Door community (initieel ouwe knar), Op zat 27 jan 2018 01:40, 4 reacties, nieuws

‘Door actie hackteam kunnen we echt nieuws van nepnieuws onderscheidenOperaties zoals die waarbij veiligheidsdiensten AIVD en MIVD met Russische hackers meekeken toen zij virtueel onder meer het Witte Huis binnendrongen, helpen nepnieuws van echt nieuws te onderscheiden. Dat zegt oud-directeur van de MIVD Pieter Cobelens in Nieuws en Co.

Met deze opmerking doelt hij op Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Die inmenging wordt onderzocht, het Kremlin ontkent, en president Trump noemde het fake news.Een goed moment om te lekken.
Pieter Cobelens

De informatie over de hack kwam via Amerikaanse bronnen uit de diplomatie, politiek en inlichtingenwereld bij de journalisten van Nieuwsuur en de Volkskrant. "In Amerika wordt beter gelekt dan in Nederland", zegt Cobelens daarover. "Juist door dit soort operaties krijg je boven water wat waar en niet waar is. Dus als je had mogen lekken, was dit een goed moment geweest. We hebben allang een koude virtuele oorlog, dat wordt alleen maar erger."


Klein land als supermacht

Volgens de oud-MIVD-baas kan Nederland trots zijn op de actie. "Wat het stiekem leuker maakt, is dat het niet uitmaakt hoe klein je land is; je kunt op dit gebied een supermacht worden." Daarbij helpt het dat Nederland een hoge internetdichtheid heeft en dat kinderen al op school met digitale middelen werken.Knappe koppen moeten meer betaald krijgen.
Pieter Cobelens

Maar wat volgens de oud-MIVD-baas niet goed is geregeld, is het betalen van de mensen die hij 'knappe koppen' noemt. "Wat ze bij de overheid krijgen doet geen recht aan hun kennis en kunde."

Daarom vertrekken ze naar het bedrijfsleven of naar bijvoorbeeld Spanje, Duitsland of Amerika, terwijl Nederland deze mensen volgens Cobelens hard nodig heeft in de 'virtuele wapenwedloop'.

Annotaties:
| #261811 | 27-01-2018 01:56 | ouwe knar
Beide ministers hebben de ambitie de samenwerking tussen de AIVD en de MIVD over de volle breedte van het werk te blijven versterken. Het nieuwe gebouw stelt de AIVD en MIVD in staat om op de meest efficiënte wijze te functioneren en optimaal samen te werken, met behoud van eigen taken, aandachtsgebieden en verantwoordelijkheden.
Verhuizing 2022
https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/11/13/gezamenlijke-huisvesting-aivd-en-mivd
ouwe knar's avatar
| #261817 | 27-01-2018 10:12 | Best Well
STASI 2.0

Ik zie het nut van de sleep-wet niet wanneer je nu al hele landen zonder spat van bewijs al kunt veroordelen.

Waarom niet gewoon voorgoed de bewijslast omdraaien, schuldig tot het tegendeel bewezen is. En dat doen ze toch al vanaf het moment dat ze roep-toeteren over Russische hacks en verkiezingsfraude.
Best Well's avatar
| #261818 | 27-01-2018 10:14 | Best Well
Wie heeft er nu nog bewijs nodig, dat is meer iets voor aluminium-hoedjes.
Best Well's avatar
| #261819 | 27-01-2018 10:39 | Best Well
Maar hopen dat de Fisa-memo openbaar wordt voor het sleep-wet referendum plaats vindt


De FISA-memo legt een bom onder het criminele Amerikaanse establishment en de beschuldigingen over de Russische hacks.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen