Door Eheu, Op zon 31 okt 2010 19:09, 45 reacties,    

De vrijmetselaars methode van moorden: III- Het verschijnsel rituele moord& het bewijsprobleem, Dl 3

(VERVOLG van Dl 2 van ´Het verschijnsel rituele moord& het bewijsprobleem´)

In de loop der tijden zijn de diverse geheime loges steeds machtiger geworden en hebben ze hun structuren versterkt, zodat ze uiteindelijk de monarchiën omver hebben kunnen werpen

Er is al eeuwenlang een strijd gaande tussen twee machtige vijanden: de Kerk (en de monarchen) en de Vrijmetselarij: de eerste opereerde op een openlijke manier, de laatste vrijwel onzichtbaar.
En het zal nog heel wat jaren duren, voordat de vrijmetselarij zich openlijk manifesteert en voor het grote publiek zichtbaar wordt.
Zolang men blijft weigeren om zich in de vrijmetselaarscultuur te verdiepen en in haar geschiedenis (die zo'n beetje samenvalt met de geschiedenis van het Westen van de laatse 8 eeuwen) -dwz het algemene publiek maar vooral ook de wetenschappers, gerechtelijke autoriteiten en journalisten, zólang zullen alle misdaden die door de vrjmetselaars gepleegd worden onopgelost blijven (noot van de vertaler: en eigenlijk is datzelfde feit mede verantwoordelijk voor die misdaden, in die zin dat het ze in zekere zin, vanwege de onwetendheid en het conformisme van de meerderheid, mogelijk maakt en zelfs daarom deels gewoonweg veroorzaakt, letterlijk- misschien zal ik ooit eens proberen dat idee toe te lichten.)
De vergelijking met de Katholieke Kerk die ik hier trek is niet toevallig. want zoals een van de intelligentste en subtielste vrijmetselaars, grootmeester Di Bernardo, stelt: 'er zijn twee Kerken vandaag de dag: de Katholieke Kerk en de Vrijmetselaars Kerk'. De vrijmetselaarskerk is eeuwenlang, zoals zij terecht stellen, de tempel van het vrije denken geweest, in oppositie tot de Katholieke Kerk dat haar geloof overal aan iedereen heeft willen opleggen en iedereen verketterde die haar officiele leer en wetenschap in twijfel durfde te trekken. Vandaar dat natuurkundigen met revolutionaire ideeen zoals Giordano Bruno op de brandstapel belandden, en dat massaal iedereen die de kerkelijke hierarchie niet gehoorzaamde, werd afgeslacht (de Catharen bijv.).
Vandaag de dag zijn het de Rozenkruisers en Tempeliers takken van de vrijmetselarij (dwz de filosofische of erudiete varianten van de vrijmetselarij, die zich baseren op de oorspronkelijke ideeen van hun traditie en die niet de machtstructuren van de vrijmetselaars gebruiken ten einde wereldse macht te verwerven) nog steeds tempels van het vrije denken, op het gebied van een aantal aspecten van het spirituele en culturele leven. Maar helaas hanteren zij ook het spreekverbod van de vrijmetselaars om zichzelf te beschermen en de delichten die ze plegen af te dekken, en om het liquideren van 'verraders'' te legitimeren. Bovendien houdt de vrijmetselarij nu nog steeds veel van haar geheime kennis verborgen die ze in de loop van eeuwen heeft vergaard, alleen doen ze dat niet langer om mensen geestelijk te verheffen zoals ze dat in de voorbijgaande eeuwen deden, maar uitsluitend om macht te verwerven en om de burgers aan zich onderworpen te houden, die burgers die in de 'waarheden' geloven die door de kranten en de televisie verspreid worden, zonder ook maar een minimaal besef te hebben van wat er zich werkelijk afspeelt in de kamers van de macht.

EEN ANEKDOTE TER AFSLUITING
Wat betreft de moeilijkheid om tot een bewijs te raken in zaken die met rituele misdaad te maken hebben, herinner ik me een voorval dat ik zelf heb meegemaakt. Een beamte van de DIGOS (binnenlandse veiligheidsdienst) nam ons een verklaring af ivm het feit dat geprobeerd was Solange, mijn collega en vriendin, te vergiftigen. Enkele van onze uitspraken kon hij niet rijmen en daarom besloten we op een gegeven moment om volledige openheid van zaken te geven, en om enkele dingen die ons waren overkomen waarover we tot dan toe gezwegen hadden, te vertellen.
- Waarom heeft u dat niet eerder verteld?- vroeg de man ietwat boos.
- Weet u, omdat het ingewikkelde dingen zijn, niet iedereen is in staat om ze te begrijpen en we wisten niet of u met dit soort dingen bekend bent.
- Waar gaat het dan om?- vroeg hij
- Om vrijmetselarij,- zei ik- maar ik weet niet of u met dat onderwerp bekend bent.
- Natuurlijk weten wij alles van vrijmetselarij af- zei de man-we zijn van de DIGOS immers, dus niet bepaald achterlijk.
- Goed. Om bij het begin te beginnen, ziet u, de vader van mijn collega was lid van de Grande Orente d'Italia..
- En wat is dat, de Grande Oriente? -vroeg de beambte.
Toen wist ik dat het verhoor zou uitmonden in het bekende resutaat: Solange werd beschuldigd dat ze zich zelf vergiftigd had, waarschijnlijk was ze ook nog drugsverslaafd, en ik zou haar beschermen,- want omdat we in het zelfde huis wonen, en dus perse minaars zijn, was ik haar medeplichtige.
Ziet u een beetje voor u wat er gebeurd zou zijn als we ook nog begonnen waren tegenover de beamte over 'datumberekening' en 'symbolen' etc?
Het ligt voor de hand dat we na deze ervaring nooit meer bij de DIGOS te raden zijn gegaan als we weer eens het slachtoffers werden van een moordaanslag. En ook niet bij de politie, hoewel die ons niet voor gek versleet, maar alleen liet weten dat we ons beter niet de vijandschap van een of andere politicus op de hals konden halen. Sinds ik bezig ben met deze Rode Roos ben ik nogal schrikachtig geworden zult u begrijpen, en ik zie overal gevaar. Ik zie overal Rode Rozen, zeg maar. Omdat ik inmiddels perfect heb begrepen hoe de wet werkt in dit land, lijkt het me beter om mijn lot in handen van de goddelijke rechtvaardigheid te leggen, die heeft het in haar voorzienigheid vast en zeker beter voor met mij, en ze zal me zeker niet voor mijn tijd gekomen is uit dit ondermaanse wegrukken.


SLOT van Hfdst. III van ´De vrijmetselaars methode van moorden´.

Vertaling en commentaar : Eheu!

..................................................
Bibliografia:

Per la simbologia numerica:
Oswald Wirth, I Tarocchi, ed. Mediterranee.
Papus, La scienza dei numeri, ed. Mediterranee.
Si tenga presente che questi due autori sono massoni e rosacrociani, tra i più colti e famosi, quindi si tratta di opere autorevoli.

Sulla disputa teologica tra massoneria rosicruciana e Chiesa Cattolica:
Angela Pellicciari, I Papi e la massoneria, ed. Ares
AA.VV. La Massoneria, Ecco il nemico, Edizioni Civiltà Brescia.
AAVV La massoneria e i suoi segreti. Edizioni Civiltà Brescia.

Per una storia completa dei rapporti tra massoneria e Chiesa, fino al Nuovo ordine mondiale (New World Order) attuale: Ephifanius, Massoneria e sette segrete, la faccia occulta dalla storia.

La citazione di Di Bernardo è tratta da Ferruccio Pinotti, Fratelli d?Italia, ed. BUR

Alcune informazioni sulla Rosa Rossa sono contenute in: Gabriella Carlizzi, Gli affari riservati del Mostro di Firenze.

I rituali magici della Golden Dawn (rituali cui si rifà la Rosa Rossa), sono pubblicati in Italia da Edizioni Mediterranee, a cura di Sebastiano Fusco (ma ne esiste in commercio un?edizione precedente a cura di I. Regardie).

.
Annotaties:
| #115132 | 31-10-2010 19:58 | Eheu
Surry, effe vraagje, waarom wordt niet het hele artikel weergegeven?
Hek ies vekeed gedoan?
groet
| #115135 | 31-10-2010 20:34 | ouwe knar
Hek ies vekeed gedoan?
Je hebt er (ten onrechte) een linkdump van gemaakt, die geeft standaard maar een beperkt aantal regels weer. Enne, het originele artikel is voor de meeste mensen een beetje moeilijk leesbaar ;)
ouwe knar's avatar
| #115136 | 31-10-2010 20:40 | Eheu
Dank ouwe knar, je hebt gelijk, ´t is een beetje laat, zie alles niet meer zo helder (heb ik trouwens iha moeite mee op een computerscherm, ´t zullen de jaren zijn. etc)
Proost
Eheu
| #115138 | 31-10-2010 20:43 | ouwe knar
Ah, opgelost zie ik!

En (off topic)... de algemene link http://zaplog.nl/zaplog/rssarticles ('Doorstroom') is bij mij een beetje kaputos :/
ouwe knar's avatar
| #115139 | 31-10-2010 20:55 | saved
Eheu,
Ik weet wat je fout doet bij het maken van de link naar het originele artikel.
Je maakt de link bc zo:
http://www.linknaarorigineel.it/index.htm/
Die laatste slash moet er niet bij. Dat geeft problemen.

Als je slecht ziet moet je de Bates methode eens proberen. Kost niets en uit eigen ervaring weet ik dat het wel veel zichtverbetering tot 100% goed zicht oplevert!
kijk eens op
http://www.natuurlijkzien.nl
saved's avatar
| #115140 | 31-10-2010 21:10 | Eheu
Beste Saved, nou dacht ik toch dat er uitdrukkelijk in de instructies voor het posten van een artikel stond dat die slash er wél bij moest.
Goed, we zien wel. Voorlopig is het probleem dat deel 1 van Hfdst. III ineens pleitte is, als ik het aanklik krijg ik deel 3 voor m´n neus...
Bates, Bates...., mij onbekend. Ik weet zeker dat het aan m´n computer ligt, of da´ m´n ogen de IT ziekte hebben, kan ook natuurlijk, mogelijk is ook beide het geval.
Groet
| #115141 | 31-10-2010 21:14 | saved
Er is ook iets met zaplog aan de hand. De linkerbalk hier geeft hele andere waarden en statistieken voor dit artikel dan het artikel zelf.

Mischien moet je je beeldschermresolutie eens wat hoger instellen. Dan worden de letters kleiner en het beeld scherper.
saved's avatar
| #115143 | 31-10-2010 21:46 | Eheu
Klopt, sinds een uur of twee is ook het formaat van de letters van de site anders bij mij, alsof er met de ´resolutie´ iets aan de hand is. Ik weet dat het geen zin heeft om daarvoor aan m´n eigen computer te knutselen. Nog steeds trouwens wordt op de plaats van Deel 1 van Hfdst. III van mijn serie vertalingen Deel 3 weergegeven, ik kan deel 1 niet meer terugvinden.
Over...
Groet
| #115144 | 31-10-2010 21:59 | Eheu
Afijn, nu staat ook op de plek waar Hfdst. III Deel 2 hoort te staan deel 3 van dat Hfdst. Dolle pret die complotten (een randdebiel op de linkerzijde heeft zich aangediend onder de titel Eddy Hitler trouwens valt mij ook op, en ondergetekende is suddenly uit de lijst met reageerders verdwenen.).
Ach..
| #115146 | 31-10-2010 22:17 | Eddy
What's in a name..
Eddy's avatar
| #115147 | 31-10-2010 22:30 | Eheu
You right, hi fella´! Sorry if I called you names.
| #115148 | 31-10-2010 22:34 | Eheu
Allemaat leuk en aardig, maar nog steeds geen reactie van de redactie. Zijn in zomertijd nog onder zeil gegaan, misschien? Nee, kan nie volgens mij, ik zie Patman regelmatig nog om 2 uur ´s nachts hanging around.
Groet
| #115150 | 31-10-2010 22:52 | Eheu
Met man en muis, zei u? Inpakken?
Eheu
| #115153 | 31-10-2010 23:02 | saved
Patman is aan het zaplog aan het knutselen. Als ik dit artikel bewerk kan ik alle drie de artikelen in deze reeks tegelijk bewerken! Goede functionaliteit lijkt me.

Wat die schermresolutie betreft Eheu. Houd CTRL eens ingedrukt en rol eens wat met het scrollwieltje op je muis.
Misschien heb je per ongeluk de lettergrootte aangepast.
CTRL+ 0 is terug naar standaard bij FIrefox in ieder geval...
saved's avatar
| #115154 | 31-10-2010 23:12 | Eheu
Die tip met CTRL plus muiswieltje is gelukt , saved. Nu zijn de letters weer normaal. Alleen ik krijg bij alle drie delen van Hfdst.III van mijn artikelenreeks voor de tekst van deel 3 als ik er op klik. Hoe is dat bij jou?
Groet
| #115156 | 31-10-2010 23:36 | saved
Dat heb ik ook Eheu. Ik weet zeker dat Patman dan wel weer weet te herstellen.
saved's avatar
| #115157 | 31-10-2010 23:41 | Eheu
Goed saved, goed dat er nog vaardige stuurlui zijn. Kan'k wellicht een paar uur rustig pittuh, krijgt een Colijn niet vomekaar.
Eheu
| #115158 | 01-11-2010 00:18 | Papalazarou
@vertaler:
Alsjeblieft, zeg. Café 't Hemeltje is in Volendam...
Daar kon je zo snel geen anagram van maken? Ach, als je het intergalactisch bekijkt ligt zelfs Florence praktisch naast Urk. Laat staan Volendam. Valt het toch nog allemaal op z'n plaats...

Verbaast me werkelijk dat niemand dit nog heeft opgemerkt. Blijf bij je leest(/vertaalwerk).
Papalazarou's avatar
| #115160 | 01-11-2010 00:39 | P.uncia
@Papalazarou

