Door Paul2, Op maa 27 feb 2017 17:25, 3 reacties, citaat / intro / linkdump

De nieuwe zijderoute
Tot vandaag was de wereldgeschiedenis een westers gecentreerde onderneming – gebaseerd op de stelling dat iedereen zou moeten zijn zoals wij, of tenminste zo zou moeten worden. Volgens de Britse historicus Peter Frankopan, schrijver van de wereldwijde bestseller ‘De Zijderoutes’, heeft het Westen zich op die manier volledig vervreemd van de rest van de wereld. Het oude Europa is in verval en de economische voorspoed in Azië, Afrika en Zuid-Amerika gaat aan onze neus voorbij. We hebben geen vrienden meer oostelijk van Venetië, zegt Frankopan. Het machtscentrum verschuift langs de lijnen van de nieuwe zijderoute, van west naar oost....
Annotaties:
| #258576 | 27-02-2017 22:02 | Unseen
Ik ben snel afgehaakt tijdens de uitzending op de TV.
Stuitend vond ik het verwijt alsof wij burgers bezig zijn geweest om onze maatschappij op het oosten te leggen.

Wat wel waar is dat de NAVO en America vanaf de 2de WO constant in oorlog zijn met het midden-oosten en verder (Vietnam) om het kapitalistische werelbeeld met geweld aan hen op te dringen.

Dit terwijl Europeanen naar deze landen op vakantie gaan en zelfs naar emigreren omdat daar een hogere levensstandaart heerst, zoals respect voor het gezin, waarden en normen.
Unseen's avatar
| #258580 | 28-02-2017 08:44 | Antares
het verwijt alsof wij burgers bezig zijn geweest om onze maatschappij op het oosten te leggen

Ik voel me als burger niet verantwoordelijk voor het westerse kolonialisme TERWIJL ik hun producten gebruik. De hypocrisie zit zo diep dat we het niet meer zien. Maar ZIJ zullen niet het subtiele onderscheid maken tussen wat onze overheden doen en hoe graag wij dat als burgers willen. Uh, welk onderscheid?

Wat wel waar is dat de NAVO en America vanaf de 2de WO [..] aan hen op te dringen

Half Afrika spreekt Frans en is Christelijk. Dat was voor WO2.
Antares's avatar
| #258590 | 28-02-2017 23:40 | ouwe knar
Mooie politiek correcte docu. Laat het boek maar zitten.

https://www.sott.net/article/343930-Barbaric-nation-Former-housemaids-tell-RT-of-the-horrors-of-working-in-Saudi-Arabia Als dat de nieuwe standaard moet worden...
Helaas, pindakaas, heeft olie niet het eeuwige leven.
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen