Door community (initieel P.uncia), Op maa 23 nov 2009 14:48, 8 reacties, nieuws

De Verenigde Staten doen Afghanistan geen goedAls Afghaanse vrouw en verkozene voor het parlement, ben ik naar de Verenigde Staten gekomen om president Barack Obama te vragen onmiddellijk een einde te maken aan de bezetting van mijn land.

Acht jaar geleden, werden vrouwenrechten gebruikt als een van de redenen om deze oorlog te starten. Maar vandaag is Afghanistan nog altijd de plaats waar zich een ware catastrofe afspeelt op vlak van vrouwenrechten. Voor de meeste Afghaanse vrouwen is het leven een hel en in Westerse media wordt daar weinig over geschreven.

In 2001 hielpen de Verenigde Staten de ergste vrouwenhatende criminelen aan de macht, zoals de krijgsheren en drugsbaronnen van de Noordelijke Alliantie. Deze mensen moeten beschouwd worden als een kopie van de Taliban. Het enige verschil is dat de krijgsheren van de Noordelijke Alliantie Kostuums en dassen dragen en hun gezichten bedekken met een democratisch masker terwijl ze regeringsposities innemen. Maar zij zijn verantwoordelijk voor de ramp die zich vandaag in Afghanistan afspeelt en dit dankzij de steun die ze van de Verenigde Staten genieten.

De VS en hun bondgenoten lijken bereid om macht te geven aan de middeleeuwse Taliban door een ingebeelde categorie te creëren van zogenaamde 'gematigde Taliban' en nodigen hen uit om de regering te vervoegen. Zelfs Gulbuddin Hekmatyar, een man die acht jaar geleden zo goed als aan de top stond van de lijst met meeste gezochte terroristen, is uitgenodigd om in de regering te zetelen.

In die laatste acht jaar hebben de VS meegeholpen om mijn land om te toveren tot mondiale drugshoofdstad via hun steun aan de drugsbaronnen. Vandaag is 93 procent van alle opium in de wereld geproduceerd in Afghanistan. Veel parlementsleden en topfunctionarissen profiteren openlijk van de drugshandel. De broer van president Karzai is een bekende drugstrafikant.

Ondertussen leeft de gewone Afghaan in grote armoede. De jongste menselijke ontwikkelingsindex van de Verenigde Naties plaatst Afghanistan op de 181e plaats van in totaal 182 landen. Achttien miljoen Afghanen moeten overleven met een inkomen van minder dan 2 dollar per dag. In verschillende delen van Afghanistan zijn moeders bereid om hun kinderen te verkopen omdat ze ze niet kunnen voeden.

Afghanistan heeft in die acht jaar 36 miljard dollar aan hulp ontvangen en de VS alleen spenderen 165 miljoen dollar per dag aan hun oorlog. Niettemin blijft mijn land in de greep van terroristen en criminelen. Mijn volk heeft geen enkel belang in het drama van de presidentiële verkiezingen aangezien ze niets zullen veranderen in Afghanistan. De Afghanen haten zowel Karzai als Dr. Abdullah als marionetten van de VS.

Het grootste slachtoffer van deze oorlog is de waarheid. Zij die opstaan en hun stem verheffen tegen onrechtvaardigheid, onveiligheid en bezetting zien hun leven bedreigd en zijn verplicht om Afghanistan te verlaten of worden gewoonweg vermoord.

We zitten ingesloten tussen drie machtige vijanden: de bezettingstroepen van de VS en de NAVO, de Taliban en het corrupte regime van Hamid Karzai.

President Obama overweegt het verhogen van het aantal troepen naar Afghanistan en zet dus eenvoudigweg het verkeerde beleid van voormalig president Bush verder. Inderdaad, de ergste slachtpartijen sinds 9/11 vonden plaats tijdens Obama's legislatuur. De provincie waar ik geboren ben, Farah, is in mei jongstleden door de VS gebombardeerd. Zo'n honderdvijftig mensen, meestal vrouwen en kinderen, werden gedood. Op 9 september bombardeerden de VS de provincie Kunduz en doodden 200 burgers.

Mijn volk is het beu. Dat is waarom we een onmiddellijk einde willen van de VS-bezetting.

Door, Malalai Joya.

Malalai Joya (31) is een Afghaans politica en een verkozen parlementslid uit de Farah provincie. In 2007 werd haar mandaat geschorst omdat ze verschillende andere parlementsleden krijgsheren had genoemd. Zopas verscheen haar boek 'A woman among warlords'.
Annotaties:
| #82685 | 23-11-2009 15:44 | Anarchiel
Alsof Obama daar naar gaat luisteren... Alsof Obama sowieso iets te zeggen heeft... Ik vind het heel zielig voor mevrouw Joya maar het gaat Obama en de zijnen nou eenmaal totaal niet om de mensen maar om de grondstoffen. Geld is, helaas helaas, veeeeeel belangrijker dan menselijkheid. Dus sorry mevrouw Joya, maar ik vrees dat het alleen maar erger gaat worden. Sterkte.
Anarchiel's avatar
| #82686 | 23-11-2009 15:49 | Hans
Misschien luistert de Tweede Kamer wel naar mevr. Joya.
Hans's avatar
| #82688 | 23-11-2009 15:55 | Anarchiel
LOL @ Hans

Ja, vast :P
Anarchiel's avatar
| #82786 | 24-11-2009 01:25 | spaceinvader
"Minister Balkenende heeft geschokt en woedend gereageerd..."

LOL (ware het niet dat dit diep fuckin triest is)
| #82787 | 24-11-2009 01:26 | spaceinvader
argh, natuurlijk minister president balkenende... affijn, jullie snappen het wel...
| #82790 | 24-11-2009 01:35 | P.uncia
Yezz, dit is in en in triest, dat is ook de reden waarom ik dit soort dingen plaats....
P.uncia's avatar
| #82820 | 24-11-2009 10:17 | Denneb
Wat we met Afghanistan doen is gewoon crimineel, gelijk wat we met Joegoslavië hebben gedaan.

Pseudowetenschappers, tevens apologeten van het haat, als Boekestein hebben het altijd over de vrouwenrechten daar gehad.
Volstrekte, grove leugens, want de vrouwen daar lopen nog steeds met burka's en hebben niets te zeggen. Er is totaal en helemaal niets ten goede veranderd.

Is dit het enige product dat de " vrije markt" kan leveren?
Leugens omwille van meer winst voor een geselecteerde groep?

Nou, hebben tenminste de drugsbaronnen van Afghanistan blij gemaakt, want nu kunnen ze zich "gouverneurs" noemen en willen graag dat we daar blijven zodat ze hun lucratieve drugshandeltje kunnen blijven houden.

Wie durft nog Amen te zeggen?
Denneb's avatar
aanmelden / inloggen