Door Ness, Op vri 7 okt 2016 20:48, 2 reacties,    

Dodelijke pindakaasTegenwoordig gaan kinderen zomaar dood aan een hapje pindakaas, als je niet bliksemsnel richting ziekenhuis rent. 100 Jaar geleden bestond deze allergische reaktie nog niet. In 1919 werd notenolie voor het eerst gebruikt in vaccinaties, in 1920 deed zich het eerste geval van allergie voor. Nu is er sprake van een epidemie - maar alleen in die landen waar bepaalde vaccins worden gebruikt. Hier nog meer info.

Men kan zich afvragen of de dood van deze baby niet ten onrechte aan de vader wordt toegeschreven, want het verhaal is behoorlijk rafelig en de specialisten spreken elkaar tegen. Dood door vaccinatie is geen uitzondering meer, helaas, en daarbij lopen kinderen met een donkere huid (aan de naam te zien zou het hier een donker kindje kunnen betreffen) meer gevaar dan blanke kinders, zo blijkt uit de documentaire VAXXED, die trouwens nu ook verboten is in Australië.
Annotaties:
| #254935 | 09-10-2016 15:12 | ffloor
Pindakaas wordt in NL errug veel gegeten: pindaschepen vol! En het gebeurt ook regelmatig, soms wel 2x jaarlijks dat zo'n schip de haven wordt uitgejaagd wegens aantreffen van afloxatine: een dodelijke schimmel.
In India is het heel normaal dat pindatelers op hun 28e een dodelijke hartaanval krijgen van zelfbereide pindakaas - en dat hoeft niet eens de schimmel te zijn maar ader-aankoeking is van deze olie zeer normaal - palmolie (in alle produkten!) koekt ook aan maar rijstolie doet dat niet en is veilig, zelfs bij 220°C.
Maar hier wààg jij je kindertjes toch niet aan? Waarom dan niet in de Reform een pot notenolie gekocht??? Een pinda is helemaal geen noot en dat is een foutje in dit artikel.
| #257319 | 07-01-2017 12:56 | Ness
http://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/pinda-allergie-voorkomen-geef-kinderen-al-heel-jong-pindas

Dat is wel zo fout dat je verstand erbij stilstaat. Want een allergie bouwt op; de eerste foute reaktie op een stof waar een kind allergisch voor is, ongeacht de oorzaak, is minder heftig dan de volgende, en die weer minder heftig dan de daarop volgende, etc.

De eerste foute reaktie zou je dus zomaar kunnen ontgaan, met gruwelijke gevolgen. Die Amerikanen zijn echt geschift.
http://www.rtlnieuws.nl/nederland/pindas-geven-aan-een-baby-dat-had-mijn-kind-niet-overleefd
Ness's avatar
aanmelden / inloggen