Door Best Well, Op zat 5 aug 2017 13:20, 0 reacties,    

Doorbraak erfelijke ziekte ‘weggeknipt’!Sleutelen aan DNA het begin van de transhumane mens?
Filed in NIEUWS ANALYSES by Martin Vrijland on 3 augustus 2017 • 13 Comments
SaveDe Telegraaf kopte gister met de titel ‘Doorbraak: erfelijke ziekte weggeknipt’. Dat is een doorbraak die ik hier op de site al veel langer voorspeld heb en omdat Martin Vrijland het schreef, werd het tot nu toe door velen waarschijnlijk gezien als een complottheorie. Het is namelijk een automatische gevolg van de ontwikkelingen op het gebied van de nanotechnologie. Al eerder liet ik zien hoe nanobots feitelijk ingezet kunnen worden om elk molecuul te verbouwen naar wens. Google’s technisch topman, uitvinder, schrijver en filosoof Ray Kurzweil verkondigt het al jaren en dus kunnen mensen nu eindelijk eens gaan ontdekken dat niet alles een complottheorie is. Je kan aan DNA sleutelen. De Telegraaf bracht het nieuws erg positief en zo lijkt het ook, want er kunnen immers erfelijke ziektes mee worden opgelost. Leest u zelf maar even hoe de Telegraaf het grote nieuws bracht:

woensdag 2 augustus 2017, 22:11

Doorbraak: erfelijke ziekte ’weggeknipt’

Wetenschappers zijn erin geslaagd het dna van een menselijk embryo met een genetische knip-en-plakmethode zo te veranderen dat een erfelijke ziekte werd verwijderd.

De methode zou de deur kunnen openen naar een toekomst waarin duizenden erfelijke aandoeningen kunnen worden uitgebannen. Het wetenschapsblad Nature publiceert hierover.

Door uit het dna van een zaadcel een defect weg te knippen en dit te laten repareren met een correct stukje naar voorbeeld van de eicel, konden de wetenschappers al bij het ontstaan van de foetus dna repareren. Een dergelijke verandering is permanent en wordt ook aan het nageslacht doorgegeven.

Onomstreden is de methode niet. Tegenstanders vrezen dat de mens nu voor God kan gaan spelen en in de toekomst ook andere erfelijke eigenschappen kunnen worden veranderd. Daarmee zou de ’maakbare mens’ een stap dichterbij komen.

De erfelijke aandoening die door de onderzoekers werd uitgebannen, een hartaandoening, wordt veroorzaakt door één fout gen in de dna-streng. Dat betekent dat er ook maar één knip hoefde worden uitgevoerd. Daarvoor gebruikten de onderzoekers een eiwit als schaar. Die schaar deed in alle gevallen op de juiste manier zijn werk, in de helft van de gevallen werd het defect succesvol gerepareerd.

Wat hier feitelijk staat is dat elk detail van een DNA-streng aangepast kan worden. Ook impliceert het bericht dat de gehele genetische code van mensen al in kaart gebracht is. Je kunt immers een auto niet repareren als je niet weer wat de functie van elk onderdeel is. Je kunt DNA niet repareren als je niet de functie van elke genetische code weet. Hoewel de toegepaste CISPR methode om het DNA aan te passen nog niet helemaal uitgekristalliseerd is (zie dit artikel in het NRC), kun je er vanuit gaan dat dit niet lang meer zal duren. Nee, ook het idee dat het menselijk genoom (de volledige genetische code van de mens) volledig in kaart is gebracht is geen complottheorie. Ook daarvan legt Ray Kurzweil uit, dat dit een logisch gevolg was van de wet van Moore. De wetmatigheid die de exponentiële ontwikkeling van technologie voorspeld.Om elk genoom van ieder mens vast te kunnen leggen, zullen overheden u proberen te overtuigen dat het belangrijk is om een DNA-database aan te leggen. Hierin zullen zij de stelregel ‘Problem, Reaction, Solution‘ toepassen, waarbij moord- en seksueel misbruikzaken of andere vormen van criminaliteit hoogst waarschijnlijk gebruikt zullen worden om dit af te dwingen.

Dat de Telegraaf meldt [citaat] “Onomstreden is de methode niet. Tegenstanders vrezen dat de mens nu voor God kan gaan spelen en in de toekomst ook andere erfelijke eigenschappen kunnen worden veranderd. Daarmee zou de ’maakbare mens’ een stap dichterbij komen”, is interessant, want daarmee lijken ze alvast iets te willen zeggen in de trant van “Ach, je hebt altijd van die tegenstanders, maar het is gewoon goed om erfelijke aandoeningen op te lossen“, om zo de kritiek alvast in de kiem te smoren. De Telegraaf is er om uw perceptie preventief te kneden richting een positieve houding tegenover deze ontwikkeling. Het is juist dat feit, namelijk dat de mens voor God gaat spelen, dat alarmerend is. We noemen deze stroming ook wel ‘het transhumanisme’. Ook dat is hier op de site al veel besproken en ik raad iedereen aan om zich nauwkeurig te verdiepen in dat onderwerp. Lees alles over het ‘transhumanisme’ in dit artikel. Zodra u zich daar in verdiept hebt, kunt u misschien eens kijken naar zaken als ‘het online brengen van het menselijk brein’. Elon Musk is daar bijvoorbeeld mee bezig en richtte daarvoor het bedrijf Neuralink op. Stel nu dat van ieder mens het DNA vast ligt en dat nanobots niet alleen uw brein online brengen, maar tevens, via online aansturing, modificaties aan uw DNA kunnen plegen? Begint u dan het gevaar van deze ontwikkeling te zien? Denkt u nu wederom dat dit een complottheorie is? Leest u dan nog eens het artikel waarin ik uitleg dat de ‘genderneutraal’ trend en de LHBTI-propaganda die ons dagelijks om de oren vliegt, alles met deze transhumanistische wereldwijde agenda te maken heeft. Lees in dit artikel welk ‘krachtveld’ daar achter zit.

De Telegraaf, het NRC, mensen als Ray Kurzweil, Michio Kaku en anderen zullen u alleen maar wijzen op de positieve ontwikkelingen en iedereen die een kritische noot plaatst proberen te stigmatiseren tot ‘complotdenker’; als ‘conservatief’ wegzetten of afschilderen als ‘negatieve denkers die de logische volgende evolutionaire stap ontkennen‘. U mag zelf kiezen, maar ik wilde u toch even attenderen.
Annotaties:
aanmelden / inloggen