Door community (initieel tegengas), Op vri 7 feb 2014 18:09, 2 reacties, nieuws

Deel 2:  Na VS-minister nu EU-diplomate op YouTube

Een afgeluisterd gesprek van een Duitse diplomate met dit keer ferme taal richting de Verenigde Staten is uitgegroeid tot een zaak in Duitse media. In het gesprek ergert Helga Schmid, werkzaam voor EU-buitenlandchef Catherine Ashton, zich er aan dat als het gaat om sancties tegen Oekraïne 'de Amerikanen bezig zijn de EU aan de schandpaal te nagelen omdat we te soft zijn.'

Schmid zei dat in een telefoongesprek met de EU-ambassadeur in Kiev, Jan Tombinski. Het stukje conversatie dateert waarschijnlijk van 31 januari en is op 4 februari op YouTube gezet, voorzien van ondertiteling in het Russisch.

Eerder lekten uitspraken uit via YouTube van de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Victoria Nuland. Die deed de uitspraak 'fuck the EU' in een gesprek met de Amerikaanse ambassadeur in Kiev. Nuland heeft inmiddels haar excuses aangeboden. De VS denken dat Rusland er verantwoordelijk voor is dat deze uitlatingen op YouTube belandden.

EU niet zwak
Dat de VS de EU als te week omschrijft, heeft Smid uit de pers en dat zit haar dwars. Ze vraagt de EU-ambassadeur in Kiev de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne ervan te overtuigen dat de EU niet zwak is. 'We willen niet in een wedren raken maar het is echt oneerlijk als ze dat zo verspreiden. Wij gaan ook in de richting van sancties maar hangen dat niet aan de grote klok omdat dat veel effectiever is'.

Gezien de Russische ondertiteling zou het Kremlin de hand kunnen hebben gehad in Schmids YouTube-optreden. Rusland heeft zowel de VS als de EU beschuldigd van inmenging in Oekraïne.

Deel1 + deel2
Annotaties:
| #211035 | 07-02-2014 18:36 | Ness
Wij gaan ook in de richting van sancties maar hangen dat niet aan de grote klok omdat dat veel effectiever is'.


Deze opmerking is volslagen zinloos, tenzij ze bedoelt dat het plebs maar beter niet kan weten dat EUSrael bezig is de Oekraine te compleet te verfukken.
Ness's avatar
| #211046 | 07-02-2014 22:58 | democraatus
"Gezien de Russische ondertiteling zou het Kremlin de hand kunnen hebben gehad in Schmids YouTube-optreden".

Waar het vooor de krant al snel 'te groot' is, is men er hier wel erg snel bij met een suggestie.
democraatus's avatar
aanmelden / inloggen