Door ouwe knar, Op zon 10 okt 2010 14:17, 2 reacties, citaat / intro / linkdump

De verborgen macht van het VaticaanIn de serie Brandende Kwesties onderzoekt journalist en programmamaker Gideon Levy macht en machtstructuren. In de eerste aflevering komt de verborgen macht van het Vaticaan aan bod.

De katholiek kerk heeft als enige godsdienst de status permanent observer bij de Verenigde Naties. Brandende Kwesties laat zien dat zij met die speciale positie over de hele wereld beslissende invloed uitoefent op terreinen als homoseksualiteit en abortus, met vaak desastreuze gevolgen.

(Ook de totale minachting van vrouwen komt hier ter sprake, mag ook wel weer eens gezegd worden)

Zie de docu hier: de verborgen macht van het vaticaan ...
Annotaties:
12-05-2013 09:42 | get bigger
De verborgen macht van het Vaticaan #zaplog
| #113250 | 10-10-2010 17:48 | saved
Wist je trouwens dat popi jopi het voor het zeggen heeft in Engeland?
In 1213 ofzo is het verdrag van Verona gesloten en heeft engeland zijn kroon onder gezag van de pope gebracht. Dat is nooit meer omgedraaid en is dus nog steeds zo.
saved's avatar
| #113268 | 10-10-2010 21:50 | orac
Leuke docu, mooi stukje journalistiek!

Gerelateerd: een andere (onderbelichte) lobby van katholieke oorsprong; uit een PDF van Catholic Development Commission:

"Vorig jaar leverde Cadecom de groepen veredelde maïs en pinda’s om te poten. Ieder lid ontving zes kilo maïs en acht kilo pinda’s. Na de oogst moesten ze in ruil daarvoor het dubbele afdragen van wat ze hadden gekregen, dus twaalf kilo maïs en zestien kilo pinda’s."

(a) Huh? veredelde zaden? Klinkt bekend::
http://www.google.nl/search?q=cadecom+monsanto

Link naar PDF van CADECOM: zie 2e google hit ("Vastenaktie 2010"):
http://www.google.nl/search?q=cadecom+veredelde+mais
(geen zin om FTP link met username hier te reproduceren).

Handig wel om een lening van gepatenteerde genetisch gemodificeerde zaden aan arme landen aan te bieden met een 200% return. Allemaal liefdadigheid uiteraard ;).

Niets ten nadele van diegenen die onbewust instrumenteel zijn in dit soort praktijken en oprecht ten goede handelen. Feitelijk zijn we allemaal wel ergens instrumenteel in, maar da's een ander verhaal...
orac's avatar
aanmelden / inloggen