Eheu begrijpt (nog) niet dat deze slowchat zijn inspanningen ondergraaft en teniet doet en dat aandacht trekken meestal aandacht verliezen is.
P.uncia's avatar
| #115163 | 01-11-2010 03:33 | Eheu
Goed, bezopen Paus.cq narrenvader:
Idd, dat was ik vergeten, maar om je een koekje van mijn eigen leest te serveren: die vrijmetselaars zijn ook echt niet voor éen gat te vangen (hoewel ze wel zo gek als een deur zijn, maar nochtans zeker niet gekker dan de gemiddelde zich normaal wanende mens). Volendam schikt ze net zo goed als Urk (burp!) Wat dacht je van het volgende : Volendam= 'volant D'am' = 'de vliegende (ontploffende) Dam'/'In de lucht vliegende Dame' of 'de vliegende ziel' , verg. de 'heilige geest' etc . Remember we hebben hier te maken met een conflict Vriijmetselarij vs. Koninghuizen. De Dame is de Koningin in het KAART (=anagram van 'Kata(a)r') SPEL. En die organisatie is INTERNATIONAAL , ze kent dus ook voor u nogal 'exotische' dialecten waar u alleen bij uw driejaarlijkse vliegvakantie naar de Cote D'azur en wijde omstreken tot uw ongetwijfeld gemengde genoegen kennis mee kunt maken. Bovendien hebben ze vanuit hun kennis van vele talen een 'code' gebrouwen die op een ingewikkelde manier verschillende talen combineert om verborgen betekenissen te genereren (ég wel) die de gewone sterveling onmogelijk kan herkennen, maar waar mensen die hebben doorgestudeerd op het gebied van de cultuur en de 'artes liberales' wel wegwijs uit kunnen. Allicht is die speciale taal nogal ingewikkeld en nog 'exotischer' dan de talen die op onze eigenheimse academia onderwezen worden, maar ik heb hem in allerlei teksten die ik her en der in ' verzekerde' bewaring heb gegeven, vrij uitvoerig beschreven, adhv van nog veel meer misdaden waarin ik die speciale 'handtekening' van geheime secten e.d in de loop der jaren heb leren lezen zeg maar(inclusief in zgn .terreurdaden). Ik hoop nog de gelegenheid te krijgen die code en die symboliek verder toe te lichten voor alle allicht zeer leergierige lezers en lezeressen, en ook om de rol van dit soort obscure secten op wat 'het wereldtoneel' heet (waar ik Uberhaupt het lak aan heb overigens en me alleen uit dilettantisme over verwaardig te buigen) voor de uitsluitend in hun eigen benauwde wereldse dingen geinteresseerde argeloze Jan met de pet (hoog of laag) duidelijk te maken, want instinctief voel ik aan dat dat ook voor de zeer bescheiden Lebensraum die veel vanuit uw gezichtspunt nogal 'wereldvreemde' lui gelijk mijzelf wensen te genieten wel eens van vitaal belang kan zijn.

U ook zich bij u leest houden dus en niet met allerlei u door u beweerdelijke gezonde maar in feite achterlijke verstand en onwetendheid ingegeven droogstoppelige rationalisaties komen. Hoe dan ook is dat soort vals rationalisme geen partij voor de lijpe superieure intelligentie (waarvoor inderdaad Florence of Lutjebroek even dicht bij elkaar liggen als voor u uw huiselijke slaapkamer en boudoir, terwijl die locaties door die intelligentie evenmakkelijk gebruikt kunnen worden en te bezetten zijn als de stukken en de posities waarmee u zich vermaakt op uw schaakbord of desnoods ganzenbord) die de lieden waar we het hier over hebben in het geweer kunnen brengen,'IN MIJN PERCEPTIE" (ghehe!), en dat is eigenlijk het enige stichtelijke doel van al mijn schrijfsels: om u daar op tijd voor te proberen te waarschuwen dus, zodat u niet onverhoeds voor de 'voldongen feiten' komt te staan en met uw neus op enkele zeer onaangename 'feiten' wordt gedrukt. met geen andere optie dan het stamelen van het terecht verguisde cliché: ...

Wordt vervolgd
| #115164 | 01-11-2010 04:05 | Eheu
...'Ik zag het niet aankomen' (indachtig Kant's adagium van de 'selbstverschuldete Unmundigkeit') Want ik ben een goed mens, die het beste met u voorheeft, net als u allicht..
Maw ga u eerst eens in de materie verdiepen, zoals ook door de auteur van het artikel aanbevolen wordt, voordat u als een dommige empiricus (gelijk de door feiten geobsedeerde boekhouders die dit land zou rijk is, of die eigenlijk bezig zijn het aan de bedelstaf te brengen) jubelend met uw onnozele 'feit' en 'weerlegging' of 'bewijzen' komt aankakken
Toch mijn dank, want het zij u vergeven natuurlijk , want om iets zinnigs over deze dingen te kunnen zeggen, is wel behoorlijk wat kennis van cultuur/geschiedenis en vreemde talen nodig, en ik kan u bezwaarlijk uw onkundigheid in deze verwijten. Maar heb alstublieft de bescheidenheid en integriteit om dingen te willen leren van mensen die verstand hebben van zaken die u vergeeflijkerwijs geheel vreemd zijn, dat zou u zelf tegenover een vakman op een meer dagelijks terrein ook doen immers neem ik aan (bijv. een loodgieter die uw verstopte plee komt ontzetten, alleszins heel respectabel werk wat die lui doen, ik neem effe aan for the sake of the argument dat uzelf geen gediplomeerd loodgieter bent, haha) want u bent ongetwijfeld een fatsoenlijk en bovendien zoals iedereen 'law abiding' mens.
Vandaar bedankt voor de tip, omdat u blijkbaar beter de riooljournalistiek bijhoud dan ik. Mij persoonlijk heeft dat hele geval Volendam en alle kitsch drama eromheen vanaf het eerste moment verschrikkelijk geirriteerd zodat ik pardoes besloot het nul komma nul aandacht te schenken. (Met alle "RESPECT" allicht voor de slachtoffers en voor de daarmee schijnbaar op nationale schaal zo begane nollander in het algemeen natuurlijk, ik zou niet anders durven) Maar gelukkig zijn er dus andere mensen zoals u die van dat soort feiten beter op de hoogte zijn, dat is nuttig, maar in een geheel andere zin dan u wrschl. bij dat woord voor ogen staat,- toch ben ik u daar oprecht erkentelijk voor, ik zou niet weten wat ik zonder de wandelende kasboeken waar deze polder van vergeven is, zou moeten beginnen..
Bovendien ging het in de passage waar u op doelt om de BRAND (een verwijzing naaar de "HEL' dus) in de 'locatie' het Hemeltje en het 'omineuze'(kent u dat woord? ) verband dat dat ev kan hebben met de context van de zaken die door de auteur hier behandeld worden (id est: 'esoterische' secten die volgens de legende zich erg behaaglijk plegen te scharen rondom de haard of het vuur van ene al dan niet 'fantastische' Lucifer die in ieder geval in het voor hem en zijn anacolouten gelukkig bezit is van een heel ongebreidelde en- zo kan ik u verzekeren- slimme verbeeldingskracht). Ik weet het gaat uw zeer nederige pet te boven, maar geef dat dan ook toe, of probeer anders eerst eens iets te LEREN over eea voordat u 'denkt dat ze u geen knollen voor citroenen' kunnen verkopen en mij beticht dat wel te willen doen. Nochtans hartelijk dank voor de correctie of eigenlijk aanvulling dus op mijn vertaling die tevens een poging is om ook de krokenkokers en spruitjeseter, 'mitsgaders' aardappeleters van dit lage polderland voor gevaren te waarschuwen waar ze zelfs in hun anton pieck sprookjes niet imuun voor zijn, ook al wanen ze dat en hebben ze .niet de geesteskracht , zelfs niet in hun woeligste dromen, om er over te fantaseren.
Word vervolgd
| #115165 | 01-11-2010 04:11 | Eheu
Dit alles dus ter lering ende vermaeck en met all due respect
(Maar het zal voor menigeen wel te 'veel' 'literatuur' zijn, ach, u moest eens weten hoe n grote rol 'literatuur' speelt in deze wereld, veel machtiger dan ooit door iemand is beschreven, en iig veel te machtig om compatibel te zijn met mijn bescheiden opvatting over wat kunst hoort te zijn en met de vrijheid daar in alle onschuld aan bij te kunnen dragen en van te kunnen genieten)
@Beste P.Uncia kunt je me misschien inlichten over wat het 'concept' slowchat behelst. Ben benieuwd, en altijd bereid om turbo-newspeak te leren (kan nie zo moeilijk zijn) en om enigszins met de mode mee te gaan. Verder is het helaas zo dat ik op geen enkele manier de aandacht wenst te trekken, zoals je misschien na lezing van mijn artikelen en vertalingen zal zijn duidelijk geworden, sterker nog : het is voor mij vandaag de dag zaak om zo weinig mogelijk op te vallen, en gelukkig heb ik heb ik nooit veel 'wereldse' ambities gehad, zodat me dat hoegenaamd niet zwaar valt, ik vind het zelfs verveldend dat ik gedwongen ben mij met 'banaliteiten' als als praten over in de gangbare wereld als gewichtig beschouwde zaken moet bezighouden. In mijn arrogantie had ik me veel liever 'in een hoekje met een boekje' voor de rest van mijn leven vescholen gehouden en afzijdig van de waan van de wereld.
Hopenlijk vind je toch mijn artikelen interessant, ik ben bang dat ze voor jullie nog wel eens nuttig kunnen zijn, voor mij valt er niet veel meer te verliezen precies vanwege wat ik in die artikelen beschrijf, zodat ze me eigenlijkniet eens meer zouden kunnen interesseren. Maar ik heb behoeft om bepaalde onverantwoordelijk lui vanwege hun verwijtbare nalatigheid een en ander van wat ze mij hebben aangedaan betaald te zetten, en dat doe ik op een fatsoenlijk manier die zij niet kennen, namelijk met de pen en door de waarheid te verttellen. Verder ben ik allicht een sociaal voelend mens zodat ik mijn 'medemens' geroepen voel voor een zelfde lot als mij is overkomen te behoeden, ook al verdienen ze dat in feite misschien niet eens. Mijn plicht is het tegen alle bewijzen van het tegendeel die ze ze ev wensen aan te dragen in, ze als mensen van vlees en bloed en als mijn gelijken en zelfs als potentiele geestverwanten te blijven zien en behandelen.
Groet

"Multatuli" (om even interessant te doen) HAHA!
| #115166 | 01-11-2010 11:25 | Paul2
Praat je de hele dag met jezelf?
| #115174 | 01-11-2010 13:08 | Eheu
No comment!
Groet
| #115188 | 01-11-2010 15:30 | Eheu
Goed , ik heb het artikel vervangen door het juiste, als iedereen er nou met zijn tengels afblijft, blijft het dit keer misschien ook staan.
Dank zovast
Eheu
| #115189 | 01-11-2010 15:50 | Eheu
Krijg nou wat, nog geen tien minuten geleden heb ik hier dl 1 gepost, is inmiddels al weer vervangen, dit keer door dl 2! En het is níet door mij zelf vervangen, ik hoop dat je dat wel wil geloven. Over zakelijke communicatie gesproken, wil iemand me eens een behoorlijk antwoord geven op mijn vraag van gisteren over dit probleem?
Bvd
| #115198 | 01-11-2010 17:08 | ouwe knar
Krijg nou wat,

Hallo, volgens mij is je hele artikel 'corrupt' Eheu.
Reageerders: eddy hitler · Eheu · ffloor · ouwe knar · P.uncia · Papalazarou · Patman · Paul2 · saved
Zie jij een Patman, ffloor? ikke niet.

Stemmers: Eheu · ffloor · piet graniet · saved. Is bijelkaar opgeteld 4 stemmen, maar volgens zaplog is het bijeklaar opgeteld 1 stem????!


Verder heb je je copyright (in ieder geval voor dit artikel) gezet op zero (toch?). Wil zeggen: Je geeft het artikel compleet vrij.
Dus:
You can copy, modify, distribute and perform the work, even for commercial purposes, all without asking permission. See Other Information below.
Met andere woorden: iedereen van zaplog in een lollige bui, kan je werk verkloten.

Oplossing:
Bij het toevoegen van een artikel zie je
cclicense / copyright
Geef aan welk copyright / auteursrecht van toepassing is. Lees hier over auteursrechten. Kies voor eigen werk 'Some rights reserved'. cclicense / copyright
Je kunt als auteur van dit artikel altijd alles, ook copyright (binnen een week na plaatsing?) zelf achteraf nog wijzigen!!!!·
ouwe knar's avatar
| #115202 | 01-11-2010 18:04 | Eheu
KIjk op zo'n antwoord zat ik nou te wachten. Je snapt wel dat ik uit 'hoofde van arbeidsverdeling' als ik ook nog tijd wil hebben om de hele pleuriszooi te vertalen, geen tijd heb om alle kleine lettertjes over copyright te gaan lezen. Dank dus. Ik ga het meteen proberen.
En met je andere opmerkingen heb je ook gelijk, van dat stemmen tellen klopt geen f*ck. Maar het verrast me steeds weer,, en ik ben toch echt wel wat gewend tegsweurig mbt wat het vernuft allemaal vermag, dat de conclusie dus wrschl. is dat er ook hier weer iemand heel lijp en laf achter de schermen zit te stoken en onenigheid te zaaien. HOE TYPISCH NEDERLANDS (sorry, maar is misschien een interessante opmerking 'uit levenservaring', is een beetje hard, maar ik ken een hoop landen en talen, maar nergens heb ik zulke hypocriete lijpe lafheid meegemaakt als bij deze natie van zeehelden, tot nader order dan ofwel salvo errore zoals dat in gunstiger tijden en latitudes heette)
Groet
| #115204 | 01-11-2010 18:47 | Papalazarou
Man, wat een janboel is dit. Geen doorkomen aan. Je denkt toch niet dat comments zo groot als je artikel ook nog gelezen worden? Overdaad schaadt. Wees duidelijk, concreet en als het even kan bondig.

En zo te horen kun je alle plaatsnamen verbasteren als het je uitkomt. Mag ik verzoekjes plaatsen?
Papalazarou's avatar
| #115207 | 01-11-2010 19:09 | Eheu
Beste knar, met cc-license op 'some rights reserved (eigen samenvatting of vertaling, toestemming tot niet commerciele publicatie) wat de enige andere optie is die ik hier naar waarheid kan gebruiken, gebeurt exact hetzelfde: de correcte versies blijven 10 minuten staat, en dan verschijnt op alle drie de plekken weer hetzelfde artikel, nml deel drie.
Saved zij toch dat Patman aan de site aan het knutselen, en dat hij zelf ook onregelmatigheden had geconstateerd? Kan hij dan misschien eens zeggen wat er volgens hem aan de hand is"?
Gekke Paap: ga naar tv kijken, elk moment de fabeltjeskrant in uw priv\e theater, lekker kort, of lees anders uw sms'jes nog eens door.
mvg
| #115212 | 01-11-2010 19:33 | ouwe knar
de correcte versies blijven 10 minuten staat, en dan verschijnt op alle drie de plekken weer hetzelfde artikel, nml deel drie.

Nou Eheu
Volgens mij is hier iets goed verziekt in de programmatuur mbt dit artikel. Maf hoor. Alleen hoe, dat gaat mijn pet te boven. Volgens mij zijn Patman en P.unica de enigen die dat recht kunnen breien, moet met hun backup terug te halen zijn dacht ik. Doe maar een schietgebedje. Succes.
ouwe knar's avatar
| #115214 | 01-11-2010 19:44 | saved
jammer van deze veel bekeken artikelen dat het in zo'n
janboel

is geeindigd.
Als het gefixt is misschien alle comments eens deleten en overnieuw beginnen?
/bid tot sitegod.
saved's avatar
| #115215 | 01-11-2010 19:52 | Eheu
Is een mogelijkeheid.. Alleen krijg ik geen antwoord op mijn vragen van Patman of Uncia En die vragen waren toch bondig geformuleerd. Bovendien heb ik Patman als eens een hint gegeven over de mogelijkheid dat de site door derden gesaboteerd wordt, en dat dus niet perse aan hun programeerfouten hoeft te liggen. Maar hun overtuiging dat ze alles onder controle hebben sluit de mogelijkheid in ogen kennelijk uit. Tsja. Dus bij deze nog maar een publiek schietgebedje aan de beheerders, om je raad op te volgen.
bvd aan Patman en P.Uncia voor hun ev inspanningen om dit probleem op te lossen of me tenminste van hun gedachten erover op de hoogte te stellen..
mvg
| #115226 | 01-11-2010 21:46 | Slagzij
Het valt niet mee om dit op zich boeiende artikel incluis reacties te volgen/herlezen aangezien url's van her naar der bij tijd en wijle een eigen leven lijken te lijden.
Ijle schijn heeft het van een corrupte databijs.
Da's jammer want het haalt de gang uit de zaak.
| #115227 | 01-11-2010 21:58 | Eheu
Precies slagzij ik probeer keer op keer de artikelen in de juiste vorm en volgorde opnieuw te plaatsen, met in acht name van de raad van sommige welwillende bijstaanders, alleen wat ik ook doe het mislukt keer op keer. Kunt gij misschien ev ter instructie van de voor de goede orde van deze site verantwoordelijke beheerders een nuttige hint formuleren wat betreft de 'diagnose' en ev therapie van de door u genoemde 'corrupte database' , dat zullen ze zeker apprecieren. Tot nu toe heb ik namelijk op mijn formuleringen van het probleem geen terzake doende reactie van ze mogen ontvangen.
Bvd
Eheu
| #115232 | 01-11-2010 22:35 | Slagzij
Beste Eheu, dat zou te veel eer zijn. Ik begrijp wel wat ghij bedijlt, doch dient ghe te besijfen dat ik hier slechts sinds zeer kort lezende ben, redelijk toevallig hier terecht gekomen, zodat mijn interesse voornamelijk ligt bij de inhoud van de artikelen. Het feit (fijt wat mij betrijft) dat hier van de weersomstuit artikelen kennelijk steeds van inhoud veranderen maakt het wel aantrekkelijk om om de zoveel tijd nog eens even te kijken wat er nu weer staat.
Hoewel vermakelijk blijft de indruk dat de databijs corrupt is en dat helaas bijkans de angel uit de loop van het verhaal gehaald wordt.
| #115234 | 01-11-2010 22:42 | Eheu
geeftme ineens een idee. beste Saved : als ik nou zelf eens, of als dat zelf niet kan, als de beheerders dan eens die drie delen van Hfdt III deleten, misschien lukt het dan wel om de artikelen helemaal opnieuw aan te maken en te plaatsen zodat ze dit keer wel juist weergegeven worden ; maar misschien zeg ik nu iets doms?
Groet
| #115236 | 01-11-2010 22:50 | Slagzij
dat lijkt mij in ijle bescheidenheid een logische procedure beste Eheu.
| #115242 | 02-11-2010 00:21 | Papalazarou
Volendam schikt ze net zo goed als Urk (burp!

Volgens mij bedoel je met 'ze' eigenlijk 'mij'. Je lult je eigen fout recht.
Volendam heette oorspronkelijk Vollendam. Oorspronkelijk kwam hier de E of IJe, waaraan de plaats Edam lag, in de Zuiderzee. In 1357 groeven de Edammers een kortere verbinding tussen het Purmermeer en de Zuiderzee. Daarna werd voor de oude haven van Edam een dam aangelegd en de oude haven werd dichtgemaakt; vandaar Vollendam. Al snel vestigden zich hier boeren en vissers.

Uiteraard kan je er met behulp van een andere taal en met wat gekkigheid wel iets spannends van brouwen.

En ik vermoed dat, in tegenstelling tot Eheu, de admins een gedeelte van de dag andere dingen dan Zaplog te doen hebben. Dus verwacht niet dat een fout direct maar gemaakt wordt als daar melding van wordt gemaakt. Zeker niet als het vrij diep zit zoals ik hierboven lees.
Papalazarou's avatar
| #115245 | 02-11-2010 01:17 | ouwe knar
Beste Eheu, volgens mij heb ik een deel van het probleem te pakken denk ik. Je titel is te lang, waardoor in de waarschijnlijk automatisch aangemaakte url (http://zaplog.nl/zaplog/article/de_vrijmetselaars_methode_van_moorden_iii_het_verschijnsel_rituele_moord_he) het essentiele stukje "t bewijsprobleem, Dl 3" wegvalt. Nou nou, wat een lol.
Niet meer huilen en morgen als je nog zin, puf hebt en voldoende uitgerust (!) bent gewoon een kortere titel bedenken, en nog een keer het artikel toevoegen => geschiktere url. Je weet nu wat de maximum lengte voor een titel is ;P
Best erg ja.
Misschien wil een van de beheerders het voor je doen????
ouwe knar's avatar
| #115247 | 02-11-2010 01:33 | ouwe knar
Owww en/of "t bewijsprobleem, Dl 1" en of "t bewijsprobleem, Dl 2".
Ga je dan nog eens een artikel plaatsen waardoor precies dezelfde url ontstaat dan wordt gewoon de boel overschreven, als dat niet afgevangen is in het programma (na het drukken op de knop toevoegen).
Zo, ik moet morgen eigenlijk best vroeg op dus, sluiten maar.
ouwe knar's avatar
| #115330 | 02-11-2010 20:24 | Slagzij
Heel goed opgemerkt beste ouwe knar (prettige naam overigens), goede kans dat dat de verwarring veroorzaakt.
Ergens in de database zal de lengte van het record 'titel' oid gedefinieerd zijn op 'VARCHAR 80' bijvoorbeeld.
Nu kunnen de mensen zich druk maken over de vraag of daar rekening mee moet worden gehouden door den gebruiker of dat die lengte door de beheerder(s) moet worden aangepast (tot 4 miljard tekens bijvoorbeeld, daar kunnen de meeste gebruikers hun ei wel in kwijt).
In mijn optiek kan dit echter wel als 'bug' in de software beschouwd worden dus ik zou de software aanpassen of in elk geval aangeven bij het aanmaken van een topic dat de lengte van de titel beperkt is in lengte.

Dan kunnen we wellicht nu weer on-topic gaan en zal ik zodoende even zwijgen omdat ik er eigenlijk niet zoveel op te zeggen heb, afgezien van eerder geschreven opmerking dat het allemaal behoorlijk interessante stuph is.
| #115343 | 02-11-2010 21:01 | Patman
Misschien kan iemand gewoon een cursus leesbaar schrijven maken voor de Zappers. Lagere school niveau. Titels bedenken. Paragrafen kiezen. Dat soort shit ;)
Patman's avatar
| #115363 | 02-11-2010 22:39 | Eheu
Ah nu zijn de drie delen voor mij wel leesbaar in de goede orde en in de goede volgorde, maar ALLEEn via 'mijn eigen pagina', en niet op een van de voorpagina's. waarop ik er ook niet op kan reageren noch te de comments erop lezen. Blijkbaar heeft Patman dus een en aander voor elkaar gekregen (hij had het over een probleem met een URL, welnu als hij de URl naaar het oorspronkelike artiekel bedoelt is het logisch dat dat drie keer hetzelfde URL is , simpelweg omdat de lengte van dat italiaanse artikel vereist dat ik het voor het formaat dat zaplog aankan in drie stukken moest hakken, die dus allemaal de zeflde URL hebben naar de bron, ik weet niet of dat nuttige info is, vergeef me dus als dat niet zo is) . Dank. Nu zou het nog zaak zijn om die drie artikelen ook (voor mij tenminste) op de voorpagina te voorschijn accesible te maken, en de corrupte/overtollige versies van de artikells te deleten, om orde op zaken te stellen. Veel succes in je ev pogingen daartoe in dank voor je inspanningen Patman.
Zou het trouwens niet een tip zijn om een delete button uitsluitend ter gebruik voor de auteurs/plaatsers van de artikelen te monteren, of zeg ik nou iets doms?
In ieder geval mocht je onderneming orde op zaken te stellen,. dan probbeer ik het morgen nog eens door de artiekelen opnieuw aan te maken met een kortere titel.zoals door knar en slagzij als oplossing gesuggereerd werd
Groet
Ach
| #115365 | 02-11-2010 22:51 | Eheu
Inmdillels is det deel; 3 ook toegankelijk via de voorpagina, dat gat de goeie kant op . nu ga ik het ook even checku voor deel 1 en 2.]
Groet
aanmelden / inloggen