Door community (initieel Best Well), Op woe 17 jan 2018 21:03, 1 reacties, nieuws

De nieuwe “Kip zonder kop ” show van JinekSoms brengen onze redacteuren de moed op om een via “uitzending gemist ” op hun PC een van de “onderzoeksjournalistieke” programma’s te bekijken die Nederland “rijk “is . Vanwege 2 zaken, namelijk de maar niet vlottende afhandeling van de Groningse “aardbeving” affaire en de terugkeer in Nederland van voormalige Transavia gezagvoerder Julio Poch, werd het “Jinek “dat wij nu maar spontaan omdopen naar de “Kip zonder kop”show.

Man, o , man, wat een diepe triestheid bekruipt je als je naar dit soort bagger kijkt om te zien hoe de Nederlandse kijkers bij gebrek aan beter worden voorgelogen, hen halve waarheden worden verteld , er geen “follow up “wordt gegeven aan meningen of uitlatingen van gasten, kortom het voor ons land zo typerende sfeertje van pappen, nat houden en niets zeggen.

Eerst maar even naar Groningen en de geplaagde bewoners die nu reeds 5 jaar lang zitten te wachten op een concrete uitspraak hoe hun schade veroorzaakt door de gaswinning zal worden gecompenseerd.

Daarvoor kwam in beeld een zekere Annemarie Heite uit Bedum. Ook het huis van haar man en zij zelf is getroffen door de aardschokken en durfde mevrouw Heite zo maar te zeggen dat indien er nu niet vlot iets zou gebeuren om de getroffen burgers te helpen “er wel eens een escalatie zou kunnen ontstaan” , boehhh……………. waarna zij er haastig aan toevoegde dat dit niet gezien mocht worden als aanzetten tot geweld !

Stelt u zich eens voor, 5 jaar woon je in een huis dat aan alle kanten gestut moet worden, de overheid en in dit geval de nationale brekebeen Eric Wiebes die merkwaardig genoeg naar zijn volledig “faillissement “als baas van o.a. de steeds meer falende Belastingdienst toch weer zijn kop opsteekt en deze keer als Minister van Economische Zaken. Wat zegt u, een economische opleiding ? Niet zo kinderachtig doen, want dat zou betekenen dat een kabinetslid in de regering Rutte 3 , kennis van zaken zou moeten hebben en DAT is nu juist niet de bedoeling, hetgeen uiteraard ook voor de premier zelf van toepassing is. Of zou hij misschien wat Wieberen met Markje?????

Maar goed , geen geweld , wel een escalatie , ach, ach loze woorden, want ook zonder enige vorm van rechtstreeks geweld hadden de Groningse lafaards al lang het ambtelijke leven in hun provincie zo kunnen frustreren, dat het onwerkbaar geworden was, zonder dat er ook maar een druppel bloed zou vloeien. Nee, niets daarvan, met een busje naar Den Haag en je weer voor de zoveelste keer in de maling laten nemen.

Dat het Dagblad van het Noorden mevrouw Heite in een artikel durft te vergelijken met Jeanne d’Arc, is dan de bekende druppel te veel, maar huppeltje Jinek die bij haar opkomen in haar programma altijd met applaus wordt begroet, liet het er maar even bij. Trouwens applaus ? Is Jinek een soort circusartieste en zo ja welke, ofschoon je natuurlijk kunt stellen dat als een “kip zonder kop “toch nog kans ziet een zaal binnen te lopen dat dit wel een applausje waard is.

En toen Julio Poch. persoonlijk hadden wij indien wij Poch waren, niet aan een uitnodiging toegegeven, in een programma, waar jaren geleden toen de affaire begon en Jinek nog in de poepluiers lag, niet haar Bram had ontmoet die er voor zorgde dat zij enige naamsbekendheid kreeg, en er slechts afkeurend over de vlieger gesproken werd die mensen uit een vliegtuig had laten gooien. Heel Nederland was blij met een uitgehuwelijkte toekomstige Argentijnse zogenaamde koningin en was solidair met hun vorstenhuis.

Wij waren en zijn dat niet, en toen wij dan ook de NSB genen van veel Nederlanders inschattend voorzichtig opperden of er niet een verband zou zijn tussen de rol van de Nederlandse overheid om Poch af te schuiven naar Argentinië , in ruil voor de medewerking van de toenmalige Argentijnse regering de vader van Maxima die een actieve rol had gespeeld in het smerige verleden van dictator Videla met rust te laten, niet zoals reeds begonnen aan zijn pensioen te komen, toen…. werden wij zelfs door insiders beschouwd als fantasten.

Hoe ander is het gelopen, want de raadsheer van Poch, mr. Gert Jan Knoops kondigde in het programma van Jinek aan, dat er getracht wordt een overleg tot stand te laten komen tussen hem, Poch en de 2 bij de zaak betrokken ministers van Justitie, om te zien hoe een schadevergoeding in den minne geschikt kan worden.

Knoops zegt inmiddels genoeg bewijzen te hebben verzameld, die de kwalijke door ons reeds veronderstelde rol van de Nederlandse overheid aan kunnen tonen. Komt deze schikking er niet, zullen Knoops en zijn cliënt Poch niet aarzelen de zaak via het gerecht aanhangig te maken. De echtgenote van Knoops, Cory liet nog weten dat reeds in 2013 men namens Poch de toenmalige minister van Justitie een brief had gestuurd met het verzoek om een mogelijkheid van schadevergoeding te onderzoeken en deze brief onbeantwoord was gebleven. Een brief met de zelfde inhoud is nu weer verzonden en deze brief was in “behandeling”genomen.

U begrijpt, een hoofdpijndossier voor de huidige minister. Is er geen bevredigend antwoord, dan volgt een openbare claim, waarin alle vuile was van onze “royals “naar buiten komt en u zult zien dat de poep van deze verachtelijke mensen de zelfde kleur heeft als die van u maar zij zich echter wel boven u verheven achten. Deze situatie wordt in stand gehouden door angstige politici, Rutte voorop, die vrezen om hun baantjes. Dat deze feiten die naar buiten komen een zeer negatief beeld zullen geven over het toch al door vele eerdere schandalen geteisterde vorstenhuis is duidelijk en dat dient ten koste van alles vermeden te worden. De connectie ( Argentinië Poch) maar dan Zorreguieta met rust te laten komt dan in alle facetten naar buiten.

Maar Jinek liet het voor wat het is, vroeg niet door, sprak liever met de aanwezige dochters van Poch en zoals in de meeste sprookjes, “kwam zo toch alles weer voorlopig goed ”

Misselijk makend!
Annotaties:
| #261726 | 18-01-2018 14:02 | G.B. Wolf
Let ook even op die andere (amerikaanse) muts lauren, die nu ze zwanger is, ook allemaal programmatjes in de schoot krijgt geworpen. Dezelfde inhoudsloze prietpraat.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen