Door community (initieel ouwe knar), Op zon 4 maa 2018 01:07, 3 reacties,    

Dementie en alzheimer zijn verschillende begrippenDe Amerikaanse alzheimer vereniging geeft dramatische cijfers over alzheimer. Geen wonder dat mensen zich aangesproken voelen en daar graag wat aan willen doen. Nu is het zo dat dementie niet per definitie alzheimer is. Bij zo'n tussen de 50 tot 70 procent zou het om alzheimer gaan.
Wat te denken geeft is dat de farmaceutische industrie nauw betrokken is bij het bepalen van de alzheimer-cijfers. Het zou zomaar kunnen zijn dat vergeetachtigheid te vaak wordt opgevat als alzheimer.

Harvard University heeft een verslag opgesteld, waarin medicijnen die vergeetachtigheid bevorderen opgesomd worden. Mensen hebben naarmate ze ouder worden steeds meer moeite om hun medicijnen goed af te breken en uit te scheiden. De lever en de nieren werken niet optimaal meer. Hierdoor stapelen zich medicijnen in het lichaam op, waardoor vergeetachtigheid zou kunnen ontstaan.

Het gaat onder andere om de volgende medicijnen:
Anti depressiva, medicijnen om rustig te worden, corticosteroïden, pijnstillers, antihistaminica (hooikoorts), medicijnen in verband met hart en vaatziekten, medicijnen tegen de misselijkheid.
Dan zijn er nog medicijnen met een anticholinerge werking. Het kwik en aluminium in vaccins zouden op de lange duur ook wel eens dementie kunnen bevorderen.
Het is opvallend dat steeds meer veertigers de diagnose dement te horen krijgen,

Wel slim van de farmaceutische industrie om het onderscheid tussen dementie en alzheimer een beetje vaag te houden. Dat zijn weer een heleboel extra inkomsten bronnetjes.
Annotaties:
| #262283 | 04-03-2018 10:27 | ouwe knar
Nou neem ik aan dat de Amerikaanse alzheimer vereniging weet wanneer het om echte alzheimer gaat en ik mag hopen dat artsen dit ook weten. Sorry Health Ranger.

Wat wel weer handig is, is weer eens te lezen dat er heel veel medicijnen zijn die het functioneren van patiënten negatief beïnvloeden.
Wat ook minstens zo belangrijk is, is dat veel artsen zeer waarschijnlijk de dosis niet aanpassen aan de leeftijd, laat staan de tijd nemen om even te checken wat de patiënt nog meer slikt.
Met zo'n fijn EPD... .
Eigenlijk zijn apothekers veel beter opgeleid om zeg maar, vervelende reacties tussen medicijnen op te merken. Moet de arts bij twijfel even informeren bij een apotheker, maar tja, tijd, automatische vervolgreceptjes, bonussen... .
ouwe knar's avatar
| #262284 | 04-03-2018 10:36 | ouwe knar
Wat ik mis is het feit dat een nieuw tapijt, bank, matras soms ook vergeetachtigheid kunnen uitlokken. Dat heeft te maken met de overmaat aan vluchtige stoffen (anti-schimmel, beestjes etc) die de hersenen aantasten. Omaatje die na een fikse opdating van haar kamertje opeens dementeert.
ouwe knar's avatar
| #262308 | 06-03-2018 17:47 | G.B. Wolf
Het systeem, dat de arts medicijnen voorschrijft en de apotheker dit controleert werkt -in mijn geval- uitstekend. Iedere keer, als ik mijn herhaal-recept ga halen, krijg ik van de apotheker vragen, als: Heeft u nog andere bijwerkingen opgemerkt, heeft u überhaupt bijwerkingen, vervelende bijwerkingen, enz. enz., kortom, ze checken altijd of er zich geen andere symptomen hebben voorgedaan. Iedere keer.

Ik heb de statines een rot-schop gegeven, want ik had prompt zwaar geheugenverlies (vooral korte-termijn-geheugen) en andere, hele vervelende bijwerkingen. Gemeld bij de specialist, die het had voorgeschreven en die was boos, dat ik ermee was gestopt. De assistente gaf mij de tip: rode gist rijst. Daarop overgestapt, na 2 maanden bloedcontrole en het niveau was precies hetzelfde als met het gif van Big Pharma.

Het vermoeiende is echter, dat de apotheek weigert, die rode gist rijst in mijn gegevens te vermelden, want: geen "medicijn". Dus iedere keer, bij ophalen herhaalrecept, moet de apotheker, na een diepe zucht, weer teruglopen naar haar computertje, intikken en dan zien, of er beletselen zijn. Die zijn er niet, dus geen probleem. Iedere keer zeg ik dan ook: zet het erbij, maar dat mag dan niet van de "protocollen". "Als de protocollen voorschrijven, dat je in de sloot moet springen, doe je dat dan ook?" Hele grote ogen...

Nu heb ik, ondanks het -kuch- 'natuurlijke' product toch wat bijwerkingen (licht geheugenverlies) en wil er eigenlijk helemaal van af. Dus nu maar afbouwen, om de andere dag, i.p.v. iedere dag en na 2 maanden maar weer eens bloed laten prikken, kijken wat voor effect dat heeft. Ik ga ervan uit, dat ik niet de volgende dag plotsklaps dood ga, als ik ermee stop. Dat duurt nog wel even.

Lees hier verder
Peter Bruin 14 September 2015 weet te melden: Conclusie: mensen met een cholesterol van 6.0 tot 7.5 leven het langst.

hymertje 11 January 2016 heeft ook interessant nieuws:
zelf even lezen.

@ OK: klopt, dat zijn de vlamvertragers, die er zo nodig in moeten. Ik koop geen nieuwe meubels, maar laat het -leren- bankstel iedere 5 jaar nieuwe stukken inzetten en de vulling opvullen. € 200,00 per keer. Nieuwe matrassen laat ik 's-zomers eerst 1 week in de tuin luchten, voordat ie op bed gaat.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen