Door community (initieel DOS.), Op don 12 maa 2015 20:59, 8 reacties,    

De reden achter de opmars van ISISArtikel Dr. Ramazan Erdoğan (Politiek Analist) - Vertaling DOS

Toen in de zomermaanden van 2014 een groep in zwarte kleding en met zwarte vlag Moesoel in Irak veroverde, sloeg dat in als een bom in de wereldmedia. De media van de VS berichtte het als “Terroristen hebben Moesoel veroverd”. ISIS veranderde vervolgens hun naam naar IS. Eigenlijk waren Moesoel en Irak onder bezetting van de VS en eigenlijk waren degenen die Moesoel veroverden de Irakezen zelf.

Zeg: "Sterft in uw razernij." Waarlijk, Allah weet goed wat in de harter is.( 003. Het Huis van Imraan (Al-Imraan 119)

In feite is alles begonnen in 1991, op 16 januari begonnen Amerika en hun onderaannemers met de operatie “desert storm” een klein en arm land genaamd Irak vanuit de lucht te bestoken met tonnen aan bommen. Ondanks dat er 25 jaar voorbij zijn, gaan de bombardementen nog steeds door !

Tot 2003 heeft Amerika aan Irak vele sancties opgelegd, waaronder ook een embargo op een breed scala van geneesmiddelen en medische benodigdheden. Als resultaat zijn honderdduizenden Iraakse kinderen (tot het jaar 2000 ca. 500.000 kinderen artikel) doodgegaan door ziektes en uithongering. De vele doden, de uithongerende en stervensarme mensen waren voor Amerika en haar onderaannemers echter niet genoeg. Deze keer besloten ze met de leugens dat Irak chemische wapens bezat en te maken had met 9/11 om Irak te bezetten (artikel). In totaal werd Irak aangevallen met 348.000 grondtroepen, waarvan 195.000 uit de VS en 45.000 uit Engeland. Binnen een korte tijd gaf Saddam op en hield G.Bush zijn overwinningsrede op een oorlogsschip en verklaarde dat er geen millitaire operatie meer nodig was in Irak. Na deze speech zijn er echter 4.500 soldaten uit de VS gedood, 25.000 soldaten gewond geraakt en 25.000 VS burgers gewond geraakt.

Irak kwam totaal onder controle van de VS. Laten we hierbij niet vergeten dat Irak een van de meest olierijke landen in de wereld is en dat de VS zeer veel olie nodig heeft. De bezetter – de VS – heeft in Bagdad een marionetten regering neergezet bestaande uit shiieten en Koerden. De 30-40% soennitische Arabieren dachten toen dat ze geen bestaansrecht / recht op leven meer hadden. Het was tijd voor wraak. Was het niet Saddam (een soenniet) die de oppositie destijds onderdrukte ? Als Saddam dat kan, dan kunnen wij dat ook, zeker met in onze rugdekking het verschrikkelijke millitaire apparaat van de VS en de overige imperialistische landen was de gedachte.

Een heksenjacht begon. Met de aanbevelingen van de marionetten regering in Bagdad richtten sjiitische milities paramilitaire groepen op. Ze gingen in de straten op jacht naar soennieten. Alle soorten van marteling waren toegstaan, sommigen werden gedood, anderen werden naar geheime gevangenissen gebracht en gemarteld volgens martelmethoden geleerd van hun Amerikaanse broeders. Het was tijd voor etnische zuivering !

Shia Death Squads

Ondertussen werd als reactie op alle gruwelijkheden het fundament voor de IS gelegd. Op sommige plaatsen werden er Amerikaanse troepen in een hinderlaag gelokt en gedood, op sommige plaatsen werden zelfmoord bommen in sjiietische gebieden uitgevoerd.
In 2004 begon de VS met een oorlog die het gehele midden oosten in vuur en vlam zou zetten. De moorden van Assad in Syrië hebben het vuur nog verder opgestookt. Leuk, nu horen we van de Amerikaanse media dat er een gevoel van spijt aanwezig is, hadden we het maar anders aangepakt, maar het is al te laat. Verder geloven de sjiieten en Koerden nog steeds dat er geen probleem is met het nemen van wraak op soennieten (wraak op Saddam).

De verliezen tot 2011 forceerden Obama om zich uit Irak terug te trekken. Ongeveer tegelijkertijd begon het ook te rommelen in Syrië. Assad begon lukraak steden te bombarderen en te moorden. Omstreeks deze tijden is een kleine groep genaamd ISIS verhuisd naar Syrië men begon daar moslims te helpen. Ze vochten tegen Assad. Ze kregen belangrijke gebieden in Syrië in handen en begonnen die gebieden ook te besturen. Op een
Op een interessante manier ging het lopen als een sneeuwbal, steeds meer toeschouwers en vechtende groepen voegden zich bij ISIS.

Toen in de zomermaanden van 2014 een groep in zwarte kleding en met zwarte vlag Moesoel in Irak veroverde, sloeg dat in als een bom in de wereldmedia. De media van de VS berichtte het als “Terroristen hebben Moesoel veroverd”. ISIS veranderde vervolgens hun naam naar IS. Eigenlijk waren Moesoel en Irak onder bezetting van de VS en eigenlijk waren degenen die Moesoel veroverden de Irakezen zelf

Een groter gebied dan Engeland, waarin ca. 6 tot 10 miljoen mensen wonen, is nu in handen van IS. Ze hebben eigen gemeenten, rechtbanken, banken en gouverneurschappen. Hoe vaak de VS en de westerse media ook herhaalt dat het terroristen zijn, hetgeen in het veld gebeurt ontkracht dit en toont aan dat het totaal iets anders is. Heeft u ooit een terreur organisatie gezien die een gebied groter dan Engeland kan controleren ? Zelfs de PKK kon in haar sterkste dagen zelfs niet de controle verwerven over een klein stadje.

In de gebieden die ze in handen hebben helpen ze de armen en zorgen ze ervoor dat de inkomsten van de staat met het volk gedeeld wordt. Wat een contrast is het dan ook dat de enigen die deze arme en door de wereld vergeten mensen helpt de IS is.

Nu weer heeft de VS een coalitie gesmeed om luchtaanvallen uit te voeren op een gebied wat zowel Irak als Syrië omvat en is begonnen in augustus 2014. Dat Assad tot die tijd al 250.000 burgers, waaronder dus ook kinderen, heeft vermoord deed er niet toe, daar werd niet 1 raket voor ingezet. Het vreemde is dat de VS en hun schoothonden zich ineens wel ongemakkelijk voelden bij de IS. De 250.000 doden, 700.000 gewonden en miljoenen vluchtelingen waren voor de VS en hun schoothonden onbelangrijk, de IS was ineens wel belangrijk !Aangezien de VS en hun schoothonden over een vernietigende wapenkracht beschikken, hebben ze niet de moeite genomen om zich in de zaken te verdiepen. Toen ze zeiden “we gaan de IS vernietigen” beseften ze niet dat ze daarmee de IS juist sterker maakten en maken.
De volgens vraag stelt iedereen zich. Als het erom ging geweld te stoppen, waarom werd er dan niets tegen Assad ondernomen ? Met de luchtaanvallen begreep iedereen dat de soennitsche Arabieren in Irak en Syrië in de ogen van de wereld minder waard zijn dan enkele gebroken beelden in een museum. Dit houdt in dat in het midden oosten de grote meerderheid zich bewust is van de hypocrisie van het westen. De enige groep die de soennitische Arabieren in dit gebied beschermt is de IS. Wat je dus ook doet, deze kwestie zal voortduren...
Denkt u hier eens bij na ! Saudi Arabië en Jordanië, welke stil bleven bij de moorden op moslims in Irak en Syrië hadden er totaal geen moeite mee om de IS aan te vallen. In Kobane hebben deze landen meegeholpen met de bombardementen.

De zogenaamde sharia staat Saudi Arabie kwam IS bombarden van basissen 900 km verwijderd van Kobane (vanuit Tebuk, SA) en dit voor de groep(en) YPG – PKK die het communisme hebben omarmd ! Wat een hypocrisie ! De VS, S.Arabie en Jordanie zouden met de coalitie democratie brengen naar Irak, kan je nog hypocrieter zijn ?

Het is nu 6-7 maanden gelen dat de bombardementen begonnen, de gevechten gaan in alle hevigheid door. Jazeker, door hevige bombardementen heeft de IS zich uit bepaalde gebieden moeten terugtrekken, maar men moet niet vergeten, een zwaluw maakt nog geen zomer.
Van 2003-2011 waren sjiieten en Koerden de baas over heel Irak, wat geberde er toen de VS wegtrok ? Het hoofdprobleem is een politiek probleem, zelfs een groot politiek probleem. Politieke problemen kan je niet oplossen met millitairen ! Dit is in de wereld geschiedenis al meerdere malen aangetoond. Wat zal er gebeuren als de bombardementen stoppen ? De VS kan niet tot in het oneindige Irak bombarderen, het zal ooit eindigen. Dan zullen we degenen die zeggen “Biji Obama” (Leve Obama in het Koerdisch) nog eens zien !
Toen men merkte dat bombardementen niet voldoende zouden zijn, zeiden sommigen dat IS gestopt kan worden door grote aantallen sjiietische en Koerdische grondtroepen in te zetten. Daar lachen wij om. Zelfs van 2004-2011 heeft de VS geen stabiliteit kunnen brengen en was geforceerd zich terug te trekken, denkt men nu echt dat een zootje ongeregelde fanatieke sjiietische en nationalistische Koerdische milities stabiliteit zullen brengen ?

Laat staan sjiieten of Koerden, ook al komt de VS met 100,000 grondtroepen, ook dan zal er geen oplossing zijn. U kunt steden veroveren, maar niet de controle erover krijgen. Je kunt niet de instabiliteit voorkomen waardoor er elke dag bommen ontploffen, dat er geen levenszekerheid bestaat en dat er elke dag minstens 50 doden vallen. Om dat te bereiken is er een politieke oplossing nodig. Momenteel heeft niemand zoeits in gedachten, want de VS heeft toch afschrikwekkende wapens en deze wapens zullen alles wel oplossen denkt men.

Dit gedachtengoed maakt de IS alleen maar sterker. Nog enkele dagen geleden kwamen Koerdische YPG – PKK millitanten in het nieuws, dat ze een Arabisch dorp hadden platgebrand, wat door bombardementen in handen was gevallen van de Koerden


Het is geen onbekend verhaal, ook onze jongens (lees Turkse soldaten) hebben destijds Koerdische dorpen in brand gestoken, wat was de winst van Turkije toen dit werd gedaan ? Helemaal niets ! Het heeft ervoor gezorgd dat de Koerden een grotere haat kregen jegens de Turkse staat en zorgde voor meer aanwas voor de PKK.
Wat de hele wereld niet wil begrijpen: De kracht van IS zijn niet hun wapens (het zijn vooral lichte wapens of sommige veroverde zwaardere 2ehands wapens)of hun strijders. De echte kracht van IS is hun gedachtengoed. Het is niet zo dat het midden oosten in vrede leefde en de IS dit heeft verstoord. Al jaren heeft de regering goede banden met de VS, het volk ziet echter niets van de olie inkomsten terug en is de marionetten regering zat.
De IS geeft deze instabiele regio zonder hoop een nieuw alternatief, een nieuwe visie. De IS is bijvoorbeeld:
- Anti Amerikaans
- Anti Westers
- Anti Zionistisch
- Islamitisch en dapper genoeg om hiervoor te vechten
- Erkent de kunstmatige Sykes-Picot grenzen niet
- Belooft de marionetten regeringen in Arabische landen te verdrijven
- Zegt dat de grondwet de Koran is en wil de hele islamitische gemeenschap omarmen door een khalifaat te stichten
Dit gedachtengoed maakt de VS helemaal gek, met een grote haat en nijd vullen ze hun media met leugens en lastercampagnes om de werkelijkheid te onderdrukken.
Als ik de VS was, zou ik nu het nog kan, mijn biezen pakken en wegwezen uit dit gebied, op een gegeven moment is het te laat om te vertrekken.....

Dr. Ramazan Erdoğan (Politiek Analist)
Annotaties:
| #230837 | 13-03-2015 10:13 | Antares
Het komt over als een verhaal waarvan de Turkse regering graag zou willen dat het wordt verspreid. Er wordt geen melding gemaakt van directe steun van Israël aan ISIS (dankzij Israël beschikt ISIS over een luchtmacht), noch van het feit dat ISIS vnl. gebruik maakt van Amerikaans/Saoedisch geld en oorlogsmaterieel. Assad wordt weggezet als de boosdoener in de regio, maar is ook een obstakel op weg naar Ottomaanse expansie.
Antares's avatar
| #230839 | 13-03-2015 10:52 | Ravenman
De achternaam van de auteur zegt al genoeg. Een CIA-agent had het niet beter kunnen verwoorden.

Er is niets islamitisch aan IS. Zelfs de letters in de naam niet.

Ex-gedetineerden en criminelen uit Arabische landen, huurlingen en Black-Ops uit Westerse landen, Israelische commando's, gehersenspoelde moslimjongeren uit de Europese steden etc.
| #230874 | 13-03-2015 21:42 | Zinoco
Toch zit er wel iets in dit verhaal. Wij zitten na 60 jaar nog steeds jaarlijks te herdenk zeiken over het eenmalige bombardement op Rotterdam (door onze nu mede EU eigenaar Duitsland). Hoe zou je je voelen na 35 jaar bombarderen van Rotterdam zoals die arme olie rijke islamieten mee hebben moeten maken door een door criminelen geleid land als de USA..
| #230879 | 13-03-2015 22:33 | Paul2
http://www.vpro.nl/buitenland/nieuws/bureau-buitenland/dertigjarige-oorlog.html
Terwijl, zegt u in uw boek, de grootste fout in de ‘War on Terror’ was dat de échte boosdoeners buiten schot bleven: de Pakistanen die de Taliban tot op de dag van vandaag heimelijk steunen, en de Saoedi’s die al decennia het gedachtegoed verspreiden dat ook aan IS ten grondslag ligt. Sterker nog: dat zijn onze bondgenoten.

Dus bestrijding van IS heeft absolute prioriteit?
‘Volledig . Een andere politiek ten opzichte van landen als Pakistan en Saoedi-Arabië is op de langere duur ook erg belangrijk. Maar op dit moment is het essentieel om alle krachten te bundelen tegen IS. Dat is de infectiehaard en daar moet een eenheidsfront tegenover worden gezet. Dat is het allerbelangrijkste. Daar hoort dus Iran bij, maar ook het Rusland van Poetin. Ik erger me enorm aan de manier waarop Poetin gedemoniseerd wordt in het Oekraïne-conflict. De belangen van Rusland in die regio worden volkomen genegeerd. Dat is ten onrechte en gevaarlijk. Men zou daar snel een overeenkomst over moeten sluiten, zodat er samenwerking kan komen in de regio waar het echte gevaar vandaan komt: die hele strook van Afghanistan tot West-Afrika. Helaas zie ik, met name in Europa, noch het besef, noch het leiderschap dat in die richting werkt.’
| #230886 | 14-03-2015 08:27 | Manus
Politiek analist van lik-mijn-vestje
IS werd en wordt vanuit Turkije gesteund en bevoorraad, daar hoor ik niets over.

De bemoeienis en de huidige situatie is geen resultaat van onvermogen en domme Amerikaanse beslissingen, maar een bewust gecreërde situatie om moslims tegen elkaar op te zetten en het westen tegen moslims, verdeel en heers heet zoiets.

Dit gedachtengoed maakt de VS helemaal gek, met een grote haat en nijd vullen ze hun media met leugens en lastercampagnes om de werkelijkheid te onderdrukken.


De mensen achter deze campagne hebben precies het gedachtengoed waar ze jarenlang naar toegewerkt hebben en in hun media voeden ze de polarisatie verder. Ze hebben verder ook weinig met natiestaten als de VS, die zijn slechts een tool voor hen in hun internationalistische campagne.
Manus's avatar
| #230887 | 14-03-2015 08:53 | ..................
Manus.

mee eens dat die politiek analist,het woordje zegt het al,de politiek in zijn geheel uit zicht houd.Maar het is niet alleen Turkije wat deze fundi's steunen.Ook turkije is een puppet regime van de bankers aka zionisten.net zo goed qatar en saoudie dat ook zijn.En jordanie.
Ik zie de IS meer als de hete kastanjes uit het vuur halen.Het verlamt het hele land door jarenlang in oorlog te zijn.Zometeen het westen vooral syrie zal binnen vallen om zogenaamd de isis dreiging te bestrijden.het doel isis kent vele doelen.Eerste doel is de oorlogsmachine wat weer draait.Corpeartie's die weer bakken met geld verdienen.2de doel is landen te ontwrichten.Ook Irak deed niet wat de VS wilde.Zie bv een deal tussen iran/irak en pakistan om olie en gas te transporteren,terwijl qatar en saoudie met turkije onderhandelde om gas naar turkije te transporteren.Dat zou wel eens de onderlinge strijd kunnen zijn.Wat niet gaat om het geloof,maar om de centen.Turkije/qatar/saoudie allemaal soennieten zijn.En in irak een shietische regering zit.Overigens was het Mccain die al in 2013 sprak over het bewapenen van Isis/terreurnetwerken zoals al-nusra.Nu heb je ook andere zogenaamde terreurnetwerken zoals boko hara die een pact willen sluiten met ISIS.Ik denk dat die boko hara ook uit de hoed komt van die VS om nigeria weer te destabiliseren.Dat China daar weer een rol inspeelt,omdat zij de concurentie zijn en het westen daar zometeen ook weer wil ingrijpen onder het mom van terreurdreiging.
| #231289 | 22-03-2015 14:30 | tegengas
Als Erdogan het stokje overneemt van ISIS, dan hoeft Erdogan niet veel meer te doen.
ISIS = Moslimbroederschap
Zijn wij er klaar voor?


‘The caliph is coming, get ready,’ pro-Erdogan Turkish politician tweets
http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2015/03/19/the-caliph-is-coming-get-ready-pro-erdogan-turkish-politician-tweets

Get ready for Erdoğan’s caliphate, Turkey’s ruling party official says
http://www.hurriyetdailynews.com/get-ready-for-erdogans-caliphate-turkeys-ruling-party-official-says.aspx?PageID=238&NID=79883&NewsCatID=338
tegengas's avatar
| #231305 | 22-03-2015 21:00 | Paul2
aanmelden / inloggen