Door community (initieel Best Well), Op vri 22 dec 2017 23:45, 1 reacties, nieuws

De schijn en het nep nieuws tegen


De authoriteit zegt het dus wij zullen het maar moeten geloven.

Weer elf Russen levenslang van Spelen geweerd, weer twee medailles weg
heywoodu 22-12-2017 20:37 print
Het Internationaal Olympisch Comité heeft wederom een groep Russische sporters voor het leven uitgesloten van de Olympische Spelen. Ook hun resultaten van de in 2014 in Sochi gehouden Olympische Spelen zijn geschrapt. De elf worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij of voordeel te hebben gehad van het uitgebreide Russische staatsdopingschandaal.

Het gaat in dit geval om schaatsers, rodelaars, langlaufers, bobsleeërs en ijshockeysters. Anna Shchukina en Tatiana Burina maakten deel uit van de Russische ijshockeyploeg die als zesde eindigde. Eerder werden al zes teamgenotes gediskwalificeerd en de zesde plek van Rusland is inmiddels ook geschrapt.

Bobsleester Liudmila Udobkina zat in de al geschrapte slee van pilote Olga Stulneva en hun negende plek is geschrapt. Maxim Belugin zat in de twee- en viermansslee van Alexander Kasjanov en pakte daarmee twee vierde plekken, die wegens het diskwalificeren van Kasjanov ook al verdwenen waren.

Vervolgens komen we aan bij langlaufers Nikita Kryukov - olympisch kampioen in 2010 - en Alexander Bessmertnykh en hun landgenote Natalia Matveeva. Kryukov won zilver in de teamsprint, maar de schorsing van zijn teammaat Maxim Vyleghzanin betekende al dat die medaille in de prullenbak ligt. Dat geld ook voor Bessmertnykh's zilveren medaille in de estafette, waar naast Vyleghzanin ook de 'vuile' Alexander Legkov deel van uitmaakte. Matveeva kwam niet in de buurt van de medailles.

Ook twee schaatsers zijn uit de uitslagen geschrapt en dat zijn niet de minsten: Artyom Kuznetsov en oud-wereldkampioen allround Ivan Skobrev, in 2010 nog goed voor olympisch zilver en brons. In Sochi kwamen ze niet in de buurt van de medailles, Skobrev's zevende plek op de vijf kilometer was hun beste resultaat.

De klap op de vuurpijl komt uit het rodelen. Tatiana Ivanova - vorig jaar nog goed voor een World Cup-zege - eindigde er als zevende en wordt geschrapt, maar het draait vooral om haar teamgenote: Albert Demchenko pakte in Sochi op zijn zevende Olympische Spelen zilver in de individuele wedstrijd en de teamwedstrijd, maar beiden is hij kwijt. Het is eveneens een harde klap voor zijn dochter Viktoria, die langzaam furore begint te maken in de World Cup. Demchenko is de coach van het sterke Russische team - inclusief zijn dochter - dat nu dus op zoek moet naar een nieuwe coach voor de Spelen.


Annotaties:
Het lijkt me beter dat alle Russen die in Sochi meededen bedanken voor de eer en hun deelname nu zelf ontkennen en terugtrekken als niet meegedaan. Zowieso uit solidariteit met hun collega's.
Er zijn misschien wel 100 Russische atleten in Sochi actief geweest, tot nu toe zijn er zo'n 30 vernederd.
Rusland trek die stekker er zelf uit.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen