Door community (initieel Best Well), Op don 1 maa 2018 19:06, 1 reacties, nieuws

Deense regering hijst noodvlag tegen migranten criminaliteitNa Zweden, waar de regering al eerder afgelopen jaar toegaf de stijgende criminaliteit gepleegd door economische gelukszoekers niet meer aan te kunnen, de zgn. No-Go “area’s zijn zelfs voor de politie gevaarlijk gebeid, hijst nu ook de regering in Kopenhagen de noodvlag.

De Deense regering is van plan de straffen te verdubbelen voor misdaden in achterstandsgebieden waar het aantal immigranten bovengemiddeld hoog is.

Het maakt deel uit van een streven om “tegen 2030 geen getto’s meer te hebben”, zei premier Lars Lokke Rasmussen.

De overheid betitelt 22 gebieden als getto’ s, daar waar meer dan 50% van de inwoners niet-westerse immigranten zijn. Het plan zou lokale politiechefs dubbele straffen opleggen voor bepaalde misdaden, zoals vandalisme of diefstal.

Minister van Justitie Soeren Pape Pape Poulsen, die aan het hoofd staat van de Deense conservatieve partij, legde het initiatief uit aan het Deense DR-nieuws.

“Als er meer vandalisme, geweld, bedreigingen en dergelijke zijn geweest, dan kan de korpschef van de lokale politie zeggen dat dit nu een harde strafzone is, en de straf zal verdubbeld worden als je daar een misdrijf pleegt”. Hij ontkende dat zwaardere straffen op het ene gebied criminelen gewoonweg naar andere gebieden konden verdrijven. “Het moet veilig zijn om overal in Denemarken te wonen”, benadrukte hij.

De Deense jurist Birgitte Arent Arent Eiriksson, geciteerd door de nieuwssite The Local, zei dat het plan voor dubbele straf het risico inhield dat ” niet iedereen gelijk is voor de wet”.

De sociaal-democraten van de oppositie zeggen echter dat zij het plan steunen.

De regering probeert ook “parallelle samenlevingen” aan te pakken, gericht op immigranten die zich verzetten tegen integratie met de Denen en zich liever aan hun eigen tradities houden.

Het Deense ministerie van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken zegt dat het land ongeveer een half miljoen inwoners heeft met een niet-westerse achtergrond – tien keer meer dan in 1980. Het schat dat 28.000 immigrantengezinnen “in een parallelle samenleving leven” en dat het percentage migrantengezinnen ongeveer 50% bedraagt in “gettogebieden”. De grootste etnische groepen in die categorie zijn Somaliërs (44%) en Libanezen (41%), aldus het ministerie.

De regering heeft in december de 22 “gettogebieden” opgesomd, waaronder gegevens over werkloosheid, opleidingsniveaus en inkomen.Een gebied wordt op de lijst geplaatst als zijn bevolking voldoet aan ten minste drie van de vijf sociale criteria, die dat wel zijn:

De bevolking is voor meer dan 50% niet-westerse allochtonen.
Meer dan 2,7% heeft strafrechtelijke veroordelingen
De werkloosheid bedraagt meer dan 40%.
Meer dan 50% heeft alleen een basisopleiding.
Het gemiddelde bruto-inkomen bedraagt minder dan 55% van het gemiddelde voor de regio.

Moet de “nood “eerst zo hoog stijgen alvorens een regering maatregelen zegt te gaan nemen, waarbij het natuurlijk af te wachten valt of die er inderdaad komen ? Als wij naar Nederland kijken , luidt het antwoord volmondig “JA ” , waarbij de “nood ” kennelijk bij ons nog niet hoog genoeg is in de ogen van de politiek.

Annotaties:
| #262257 | 02-03-2018 16:59 | G.B. Wolf
waarbij de “nood ” kennelijk bij ons nog niet hoog genoeg is in de ogen van de politiek.


Dan moeten ze maar eens over de Hoefkade in Den Haag rijden. Je waant je daar in het buitenland. Ik heb daar vroegâh 5 jaar in de Schilderswijk gewoont. Fantastische tijd gehad, ondanks de rommel van bouwwerkzaamheden en een anti-kraakwoning. Ik herken het niet meer terug.
Een gebied wordt op de lijst geplaatst als zijn bevolking voldoet aan ten minste drie van de vijf sociale criteria

Wat er nu woont, voldoet 100% aan deze criteria.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen