Door community (initieel Best Well), Op zat 2 sep 2017 15:32, 0 reacties, nieuws

De vrijheid van meningsuiting, ( spreken en van denken) verdwijnt

De vrijheid van meningsuiting, van spreken en van denken kan binnen een jaar weg zijnAls u denkt “Ach, dat zal allemaal zo’n vaart niet lopen“, dan heeft u niet goed opgelet. Haalt u uw schouders op en denkt u: “Ach, nou ja, dan kun je wat minder zeggen wat je denkt, ik ben toch niet iemand die zo nodig mijn mening over van alles en nog wat moet geven“, ook dan komt u er straks achter dat het allemaal iets meer beknellend zal zijn dan u verwacht. Of bent u een van de Nederlanders die gewoon geen problemen wilt en braaf uw werk blijft doen, geen incassobureaus of deurwaarders aan uw deur wilt en liefst nog minstens 1x per jaar met vakantie wilt kunnen gaan? Bent u iemand die niet van boze mensen houdt en bent u iemand die gewoon ‘s avonds nog even bij wilt komen voor de buis, om dan op tijd naar bed te gaan om de volgende ochtend weer fris en fruitig aan de arbeid te gaan? Bent u iemand die 1x in de 4 jaar gaat stemmen op een partij in de hoop dat het dan nog een beetje redelijk bestuurd wordt in Nederland? Dan bent u het ideale personage voor de George Orwell’s big brother politiestaat. Dan hoeft u niet verder te lezen, want dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van spreken of vrijheid van denken. U heeft immers toch niets te verbergen.

Goed, stel dat u uw kinderen leert dat vaccinaties misschien niet zo noodzakelijk zijn en de staat wil over een jaar dat dit verplicht wordt, dan zult u dat toch moeten accepteren. Of stel dat u vindt dat uw kind of kleinkind een jongetje of meisje is, maar op de basisschool leert ‘het’ dat ‘het’ nog een geslachtskeuze moet maken, dan moet u braaf uw mond houden, want uw mening wijkt af van die van de staat. “Ach, Vrijland, die kant gaat het heus niet op, wat een onzin!” U kunt nu nog deze site verlaten, want het zijn allemaal complotten en vergezochte verhalen die u hier leest. Of bent u toch te nieuwsgierig? “Ja, maar de vrijheid van denken zal altijd blijven bestaan“, zult u nu wellicht opwerpen. Verdiept u in godsnaam eens in de technologie die op de drempel van introductie staat. Niet voor niets startte Elon Musk het bedrijf Neuralink en niet voor niets is de overheid alle privacy regels aan het wegnemen, zodat er straks rechtstreeks in uw hoofd meegekeken kan worden. Is dat SciFi film fantasie? Nee, dat is technologie waarvan u nu nog denkt dat het vergezocht is. Maar had u 30 jaar geleden verwacht dat u filmpjes op een klein telefoonschermpje kon kijken en met iedereen over de hele wereld met beeld en geluid vanuit uw handpalm zou kunnen praten? ‘Regeren is vooruitzien’ en dat is wat overheden dan ook doen. Zij bereiden nu al de wetgeving voor die past bij de voortschrijdende technologie. U mag nog steeds dat wegwuivend gebaar met uw handen maken en snel deze pagina sluiten, want u wilde immers niet te veel nadenken of paranoïde complotgedachten aanhangen.

De tijd om alles als paranoïde complotgedachte weg te wuiven is geweest. Althans, niet als u in de categorie mens uit alinea 1 valt, maar dan is het sowieso knap dat u verder gelezen hebt. We leven in een tijd dat overheden heimelijk hun agenda uitrollen via infiltratie in verzetsgroepen en websites in de alternatieve media, om zo een spanningsveld op te tuigen dat de voedingsbodem moet leveren voor de inperking van de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van spreken en denken. Niet alleen toonde ik al een keer aan hoe tijdens een demonstratie in Den Haag tussen Pegida en Antifa sprake was van volledig in scene gezette relletjes, waarbij de politie de Antifa demonstranten keurig had klaar staan om ze “los te laten” op de Pegida demonstranten; om ze daarna weer voor het oog van de camera te arresteren. Ik liet duidelijk zien dat alle arrestaties en relletjes compleet in scene gezet waren. Ook toonde ik (met behulp van camerabeelden van een lezer) aan dat PowNed de Zaanse vloggersrel met Ismaïl Ilgun compleet in scene zette. “Ja, oké, maar dat was dan misschien eenmalig het geval“. Denkt u nu werkelijk dat dit eenmalig het geval is? Het was eenmalig dat ik erbij was, maar gaat u er nu eens vanuit dat dit ‘in scene zetten’ van demonstraties en relletjes, allemaal bedoeld is om beeldmateriaal te leveren voor journaals en kranten, waarmee uw perceptie beïnvloed wordt. “Ja, maar ze huren toch niet al die demonstranten in?” U denkt nog steeds te lief. Ik heb het aanschouwd en gefilmd. Hoeveel bewijs wilt u nog? Moet ik alle demonstraties filmen? Overheden hebben er veel voor over. Het spanningsveld dat nodig is, om via de weg van these en anti-these, de politiestaat aan u op te dringen, is zelfgeschapen.

Wat is er voor nodig? Welnu, het is nodig om links en rechts tegen elkaar op te hitsen en aan beide groepen extreem gedachtegoed en extreem gedrag te koppelen. Zo kun je aan (het zelf geschapen) Pegida het gedachtegoed van (agent provocateur) Geert Wilders koppelen en dat bijvoorbeeld weer koppelen aan neo-nazi’s of soortgelijke groeperingen (zie de VS). Dit kun je doen door die vermenging tijdens demonstraties zichtbaar te maken. Vervolgens kun je bepaalde websites die een rechts geluid uitdragen aan die groep linken en heb je iets gecreëerd wat in de perceptie van mensen ‘extreem rechts’ is. Met kamp links doe je hetzelfde. Je koppelt een (zelfgeschapen) anti-fascistische groep genaamd Antifa aan bepaalde protestbewegingen en linkse websites; vervolgens laat je iets gebeuren zoals in Charlotsville in de Verenigde Staten, waar beide groepen elkaar te lijf gingen. Natuurlijk wil weer menig lezer niet geloven dat overheden in staat zijn om zo ver vooruit te denken en zowel de alternatieve media als de protestbewegingen volledig te controleren. Men wil best geloven dat de Sovjet Unie vol KGB spionnen zat en dat Oost Duitsland barste van de Stasi, maar in het democratische Westen, gebeuren dit soort zaken niet. Uitgesloten! Het wordt tijd dat u dat lieve beeld van de democratie overboord gooit. Ik heb het gefilmd. Ik heb u de beelden laten zien. Hoeveel bewijs heeft u nodig? Of gelooft u alleen iets als het u door het NOS journaal getoond wordt? Ja, zo werkt het stiekem wel, toch?De alternatieve media en protestbewegingen worden grotendeels gecontroleerd door de geheime diensten. Dat wil inderdaad zeggen dat velen heimelijk voor deze diensten werken. De Stasi in Oost Duitsland ten tijde van het ijzeren gordijn, had in ieder flatgebouw een spion. We kunnen inmiddels constateren dat het er in Europa en de VS niet veel beter voorstaat. Er zijn zeer velen die een heimelijke rol vervullen in ruil voor een zak geld; uw belastinggeld, waar u verder toch geen zicht op heeft (anders dan de schijn boekhouding die politici u voorkauwen). Dus als u protesten ziet en u ziet demonstranten met spandoeken en zakdoeken over hun neus, dan kunt uzelf nog een keer achter uw oren krabben en denken: “Zou die Vrijland misschien gelijk hebben?” Ik toonde het al in 2013 aan (zie hier). Natuurlijk gaat er ook een aanzuigende werking van uit en natuurlijk zullen er oprechte demonstranten tussen zitten, maar dat is de hele opzet. Er staan echter meer mensen op de payroll van de AIVD dan u zou durven geloven. Dat geldt ook voor websites en websitebeheerders. Niets is meer wat het lijkt en vele websites of frontmannen zijn in het krachtveld gebracht om straks de koppeling met extreem links, extreem rechts of met de categorie ‘nepnieuws’ te kunnen leggen. Voor die laatste groep zijn er websites gelanceerd die heel geloofwaardige kritiek op de gevestigde orde leveren. Soms brengen zij onomstotelijke waarheid, maar vaak wordt dit gekoppeld aan des-info.

Een goed voorbeeld daarvan zagen we recentelijk bij de zelf-verklaard ex-bankier Ronald Bernard. Los van het feit dat de man NLP-technieken gebruikt om de kijkers van zijn YouTube filmpjes te overtuigen van zijn verhaal, wijst hij steeds opnieuw op ‘De protocollen van de wijzen van Sion’. Dat lijkt een bewuste strategie, omdat we nu al geluiden op zien duiken in de Volkskrant, waarin wordt gesteld dat dit een bewezen complottheorie is. Ik citeer de Volkskrant:

Bernard vermeldt niet dat het een nepverslag betreft van een bijeenkomst van joodse leiders die plannen beramen om de wereld over te nemen. Begin twintigste eeuw in omloop gebracht door aanhangers van de Russische tsaar, is het geschrift populair gebleven onder uiteenlopende gezelschappen: van nationaalsocialisten tot de Palestijnse Hamas.

En dat is precies de opzet. Ronald Bernard moet mensen bij herhaling en nadrukkelijk wijzen op een document waarvan straks de officiële nepnieuws-analysebureau’s zullen gaan zeggen dat het “bewezen nepnieuws” is. Dan zal waarschijnlijk de ontmaskering van Bernard volgen. Ik verwacht dat Bernard zal worden ontmaskert als een fantast wiens CV niet duidelijk is en als iemand die zijn verhaal van het opereren in de toplagen van het bankwezen, verzon. De gehele alternatieve media draagt het verhaal van Ronald Bernard op dit moment. Als straks dus blijkt dat hij helemaal geen ex-topbankier was en zijn verhaal over het ‘bijna moeten offeren van een kind’ uit zijn duim zoog, dan heeft het spel geleid tot het in 1x opblazen van elk kritisch geluid; het in 1x opblazen van de gehele alternatieve media en alle daarin vermelde kritische analyses.

We hebben te maken met een zeer geraffineerd en zeer doordacht spel, waarbij de heersende macht tien zetten vooruit denkt. Kritisch denken moet worden gekoppeld aan extreem links of extreem rechts. Daarmee wordt ‘kritisch denken’ een vies woord. Het wordt een gevaarlijke eigenschap die bestreden moet worden. Daarom wordt het tijd dat u dit schaakspel vroegtijdig gaat doorzien. Het wordt tijd dat u ook leert doorzien dat de alternatieve media in Nederland met hetzelfde doel zijn opgezet. De dames en heren die de tent runnen, bedelen dan wel om donaties, maar aan de contouren kun je zien dat er geld zat is. Ze ondervinden geen enkele tegenwerking en reizen stad en land af. Dat verging mij wel anders toen ik ontdekte dat het ‘even tijdelijk wat artikelen schrijven’ je de kop kost als je niet tot het gecontroleerde krachtveld behoort (lees hier de gehele historie).

De tijd van passiviteit, wegkijken en niets doen is voorbij. Het spel wordt onder uw ogen uitgespeeld en het zal onherroepelijk leiden tot de vorming van een ‘ministerie van Waarheid’. Niet voor niets kwam RTL Z presentator Roderick Veelo met het volgende column:

Een Ministerie van Waarheid tegen nepnieuws
Volgens de strategisch adviseur Nationale Veiligheid en Cyber Wilfred Rietdijk is nepnieuws een van de grootste bedreigingen voor onze democratie. Rietdijk is tevens brigadegeneraal bij de landmacht en zijn verdediging tegen nepnieuws is een keurmerk voor écht nieuws. Dat keurmerk moet worden afgegeven door de overheid. Niet schrikken. Het is in uw eigen belang en die van onze nationale veiligheid. Lees verder..

Het wordt dus tijd dat u concreet zelf in actie komt. U kunt meehelpen het spel door te prikken. Help mee de heimelijke agenten van de geheime diensten te ontmaskeren en loop niet langer blindelings achter ‘too good to be true’ verhalen aan van mensen als Ronald Bernard of mensen als Arjan Bos (Earth-Matters). Stop met het volgen van websites die dergelijke shills promoten, omdat zij het doel dienen dat ik u hierboven toegelicht hebt. Waarom zou u dat moeten doen? Omdat door toedoen van deze sites, die ogenschijnlijk ten doel hebben complotten te ontmaskeren, er straks door de staat geconcludeerd gaat worden dat ‘nepnieuws’ bestaat en dat er wetgeving zal moeten gaan komen die bepaalt binnen welke bandbreedte ‘gedacht’, ‘geschreven’ en ‘gesproken’ mag worden. Het ministerie van Waarheid komt steeds dichterbij en ook al lijken de alternatieve media juist voor het behoud van een afwijkende mening te strijden, zijn zij de wolf in schaapskleding die de staat het alibi verschaffen om uw vrijheid in te perken.
Annotaties:
aanmelden / inloggen