Door Ness, Op zat 16 apr 2016 17:20, 5 reacties,    

(Des)informatieIslamitische Staat (IS) heeft zaterdag meer dan twaalf dorpjes ingenomen tijdens een nieuw offensief in het noorden van Syrië (rond khanasar, een vrijwel lege stad, en al die andere dorpjes staan ook leeg; het hele gebied daar is allang ontvolkt, alleen het Syrische leger gebruikt de route)

Door het heroveren van dit gebied nadert IS de belangrijke snelweg die hoofdstad Damascus met de grootste stad Aleppo verbindt, meldt persbureau AP op basis van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. (Nee ze zitten erbovenop. Het Syrische leger is heel dun uitgespreid en de bewaking van zulke plekken is lang niet afdoende om een echt offensief tegen te houden. Van Oil Qaeda (al Nusra) kan men daar naar Oil ISIS overstappen op onbewaakte momenten)

Het nieuwe offensief van IS heeft tienduizenden bewoners gedwongen te vluchten naar veiligere gebieden bij de Turkse grens. Humanitaire organisatie Artsen zonder grenzen heeft zijn zorgen uitgesproken over deze nieuwe stroom vluchtelingen voor wie nauwelijks medische zorg beschikbaar is. (Dit is een GROFFE LEUGEN. Er zijn inderdaad bijna 100.000 mensen op de vlucht nabij de Turkse grens, ten oosten van Azaz; Turkije wil ze niet binnenlaten en schiet met scherp. De tentenkampen van deze mensen worden ontruimd omdat FSA en ISIS daar al weken aan het pingpongen zijn, en steeds dorpjes en materieel uitwisselen, opdat ISIS voldoende bewapend blijft en van voedsel wordt voorzien. De bedoeling is uiteraard dat dit gebied ontvolkt raakt, zodat de keuterboertjes niets meer in te brengen hebben als iemand er met hun eigendommen vandoor gaat - Turkije dus. Het Syrische leger heeft hier helemaal niets mee van doen).

De strijd tussen de terreurorganisatie en de regeringstroepen van Assad concentreert zich op de stad Khanaser, waar al maandenlang wordt gevochten.(Nou, ook niet echt waar; een maand geleden viel ISIS daar binnen en werd er in tijd van 2 dagen weer uitgeveegd, vlak voor de herovering van Palmyra. De strijd concentreert zich rond en ten noorden van Homs en Hama en in het Koerdische wijkje van Aleppo)

Terwijl de strijd in Syrië is opgelaaid, vindt momenteel in Genève een nieuwe ronde vredesbesprekingen plaats. De VN hoopt hiermee de wankele wapenstilstand in Syrië overeind te houden. (Waarbij de Syrische *rebellen*, die trouwens prima inwisselbaar zijn voor ISIS-achtigen, om het even welk voorstel dan ook afschieten. Vrede is een vies woord)

Ik weet dat het de gewoonte is om dit alles te onderbouwen en dat zou ook kunnen met flink wat graafwerk, maar ik pas. Ik haal dit soort informatie voor 95% van deze kaart, en iedereen die dat gebeuren volgt - plus de commentaren - kan zichzelf gaan overtuigen. Hele luie mensen mogen het van me aannemen. Bij de kaart hoort een waarschuwing: minstens de helft, zo niet 2/3 van wat daar wordt opgevoerd als 'nieuws' is flauwekul met propagandapeertjes. Na een tijdje krijg je een redelijke indruk van de bronnen die wel en die niet redelijk betrouwbaar zijn, en dat geldt voor alle kanten in dit conflict.

Maar het gepingpong en de depopulatie aan de grens met Turkije, bij Azaz berust op waarheid. Daar zijn bevolkte dorpjes 6 of 7 keer van 'eigenaar' gewisseld, dus beurtelings door FSA (met Turkse hulp) en ISIS (met Turkse hulp) bezet, net zolang tot alle bewoners de benen namen de afgelopen 3 weken, en het zijn deze mensen die nu weer hun biezen moeten pakken want ISIS valt hen aan - schiet hen dood, net als de Turken doen. Ook in het zuiden, ten westen van Daraa, is dat een tijdje gaande geweest, maar dat is nu gestopt. Zie ook deze link.
Annotaties:
| #250072 | 16-04-2016 18:06 | tegengas
current (real situation) in #Khanassir , #ISIS never advanced past this villages as pro opps claimed via @hamza_780
https://twitter.com/Ibra_Joudeh/status/721358967604162561
tegengas's avatar
| #250074 | 16-04-2016 18:31 | Ness
Ah mooie link Tegengas, danks :) Maar de situatie kan snel omslaan daar.

Check dit: http://syria.liveuamap.com/en/2016/15-april-huge-spoils-after-the-islamic-states-latest-offensive <- men probeert Assad en de Russen steeds in de schoenen te schuiven dat zij ISIS stiekem helpen dan wel dat het Syrische leger er meteen vandoor gaat als ze ISIS zien aankomen, met achterlating van al hun spullen. In werkelijkheid is dit dus een spelletje - het pingpongen - dat zich tussen FSA en ISIS afspeelt, onder het mom van 'gevechten'. Helaas hebben de trollen zich nu meester gemaakt van dit argument.

http://syria.liveuamap.com/en/2016/15-april-turkey-fires-live-rounds-to-drive-away-syrian-refugees
Ness's avatar
| #250079 | 17-04-2016 08:47 | Ness
linkdump - men wil echt oorlog:
http://sputniknews.com/middleeast/20160416/1038103788/obama-erdogan-saud-putin-assad.html
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/turkish-border-forces-fire-live-rounds-at-syrian-refugees-fleeing-isis-fighting-a6986771.html
http://russia-insider.com/en/politics/nato-no-return-normality-europe/ri13894
http://www.hangthebankers.com/nato-causes-refugees-more-invasions/
https://shadowproof.com/2016/04/14/us-threatens-to-give-more-weapons-to-al-qaeda-in-syria/
http://news.antiwar.com/2016/04/15/turkey-backed-anti-isis-offensive-in-north-syria-a-fiasco/

Rond Azaz zijn al grote vluchtelingenkampen, en deze mensen komen er nog eens bij. Als je ziet hoe daar wordt gepingpongd dan kun je je nauwelijks aan de indruk onttrekken dat dit schijngevechten zijn, waarbij ISIS er steeds met glimmend nieuwe buit vandoor gaat. Aangezien FSA alle steun heeft van de coalitie, hulptroepen uit USA en westerse landen en Turken - allemaal special forces - is het keer op keer winnen en verliezen van stadjes en dorpjes aan ISIS hoogst ongeloofwaardig, en het *mislukken* van deze missie ook.
Ness's avatar
| #250084 | 17-04-2016 10:37 | Ness
HRW: http://isis.liveuamap.com/en/2016/15-april-at-least-100000-syrians-trapped-between-isis-advance
Dit klopt wel denk ik. ISIS komt ontsnapte onderdanen na in dat gebied en schiet ze af (3 mensen). Dat brengt dan een stampede op gang, uiteraard.
Ness's avatar
| #250129 | 19-04-2016 09:47 | Ness
http://isis.liveuamap.com/en/2016/18-april-syria-the-shamarin-idp-camp-on-the-border-with-turkey Foto's van leeg kamp. Nou ben ik niet zo'n Assad liefhebber, maar aan de manier waarop de Syrische regering steeds maar weer zaken in de schoenen geschoven krijgt is af te lezen dat echt ALLES wat van de MSM afkomstig is, volstrekt onbetrouwbaar is.

Dus nee, die regering heeft NIET 100.000 of 30.000 extra vluchtelingen op het geweten - als het zogenaamd vrije Syrische leger, dat voor het grootste deel uit terroristen van Oil Nusra (nieuwe naam voor OIl Qaeda) bestaat, niet aan het pingpongen waren geslagen hadden deze mensen niet op de loop hoeven gaan. Ook Oil Nusra maakt gebruik van ploflims trouwens, momenteel weer in Latakia.

Oh en Turkije is bezig een Syrische grensstad (Qamishli) in puin te schieten WANT er wonen vieze Koerden. https://www.rt.com/news/340014-ankara-shelling-syrian-civilians/
Ness's avatar
aanmelden / inloggen