Door Hannus, Op vri 19 feb 2016 00:54, 13 reacties, citaat / intro / linkdump

Doodzijn is het op één na grootste gelukIn het kader van de week van de euthanasie vroeg De Balie aan Chris Rutenfrans om eens in de huid te kruipen van een voorstander van de euthanasiegedachte.

Wij van de euthanasiebeweging hebben één hoofdbeginsel waaruit ons gehele denken voortvloeit. Dat is dat niet-leven veel beter is dan wel leven. Wij zijn het eens met de Roemeense filosoof Cioran: ‘Geboren zijn is ongemak.’ We zijn het nog meer eens met de grote denker die vond dat er slechts één groot geluk is, namelijk het geluk niet te zijn geboren.

Maar aangezien maar bijzonder weinig mensen dat geluk beschoren is, hebben wij van de euthanasiebeweging ons leven gewijd aan...
Annotaties:
| #247149 | 19-02-2016 01:10 | spaceman
Dood zijn? Maar je gaat niet dood..het is een transitie...een overgang waar hel en hemel buiten staat.Het leven is echt niet het hoogste goed.En waarom je iemand koste wat het kost in leven moeten laten?
spaceman's avatar
| #247153 | 19-02-2016 02:02 | Unseen
de week van de euthanasie


Wat is het volgende ?
De week van de inbreekster ? of
De week van kinder moordenaar ? of
De week van de verkrachster ? of
De viering van het drie-miljoenste oorlogsslachtoffer ?

In the USA is een beweging die tot doel heeft genomen de wereld bevolking grotendeels uit te moorden, tot er een wereld populatie van circa 500 miljoen mensen is.

Ons lichaam wordt vergiftigd door fabrieksvoedsel, door genetisch gemanipuleerd voedsel, door "leeg inhoudsloos" voedsel.
Zieke mensen worden vergiftigd door toediening van giftige symptoom bestrijdende medicijnen met al haar bijwerkingen.
Ons water wordt vergiftigd door industrieel afval, kunstmest en fracking.
De mensen worden dom gehouden door staats- en commerciële televisie en het inflatoire staats onderwijs.
41% zwangerschappen New York eindigt in abortus

De homo-agenda wordt er wereldwijd doorheen gedrukt als zijnde normaal en gewenst.

En nu wordt er zelfs een week van de zelfmoord op ouderen gepromoveerd. In plaats van de ouderen de plaats te geven die zij verdienen, gevuld met respect, waardering en dankbaarheid.

De westerse wereld is in een staat van Sodom and Gomorrah, en de mensheid is al zover met die perversheid geïnjecteerd dat ze er zelf geen benul meer van hebben.
Unseen's avatar
| #247161 | 19-02-2016 10:26 | Nico de Geit
Na vele jaren van onderzoek ben ik erachter gekomen dat je uit de mist komt en uiteindelijk weer in de mist verdwijnt. Geen idee wat zich in de mist bevindt. Ook blijkt uit onderzoek dat het leven niet echt is maar net zoiets als een droom, of beter: nachtmerrie.

Wie wil nou niet ontwaken uit zijn nachtmerrie? De dood loert op ons van onze geboorte af. Wij proberen eraan te ontsnappen maar uiteindelijk krijgt hij ons toch te pakken. Gewoon even verder dromen dus, de dood komt spoedig om je te bevrijden.

Japanners gaan gewoon met zijn allen in een auto zitten, samen met de barbecue. Koolmonoxide brengt je naar de mist.

Een goed leven is belangrijker dan een lang leven volgens Seneca. Als je een film kijkt op tv en er is niks aan, dan zet je de beeldbuis toch ook gewoon uit?

De meest ultieme manier van zelfmoord: gewoon geen kinderen nemen. Maar als de juiste partner voorbij komt dan gebeurt het toch gewoon. Ook bij mensen zoals ik die zeker weten dat het leven een nachtmerrie is en de wereld een hel.

Ik zag pas een boek voorbij komen: 'Liefde is een hond uit de Hel'. En laat die liefde nou net de vlam zijn die voor voortplanting zorgt. Als liefde een demon is die mensen betovert, tja, dan blijft de Hel in stand.

De wereld is een duivels oord, een strafkamp. Dat wordt bewezen door de mensen die je hier aantreft - allemaal klootzakken - maar wat verwacht je anders van een strafkamp?

Het hellehonden doen er alles aan om mensen aan te zetten tot voortplanting, ter eer en glorie van de Hel. Maar in de huidige samenleving worden nauwelijks nog baby's geboren door vrouwenrechten, aangejaagd door andere demonen.

Ik kies voor de liefde en blijf nog even in de Hel.
Nico de Geit's avatar
| #247164 | 19-02-2016 11:56 | Nico de Geit
Ik heb er altijd moeite mee dat er mensen zijn die zich door de overheid de wet laten dicteren inzake hun eigen levensbeëindiging. De kerk haalde altijd het hiernamaals erbij. Meisjes die zelfmoord wilden plegen dreigen naakt op een kar door de stad te rijden wilde ook nog wel eens helpen.

Aan de ene kant lopen mensen de deur plat bij artsen voor een langer leven, aan de andere kant willen ze dood. Waarom uitstellen wat onvermijdelijk is?

Sommigen willen een pil van de dokter om te sterven terwijl Japanners gewoon met de barbecue in de auto gaan zitten. Zijn misschien filmpjes van. 101 ways to kill yourself.
Nico de Geit's avatar
| #247167 | 19-02-2016 12:24 | Ness
Somberheid troef hier - het is een heel cynisch artikel, zeker de moeite waard om te lezen. De vlag (titel) dekt de lading niet.
Ness's avatar
| #247168 | 19-02-2016 12:46 | Nico de Geit
'Er gaat niets boven de dood' - Dat moet je maar afwachten.

In het artikel wordt er van uitgegaan dat lijden zinloos is - 'Alleen monsters kunnen daar tegen zijn'.

In Afrika is het normaal dat 'kinderen die niet voorbestemd zijn om lang op deze aarde te verblijven naar hun geboortedorp worden terug gebracht '. Een familielid lost het probleem dan op. Westerlingen vinden dat gruwelijk.

'Er gaat niets boven de dood' is de kop van het artikel. In het Westen gaat niets boven het leven, is zelfs een uiterst miserabel leven beter dan sterven. Dat is ziek.

Westerlingen zijn zieke mensen. Ze zijn voor het leven maar nemen geen kinderen. Hopeloos.
Nico de Geit's avatar
| #247170 | 19-02-2016 13:01 | Unseen
@Nico
Het is mijn mening dat de mensen met een gevoel van levens vreugde geboren worden en als along the way die mens later de behoefte heeft omdat leven te beëindigen er iets mis is met de omgeving (jouw duivels oord).

De behoefte tot leven en blijven leven is een ontzettend sterke kracht in ieders mens, het is een programma met hoge prioriteit om zo te zeggen.

Eigenlijk vind ik zelfmoord een teken van een falende maatschappij. En ik twijfel of bij de natuurvolkeren zelfmoord zelfs maar voor kwam.
Unseen's avatar
| #247172 | 19-02-2016 13:19 | Unseen
Zo hebben wij van meet af aan een bijzondere doelgroep in het vizier gehad voor de zachte dood, namelijk de demente bejaarden. Maar het is ons nog steeds niet gelukt hen daarvoor in aanmerking te laten komen, terwijl zij de laatste jaren toch sterk in aantal zijn toegenomen en zwaar drukken op de staatskas. Probleem is dat dementen weliswaar volgens hun omgeving in een uitzichtloze noodsituatie verkeren, maar zelden of nooit vragen om de dood.


Doen zij dat wel, dan zijn er altijd weer van die pietluttige types die beweren dat zij niet toerekeningsvatbaar zijn, zodat zo'n verzoek niet rechtsgeldig is.

Daar hebben wij een bijzonder elegante oplossing voor bedacht: het levenstestament, dat in wezen natuurlijk gericht is op de dood.


Met het oog op deze gevallen gaan wij binnenkort de minister voorstellen commissies in het leven te roepen. Die commissies, bestaande uit een arts, een ethicus en een jurist, beoordelen steeds of het leven van mensen in hun wijk als voltooid kan worden beschouwd. Men kan ook anoniem bij een meldpunt mensen aanmelden wier leven overduidelijk voltooid is.


Het lijkt meer een artikel geschreven door Speld. Wat wil die club straks doen ? Actief de wijk ingaan en bepalen welke mensen het recht hebben op euthanasie. Net zoals kinderen het recht op onderwijs hebben (wat een schooldwang is).

Misschien krijgen we ook nog het recht op vaccinatie (...)

Zoals ik al eerder aanhaalde kan "Het beschadigde brein: dementie door medicijngebruik" zijn.
En gaat dat Speld artikel de gevolgen oplossen ipv de oorzaak, zoals ik hierboven al aanhaalde.
Unseen's avatar
| #247185 | 19-02-2016 17:38 | (mal)
De homo-agenda wordt er wereldwijd doorheen gedrukt als zijnde normaal en gewenst.


wtf is nu weer "de homo-agenda"?

Ik ben me ervan bewust dat homo's als geheel kennelijk interessant genoeg zijn voor sommige politici om zich daar met wat populistisch gewauwel van wat stemmen te verzekeren, maar dat is toch niets nieuws...

Kom unseen, vertel eens wat er op die agenda staat en wiens agenda die homo-agenda is? Oprecht nieuwsgierig...
(mal)'s avatar
| #247187 | 19-02-2016 18:46 | Hannus
@ Unseen
Ik vind dit verhaal toch wel van een heel andere klasse dan die melige ongein van de Speld.
Het maakt namelijk een sluipend maatschappelijk proces zichtbaar. Langzaam maar zeker, bijna onopgemerkt, worden de geesten rijp gemaakt voor een griezelige fascistoïde denktrant: Mensen hebben alleen recht van leven als ze ‘zinvol’ zijn, voor de economie. Een zinvol leven is een leven waarin je iedere ochtend, voor dag en dauw naar het baasje gaat. Je leven is voltooid en je bent verder nutteloos, wanneer je hypotheek is afbetaald en de kinderen de deur uit zijn.
Hannus's avatar
| #247204 | 20-02-2016 08:38 | Unseen
Idd en gebracht door de redacteur van de Volkskrant:
Chris Rutenfrans verplaatst zich in euthanasievoorstanders

In het kader van de week van de euthanasie vroeg De Balie aan Chris Rutenfrans nu eens in de huid te kruipen van een voorstander van de euthanasiegedachte: 'Er gaat niets boven de dood'.
Chris Rutenfrans is opinieredacteur bij de Volkskrant.


Voor mij was het een misleidend artikel, het is geen artikel van en door
wij van de euthanasiebeweging
.
Het is een artikel waarin de redacteur van de Volkskrant zijn mening beschrijft over het doden van mensen en zelfs schrijft:
Ons ideaal is natuurlijk dat er een einde komt aan al het menselijk leven op aarde


Waarin ons, natuurlijk vervangen kan worden door zijn ideaal.

En dat soort lieden bewoond de redactie van een grote MSM krant. Blij dat ik al jaren geen krant meer opensla en begrijpelijk dat de verkoop dermate slecht is dat de Staat de kranten subsidieerd.
Unseen's avatar
| #247206 | 20-02-2016 09:01 | Nico de Geit
Ons ideaal is natuurlijk dat er een einde komt aan al het menselijk leven op aarde


Waarom alleen mensen? Alsof dieren zoveel beter zijn.

In Afrika bepaalt de moeder of ze haar kind achterlaat in haar geboorte dorp als 'het kind niet is voorbestemd om lang op deze aarde te verblijven'.

In Afrika regelen ze dat zelf, zonder centrale autoriteit. In het Westen bemoeit de overheid zich overal mee. Mensen hier zijn zelfs zo gek om de overheid of arts toestemming te vragen voor zelfdoding.

Mensen zouden om te beginnen niet zo aan het leven vast moeten houden. Accepteer gewoon dat je doodgaat. Als je niet wilt dat je soort uitsterft kun je aan voortplanting doen.
Nico de Geit's avatar
| #247207 | 20-02-2016 09:26 | Nico de Geit
Elsevier: 'De regie van mijn sterven leg ik in handen van de huisarts'

Wat een idioten.
Nico de Geit's avatar
aanmelden / inloggen