Door community (initieel Donkerdoorn), Op woe 29 jun 2016 15:52, 27 reacties,    

Domme Brexit-ers of weloverwogen euro-sceptici? Een Brexit-nawoord

Het woord „democratie“ is op dit moment weinig geliefd bij de overduidelijk aangeslagen Europese politieke elite. In de eerste reacties op het mogelijke afscheid van Groot-Brittannië van de Europese Unie vallen eerder woorden als „vredesproject“ (een woord met de mooie verborgen dreiging van „oorlog“) of worden de nietszeggende „Europese normen en waarden“ door de spindokters voorgeschreven om vooral de „verbondenheid“ van Europa te betonen. „Democratie“ is heel even geen onderdeel van deze „normen en waarden”. Immers, zoals onvermoeibaar door de massamedia wordt herhaald, sommige beslissingen kunnen het domme volk niet worden voorgelegd. Of zoals de voorzitter van het Europese parlement, of all people, opmerkte: “"It is not the EU philosophy that the crowd can decide its fate", waarmee de Duitse politicus (waarschijnlijk onbedoeld) knalhard het grootste probleem van de Unie onderstreepte. De zich via crisis na crisis sluipend opkomende neofeodalistische superstaat waar de mens onderschikt is aan de in het Verdrag van Lissabon verankerde neoliberale ideologie.


Die 52% van de Britten die voor een uittreden van hun land uit de Unie stemden, wisten waarschijnlijk niet wat ze deden. De politieke chaos, de twee belangrijkste politieke partijen in Groot-Brittannië Labour en de Conservatives proberen op dit moment intern de scherven te lijmen, na het referendum wordt dankbaar aangegrepen om aan te tonen dat de Britten het misschien zo allemaal niet bedoeld hadden. „Nieuws“ over Google-zoekopdrachten wordt breed uitgemeten om aan te tonen dat de meeste stembusgangers niet eens wisten waarover werd gestemd, talloze „human-intrest“ items met vertwijfelde Engelsen trekken voorbij en met 48% „voor“ plus iedereen die thuis is gebleven, zijn het UK en bewoners eigenlijk gewoon voor een verblijf in de EU. Bovendien, de Brexit-voorstanders zijn allemaal racisten, dom volk en ultra-nationalisten die hun land in levensgevaar gebracht hebben met hun onderbuikgevoelens.

Zo de officiële EU-partijlijn, wat wederom slaafs weergeven wordt door de Europese massamedia. Vrolijk negeert de elite hiermee de gestaag groeiende weerstandsbeweging tegen „project“ Europa (zoals in NL het resultaat van het Oekraïne referendum, wat eigenlijk meer een EU-referendum was, gekleineerd en genegeerd wordt), die niet alleen uit de rechts-populistische hoek komt maar juist zeer breed in de Europese bevolking wordt gedragen. Niet verwonderlijk. De EU, of EEG, altijd al door corporations, voor corporations, heeft de laatste jaren, zo ongeveer vanaf het moment dat de zogenaamde “krediet-crisis” losbarstte, haar masker afgenomen en haar totalitaire gezicht laten zien.

Werd met doordrukken van het Verdrag van Lissabon, ondanks een Frans en Nederlands „nee“, een aanzienlijk deel van de Europese bevolking buiten spel gezet (NL+FR), is het vooral de Euro-crisis die duidelijk maakt voor wie „Brussel“ werkt. Zodra speculanten in 2010 de aanval op Italië, Spanje en vooral Griekenland inzetten, worden de regels over directe hulp-financiering van lidstaten razendsnel ter redding van vooral Franse en Duitse banken overboord gegooid. De Europese belastingbetaler (tax-donkey) mag opdraaien voor garanties in miljardengrootte die in verschillende „stabilisatie-mechanismen“ zorgen voor geldstromen richting schuldeisers van bijvoorbeeld Griekenland (nieuwe Griekse staatsobligaties dragen dankzij de financiële lobby geen risico meer (dus waarom rente betalen?). Die worden 100% gedekt). In ruil daarvoor moet bespaard en geprivatiseerd worden. Lidstaten die weigeren hun banken te redden worden knalhard onder druk gezet (zo mag Ierland net zo lang referendums houden totdat het gewenste resultaat, bankredding ten koste de staatshuishouding, wordt bereikt) door ECB en rating-agenturen of worden onderworpen aan nieuwe, creatieve, „reddingsmethoden“ zoals de „bail-in“ (Cyprus). Een voorlopig dieptepunt vinden de EU-maffia-praktijken na het aan de macht komen van een „linkse“ Griekse regering en het in concert met de ECB en het IMF afknijpen van de laatste restjes financiële speelruimte van het land. De Griekse regering onder leiding van Alexis Tsipras mocht tegen de wil van het volk en de eigen partij Syriza (Tsipras pleegde een coup en leunde op de EU-gewillige „oppositie“) onder dreiging van een ECB gestuurd bankroet (tot zover de „politieke onafhankelijkheid“ van de ECB) de neoliberale shock-doctrine (verder) uitvoeren.

Met de euro-crisis in de voorgrond, werkte (werkt) de EU zelf achter de schermen aan consolidatie van macht. Het budget-recht van de lidstaten wordt verder onderworpen aan Brussel en de ECB, ondertussen begonnen met een welvaartsomverdeling van pensioenen en spaarvermogen via NIRP en, mogelijk, ZIRP, richting kapitaalhouders (die met door de ECB opgekochte schulden bijvoorbeeld de terugkoop van aandelen financieren om zo „shareholder-value“ en dividenten kunstmatig, en in slechte economische tijden, hoog te houden) zal een geplande „banken-unie“ uitwerken waarmee de Centrale Bank de macht krijgt over „sterven-en-leven“ van de aan de CB onderworpen financiële instellingen (steekwoord: too-big-to-fail/too-big-to-jail). Als bekroning van de soevereiniteits-overdracht aan Brussel en Frankfurt zijn daar nog de „vrijhandelsakkoorden“ CETA, Tisp en TTIP, die niet alleen (gekeken naar de geschiedenis van dergelijke akkoorden. Zie NAFTA) goed zijn voor het verdwijnen van banen en rechten maar ook nog eens een parallele rechtspraak voor corporations voorziet, waarmee de laatste politieke en gerechtelijke macht defacto wordt opgeheven. Het neofeodalisme is daarna een feit. Logisch dat de EU geen democratische inspraak bij het verhandelings- en afsluitingsproces wil toelaten.

Om Brexit-stemmers weg te zetten als google-ende idioten, of dom volk, is veel te simpel. Natuurlijk, de open grenzen van de EU hebben in Engeland, net als hier ter lande trouwens, veel kwaad bloed gezet bij vooral de „onderklasse“ (met nog wat vluchtelingen als bonus), en ook in het VK smelt de middenklasse weg door globalisering en (permanente) crisis. Natuurlijk is „nationalisme“ nog steeds een geniaal beproeft begrip om de neuzen van de bevolking in de gewenste (of in dit geval juist niet) richting te krijgen. Maar het valt domweg niet te ontkennen dat de EU, met haar chronische gebrek aan democratie en democratische controle, hard op weg is om een corporatistische moloch te worden dat zich niets van de bevolking (die op papier de EU legitimeert, en waarvoor de EU op papier voor haar welstand moet opkomen) aantrekt. Of niet te beroerd is het volk voor een grijpstuiver (TTIP) te verkopen.

Uit de diplomatieke geruchtenkeuken komen ondertussen geluiden dat door Frankrijk en Duitsland wellicht, gezien het gevaar van Brexit-copy-cat’s, toch een hervorming van de Unie overwogen wordt. Meer macht richting de lidstaten in plaats van omgekeerd. Maar het eerste echte nieuws dat daarover uitlekt, zet daarentegen aan tot nadenken: Duitsland en Frankrijk willen betere samenwerking tussen de nationale geheime diensten, europol en politie (vergeet de lessen uit WWII dat het niet werkelijk een goed idee is om politie en diensten samen te laten werken) en militair. Onderstreept wordt dit alles door EU-BZ minister Federica Mogherini die met haar „Global Strategy“ meer militair, meer samenwerking, met de NATO en de EU als globo-cop, ziet. Door het woud aan terreur-dreiging, Rusland-bashing en uit de hand gelopen NATO-interventies in de beide papieren ruikt de politionele-, inlichtingen- en militaire samenwerking lichtjes naar „binnenlandse inzet“.

Dat is nog toekomstmuziek. Eerst moet Groot-Brittannië en haar bevolking nog gestraft worden. Net als in de zaak Griekenland, zal de EU aantonen dat er geen ander alternatief dan de Unie is. Wie eruit wil, gaat kapot. Het voorspelbare spel is al begonnen: Groot-Brittannië verliest top-AAA status bij de rating-agenturen Standard&Poors en Fitch. Schuld gaat duur worden, vrijheid gaat pijn doen. In zoverre de Brexit überhaupt wordt doorgezet.
| #252353 | 29-06-2016 16:23 | liedetecter
Het is inderdaad niet een economische wet maar wel een wens van de Elite dat uitstappen gelijk moet staat aan armoede val.
| #252359 | 29-06-2016 17:44 | zanussi
Rothschild & co .ltd zijn weer eens zwaar binnengelopen met wedden op de val van de Britse pond. Net als met de slag om Waterloo.
Britse premier Cameron heeft de uitslag van het referendum genullificeerd en onschadelijk gemaakt met zijn niet onmiddelijke aftreden en met het niet onmiddelijk inwerkingstellen van eu uittredings artikel 50. Dat komt over drie maanden of nog later pas aan de orde. Brexit fuxed.
zanussi's avatar
| #252374 | 30-06-2016 07:03 | liedetecter
En Soros heeft dus inderdaad ook gewed op een brexit, met voorkennis zo lijkt het, zoals Donkerdoorn zich al hardop afvroeg in een eerder draadje.

Lijkt erop dat Brexit een onderdeel is van de long-term strategie van de elite: nu kunnen de onafhankelijkheidszoekers de schuld krijgen van de komende crisis die de globalisten zelf veroorzaakt hebben. Een goeie kans de vrijheids-activisten voor goed te demoniseren en de mond te snoeren?

Hier een pleidooi voor een dergelijke gedachte ... ... De opmerkelijk onverwachte post brexit propaganda campagnes ondersteunen die visie in elk geval ...
| #252376 | 30-06-2016 08:27 | spaceman
En Soros heeft dus inderdaad ook gewed op een brexit, met voorkennis zo lijkt het
Werkelijk?How George Soros Lost Money In a Bad Brexit Bet

http://fortune.com/2016/06/27/soros-pound-brexit/
spaceman's avatar
| #252378 | 30-06-2016 08:50 | liedetecter
Globalist financiers like George Soros umped into the markets and bet in favor of stocks going negative, indicating prior knowledge. Hilariously, Soros' advisers are now playing damage control by claiming that Soros "lost money" on bets on the English Pound. While they admit he did "make profits" on all of his other investments due to the Brexit, they will not say what the magnitude of those investments were, nor have they provided evidence supporting any of the information they have given to the media on his losses on the Pound. Truly, a slapdash lazy play at spin control.


Soros heeft enorme investeringen door heel de EU die down gegaan zijn, en hij wist het. Die engelse pond was een sjnabbel daarbij vergeleken ... Je kan ook nooit op alles winnen als je zo breed investeert, dat zou 'unreal' zijn.
| #252379 | 30-06-2016 09:00 | liedetecter
Lees het artikel even op zerohedge ... staat nu ook in de annotatie.

http://www.zerohedge.com/news/2016-06-29/brexit-aftermath-heres-what-will-happen-next
| #252380 | 30-06-2016 09:03 | liedetecter
This does not diminish the value of a British movement for sovereignty, but it does demand that we temper our celebration and recognize when we are being targeted with fourth-generation warfare. If we accept the fact that the Brexit is an event the elites plan to exploit for their own ends, then we can identify the threat and deal with it. If we continue the delusion that the Brexit is some kind of slap in their face when it is not, then we allow them yet another weapon in their arsenal of propaganda.
| #252381 | 30-06-2016 09:15 | spaceman
@LD

Leuk leesvoer

Explosive Evidence Official BILDERBERG Documents Leaked

http://wearechange.org/classified-bilderberg-group-documents-leaked/
spaceman's avatar
| #252382 | 30-06-2016 09:31 | liedetecter
Ja leuk, jammer dat het maar tot 2002 gaat, de belangrijkste post 9/11 policy periode, de laatste 15 jaar, wordt dus niet besproken ... Maar het geeft vast een leuke insight ... hoewel ik veel vaker gehoord hebt dat de echte belangrijke zaken nooit genotuleerd werden, dus wat de echt waarde nu is valt te bezien ....
| #252383 | 30-06-2016 09:43 | spaceman
dus wat de echt waarde nu is valt te bezien ....


Je moet ook zelf even na- en doordenken.Maar hier een aardige connectie.

Je hebt gezien dat deze meneer lid is van dat nazi clubje en nuzijn statement en wat er op dit moment aan de hand is..zomaar een voorbeeld..


Peter Sutherland: EU moet nationale homogeniteit uit de weg ruimen en multiculturalisme bevorderen.

https://ejbron.wordpress.com/2016/05/07/peter-sutherland-eu-moet-nationale-homogeniteit-uit-de-weg-ruimen-en-multiculturalisme-bevorderen/
spaceman's avatar
| #252385 | 30-06-2016 09:55 | Paul2
| #252387 | 30-06-2016 10:03 | spaceman
Grow up zou ik zo zeggen.En wat een gelul dat referenda niet zou moeten worden gehouden omdat men niet 'geïnformeerd' is. Hoeveel kiezers lezen de verschillende partijprogramma's? En toch brengen zij hun stem uit.Verder zijn er genoeg die wel degelijk weten waar het over gaat.
spaceman's avatar
| #252391 | 30-06-2016 13:55 | liedetecter
LOL @ jankende butt-hurt millenials ... De ergst gebrainwashte generatie sinds eons ...

Ondertussen pakt Soros lekker uit met meer fear-porn en gokken op de desintegratie van de EU .... "Dat de EU nu maar snel de super-state mag uitroepen" .... kots!
| #252393 | 30-06-2016 14:42 | spaceman
Voorlopig gaat het VK als een speer en roepen steeds meer mensen in de diverse landen om een exit EU.Zeker in NL nu onze pensioenen naar Brussel gaan. In Frankrijk morrelt het om de nieuwe arbeidswet die hun door Brussel door de strot wordt geduwd. Italië kampt een record jeugdwerklozen dus die willen ook eruit. Sjors Sorroos kan het vergeten.
spaceman's avatar
| #252396 | 30-06-2016 15:48 | Donkerdoorn
Soros lekker uit met meer fear-porn


Brexit lijkt eerder een non-event, dus niet de "happening" die het instabiele kaartenhuis om gaat trekken......Ome George short dus derivaten-ballon de Deutsche Bank.
Donkerdoorn's avatar
| #252397 | 30-06-2016 17:19 | Paul2
Ome George short dus derivaten-ballon de Deutsche Bank.

http://daskapital.nl/2016/06/imf_deutsche_bank_kan_nieuwe_l.html

Als Duitsland nu ook al niet meer de kar kan trekken blijft er weinig over van stoer Europa dat geen referenda nodig.
Toch opmerkelijk dat stemmende ''laaggeschoolden '' die ''slecht geïnformeerd '' waren volgens de bobo's de bui eerder zagen hangen dan de hooggeschoolde klagende millennials die te lui waren om te gaan stemmen.
| #252400 | 30-06-2016 18:30 | liedetecter
Brexit lijkt eerder een non-event,


Het wordt wel gebracht alsof Brexit de demise is voor de Deutsche Bank (o.a) ... maar die was al veel langer zwaar ziek (net als de rest van het maffioze bankiers zooitje, en nu dan de berekende en infameuze dolksteek in de rug door Soros ... Als Soros in het nieuws komt met wilde uitspraken, weet je dat hij een dealtje afrond.

zal er een blowback zijn voor Soros? If ever ...
| #252402 | 30-06-2016 18:37 | spaceman
Door de derivatenhandel is DB behoorlijk instabiel geworden. Soros heeft zwaar verloren.Hopelijk trekt hij het zich zo aan dat ie dood neervalt.
spaceman's avatar
| #252403 | 30-06-2016 18:44 | liedetecter
Soros heeft zwaar verloren


Soros ging short op vrijwel alle wankelende financials in de EU, dat is dus winst spees ... In het nieuws komt zijn verlies op de pond ... Gewoon een ego repair dingetje ... Die gast is zwaar exposed geweest over zijn lijkenpikkerijj over de pond

Don't believe the media spees ////
| #252404 | 30-06-2016 19:03 | spaceman
Nou..ik las wat anders.What ever. Dit ook erg aardig:

Ingehuurde demonstranten Ferguson boos omdat ze nog geen geld hebben gekregen van George Soros


https://jdreport.com/ingehuurde-demonstranten-ferguson-boos-omdat-ze-nog-geen-geld-hebben-gekregen-van-george-soros/

Klootzak valt vet door de mand
spaceman's avatar
| #252405 | 30-06-2016 19:04 | liedetecter
Door de derivatenhandel is DB behoorlijk instabiel geworden. Soros heeft zwaar verloren.
Nope .. Soros ging voor brexit short
| #252408 | 30-06-2016 19:29 | spaceman
Oh..ging short op DB. Ja..klopt.Dacht aan de pond.Vandaar.
spaceman's avatar
| #252417 | 30-06-2016 23:05 | spaceman
Dit dus:

IWF in Sorge: Deutsche Bank bedroht Weltfinanzen

http://de.sputniknews.com/wirtschaft/20160630/311047576/iwf-sorge-deutsche-bank-weltfinanzen.html

DB al langer op de rand v/d afgrond.
spaceman's avatar
| #252427 | 01-07-2016 11:18 | spaceman
Italy Granted "Extraordinary " €150BN Bank Bailout Program To Prevent "Panic, Run On Deposits"


En in ruil geen referendum?
spaceman's avatar
| #252428 | 01-07-2016 12:40 | Ness
Soros wil dat er tegen de klippen op geleend wordt tot alle investeerders en hedgefunds weer tijdelijk gered zijn met het bijtoveren van digitaal luchtfietsgeld - waar natuurlijk wel rente op staat. En wie gaat de nieuwe schulden + rente, onder andere ontstaan door speculaties van Soros&Co;en aanvoer van immigranten die de maatschappij alleen maar tot last zijn, betalen? Mag u 3x raden. http://www.economicpolicyjournal.com/2016/06/new-world-order-statist-soros-speaking.html
Ness's avatar
aanmelden / inloggen