Door community (initieel ouwe knar), Op zat 13 jan 2018 13:50, 1 reacties, nieuws

De sociale media zijn nog te sociaalAfbeelding uit https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Unie

Elite dwingt EU tot grootschalige internetcensuur. Deze professor waarschuwde al voor dit vierde nazi-rijk (en nu is het zover)Het vertrouwen in de mainstream media blijft steken op een dieptepunt. Een groot deel van de bevolking begint de illusie te doorprikken en het geloof in ‘complottheorieën’ groeit explosief.


De elite haalt momenteel alles uit de kast om mensen weer in slaap te sussen. De afgelopen jaren stond het beheersen van de informatiestroom op internet prominent op de agenda op de Bilderbergconferenties.


Het bestrijden van ‘fake news’ staat in Berlijn en Parijs inmiddels (niet verrassend) op de politieke agenda. Sociale mediareuzen zijn begonnen met het op grote schaal afknijpen van alternatief nieuws.


Gecastreerd

Facebook kondigde deze week aan de nieuwsfeed te gaan herbouwen. Mainstream media krijgen vrij spel, alternatieve nieuwssites worden min of meer gecastreerd.


Het berichtenbereik van alternatieve nieuwsartikelen die op het sociale netwerk worden geplaatst is in de afgelopen twee jaar dramatisch teruggedrongen.


Facebook geeft aan ‘vertrouwenswaardige’ websites voorrang te geven, terwijl ‘clickbait’ en ‘nieuwsverspreiders van lage kwaliteit’ worden weggefilterd.


Hoe bepaalt Facebook of een website vertrouwenswaardig is? Dat weten alleen de Bilderbergers.


Compleet aan banden

De sociale mediareus zegt de nadruk te gaan leggen op interactie met vrienden en familie, dus mensen moeten het gevoel krijgen dat hier sprake is van een positieve ontwikkeling.


Voormalig Rothschild-bankier Emmanuel Macron, de Franse president en in 2014 aanwezig op de Bilderbergconferentie, kondigde in zijn nieuwjaarsspeech een wet aan die fake news bestrijdt.


Benjamin Griveaux, woordvoerder van de regering, kondigde zware sancties aan, waaronder het sluiten van websites.


In Duitsland is het al zover. Sinds 1 januari is daar een wet van kracht die de sociale media compleet aan banden legt.


Helemaal geen sprake

Geestelijk vader van de wet is minister van Justitie Propaganda Heiko Maas. Sociale media moeten zelf op zoek naar ontoelaatbare meningen en deze offline halen.


Gebeurt dit niet, dan volgt een boete die hoog kan oplopen. Heiko Maas heeft de censuur uitbesteed. Het zijn namelijk de sociale media zelf die oordelen wat toelaatbaar is en wat niet.


Eén van de eerste slachtoffers is AFD-politica Beatrix von Storch. Als reactie op een bericht in het Arabisch van de Duitse politie twitterde ze ‘wat is er in ons land aan de hand’. Haar tweet werd verwijderd.


Problematisch is dat de censuur wordt uitbesteed aan commerciële spelers als Twitter en Facebook. Zij veroordelen zonder enige voorafgaande rechterlijke toets en zonder verweer. Van een debat is al helemaal geen sprake.


Vrije meningsuiting

De tweet van von Storch had waarschijnlijk de rechterlijke toets doorstaan. Ze riep niet op tot geweld en ze is een politica die zich tot haar kiezers richtte.


Maas en Macron argumenteren dat dergelijke wetgeving de rechtsstaat moet beschermen, maar beiden ondermijnen wel een essentieel element van de rechtsstaat, de vrije meningsuiting.


Ook Nederland is hard op weg een Orwelliaanse politiestaat te worden. Onlangs waarschuwde minister van Binnenlandse Zaken Ollongren, in 2016 aanwezig op de Bilderbergconferentie, voor het gevaar van fake news.


Vierde nazi-rijk

Een vriendin van haar, professor Madeleine de Cock Buning van de Universiteit Utrecht, is nu door de Europese Commissie aangewezen als voorzitter van een speciale censuurcommissie om fake news tegen te gaan.


De groep, bestaande uit 39 ‘experts’, zal de strijd aangaan met fake news en desinformatie op het internet.


En zo is de cirkel weer rond. Het vierde nazi-rijk begint steeds meer vorm te krijgen.


Op 8 september 2012 verscheen er een column in De Telegraaf van de hand van wijlen professor dr. Bob Smalhout (1927-2015) over het boek The Nazi Roots of the ‘Brussels EU’.


Eerste voorzitter

Na de Tweede Wereldoorlog kwam het oude Duitse streven tot bloei in de vorm van de economische en politieke kartelvorming van een aantal Europese landen die samengingen onder de naam EU.


Het is dan ook logisch, schreef professor Smalhout, dat bij die kartelvorming een aantal voormalige nazikopstukken bij de opbouw van de EU werden betrokken. Dit keer waren ze alleen niet gekleed in militaire uniformen.


De meest beruchte was een zekere professor dr. Walter Hallstein (1901-1982), die één van de sleutelfiguren was bij de Europese integratie na de Tweede Wereldoorlog.


Na de Tweede Wereldoorlog werd hij de eerste voorzitter van de EU-Commissie. Hij beschouwde zichzelf als de premier van Europa en liet zich bijstaan door tal van oorlogsmisdadigers die in Neurenberg waren veroordeeld.


Wurgband

Als een Nederlandse politicus stelt dat ons land weer onafhankelijk van de EU moet worden, wordt er gedreigd met een enorme economische recessie, aldus Smalhout. We zouden tot armoede vervallen, kunnen ons kleine land niet alleen handhaven, raken onze handelsrelaties kwijt, enzovoorts.


“Het is niet waar,” besloot hij. “Het zijn sprookjes van zeer goed verdienende EU-autoriteiten. De EU is in essentie een Duitse wurgband, ontworpen door oud-nazi’s.”


Welkom in het nieuwe nazi-rijk!

Annotaties:
| #261702 | 14-01-2018 00:27 | jantjeuitnederland
FB had ik niet en twitter is opgezegd.
jantjeuitnederland's avatar
aanmelden / inloggen