Door community (initieel vonnegut), Op din 13 okt 2015 19:14, 7 reacties,    

De Propaganda OorlogDe propaganda oorlog


“De meeste effectieve manier om mensen te vernietigen is het ontkennen en uitwissen van het eigen begrip van hun geschiedenis”
-George Orwell-

Propaganda is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een oorlog. Ten eerste moet je de burgers zo ver krijgen om achter een eventuele oorlog te gaan staan. Daarna is het van belang om alle gebeurtenissen in die oorlog in je eigen voordeel te spinnen. Belangrijke wapens daarin zijn het creëren van een vijandsbeeld en angst in de samenleving, het verzinnen van nieuwe woorden met nieuwe betekenissen en in het verlengde daarvan op jezelf een andere moraal en ethiek toe passen dan op je vijand. Een andere tactiek die ik steeds weer zie is het planten van zaadjes. Dat doe je o.a. door steeds zogenaamde fouten te maken. Als de rebellen in Syrië bijv. gifgas hebben gebruikt, herhaal je in interviews steeds dezelfde fout door in plaats van rebellen, Assad uit te spreken en dat daarna weer te herstellen. Door die tactiek komt Assad, ondanks dat hij niets met die aanval te maken heeft, wel steeds weer met het woord gifgas in het nieuws.
De westerse media is momenteel bezig met een gigantische propaganda oorlog tegenover Poetin en Rusland. Natuurlijk kunnen de Russen er zelf ook wat van maar het gekke is dat veel westerlingen denken dat propaganda alleen iets is voor bananen republieken en tegenstanders van de NAVO.Gelukkig beginnen veel mensen nu, mede dankzij internet en social media, door te krijgen dat ze besodemieterd worden. De westerse propaganda komt ongeveer hier op neer. Er wordt ingespeeld op zogenaamde westerse normen en waarden. Dat houdt ondermeer in dat je homo’s moet knuffelen, voor Greenpeace bent, voor de multi culturele samenleving, kritiekloos slikt wat de financiële wereld allemaal uitspookt en de globalisering steunt. Laten ze daar in Rusland nu net even anders over denken. Dat mag natuurlijk niet. Zogenaamd zijn we in het westen wel voor diversiteit maar we houden er niet van als andere culturen in hun eigen land er andere normen en waarden op na houden. Dus dat wordt er even flink ingewreven bij de argeloze westerse msm consument.

Een ander mooi voorbeeld zien we nu voorbij komen. Rusland is begonnen met het bombarderen van doelen in Syrië om Assad te beschermen. De westerse media weet van gekkigheid niet hoe ze die bombardementen moeten framen. “Onschuldige slachtoffers”, “het bombarderen van het vrije Syrische leger” etc. Het mag duidelijk zijn, Rusland pakt alle rebellen groepen aan die tegen Assad vechten of dat nu ISIS, Al Nusra of Al Quida is. Het gekke is natuurlijk dat er geen enorme ophef is over het feit dat de V.S. nu groepen als Al Quida steunt. Tot voor kort was dat nog de grote vijand. Natuurlijk weet ieder complot fanaat dat de V.S. al decennia lang gebruik maakt van extremistische moslim groeperingen maar wie daar enkele jaren terug over begon werd voor samenzwerings idioot uitgemaakt. Nu komen ze er gewoon ruiterlijk voor uit.
De Westerse propaganda komt nu hier op neer dat alles wat het Westen wel mag, de Russen niet mogen doen. Het westen mag wel dictators steunen, zolang die de westerse belangen dienen maar Rusland mag dat niet. Het westen mag wel infiltreren, financieren, binnenvallen en bombarderen maar Rusland mag dat niet, want alles wat het westen doet is immers met het oog op het verspreiden van mensenrechten en democratie en alles wat Rusland doet is eigenbelang en imperialisme.
Tja, je moet tocht wel een enorme idioot zijn om dat verhaal nog te kunnen slikken.Als een meerderheid van de mensen op de Krim (dat tot 1954 bij Rusland hoorde) aangeven bij Rusland te willen horen noemen we dat in het westen een annexatie maar als Oost en West Duitsland bij elkaar komen noemen we dat een hereniging. We geven Obama en de EU de Nobelprijs voor de vrede en vergeten daarbij voor het gemak maar even alle oorlogshandelingen van deze twee winnaars en we steunen Saoedi Arabie, ook als ze duizenden burgerslachtoffers maken in Jemen maar keuren alles wat Rusland doet ten strengste af. Ook over de acties van NAVO bondgenoot Turkije tegenover de Koerden wordt nauwelijks iets verkeerd gezegd. Turkije gaat zogenaamd ISIS bombarderen maar bombardeert de Koerden. Als de Russen iets dergelijks zouden doen zou er moord en brand worden geschreeuwd.

Inmiddels weten we ook dat de MSM vaak niet meer is dan een verlengstuk van de public relations van de NAVO en westerse overheden. Dat bleek al in de Jaren 70 toen de commissie Church onderzoek deed naar “Operation Mockingbird” en ze er achter kwamen dat de CIA, journalisten betaalde, om verhaaltjes die de CIA gunstig gezind waren in de kranten te plaatsen en op het nieuws te brengen.
Kritisch en non conformistisch denken zijn uitzonderingen geworden in media land en de persberichten van het ANP en andere organisaties worden klakkeloos overgenomen.
Double speak en het beweren dat twee plus twee vijf is, zijn normale begrippen geworden binnen de MSM. Natuurlijk zijn we hier nog niet zo ver afgezakt als in Rusland en worden hier nog geen journalisten vermoord die kritisch op de overheid zijn maar aan de andere kant kan je soms beter naar Russische journalisten luisteren als het om de waarheid achter de Westerse propaganda gaat. Met andere woorden als je wil weten wat er binnen de Westerse maffia speelt kan je dat beter navragen aan de Russische maffia en andersom.

Onlangs zagen we weer een stukje framing van de publieke omroep bij Pauw. De leider van de SP Roemer had het gewaagd te speculeren over een complot van de VVD. Complot ha ha..Roemer moest diep door het stof om zijn aantijgingen recht te praten. De staats secretaris die over vluchtelingen zaken gaat haalde de JFK aanslag er bij, want je moet toch immers wel gek zijn om te geloven dat iemand anders dan Lee Harvey Oswald dat gedaan zou hebben en na Roemer werd direct nog even een filmpje laten zien van mensen die geloven dat Elvis nog bestaat. Met andere woorden er werd geframed dat complotten onzin en lachwekkend zijn. Als ik in Roemer zijn schoenen had gestaan had ik ze even piekfijn uitgelegd dat complotten dagelijkse kost zijn in het nieuws en dat hij zich dus helemaal niet hoeft te verontschuldigen voor dergelijke verdachtmakingen. “Maar Pauw, jij hebt toch ook gehoord van de Libor affaire, de Iran Contra affaire, de IRT affaire, de bewuste leugens over Irak, Gladio en P2 etc. Maar je mag nooit praten over samenzweringen bij de MSM want dan wordt je niet meer serieus genomen. Dan trek je blijkbaar een kaart uit het kaartenhuis dat op instorten staat en dat mag niet want dan laat je mensen twijfelen aan het systeem en dat is wel het laatste wat MSM journalisten mogen doen. Ja, over complotten van de Russen en andere vijanden mag wel volop gespeculeerd worden maar journalisten die zichzelf serieus nemen praten niet over complotten binnen de westerse overheden. Dan is alles wat er gebeurd in een keer toeval, onkunde en met de beste bedoelingen uitgevoerd.

Ook bij het onderzoek naar de gebeurtenissen rond MH-17 is de westerse propaganda klip en klaar. Er wordt o.a. door de NOS continu opgewezen dat de Russen alleen maar propaganda voor de kiezen krijgen en om de tuin worden geleid als het om MH-17 gaat. Dat kan zo zijn maar de NOS laat onvermeld dat het onderzoek al vanaf het begin een grote vooringenomen mislukking is en dat wij in het westen ook voornamelijk propaganda over ons heen gestort krijgen die er alleen op gericht is om Rusland en Poetin te beschuldigen.
Het wordt meer en meer duidelijk dat de MSM niets anders is dan een verlengstuk van de westerse overheden en dat ze gebruikt worden om het evangelie van het systeem en de belangen van een kleine elite er bij de mensen in te rammen.
Annotaties:
| #238421 | 13-10-2015 19:34 | ..................
https://www.youtube.com/watch?v=nqPCejH3mTM

de usa vertelt een complot verhaal en nederland gaat dat complotverhaal; onderbouwen met fake bewijs.

NOS=corperate media

Ik had een face book account en die is geblokeerd
Het enigste wat ik ermee deed was rondhangen op de NOS facebook pagina en RTL nieuws.
En eerst werd zomaar een bericht verwijderd omdat ik iemand uitmaakte voor sukkel omdat het slap uit zijn nek zat te kletsen.3 dagen later had ik een foto van iemand gedeeld waarop Rutte door samson in zijn kont werd genaaid en met de mededeling Rutte word nu serieus genomen.
Word ook die foto gecensureerd,terwijl je natuurlijk niet zag dat er echt iemand in zijn reet werd genaaid.
En gisteren word mijn account geblokkeerd.

Daarmee zeggende dat je echt wel in de gaten word gehouden door de staat wat je zegt.

Terwijl die lamleiers van de NOS en RTL complete leugens kunnen vertellen.
| #238423 | 13-10-2015 19:51 | spaceman
.3 dagen later had ik een foto van iemand gedeeld waarop Rutte door samson in zijn kont werd genaaid en met de mededeling Rutte word nu serieus genomen.


@Tamso

Ik denk dat je de FB fatsoensregels hebt overtreden. LOL LOL
spaceman's avatar
| #238426 | 13-10-2015 20:50 | Y.B.
Ik wilde echt iets serieus, educatiefs en inspirerend gaan neertikken maar door de FB omstandigheden van tamsowashere kan ik alleen maar lachen....goeie man.
| #238432 | 13-10-2015 22:09 | Unseen
Goed stuk.
In Nederland geen journalisten vermoord, echter onlangs nog in Bangkok wel
Fred de Brouwer (58) was in 2003 auteur van de eerste artikelen in de GayKrant en Panorama over (de destijds niet bij naam genoemde) Joris Demmink, voormalig secretaris-generaal (SG) van Justitie.
Via

Ik denk dat Romer zich zelf moest offeren, om zo publiekelijk ruimte te geven om mensen die in samenwerkingsverbanden denken, belachelijk te kunnen maken.

Loog Hilary nu eens niet ?
Hillary Clinton: US Losing Information War to Alternative Media
https://www.youtube.com/watch?v=LyjnEm8DZkI

Op nujij zie ik een behoorlijke draai ten aanzien van Syrië wordt steeds vaker de kant van Rusland gekozen en de NOS afgedan als propaganda.

T.a.v het verspreiden van
Het westen mag wel infiltreren, financieren, binnenvallen en bombarderen maar Rusland mag dat niet, want alles wat het westen doet is immers met het oog op het verspreiden van mensenrechten en democratie en alles wat Rusland doet is eigenbelang en imperialisme.

Zou ik als ik op zoek naar macht was, zeker het democratisch staats-systeen voorstaan. Wat denk je ! 1 keer in de vier jaar kunnen de burgers een advies-stem uitbrengen en dan kunnen de partijen daarna in gezamenlijk overleg bepalen wie gaat regeren !!
En moet d burgerij 4 jaren de mond houden ! Hihi en echt, mensen gaaaaaan daarvoor :-) dat is vrijheid...
Unseen's avatar
| #238447 | 14-10-2015 10:25 | Ness
@Vonnegut: prima artikel, 1 misser:
Na de staatsgreep in Moskou riep het Oekraïense parlement op 24 augustus 1991 de onafhankelijkheid uit. Op 1 december werd een referendum gehouden over de onafhankelijkheid van het land. Bij een grote opkomst stemde 90% van de kiezers voor onafhankelijkheid. In de Krim was er ook een meerderheid voor, maar zo'n 40% van de bevolking stemde tegen.


Oekraine is pas sinds 1991 een 'land', alhoewel ze d'r niks, maar dan ook niks van bakken. En de Krim is tegen heug en meug meegegaan met de meerderheid toendertijd want mocht niet zelf beslissen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Oekraïne
Ness's avatar
| #238453 | 14-10-2015 11:49 | net wakker geworden
´Natuurlijk zijn we hier nog niet zo verafgezakt als in Rusland´...., eehhh??

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_journalists_killed_in_the_United_States

En dat is dan nog wel wikipedia, een 'controlled instituut'.
| #238467 | 14-10-2015 18:18 | vonnegut
net wakker geworden, ik bedoelde eigenlijk Nederland. In de V.S. is het inderdaad een ander verhaal. Garry Webb en zijn onthullingen over CIA drugssmokkel zijn daar een goed voorbeeld van.
aanmelden / inloggen