Door community (initieel ouwe knar), Op don 9 maa 2017 02:10, 1 reacties,    

De UN gaat eindelijk overstagOorspronkelijk kregen Monsanto en andere big-agro spelers alle ruimte van de UN (United Nations). Pesticiden, waaronder glyfosaat, zaden waarvan de planten zich niet kunnen voortplanten, genetisch gemodificeerd voedsel, zouden noodzakelijk zijn om de toekomstige wereldbevolking te kunnen voeden.
Helaas zijn de beloftes nooit ingelost noch zal dat in de toekomst gebeuren.
De vergiftiging van het milieu, de ziektes, de kanker, de verontreiniging van het water met kunstmest, de uitputting van de oorspronkelijk vruchtbare toplaag van landbouwgebieden, en de ongewisse toekomst van genetisch gemodificeerde gewassen, zijn schier onoplosbare problemen gebleken.

In het nieuwste rapport van de UN worden al deze problemen toegegeven en sterker, men raadt een biologische manier van boeren aan.
Hilal Elver, UN rapporteur zegt hierover in The Guardian:
"It is a myth. Using more pesticides is nothing to do with getting rid of hunger. According to the UN Food and Agriculture Organisation (FAO), we are able to feed 9 billion people today. Production is definitely increasing, but the problem is poverty, inequality and distribution."


Milieu verontreinigings en voedsel experts zijn niet te spreken over de praktijken van de conglomeraten die alleen pesticiden produceren om boeren hopeloos afhankelijk van ze te maken.
Baskut Tuncak, UN's vergif expert en medeschrijver van het rapport zegt:
"While scientific research confirms the adverse effects of pesticides, proving a definitive link between exposure and human diseases or conditions or harm to the ecosystem presents a considerable challenge. This challenge has been exacerbated by a systematic denial, fueled by the pesticide and agro-industry, of the magnitude of the damage inflicted by these chemicals, and aggressive, unethical marketing tactics."


Ecosystemen zijn veel kwetsbaarder dan we denken en de gevolgen van het volpompen met schadelijke chemicaliën beginnen zo langzamerhand pijnlijk zichtbaar te worden. Het wereld wijd verdwijnen van onmisbare bestuivende insecten is slechts een van de drama's.

Enkele slotnoten:

Kleinschalig produceren is niet alleen effectiever, het kan ook het kostbare heen en weer gesleep met voedsel voorkomen. Rusland is daarin al heel ver en met de huidige technieken zijn voorheen wilde fantasieën, opeens realiseerbaar.
Annotaties: