Door community (initieel Best Well), Op zon 16 jul 2017 14:21, 0 reacties, nieuws

De volkeren doen niet meer mee met “verdeel en heers”De volkeren doen niet meer mee met “verdeel en heers” 06.07.2017

De ambities van de kant van de geheime diensten, regeringen en machtshoofden, zijn duidelijk hoe langer hoe meer gericht op een confrontatie van wereldformaat. Dit principe van het tegen elkaar ophitsen en het scheppen van steeds nieuwe vijandsbeelden hebben zeer veel oorlogen, vernietiging en bloedvergieten voortgebracht. Maar bij de volkeren begint steeds meer een heel andere wind te waaien. Net als een lente, die de knoppen van de bomen laat opengaan, zijn er nieuwe voortekenen dat de volkeren van plan zijn om duizenden jaren oude tragiek van het principe “verdeel en heers” te beëindigen. Als een teken van de hemel bracht de opkomende, wereldomspannende lente, het laatste weekend van mei drie opmerkelijke en bemoedigende 'knoppen' tegelijk voort:

1. Op 27 mei kwamen in Zwitserland, op de dag van “de internationale vriendschap” meer dan 3.000 mensen bijeen, waarop vertegenwoordigers van uiterste tegenstellingen elkaar hun liefde en waardering lieten blijken. Christenen met Moslims en Joden, Amerikanen en Russen, Russen en Oekraïeners, Turken en Koerden, zwart en wit, oud en jong en nog veel meer! Banden van tientallen jaren vijandschap werden doorbroken en ruziënde religies en naties herkenden in de tegenstander hun wederzijdse aanvulling. De hele dag werd simultaan vertaald in tien talen en live uitgezonden over heel de wereld.

2. Precies op dezelfde dag demonstreerden duizenden Israëli’s in Tel Aviv voor een vreedzame oplossing van het conflict met de Palestijnen. De betoging was op toonaangevende wijze georganiseerd door de Israëlische organisatie “Vrede Nu”, die de bouw van Joodse kolonies bekritiseert in Palestijnse gebieden. De demonstratie richtte zich “… tegen de hopeloosheid, die de regering bezorgt, en die bezetting, geweld en racisme voortzet”, zei Avi Buskikla, leider van “Vrede Nu. Tijdens de demonstratie werd ook een mededeling van de Palestijnse president Mahmud Abbas voorgelezen: “Het is tijd dat wij samenleven in vrede, harmonie, veiligheid en stabiliteit.”

3. Eveneens in het laatste weekend van mei, werd een Arabische video gepubliceerd die binnen 14 dagen 6,5 miljoen werd aangeklikt. Het islamitische volk zet zich in deze muzikale clip tegenover een zelfmoordterrorist met bomgordel en doet een oproep aan hem: Jij, jij die komt in de naam van de dood. Hij (God) is de Schepper van het Leven. (…) Aanbid jouw God met Liefde – met liefde en niet met terreur. Confronteer jouw vijanden met Vrede, niet met oorlog. Overtuig anderen met welwillendheid, niet met dwang. Laten wij geweld bombarderen met Genade. Laten wij misleiding bombarderen met Waarheid. Laten wij haat bombarderen met Liefde.

Als zulke dingen in beweging komen op de hele wereld, herkent men hemelse krachten, die - over alle grenzen heen - een nieuw bewustzijn van eenheid en verzoening in mensen bewerken. Eén en hetzelfde gebeurt tegelijkertijd bij Christenen, Joden en Moslims.

Schep moed en kracht uit de volgende montage van de “Dag van de internationale vriendschap” en de ontroerende Arabische muzikale video. Deel de links met mensen over heel de wereld. Nu is de tijd dat de macht van de liefde de haat overwint en dat mensen inzien dat zij elkaar wederzijds nodig hebben.
Annotaties:
aanmelden / inloggen