Door community (initieel Best Well), Op don 15 feb 2018 19:54, 5 reacties, nieuws

Doelgerichte eliminatie blanke boeren Zuid-Afrika



De Zuid-Afrikaanse Eileen de Jager werkt als plaats delict-schoonmaker. Dat wil zeggen dat ze na afronding van politieonderzoek de vaak gruwelijke zaken opruimt die achterblijven op plaatsen waar moorden zijn gepleegd, waaronder bijvoorbeeld de vast gekleefde huidresten van een twaalfjarige aan de rand van een badkuip, waarin het kind met kokend water doodgemarteld werd.

De daders waren in dit geval zwart en het slachtoffer blank – net als zijn eveneens op beestachtige wijze afgeslachte ouders, die in Zuid-Afrika een boerderij hadden. Boer is inmiddels een van de gevaarlijkste beroepen in het Afrikaanse land als je de verkeerde huidskleur hebt. In Zuid-Afrika worden jaarlijks rond de 19.000 moorden gepleegd – dat betekent dat 34 van de 100.000 inwoners door een misdaad om het leven komt. Zodoende staat het land inmiddels op plaats 8 in de ranglijst van wereldwijd gevaarlijkste landen.

Blanken zijn er twee keer zo vaak het slachtoffer van moord als zwarten. Ze vormen nog slechts negen procent van de bevolking, maar zo’n 20 procent van de moordslachtoffers, met een opwaartse trend. Bij elkaar zijn sinds het eind van de apartheid en de machtsovername door het African National Congress (ANC) in april 1994 70.000 blanken vermoord, waarvan naar schatting 2.000 à 4.000 boeren.

Voor boeren ligt het risico om door een geweldsdelict om het leven te komen momenteel drie- tot zesmaal hoger dan voor de rest van de bevolking. Dit overtreft zelfs de verhoudingen in de landen met de hoogste moordcijfers in de wereld, namelijk Honduras en Venezuela. In het jaar 2016 registreerden de activisten van de ngo Afriforum 369 gewelddadige aanvallen op blanke boeren en 71 zogeheten plaasmoorde (boerderijmoorden). In 2017 waren het 463 geweldsdelicten en 94 moorden. En in januari van 2018 telde men 38 aanvallen en vier moorden.

Daarbij gaan de daders meestal extreem wreed te werk. Zo werden de moeder van drie Tanya Wiers tientallen messteken toegebracht en de ogen uitgestoken. Kort daarop stierf de 79-jarige boer Trevor Rees in het ziekenhuis van Pietermaritzburg – hem hadden zwarte aanvallers vastgebonden, aangeschoten en vervolgens twee dagen lang op gruwelijke wijze gefolterd.

In de optiek van ANC-politici gaat het bij de plaasmoorde om een gevolg van de ongelijke verdeling van grond en rijkdom tussen blanken en zwarten. De omstandigheden van de concrete moordgevallen weerspreken dit echter dikwijls. De moordenaars versmaden vaak iedere potentiële buit, ze willen eenvoudigweg moorden. Als ze een boerderij verlaten aantreffen, maken ze bijvoorbeeld niet van de gelegenheid gebruik om in te breken, maar komen later terug om de bewoners af te slachten.

Blijf op de hoogte van nieuws, opinie en achtergronden: Volg Novini!


Ook valt de precisie waarmee sommige groepen te werk gaan op: Er worden zelfs tunnels onder hekken door gegraven of stoorzenders gebruikt om de mobiele telefonie plat te leggen. Belangenvertegenwoordigers van de boeren, zoals Corné Mulder, parlementslid voor de conservatieve partij Vryheidsfront Plus, spreken inmiddels dan ook van doelgerichte eliminatie van blanken, etnische zuivering met andere woorden. De Amerikaanse ngo Genocide Watch deelt die inschatting.

In het licht van hun steeds kwetsbaarder situatie hebben intussen veel blanke boeren het opgegeven. Waar er 20 jaar geleden nog 62.000 boerderijen door blanken gerund werden, zijn dat er tegenwoordig nog slechts 35.000. De rest is nu in handen van zwarten, wat tot productiviteitsverliezen van circa tachtig procent leidde.

