Door community (initieel Slaz), Op din 2 maa 2010 19:59, 1 reacties, nieuws

Docent draagt hoofddoek als protest tegen Wilders

Docent moet hoofddoekje afdoenEINDHOVEN - Jos Baijens, leraar Nederlands aan het Sint Joriscollege, gaat voorlopig met een hoofddoekje door het leven. Maar op de Eindhovense school waar hij werkt, mag hij geen uiting geven aan zijn protest tegen de denkbeelden van Geert Wilders.Na de eerste les maandagochtend greep de directie van de middelbare school in. Baijens moest zijn hoofddoek afdoen.

"Ze vinden dat de school geen platform is voor mijn politieke opvattingen", zegt Baijens. Hij heeft begrip voor het standpunt van de directie van het Sint Joris. "Ze vinden dat als ze mij dit toestaan dat ze dan ook de andere kant moeten laten zien. Daar hebben ze gelijk in. Het was een beetje dom van mij."


Baijens (43), vader van vier kinderen en woonachtig in Tilburg, blijft privé wel doorgaan met het dragen van een hoofddoek. Die kreeg hij van een Somalische vrouw. Baijens protesteert vooral tegen het plan van Wilders' Partij Voor de Vrijheid om hoofddoekjes te verbieden in openbare gebouwen en bij gesubsidieerde instellingen.

" Vanmorgen ben ik met de hoofddoek naar school gekomen. Bij het tankstation keken mensen wel even op. In de eerste les, met 6-vwo, leidde het tot een aardige discussie. Sommigen vonden het een symbool van vrouwenonderdrukking, anderen vonden het goed dat ik in actie kom tegen een politicus die mensen tegen elkaar wil opzetten. Ik zie persoonlijk ook het liefst zo min mogelijk hoofddoekjes, maar ik vind wel dat mensen het recht hebben om ze te dragen" , zegt Baijens.


"Straks om vier uur gaat de hoofddoek weer om."
Annotaties:
| #96203 | 03-03-2010 00:56 | steven
Heel verstandige man.

Gewoon absurd dat hoofddoekenverbod van Wilders. Mensen moeten het recht hebben om te dragen wat ze willen. Ik heb er niets tegen dat mensen uitkomen voor hun achtergrond, die heb je nu eenmaal. Ik zou het nogal beangstigend vinden dat één of andere overheid zou gaan bepalen wat wel en wat niet mag gedragen worden.

Wat ik wel vind is dat als mensen zich op een bepaalde manier gaan outten, ze zich moeten realiseren dat ze zich eigenlijk niet meer zo neutraal opstellen tegenover de andere in de samenleving en spijtig genoeg leven we nu juist in een samenleving waar neutraliteit en gelijkheid heel dicht bij elkaar geacht worden.
De éénzame punker in mijn straat kan dit beamen.
aanmelden / inloggen