Door community (initieel P.uncia), Op woe 16 jan 2013 15:05, 0 reacties, nieuws

Doden in Irak en AfghanistanBij verschillende bomaanslagen in Irak en Afghanistan zijn woensdag tientallen mensen om het leven gekomen. Een veelvoud raakte gewond.

Twee bomaanslagen in de Iraakse stad Kirkuk hebben woensdag aan zeker dertien mensen het leven gekost. Sommige bronnen hebben het over zestien doden en 190 gewonden. Het doelwit was onder meer het lokale partijkantoor van de Koerdische Democratische Partij (KDP).

Volgens het provinciebestuur van Kirkuk werd de eerste bomaanslag gepleegd door een zelfmoordterrorist. Bij deze aanslag vielen zeker elf doden. Enige tijd later ontplofte even verderop een tweede bomauto. De KDP wordt geleid door Massoud Barzani, de president van het grotendeels autonome Iraakse Koerdistan. Kirkuk ligt 290 kilometer ten noorden van Bagdad.

In Toez Khoermatoe kwamen voorts ook twee burgers om en raakten minstens 34 mensen gewond door een autobom, ook bestuurd door een kamikaze. Die aanslag viseerde de Koerdische veiligheidstroepen.

Ten slotte waren er drie aanslagen in hoofdstad Bagdad, waarbij vijf doden gemaakt werden, onder wie drie politiemensen.

Kabul

Ook de Afghaanse metropool Kabul werd woensdag getroffen door een autobomaanslag. Die ontplofte bij het kantoor van de Afghaanse inlichtingendienst. De aanslag was het werk van een zelfmoordterrorist.

Na de aanslag brak een schietpartij uit. Daarbij kwamen nog twee vermeende zelfmoordterroristen om het leven door politiekogels. Zij zouden beiden nog explosievengordels gedragen hebben.

Volgens de eerste berichten zijn er minstens tien gewonden gevallen.
Annotaties:
aanmelden / inloggen