Door community (initieel ouwe knar), Op woe 14 feb 2018 13:59, 1 reacties,    

Donorwet geeft het woord ‘LIJFEIGENE’ een nieuwe betekenisHet zou te ver voeren om in deze beperkte ruimte een mening te geven over de pro’s en contra’s, maar orgaandonatie is slechts mogelijk indien de donor nog niet overleden is. Dat betekent dat diegene die omcirkelt wordt door de aasgieren nog merkt wat er met hem/haar gebeurt. Immers; overleden betekent dat geen van de organen nog meer functioneel is en daarmee geen waarde meer heeft voor transplantatie.

Wat veel mensen niet weten is dat je als donor nog niet dood bent. Je bent mogelijk hersendood. Dat is geen diagnose, maar een prognose. Als je namelijk dood bent, worden binnen enkele seconden je organen al zo goed als onbruikbaar. Er is overigens veelvuldig onderzoek gedaan naar orgaandonatie en het blijkt dat je in veel gevallen als donor gewoon de pijn kunt voelen als ze de organen uit je lichaam snijden. Bij de eerste snede begint men te zweten, bloeddruk gaat omhoog en er treed een versnelling van de pols op. Ipv rustig te sterven, kom je mogelijk met verschrikkelijk veel pijn aan je einde


Ten slotte , neem even een kijkje op de tarievenlijst van de NTS, de Nederlandse Transplantatie Stichting. Er is een levendige handel in organen en het zou ons niets verbazen indien binnenkort er wat nieuwe namen uit politiek Den Haag in het bestuur of de raad van toezicht van het NTS opduiken.
Annotaties:
| #262012 | 14-02-2018 17:36 | Nico de Geit
Veel mensen denken er inderdaad niet over: dode organen hebben ze niks aan. Je organen worden dus levend geroofd, kan niet anders.
Nico de Geit's avatar
aanmelden / inloggen