". 50 Man door de kop of het hart geschoten in Gaza? Het woord "nabestaanden" moeten we nog horen.

De Oekraïeners

Stel, we zeggen, stel, dat het inderdaad de Russen waren, hoe was de context? De context was, dat in die periode, de Oekraïeners vanuit de lucht dat gebied bestookten met luchtaanvallen, met medeweten en goedkeuring van onder andere Nederland. Het verzet, logisch, probeerde die vliegtuigen uit te schakelen. Die vonden het namelijk, hoe vreemd, niet leuk dat hun dorpen, steden, vrouwen en kinderen, bommen op hun kop kregen. En onder die omstandigheden zeiden de Oekraïeners tegen de MH17 piloot, "vliegt u maar fijn deze kant op". Dit zegt Elena, een maand voor MH17 daarover: "Oekraïne is uit op een provocatie. Die willen dat wij een passagiersvliegtuig per ongeluk uit de lucht schieten, om dan ons de schuld in de schoenen te schuiven". Blik is het enige Nederlandse medium dat aandacht besteedde aan deze waarschuwing een maand voor de ramp, waar de NOS, met bijvoorbeeld David Jan Godfroid, enkel bezig was met het verspreiden van mist en misleiding.Als de Nederlandse regering en de Nederlandse pers hun werk hadden gedaan, en de situatie in Donbass bij luchtvaartmensen net zo bekend was als bij de volgers van Blik in die tijd, hadden mogelijk maartregelen genomen kunnen worden. Je mocht in die tijd zelfs niet eens als publiek op de tribune zitten bij staatstalkshow Knevel, als je genuanceerd keek naar Donbass.

Onze gewaardeerde medeblogger Jan Verheul, zegt er gisteren bij ons in de comments het volgende over:
( BLIK, ik heb de tekst een wat betere lay-out gegeven, en wat links toegevoegd. Jan Verheul)


Ik lag gisteren uitgeteld op de bank en zapte van de ene MH17 vertoning naar de andere.
Het was onvoorstelbaar.

De zaak ligt heel eenvoudig.

De grote lijnen:

= Wolfowitz en PNAC zijn helder: NOOIT zal er nog een land opstaan dat het 100 jarige (joodse) Wereldrijk zal hinderen.

= Om dat te bereiken halen we vele vele trucs uit (lees PNAC) : niet alleen een groot leger, maar ook proxy legers ( jihadisten , fascisten etc.) zullen voor ons vechten. De Media , de wetgevers, onze brave collaborators over de hele wereld: allemaal zullen ze mee moeten helpen.

Wat de MH17 betreft:

= Vicky Nuland had een coup gepleegd in de Oekraïne, om Rusland (Putin) in probelemen te brengen, en de natuurlijke rijkdommenm te plunderen.

= Etnische Russen in de oekraine kregen op dag 1 te horen dat ze vanaf nu onbelangrijk waren: geen Russische taal meer .

= Etnische Russen kwamen in opstand. De krim werd toegelaten, de Donbass moest het redden met hap-snap hulp van Putin.

= Kiev bombardeerde de eigen burgers.
De eigen burgers bombarderen betekent normaal dat zo'n staatshoofd naar het ICC in den
Haag wordt berecht of in elk geval dat hij tot en met wordt zwartgemaakt.
Een voorbeeld van wat er gebeurt als je je burgers gaat doden: Ghadaffi werd er van beschuldigd dat hij zijn burgers WELLICHT ZOU GAAN bombarderen, en dat was voldoende reden voor de VN om een No Fly zone in te stellen, waarna de Fransen naar hartenlust op steden en pro- Ghadaffi burgers bommen gooiden! Later werd Ghadaffi zelfs vermoord, tot grote vreugde van Hilary. Deze R2P actie veroorzaakte GEEN bescherming van de burgers, maar vernietigde een goed lopend land. De Amerikaanse professor Alan Kuperman heeft dat in een college in Den Haag haarfijn uitgelegd. Een must see video. ( Hier met samenvatting)
( PS: Ghadaffi had de opstandelingen een corridor naar Egypte aangeboden, dus er was geen enkele kans op een genocide. Maar Lybië moest kapot, dus dit feit werd verzwegen.)

Maar is Poroshenko ooit op het matje geroepen omdat hij zijn burgers bombardeerde?

Nee. Het tegenovergestelde is gebeurd: de burgers die zich zelf tegen zijn bommen beschermden, zijn schuldig bevonden !
De vrouw van Motorola , Elena, voorspelde op youtube 1 maand vóór de MH17 werd neergeschoten dat dit het gevaar was van bommenwerpers die passagiersvliegtuigen als schild gebruiken. Zie de video in de tekst hierboven: Elena from Sloviansk. Van minuut 1.13 tot 1.50 ).

Op 14 juli 2014 werd inderdaad een burgervliegtuig, de MH17, neergeschoten.

Wie was schuldig?

- De burgers van Donbass?

- Putin die misschien een Buk leverde aan Donbass ?

(Ik geloof er niks van. Dan zou de VS met echte radarbeelden komen. Bellincat is een CIA actie die voldoet aan de eis van 'plausible deniability. De video's waarop we de Buk zien rondrijden kunnen volgens mij in Langley zonder problemen in elkaar worden gezet en naar Bellingcat worden gestuurd door 'een burger-nerd'. Ze kunnen nu zelfs een mens alles laten zeggen ( op video) wat ze maar willen: ( video bij Stan) Het moet niet moeilijk zijn om welk voertuig dan ook door welk landschap te laten rijden. Op tv worden dit soort zaken opgenomen met een blauqwe achtergrond. Die techniek bestaat al 20 jaar volgens mij.
Op het moment dat de MH17 neer ging lagen de beelden al klaar.
NB: één foutje is daarbij wel gemaakt: er staat onderweg een boom in bloei die nooit in juli bloeit, maar in mei. )- Of was Kiev verantwoordelijk? Kiev wist dat haar bommenwerpers de passagiers vliegtuigen als dekking gebruiken.

- Of was het een plan van de Neocons en is het uitgevoerd door de Mossad?

- In elk geval is aan de enorme publiciteit die de MH17 genereerde ( en de talloze malen dat de zaak wordt opgewarmd) goed te zien dat dit een onderdeel is van het PNAC plan om Rusland op allerlei manieren aan te vallen en klein te houden.

- De cui bono check wijst ondubbelzinnig naar de VS en haar oligarch- puppets in de Oekraiene.

- de cui damnum check (google translate: wie lijdt schade ) wijst direct naar Putin.
(NB: deze term 'cui damnum' is zover ik weet geen bestaande term. Ik heb hem zelf in het leven geroepen, naar analogie van het zeer handige 'cui bono' begrip. Jan V.)
Annotaties:
| #263614 | 28-05-2018 03:59 | Nico de Geit
De Gelderlander:

Nederland rekent op unanieme steun EU in zaak-MH17

Nederland verwacht unanieme steun te krijgen van alle EU-lidstaten voor het aansprakelijk stellen van Rusland voor het neerhalen van vlucht MH17.

Het kabinet zoekt deze week bewust breed draagvlak, melden bronnen. Het effect daarvan moet groot zijn op Rusland, dat dan steeds meer alleen komt te staan.

https://www.gelderlander.nl/politiek/nederland-rekent-op-unanieme-steun-eu-in-zaak-mh17~a91a9ac5/

In Rusland zijn ze niet echt onder de indruk. Het kwam kort in het nieuws: "Nederland beweert 'the russians did it' het bewijs? Niks eigenlijk.'

Poetin reageerde ook nog even en verwees naar de vele theorieën die rondgaan.

Kortom: in Rusland zijn ze niet onder de indruk. Ze wachten in Rusland af wat Nederland doet en reageren daarop. Het kan dus maar zo dat Rusland straks weer ongedierte vindt in Nederlandse bloemen, of dat het hekwerk van Campina niet voldoet aan de eisen om naar Rusland te mogen exporteren.
Nico de Geit's avatar
| #263615 | 28-05-2018 05:32 | Rotterdam
'Hoe meer een zaak emotioneel benaderd wordt, hoe groter de kans dat hij in scene gezet is.'

Hoe meer een zaak emotioneel benaderd wordt, hoe groter de kans dat een plottertje weer roeptoetert dat hij in scene is gezet.
| #263619 | 28-05-2018 06:45 | Nico de Geit
Rotterdam, denk een beetje aan de nabestaanden. Die zitten echt niet te wachten op jou. Laat ze met rust!!!

Ja, laat de nabestaanden met rust!!!!

De nabestaanden hebben al genoeg ellende gehad. Enne, alles wat jij zegt is kwetsend voor de nabestaanden. Dus hou op met het kwetsen van nabestaanden Rotterdam!!
Nico de Geit's avatar
| #263620 | 28-05-2018 09:01 | Best Well
Rotterdam, heb je dan helemaal geen respect meer?
Best Well's avatar
| #263621 | 28-05-2018 09:06 | Rotterdam
Sukkeltjes, er waren toch geen 'nabestaanden'? Allemaal nep. Volgens jullie slimmerikjes dan.
| #263624 | 28-05-2018 12:25 | Nico de Geit
Er zijn altijd nabestaanden of gekwetsten als dat zo uitkomt. En die moet je met rust laten. Met andere woorden: hou je mond.
Nico de Geit's avatar
| #263629 | 29-05-2018 18:02 | zenmaster
Eh Rotjeknor, mond houden.
zenmaster's avatar
aanmelden / inloggen