Door community (initieel Ness), Op vri 31 jul 2015 17:08, 2 reacties,    

Duitse journalisten beschuldigd van landverraad

Voor de eerste keer in 50 jaar zijn er journalisten in Duitsland beschuldigd van verraad. Een woordvoerster van het OM zegt dat de openbare aanklager een onderzoek heeft gestart naar verdenking van verraad vanwege de artikelen, gepubliceerd op internetblog Netzpolitik.org.

Die aktie volgde op een klacht door de Duitse binnenlandse inlichtingendienst, het bureau voor de bescherming van de grondwet (BfV), over artikelen betreffende de BfV die op 25 februari en 15 april verschenen op de website. De BfV zei de artikelen waren gebaseerd op gelekte documenten.

De publieke omroep ARD meldde dat Netzpolitik.org een artikel publiceerde over hoe de BfV op zoek was naar extra financiering om de online surveillance te verhogen. Het andere artikel had betrekking op plannen voor het opzetten van een speciale eenheid om sociale media te monitoren. Beide artikelen werden op basis van gegevens van uitgelekte vertrouwelijke documenten gepubliceerd.

De website is gespecialiseerd in internet-politiek, gegevensbescherming, vrijheid van informatie en problemen met digitale rechten.

"Dit is een aanval op de persvrijheid," zei Netzpolitik.org journalist Andre Meister, doelwit van het onderzoek samen met de editor-in-chief Markus Beckedahl, in een verklaring. "We laten ons hierdoor niet intimideren."
Annotaties:
| #235266 | 01-08-2015 07:51 | liedetecter
The German prosecutors who dropped all action against the US and UK spy-agencies who trampled German law and put the whole nation, up to and including Chancellor Angela Merkel, under surveillance, have decided instead to open an investigation into the bloggers at Netzpolitik, who revealed the wrongdoing.

Netzpolitik are an important source of independent news, analysis and campaigning for privacy and freedom in Germany. This is a genuinely shameful moment for the nation. We stand with Netzpolitik and its supporters around the world.

http://boingboing.net/2015/07/31/german-prosecutors-give-spies.html
| #235272 | 01-08-2015 13:11 | Manus
Goh, het is weer zover.
Back to the 30-ies, alleen toen was het alleen Duitsland, nu is het de hele EU die veranderd is in een fascistisch gedrocht.

Hopelijk is de Duitse bevolking zich wat meer bewust van haar geschiedenis dan de Nederlandse...
Manus's avatar
aanmelden / inloggen