Door community (initieel Best Well), Op vri 4 mei 2018 21:52, 1 reacties, nieuws

Duitsers kunnen maar 4 gevechtsvliegtuigen inzetten

geld Defensie gaat op aan Immigratie

Geen grap: Bezemstelen op pantservoertuigen, in plaats van echte kanonnen – Geweren soldaten zo slecht, dat raken van doelwit vrijwel onmogelijk is – Militairen moeten het met communicatie apparatuur uit de jaren ’50 doenOnder de vakkundige leiding van de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen is de Bundeswehr het lachertje van Europa geworden. (afbeelding: (2)).

De regering van de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft al jaren geleden een duidelijke prioriteitenomslag gemaakt, waarbij er enorm wordt bezuinigd op ‘overbodig’ geachte zaken zoals infrastructuur en defensie, en jaarlijks inmiddels vele tientallen miljarden euro’s worden uitgegeven om enorme aantallen kansloze moslimmigranten het land binnen te halen en te onderhouden. Een van de gevolgen is dat de luchtmacht nog maar 4 inzetbare Eurofighter gevechtsvliegtuigen heeft om het Duitse luchtruim te verdedigen.Van de ooit geroemde Duitse infrastructuur is weinig meer over, zo weten velen uit ervaring. Verbetering van slechts enkele kilometers snelweg duurt doorgaans vele jaren en kampt eigenlijk altijd met enorme vertraging, met ‘dauerstau’ als gevolg; duizenden bruggen en viaducten staan letterlijk op instorten, en grote projecten zoals het nog steeds niet geopende nieuwe probleemvliegveld van Berlijn lijken procedureel en technisch te moeilijk uitvoerbaar geworden voor onze Oosterburen.

4 van de 120 gevechtsvliegtuigen inzetbaar

We plaatsen op 1 maart een artikel over de kapot bezuinigde Duitse defensie, die daardoor nog geen deuk in een pakje boter kan slaan. Het blijkt allemaal nog erger te zijn. De Duitse luchtmacht heeft nog maar 4 volledig inzetbare Eurofighter gevechtsvliegtuigen tot zijn beschikking. Een stuk of 6 andere kunnen nog net de lucht in worden gestuurd (maar zonder raketten, dus die kunnen niets uitrichten), en de overige 118 staan met technische problemen –vaak veroorzaakt door een gebrek aan onderdelen, wat het gevolg is van enorme bezuinigingen- aan de grond.

Dat is jammer voor de NAVO, want die had van Berlijn 82 Eurofighters toegezegd gekregen voor ‘crisisgevallen’, zoals u weet de in de toekomst geplande oorlog tegen Rusland. De afgelopen weken hebben 7 Eurofighter piloten hun ontslag ingediend, want van vliegen komt voorlopig niets meer.

De Duitsers hebben ook nog 74 stokoude Tornado gevechtsbommenwerpers, maar daar kunnen er nog maar 28 van opstijgen. Deze toestellen zijn dermate ouderwets, dat ze niet meer in dienst van de NAVO kunnen worden gebruikt. Een opvolger ligt nog niet eens op de tekentafel.

Ook grote problemen met helikopters en schepen

Van het nieuwe transportvliegtuig M400A heeft de luchtmacht er nog maar 3 gehad, waarvan er slechts één inzetbaar is. De Europese NH90 helikopter -waarvan er 20 aan de Nederlandse marine zijn geleverd- slijt en roest sneller dan gedacht en is technisch dermate onbetrouwbaar, dat in de herfst van vorig jaar de hele vloot van 29 aan de grond moest worden gehouden. Ook nu nog kunnen er nog maar 9 de lucht in worden gestuurd.

Veel beter gaat het er niet op worden, want de kersverse SPD minister van Financiën Olaf Scholz geeft de komende vier jaar € 6 miljard minder uit aan Defensie dan het ministerie minimaal nodig zegt te hebben om de strijdkrachten weer enigszins inzetbaar te maken.

Eerder berichtten we al dat alle Duitse onderzeeboten in de haven moeten blijven liggen omdat er geen geld is ze te repareren. Hetzelfde geldt voor 2 van de 3 grote bevoorradingsschepen. 6 van de 15 verouderde fregatten zijn helemaal uit de vaart genomen, en dat terwijl de beoogde opvolger nog vele jaren met teveel technische problemen kampt om te kunnen worden ingezet.

Raken doel met geweren vrijwel onmogelijk, radio’s uit jaren ‘50

Het leger is er zo mogelijk nog erger aan toe. 167.000 ‘Sturmgewehren’ van soldaten functioneren zo slecht, dat het raken van een doel amper mogelijk is. Ze moeten allemaal worden vervangen. De helmen van de militairen blijken onvoldoende bescherming te bieden, en de troepen moeten het nog steeds doen met radio apparatuur uit de jaren ’50, want geld voor moderne communicatie apparatuur is er niet.

Van alle voertuigen kan het leger ongeveer de helft inzetten. Om de problemen te ‘verhelpen’ wil het ministerie het aantal militaire voertuigen terugbrengen van 1500 naar 800. De oude Leopard-2 tank, die totaal niet opgewassen is tegen de moderne Russische T-90 tank, zal vóór 2040 niet worden vervangen. Nederland heeft overigens helemaal geen tanks meer, en ‘vertrouwt’ in deze op de Duitsers...

Bezemstelen voor kanonnen, speciale uniformen voor zwangere soldaten

De Bundeswehr maakte zich in 2015 onsterfelijk belachelijk toen tijdens een NAVO oefening bezemstelen op pantservoertuigen werden gemonteerd, om de lopen van de ontbrekende kanonnen te simuleren.

Veel militairen geven de schuld aan minister van Defensie Ursula Von Der Leyen, die het weinige geld dat ze ter beschikking kreeg uitgaf aan zaken zoals speciale uniformen voor zwangere soldaten en moreel ondermijnende cursussen, waaronder workshops die de militaire leiding ervan moeten overtuigen dat de islam de nieuwe basisfilosofie van de strijdkrachten moet worden.

En met dit zootje ongeregeld, dat vermoedelijk nog niet eens een invasie uit Swaziland kan afslaan, wil de NAVO straks dus oorlog voeren tegen Rusland. Met slechts een klein deel van de jaarlijks minimaal € 50 miljard die Merkels massa immigratie van miljoenen moslims het land nu al kost, zou de Defensie binnen enkele jaren weer enigszins op orde kunnen komen. In Berlijn heeft men echter andere prioriteiten, met onvermijdelijke catastrofale gevolgen indien het in de komende tientallen jaren inderdaad tot een grote internationale (militaire) crisis in Europa komt.
Annotaties:
| #263309 | 09-05-2018 11:54 | Unseen
Nederlands leger staat er njet beter voor hoor.

Het komt mij voor dat de nationale regeringen in de EU, van hogerhand opdracht hebben gekregen om hun legers etc. te minimaliseren.

Dan zal er wel ergens het grondgebied Europa worden aangevallen, en de media zullen berichten over de inzetloze legers van de nationale regeringen.

Dan zal de EU met de oplossing komen: volle kracht het EU-leger uitbreiden, met geld van de nationale regeringen, de burgers dus.

De Verenigde staten van Europa, hatchikidee!
Unseen's avatar
aanmelden / inloggen