Om aandacht te vragen voor de situatie in Zuid-Afrika, organiseerde de pan-Europese partij Beweging voor een Europa van Naties en Vrijheid (MENF), waarvan onder andere het Front National en de FPÖ lid zijn, op 30 januari jongstleden een conferentie in Brussel, waar ook Mulder sprak. Daarnaast presenteerde de Canadese alternatieve mediapersoonlijkheid Lauren Southern haar actuele korte documentaire ‘The Reality of South African Farm Murders’ (zie video onderaan dit bericht). Daarin interviewt ze onder andere plaats delict-schoonmaakster De Jager.

Tijdens de conferentie van de MENF bekritiseerde het Britse Europarlementslid Janice Atkinson de beslissing van het Europees Parlement om de situatie in Zuid-Afrika niet – zoals zij had voorgesteld – tot onderwerp van een officieel debat te maken: Schijnbaar hanteert men in Brussel dubbele maatstaven waar het om mensenrechten gaat, aldus Atkinson.



Annotaties:
| #262016 | 15-02-2018 20:50 | ouwe knar
Dit is inderdaad al jaaaaren gaande. Maar ja, slechte soewartjes enzo, daar mag je niets van zeggen. Politiek acorrect. Komen ze met kolonialisme en uitbuiting enzo. Gebeurt in wel meer Afrikaanse landen. De beetje slimme en realistische blanke boeren zijn allang vertrokken.
"One settler, one bullet!", "Kill the Boer, kill the farmer!" and "Maak dood die wit man" (Kill the white man).
https://southafricatoday.net/south-africa-news/genocide-watch-text-about-south-africa/

En maar klagen en om geld bedelen als daar in die regio weer hongersnood is.

Schijnbaar hanteert men in Brussel dubbele maatstaven waar het om mensenrechten gaat, aldus Atkinson.
Duh....
ouwe knar's avatar
| #262017 | 15-02-2018 20:59 | ouwe knar
De bron van bovenstaand commentaar: https://afrikanerway.wordpress.com/2014/05/25/880/ (Genocide Watch text about South Africa) http://www.genocidewatch.org/images/South_Africa_2013-10-xx_SA,_where_corruption_is_normal.pdf

Jaha, wie zou er uiteindelijk profiteren van dit reptielen gedrag????
ouwe knar's avatar
Zuid Afrika is het nieuwe Rodesië ofwel Zimbabwe. Na de val van het Engelse bewind van Ian Smit werden de blanke boeren ook systematisch verjaagd vermoord of zonder één cent compensatie hun bloeiende boerenbedrijf afgepakt. Armoe en verval in handen van de negers was het gevolg.

Zuid Afrika is op dezelfde weg. Blanken zitten in armen kampen durven niet met het O.V. bang te worden vermoord in de bus.
Negers hebben voor 99% totaal geen verstand van land en mijnbouw, dus van ontginning komt niets terecht. Uiteraard heeft wel iedereen een mobiele telefoon, net als hier iedere zwerver de nieuwste.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #262019 | 15-02-2018 21:07 | ouwe knar
Lees ook http://zaplog.nl/zaplog/article/afrika_is_niet_arm_we_stelen_haar_rijkdom
Met de kanttekening dat ik mij niet verbonden voel met 'we'.
Naar mijn idee moet in plaats van 'we', de gevestigde orde, de almachtige conglomeraten etc. etc. staan.
Als simpele ziel kun je met je portemonnee stemmen *kuch*
ouwe knar's avatar
| #262040 | 17-02-2018 14:57 | G.B. Wolf
ouwe knar De beetje slimme en realistische blanke boeren zijn allang vertrokken.

Zo zie ik het ook. Het is een illegale bezetting van de blanken en die moeten daar gewoon weg. Ze hadden de plaatselijke bevolking netjes moeten voorbereiden met de overdracht voor hun onafhankelijkheid, niet gedaan.
Kijk maar hoe het in Suriname is gegaan, zelfde laken een pak.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen